Şimdi Ara

google tv box(android tv box) harici hddyi ağda nasıl paylaşıma veri transferine açarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir google tv box(android tv box)aldım.Yalnız taktığım 1tb lık hdd yi kendi ağımda paylaşıma-veri transferine açamadım.Ağ bağlantılarımda ağ bağlantısı ekle dediğimde uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek diye bir hata alıyorum.Amacım kendi ağımda hdd yi bilgisayarımın görmesi ve hddyi bilgisayara bağlamadan ağdan yönetmek.Veri ekleyip silebilmek.Bunu nasıl yapabilirim?Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.....

• merhaba arkadaşlar bu işi kimse bilmiyor her halde ama neyseki çözümünü buldum çok şükür benim gibi tırmalayan arkadaşlara bir nebze yardımcı olabileceğimi umuyorum.

Şöyle yapıyoruz arkadaşlar :

1- google player (android marketten) SambaDroid adlı apk yı kuruyoruz (bu apk bedava isteyen pro versiyonunu alabilir ama bence gerek yok) ve google tv box(android tv box) ta çalıştırıyoruz.
    2-Setting kısmından harici hdd mizin bulunduğu mnt/usb_storage/USB_DISK0/Usb diskiniz yolu gösteriyoruz.
    3-Windows 8(Ya da diğer windows versiyonları) ağ bağlantılarımdan \\SAMBADROID veya \\192.168.0.100 ekle diyoruz.Zaten paylaştığınız harici hdd anında görülüyor.
    4-Kısayolunu ekliyorsunuz ve pcnizden android tv box üzerindeki harici hdd niz çalışıyor.Rahatlıkla dosya ekleyip silebiliyor dosyanızı kendi pcnizde çalıştırabiliyorsunuz!!

Ayrıca bende iphone var.Iphone da da Oplayer app var.O app tada paylaştığınız hdd üzerinden video & resim izleyebiliyorsunuz!Sadece tek yapmanız gereken windows(samba) yazan yere giriyorsunuz ve hostunuzu \\SAMBADROID olarak giriyorsunuz işlem tamam!!!

İnşallah bu konuda benim gibi tırmalayan arkadaşlara bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

• arkadaşlar bugünde şunu çözdüm.

google tv box sahibi arkadaşlar belki bilirler ama bilmeyenler için Windows pc nizden google tv box(android tv box) ınıza nasıl dosya paylaştıracağınızı anlatacağım.

yani windows pcnizde herhangibir paylaşım yaptığınız takdirde bu paylaşımı google tv box ınızda açabileceksiniz.google tv box bunu bir ağ paylaşımı olarak görecek ve dosyalarınızı tv boxınızda açabilecek,oynatabileceksiniz.

Bunun içinde yapmanız gereken ES file explorer apk yı google playdan indiriyorsunuz.

Ağ ayarlarından sunucuyu ara diye bir bölüm var tıklıyorsunuz paylaşıma açtığınız bilgisayarınız ekleniyor

Bilgisayarın Ip 192.168.0.102 örn gördükten sonra sunucu ayarlarından ip no veya paylaşım ekle diyor

Ip no ekle derseniz hata alabilirsiniz benim gibi tırmalarsınız ip no/paylaşım olarak girmeniz gerekiyor.Örn 192.168.0.102/Users (paylaşım windowsta neyi paylaştıysanız o klasör bu klasörü görebilmek için ağ bağlantısı ekle sekmesini kullanarak bilgisayarınızdaki tüm paylaşımlarınızı görebilirsiniz) olarak girmeniz gerekiyor.Böyle girmezseniz hata verir.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.

• root ıstıyor dedıgın program
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.