Şimdi Ara

Gözde kirpik kaçma hissi ama aslında kaçmamış olması! YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikidir oluyor bu. en son 2 hafta önce oldu 2 gün sonra geçti. az önce yine oldu. nedense hep gözümü ovuşturduğum zaman sağ gözümde başlıyor sonra geçmiyor. bıktım gerçekten. kirpik arıyorum kirpik falanda yok. yine aynı yerde oldu sağ gözün sağ köşesinde.

YARDIM :'/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojak -- 24 Mart 2017; 21:21:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözde Kirpik Kaçma Hissi Ama Aslında Kaçmamış Olması

Gözde kirpik kaçması, son derece rahatsız edici bir durum olabilir. Ancak bazı kişiler, gözlerinde kirpik varmış gibi bir his yaşayabilir, ancak aslında kirpik kaçmamıştır. Bu his, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Göz Kuruluğu:

Göz kuruluğu, gözde kirpik varmış hissine neden olabilir. Gözleriniz yeterince nemli olmadığında, kuruyan yüzey, kirpik varmış gibi bir his yaratabilir. Göz kuruluğu, bilgisayar kullanımı, kontakt lens takma veya yaşlanma gibi faktörlerden kaynaklanabilir.

Blefarit:

Blefarit, göz kapaklarının iltihaplanmasıdır. Blefarit, göz kapaklarında şişlik, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. Bu iltihaplanma, kirpiklerin gözünüze doğru itilmesine ve kirpik varmış hissine neden olabilir.

Alerjiler:

Alerjiler, gözlerde tahrişe ve kaşıntıya neden olarak gözde kirpik varmış hissine yol açabilir. Alerjiler, polen, toz veya hayvan tüyü gibi çeşitli çevresel faktörlerden kaynaklanabilir.

Psikolojik Faktörler:

Bazı durumlarda, gözde kirpik varmış hissi psikolojik faktörlerden kaynaklanabilir. Stres, anksiyete veya takıntılı-kompulsif bozukluk gibi durumlar, gözde kirpik varmış hissine neden olabilir.

Gözde Kirpik Kaçma Hissi Nasıl Geçer?

Gözde kirpik varmış hissi yaşıyorsanız, öncelikle gözlerinizi yıkayarak veya göz damlası kullanarak temizlemeye çalışın. Eğer his geçmiyorsa, bir göz doktoruna başvurmalısınız. Göz doktoru, gözünüzü muayene ederek kirpik kaçması olup olmadığını kontrol edebilir ve altta yatan herhangi bir sorunu teşhis edebilir.

Gözde Kirpik Kaçması Zararlı mıdır?

Gözde kirpik kaçması genellikle zararlı değildir. Ancak kirpik gözün arkasına kaçarsa veya uzun süre gözde kalırsa enfeksiyona neden olabilir. Bu nedenle gözünüze kirpik kaçtığına dair şüpheniz varsa bir göz doktoruna başvurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam olarak benim yaşadığım da bu. Göz doktorları konuya bekleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşırı sinir edici bir durum en son 4-5 ay once olmuştu herhalde.Allah kurtarsın
  • Kirpik gözün içine dönüyor olabilir mi?Ben bunu çok sık yaşıyordum bakınca belli olmuyor.

• gözün üstünde bazen çok küçük sivilce gibi şeyler belirince oluyor böyle durumlar
  • ERIKCI kullanıcısına yanıt
    37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    az önce çözdüm sorunumu şuan çok mutluyum :DD kovayı suyla doldurup kafamı içine soktum suyun içinde gözümü açıp sağa-sola hareket ettirdim sürekli şuan rahatım. bunun olma sebebi kirpiğin gözün arkalarına, görünmeyen kısımlara doğru gitmesi ve orada göz kuruluğu yüzünden takılı kalması olduğunu düşünüyorum. zamanında lens kullanıyordum gözde kuruyunca lensi değil çıkarmak hareket ettirmek bile imkansız oluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIKCI

Tam olarak benim yaşadığım da bu. Göz doktorları konuya bekleniyor

şuan bu durumu yaşıyorsan deneyip sonucunu yazmanı bekliyorum. dediğim işlemi en az 5-6 kez uygula suyun altında. gözünü iyice açıp sağa-sola-yukarı-aşağı bakacaksın. hatta birkaç kez de elinle iyice açarak denersen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojak -- 24 Mart 2017; 22:17:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Göz kuruluğu vardır büyük ihtimalle. Doktora git damla yazsın sana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • göz kuruluğu oluyor o roaccutane kullanırken bende de çok fazla oluyordu göz damlası kullandığında geçer ama bi doktora git

• quote:

Orijinalden alıntı: not Evil

quote:

şuan bu durumu yaşıyorsan deneyip sonucunu yazmanı bekliyorum. dediğim işlemi en az 5-6 kez uygula suyun altında. gözünü iyice açıp sağa-sola-yukarı-aşağı bakacaksın. hatta birkaç kez de elinle iyice açarak denersen daha iyi olur.

yarın sabah deneyeyim. Bendekinin daha çok üstteki üyenin yazdığı gibi, kirpiğin içe doğru olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca bende kuruluk da oluyor işkence ikiye katlanıyor. Ne kadar muslukta yıkasam da geçmeyip deliye döndüğümü bilirim :/

• quote:

quote:

quote:

yarın sabah deneyeyim. Bendekinin daha çok üstteki üyenin yazdığı gibi, kirpiğin içe doğru olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca bende kuruluk da oluyor işkence ikiye katlanıyor. Ne kadar muslukta yıkasam da geçmeyip deliye döndüğümü bilirim :/

bende de kuruluk var ama şuan için ondan kaynaklı olduğunu düşünmememin sebebi sadece bir gözde olması ve ovuşturunca birden olmaya başlaması. düzenli damla kullanmak gerekiyor birde rastgele ovuşturmamak.

• quote:

az önce çözdüm sorunumu şuan çok mutluyum :DD kovayı suyla doldurup kafamı içine soktum suyun içinde gözümü açıp sağa-sola hareket ettirdim sürekli şuan rahatım. bunun olma sebebi kirpiğin gözün arkalarına, görünmeyen kısımlara doğru gitmesi ve orada göz kuruluğu yüzünden takılı kalması olduğunu düşünüyorum. zamanında lens kullanıyordum gözde kuruyunca lensi değil çıkarmak hareket ettirmek bile imkansız oluyordu.

hocam yüksek ihtimalle düşündüğünüz doğru bendede göz kuruluğu var çünkü aşağıda yazan arkadaşlardada göz kuruluğu varmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.