Bildirim
Philips 43PUS6501 ANDROİD TV ile PC, Mobil cihazlar ağ bağlantısı, Dosya Paylaşımı
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Es File Explorer Pro ile tv - pc ağ bağlantısı.
Pc de yapılması gereken ayarlar. işletim sistemim windows 7. xp de standart paylaşım yaptığınızda görüyor. fakat windows 7 de öyle değil. daha üst versiyonlarda da win7 ye göre esinlenerek ayarlarınızı yaparsınız diye tahmin ediyorum.
Ağda paylaşacağımız klasörün adında bir kere kesinlikle küçük, büyük " i " harfi olmamalı. Bu şekilde paylaştığımızda es file naparsanız yapın, görmüyor. Mümkün mertebe ingilizce olmayan karakterleri klasörde kullanmayın. i harfi illa kullanacaksanız klasörün tüm harflerini BÜYÜK yazın. Örneğin " sinema " yerine "SINEMA" gibi yada "filmler" yerine "FILMLER" gibi.
Komple diski paylaştırdığınızda da es file maalesef görmüyor. illa ki klasör paylaşacaksınız ona göre. ilgili video aşağıda bakarak yapabilirsiniz.
burdaki yerel ip nizi kendiniz öğrenebilirsiniz. cmd açıp ipconfig yazarsanız çıkar. Ben kendi ip mi sabitledim windowsda. zırt pırt değişirse es file da sıkıntı çıkacaktır diye. Sizde sabitlerseniz sorunsuz olur.
Bu şekilde tv de de aynı durum sözkonusudur. cep telefonu ile yapmaktaki amacım videoyu rahat çekmek için. izleyeceğiniz video, müzik her ne ise ister mxplayer ile isterseniz vlcplayer ile ya da hangi program ile izlemek istiyorsanız açarsınız.
Ben vlc ye nazaran mxplayer ile daha sorunsuz izledim. vlc ile altyazıları göstermek biraz uzun. mxplayer otomatik görüyor. Sadece standart mxplayer ile yaparsanız dts, ac3 dosyalara sahip mkv videolarınızda ses alamazsınız. isteyenler pmden ulaşırsa mxplayer pro'nun dts, ac3 gibi ses codeckleri içerisinde barındıran apk sını verebilirim. Şimdi burdan verirsek forum kuralları gereği sıkıntı çıkacaktır.
Ayrıca standart es dosya yöneticisi ile de dosya kopyalama hızı kablolu bağlantıda dahi 1500 kb/s pek çıkmıyordu. es dosya pro kullanırsanız 4 ile 6 mb arası dosya transferine ulaşırsınız. yine pm den ulaşanlara onun da apk sını verebilirim. Aynı şekilde yukarıdaki konuda twonky media server programının malum sürümünü bulamayanlarda pm den aynı şekilde yardımcı olabilirim.
NOT : Win7 de Ağ paylaşım merkezinden ev grubu ve ortak grubu bölümündeki PAROLA PAYLAŞIMINI KAPAT seçeneğini yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 2 Ağustos 2017; 12:36:15 >
-
Hocam eyvallah akşama yapıcam emeğiniz için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel paylaşım teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam sana yemin ediyorum mkvtoolnix-gui bu programı bulmuştum bi ara işimi görüp silmiştim sonra tekrar lazım oldu ismini hatırlamadım nettede bulamadım allah gönderdi seni :d -
Philipsin diğer modellerine de uygulanabilir mi?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X