Şimdi Ara

Gösterge ibrelerinin anlık gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
31.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yolda seyir halinde iken devir ve hız göstergesi aynı anda sanki araç stop etmiş gibi sıfıra inip bir kaç saniye sonra normale dönüyor. Bunu ara sıra yapsa da mide bulandirmaya yetiyor. Bilgisayara bağlattım arıza yok kimisi şarj dinamosu kimisi de gösterge soketlerinde ki temassızlıktan diyor kimisine göre de kronikmiş.
    Daha önce başına gelen yardımını bekliyorum,teşekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gösterge İbrelerinin Anlık Gidip Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Gösterge panelindeki ibrelerin anlık gidip gelmesi, araçlarda yaygın olarak görülen bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü için farklı adımlar gerekebilir.

Ford Connect Ekran Gidip Gelmesi ve Tempra Dijital Gösterge Gidip Gelmesi

Ford Connect araçlarında ve Tempra modellerinin dijital göstergelerinde görülen gidip gelme sorunu, genellikle gösterge paneline elektrik gelmemesiyle ilgilidir. Bu durumda, sorunu çözmek için elektrik bağlantılarının kontrol edilmesi ve gerekirse onarılması gerekir.

Astra H Gösterge Gidip Gelmesi ve Hız Göstergesi İnip Çıkması

Astra H araçlarında yaşanan gösterge gidip gelmesi ve hız göstergesinin inip çıkması sorunu, genellikle gösterge panelindeki sensör arızalarından kaynaklanır. Bu sorunu çözmek için arızalı sensörlerin tespit edilmesi ve değiştirilmesi gerekir.

Gösterge Panelinin Gidip Gelmesi: Genel Nedenler

Gösterge panelindeki ibrelerin gidip gelmesine neden olan diğer genel nedenler şunlardır:

• Topraklama sorunları: Gösterge panelinin düzgün çalışması için sağlam bir topraklama bağlantısı gerekir. Gevşek veya hasarlı topraklama kabloları, gidip gelme sorunlarına neden olabilir.
    • Arızalı gösterge paneli: Gösterge paneli, aracın sensörlerinden gelen sinyalleri işleyen elektrikli bir cihazdır. Arızalı bir gösterge paneli, yanlış veya dengesiz ibre hareketlerine neden olabilir.
    • Sensör arızaları: Gösterge paneline veri sağlayan sensörler arızalıysa, bu da ibrelerin gidip gelmesine neden olabilir.
    • Elektriksel sorunlar: Pil sorunları, alternatör arızaları veya kablolama sorunları gibi elektriksel sorunlar da gösterge paneli sorunlarına yol açabilir.

Çözüm Önerileri

Gösterge panelindeki gidip gelme sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Elektrik bağlantılarını kontrol et ve gerekirse onar.
    • Arızalı sensörleri tespit et ve değiştir.
    • Topraklama kablolarını kontrol et ve sıkılaştır.
    • Gösterge panelini test et ve gerekirse değiştir.
    • Elektriksel sistemi kapsamlı bir şekilde kontrol et ve sorunları gider.

Bu adımları uygulayarak gösterge panelindeki ibrelerin gidip gelme sorununu çözebilir ve aracının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • akünüzü ölçtürdünüz mü hiç?
  • Aynisi benim basima geldi :)
    Sorunun kesinlikle gösterge soketlerinde ki temassızlık.
    Elin tornavida tutuyorsa paneli sokup soketleri wd40 ile temizleyebilirsin,youtube da tutoriollar mevcut.

Bu sorun onemsiz gibi gorunsede immobilizar ile beyin arasinda kopru gorevi gordugu icin bazen arac mars bastigi halde calismayabilir o yuzden ihmal etmeyin.

2 yil Corsa C vardi bende , bu ve bunun gibi irili ufakli bir cok sorundan sonra satip kurtuldum , iyi yani mekanik ve elektronik anlamda cok sey ogretti bana :)

Kolay gelsin.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Aküyü ölçtürmedim ama epey eski üzerinde yazı falan kalmamış yani ve ilginctir ki gostergeler gidip geldikten sonra akü lambası yanıyor stop edip yeniden calıştırana kadar sönmüyor. 72 amper akü taksam sorun olur mu, orjinali 60 amper ?

Tesekkurler.

• _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    İşte aradığım adam :)

Temassızlık benim de ilk aklıma gelen şeydi ama temiz yollarda da yapıyor genelde dümdüz yolda giderken mesela..

Başka bir arkadaş mesaj atmış 12 voltu 5 volta çeviren immobilizer üzerinde bir parça var ondan da yapabilir diye.

Bugün göstergeyi söküp dediğinizi yapayım ben, teşekkürler.

• Güncel

• Aracım Caravelle 2008.Yolda seyir halindeyken bazen park halindeyken göstergeler aynı anda sanki araç stop etmiş gibi sıfıra inip sonra normale dönüyor. Yazın bu sorunu yaşamazken kışın çok sıkıntı çekiyorum. Elektronikçilerde Bilgisayara bağlattım arıza kaydı çıkmıyor. arıza için 2 gün ustada kalıyor. 3 defa ustada kaldı. Her kalışı 400. Yok saat dediler yok bişey yaptık ama bilemiyoruz dediler ben bu işten bişey anlamadım.
    Seyir halindeyken 23 saniye video çektim. 3 defa tekrarladı. Sıcaklık 4 C nin altına düşünce çok yapıyor.

Daha önce başına gelen yardımını bekliyorum,teşekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentgunaydin -- 30 Aralık 2018; 0:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seyir halindeyken 23 saniye video çektim. 3 defa tekrarladı. Sıcaklık 4 C nin altına düşünce çok yapıyor.

• caner4141 kullanıcısına yanıt

Hocam Merhaba;

Bu sorununuzu hallettiniz mi?

• Aynı sorun Peugeot partner 1.9D aracımda da var devir 0 a düşüyor göstergedeki tüm ışıklar yanıp sönüyor ve bu olurken araba sanki avans vuruyor gibi garip bir ses geliyor

• bulentgunaydin B kullanıcısına yanıt

Arızayı buldunuz mu

• bulentgunaydin B kullanıcısına yanıt

Arızayı tespit ettiniz mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.