PROBLEM şehrin içindeki bazı bölgelerde(özellikle insanların yoğun olduğu) oyunun hafif donmalar/takılmalar yapması.
İlk başta daha iyi performansı almak adına grafiksel özellikleri bir miktar aşağıya çektim.İşe yaramayınca en iyi performans almak adına görsel efektleri iyice indirdim ama yine aynı takılmalar devam etti.
384 MB tavsiye edilen RAM yazıyor,fazlasına sahibim.JoWood firması ekran kartımı da destekliyor,en son driverlarını da yükledim.Olmadı.
Gothic.INI dosyasındaki 3 parametre üzerinde değişiklikler yapılması şeklinde olan yönergelere de uydum.Ek olarak bu 3 parametrenin çeşitli kombinasyonları da durumu değiştirmedi.
DirectX 9.X'in oyuna etki edebileceği yönünde söylenenler de var.Ona da uyup DirectX 9.X'i bir yazılım aracılığı ile kaldırıp DirectX 8.X'in bilgisayarımda yüklü hale gelmesi sağladım.Bu da işe yaramadı.
LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ.
NOT: Gothic 3 hakkında bu sitede yazılan problemleri okudum.Şehir içinde olan ve başka yerlerde gerçekleşmeyen takılmalar o oyunda da var deniliyor.Hatta istenen sistemin kat ve kat üstünde sisteme sahip olan kişiler de aynı problemi yaşamışlar.Bunu anlatmamdaki maksat varsa Gothic 3'e uygulanan çözüm yollarının Gothic 2 üzerinde de işe yarayabilir olması ihtimalini düşünüyor olmamdır.
Arkadasım kesinlikle oncelikle Dx 9 u yukle. geri donus yapma. Ardından ram in 1024 olsun , sunu soyleyeyim kesinlikle kassmassın. Ardından ekran kartın biraz dusuk en az FX serisinden 5200 olsa iyi olur. Oynadıgın oyun süper bir oyun bastan belirteyim. en az 5 kere degisik sınıflarla bitirdigim oldu oyunu......
quote:
Orjinalden alıntı: @uiKSilveR
Arkadasım kesinlikle oncelikle Dx 9 u yukle. geri donus yapma. Ardından ram in 1024 olsun , sunu soyleyeyim kesinlikle kassmassın. Ardından ekran kartın biraz dusuk en az FX serisinden 5200 olsa iyi olur. Oynadıgın oyun süper bir oyun bastan belirteyim. en az 5 kere degisik sınıflarla bitirdigim oldu oyunu......
Gothic 1'i internetten indirip oynamış ve templar ile bitirmiştim.Çok güzeldi ve de o nedenle 2.sine başladım.Şu anda RAM ve ekran kartı alabilecek durumda değilim(Askerlik var).Kasmalar da hafif düzeyde ve bazı yerlerde oluyor ama oyunun güzelliği bunu tamamen göz ardı etmeni sağlıyor.Tarih öncesi bilgisayarımla Half-Life oynadığım günleri unutmadım.
Neyse,teşekkürler cevabın için.Sana 2 günlük araştırmalarımı özetlemek isterim.
Doğru Forceware driverlar ile 1024 MB RAM'a sahip kişiler bu sorundan kurtulmuşlar.Oyun motorunun çalışma tarzı gereği kalabalık ortamlarda çok miktarda yükleme olduğundan daha az RAM olan bilgisayarlarda hafif kasmalar yapıyor.Ben 66.93'ü kurdum ve şu an daha da hafif kasmalar.Gothic 3'te şikayeti olan insanlar içinde aynı şekilde doğru Forceware driverlar problemi halletmiş.
Ayrıca eski ekran kartları için en son driverları kurmak akıllıca değilmiş.Çünkü en son driverlardaki geliştirimler en son ekran kartlarına özgü.Bu nedenle ekran kartına uygun Forceware driverları yüklemek daha mantıklı.Örneğin FX 5200 için 56.72 Forceware driverlar.
Umarım bu bilgiler birilerine yardımcı olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme