Şimdi Ara

Philips 43PUS6501 ANDROİD TV ile PC, Mobil cihazlar ağ bağlantısı, Dosya Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Philipsin bu modelinin birkaç aşağısı ve yukarısında da bu konudaki işlemlerin çalışacağını büyük ihtimalle düşünüyorum. O yüzden illaki bu model diye düşünmeyin.

Şimdi ilk önce tv nin kendi playeri (Ortam) ile ağdaki pc deki dosyalarımıza nasıl erişebilir? onu çözelim...

Şunu söyleyeyim ki Esfile explorer, mxplayer pro, vlcplayer ile de ağ bağlantısı sağlayıp pc deki video, müziklerinizi izleyip dinleyebilirsiniz. Yalnız özellikle mkv filmlerde bu playerlar beni hiç memnun etmedi. O yüzden kendi playeri (Ortam) ile ulaşmak daha güzel ve akıcı bir seyir zevki açısından tercih ediyorum.
    Kendi playeri (Ortam) ile dosya paylaşımı için pc ye kurmamız gereken program.

Twonky Media Server
    www.p4c.philips.com
    Bad Request
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/mm.pl#tv

Bu linkteki açıklamaya göre websitesine kayıt yaptırdığınızda ilgili programın 30 günlük trial kullanımı kaldırmak için gerekli key alınacağı yazıyor. Ama ben sayfaya ulaşamadım. Sürekli hata verdi. Bende malum cra..li sürümünü kullandım. Bu cra...li sürümüne göre anlatımı yapıcam.

Programı kurarken diskinizdeki hangi klasör veya klasörleri paylaşıma açacağınızı soruyor. Kurduktan sonrada yapabilirsiniz. Şöyleki;

Philips 43PUS6501 ANDROİD TV ile PC, Mobil cihazlar ağ bağlantısı, Dosya Paylaşımı

Bu ayarı yaptıktan sonra tv de Ortam sekmesini açtığınızda menünün en üstündeki usb seçeneğinin hemen altında bulunan simplyshare seçeneği pc nizin ağda görünen ismini yazacaktır.

Yalnız burada şöyle bir sorunumuz var. Ağdaki dosyaları Ortam player okurken altyazı dosyalarını maalesef görmüyor. Halbuki harici playerlar (vlc, mxplayer) altyazıları görüyor fakat dediğim gibi akıcı bir seyir zevki için ortamplayer ile bu işi yapmak zorundayız.

Bilindiği gibi kaliteli görüntü için şu anda indirdiğimiz hemen hemen tüm filmler mkv formatında. O yüzden bu mkv filmlere altyazımızı bir kereye mahsus gömüyoruz. Şimdi serzenişleri duyar gibiyim :). "Ooo kim 5,10 gb'lık filmlere altyazıyı gömmeyle uğraşacak hacı" dediğinizi. Ama bu iş için dosyayı kopyala/yapıştır gibi yapan ve hiçbir encoding işleminden geçirmeyen bir aracımız var.

mkvtoolnix-gui

Genelde mkv filmlerde gömülü olarak gelen ingilizce ya da herne yapancı dil altyazısı ise hem onu bu program ile basitçe filmden ayırıp, silebiliyor hem de kendi türkçe altyazımızı basitçe içine entegre yapıyoruz. Bunun içinde basit bir video ile anlatımı yaptım.

Artık Ortam player ile açtığımız videonun seyir zevkini tadabilidiz :). Tabii şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben hem pc bağlantımı kablolu, hem de tv bağlantımı kablolu yaptım. Wifi ile ağdaki 5,10 gblık filmleri düzgün izleyebileceğinizi unutun. Her iki cihazı da ağ bağlantısını kablolu yaparsanız tadından yenmez.

Örnek olarak 10 gblık bir filmi açtığımızda tv'nin pc den anlık olarak çektiği veri boyutu ortalama 1500 kb/s.

Normalde dosya transferinde bu ağda tv ile pc arasındaki bağlantı 4 mb ile 6 mb/s hızım var. Wifi ile bu hız modeme olan uzaklığınız ile alakalı olmak üzere çok değişken. O yüzden kablolu olmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 2 Ağustos 2017; 12:36:56 >

• Es File Explorer Pro ile tv - pc ağ bağlantısı.

Pc de yapılması gereken ayarlar. işletim sistemim windows 7. xp de standart paylaşım yaptığınızda görüyor. fakat windows 7 de öyle değil. daha üst versiyonlarda da win7 ye göre esinlenerek ayarlarınızı yaparsınız diye tahmin ediyorum.

Ağda paylaşacağımız klasörün adında bir kere kesinlikle küçük, büyük " i " harfi olmamalı. Bu şekilde paylaştığımızda es file naparsanız yapın, görmüyor. Mümkün mertebe ingilizce olmayan karakterleri klasörde kullanmayın. i harfi illa kullanacaksanız klasörün tüm harflerini BÜYÜK yazın. Örneğin " sinema " yerine "SINEMA" gibi yada "filmler" yerine "FILMLER" gibi.

Komple diski paylaştırdığınızda da es file maalesef görmüyor. illa ki klasör paylaşacaksınız ona göre. ilgili video aşağıda bakarak yapabilirsiniz.

burdaki yerel ip nizi kendiniz öğrenebilirsiniz. cmd açıp ipconfig yazarsanız çıkar. Ben kendi ip mi sabitledim windowsda. zırt pırt değişirse es file da sıkıntı çıkacaktır diye. Sizde sabitlerseniz sorunsuz olur.

Bu şekilde tv de de aynı durum sözkonusudur. cep telefonu ile yapmaktaki amacım videoyu rahat çekmek için. izleyeceğiniz video, müzik her ne ise ister mxplayer ile isterseniz vlcplayer ile ya da hangi program ile izlemek istiyorsanız açarsınız.

Ben vlc ye nazaran mxplayer ile daha sorunsuz izledim. vlc ile altyazıları göstermek biraz uzun. mxplayer otomatik görüyor. Sadece standart mxplayer ile yaparsanız dts, ac3 dosyalara sahip mkv videolarınızda ses alamazsınız. isteyenler pmden ulaşırsa mxplayer pro'nun dts, ac3 gibi ses codeckleri içerisinde barındıran apk sını verebilirim. Şimdi burdan verirsek forum kuralları gereği sıkıntı çıkacaktır.

Ayrıca standart es dosya yöneticisi ile de dosya kopyalama hızı kablolu bağlantıda dahi 1500 kb/s pek çıkmıyordu. es dosya pro kullanırsanız 4 ile 6 mb arası dosya transferine ulaşırsınız. yine pm den ulaşanlara onun da apk sını verebilirim. Aynı şekilde yukarıdaki konuda twonky media server programının malum sürümünü bulamayanlarda pm den aynı şekilde yardımcı olabilirim.

NOT : Win7 de Ağ paylaşım merkezinden ev grubu ve ortak grubu bölümündeki PAROLA PAYLAŞIMINI KAPAT seçeneğini yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 2 Ağustos 2017; 12:36:15 >

• Hocam eyvallah akşama yapıcam emeğiniz için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel paylaşım teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sana yemin ediyorum mkvtoolnix-gui bu programı bulmuştum bi ara işimi görüp silmiştim sonra tekrar lazım oldu ismini hatırlamadım nettede bulamadım allah gönderdi seni :d
  • Philipsin diğer modellerine de uygulanabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.