Şimdi Ara

İLK İNSANLAR MI DAHA MUTLUDUR YOKSA GÜNÜMÜZ İNSANLARI MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
16.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle bir münazara etkinliğine katıldım ve başlıkta da belirttiğim gibi konu ilk insanlar mı daha mutludur yoksa günümüzde ki insanlar mı ? benim savunacagım taraf ise ilk insanlar aklımda bir çok şey var fakat daha fazla bilgiye ihtiyac duydugumu dusunuyorum rica etsem bu konu üzerinde aklınıza gelen farklı bilgileri farklı düşüncelerinizi yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz kısıtlı bir sürem var şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlk İnsanlar mı Daha Mutludur, Günümüz İnsanları mı?

İlk insanlar ile günümüz insanlarının mutluluk seviyeleri arasındaki karşılaştırma, uzun süredir devam eden bir tartışma konusudur. Her iki dönem de kendine özgü avantajları ve zorlukları getirir ve mutluluğun öznel doğası nedeniyle karşılaştırma yapmak karmaşıktır.

İlk İnsanların Avantajları:

• Basit Hayat: İlk insanların daha basit bir yaşam tarzı vardı, daha az materyal eşyaya ve daha az strese sahiptiler.
    • Topluluk Duygusu: Küçük topluluklarda yaşıyorlar ve daha güçlü topluluk bağları vardı.
    • Doğayla Bağlantı: Doğayla yakın bir bağlantıları vardı ve bu da onlara huzur ve esenlik hissi veriyordu.

Günümüz İnsanlarının Avantajları:

• Teknolojik İlerlemeler: Günümüz insanları, hayatı kolaylaştıran ve eğlence sağlayan geniş bir teknoloji yelpazesine erişime sahiptir.
    • Tıptaki İlerlemeler: Modern tıp, hastalıkları tedavi etmede ve yaşam sürelerini uzatmada büyük ilerlemeler kaydetmiştir.
    • Eğitim ve Kariyer Fırsatları: Günümüz insanları, daha önceki nesillere kıyasla daha iyi eğitim ve kariyer fırsatlarına sahiptir.

Tartışma Noktaları:

• Günümüz insanlarının daha fazla strese ve kaygıya sahip olduğu düşünülürken, ilk insanlar açlık, hastalık ve doğal afetler gibi zorluklarla yüzleşmek zorundaydılar.
    • Bazıları, ilk insanların daha az stresli ve kaygısız bir hayata sahip olduğunu savunurken, diğerleri günümüz insanlarının daha konforlu ve güvenli bir yaşam tarzı yaşadığını iddia etmektedir.
    • Mutluluk öznel bir deneyimdir ve bireyden bireye değişir. Bir kişi için "mutlu" olan şey, başkası için olmayabilir.

Sonuç olarak, ilk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanları mı sorusunun tek bir cevabı yoktur. Her iki dönem de kendine özgü avantajları ve zorlukları getirir ve mutluluk seviyesi bireysel deneyimlere bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ölüm var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz insanı bence . Düşünsene ilk insanlarda çoğu şey sıkıntı ulaşım, haberleşme vs.

• O konuyu sana veren andavala sor bakalım "sen mi daha mutlusun yoksa ben mi" diye. Cevap verebilirse sen de ona göre savunmanı şekillendirirsin.
  • Ölüm var derken daha kapsamlı anlatsan biraz açsan daha cok yardım etmiş olursun
  • boor kullanıcısına yanıt
    kardeşim sonuçta bu bir münazara etkinliği istenilen konuyu almıyorsun elbette ben sadece bu konu hakkındaki yani ilk insanlar mı mutludur yoksa günümüz insanı mı sorusundaki düşüncelerinizi istedim sizden varsa minnettar kalırım yoksa ilgilendiğin içinde teşekkür ederim
  • mfkkk kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim öncelikle sana şunu belirtmek isterim değerli yorumun için teşekkürler bir düşünsek ilk insanlarda 3 temel unsur var bir aile kavramı bir barınak bir de aç kalmamak bu 3 temel amaç için yaşıyorsun günümüz insanına bir bakarsak şahsen ben şöyle söyleyeyim en başta para,günümüzde yeni bir ihtiyaç kavramı en basitinden ve tonlarca örnek verilebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir zaman insanların mutlu oldugunu düşünmüyorum.Hep daha iyiye ulaşmak için çalışıyorlar yetmiyor elindekiler.
  • Vespa-Khris kullanıcısına yanıt
    bence ilk insanlar dha mutludur ne bılım teklonıjının olmadı bir dünya daha doğrusu asıl hayat uğraş hayatı daha güzeldir bence
  • hakan52400 kullanıcısına yanıt
    değerli yorumun için teşekkür ederim kardeşim aklına gelebilecek başka şeyler olursa çok faydalı olursun tabi teknolojinin faydaları var ve faydası kadar da zararı var elbet ne bileyim internetten biriyle tanışıyorsun kocaya karıya kacıyorsun aradıgın mutlulugu bulamayınca olmuyor gibi cok örnek var :D daha farklı yaklaşırsak konuya geniş geniş daha mantık uyandıran bilgiler faydası olacaktır teşekkür ederim tekrar :)
  • Sen nasıl çeşit bir mutluluktan bahsediyorsun onu bi anlatsana?

• ilk insanlar en ufak bir şeyde bile mutlu oluyorlardır büyük ihtimal
  • Genel olarak bir mutluluk yani nasıl anlatabilirim mutluluk çok geniş bir kavram açıklaması da zor nasıl anlatayım yahu işte ilk insanlar mı daha mutludur huzurludur yoksa günümüz insanı mı açık bir soru bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

Sen nasıl çeşit bir mutluluktan bahsediyorsun onu bi anlatsana?

+1
  • Cehalet mutluluktur mottosundan yola çıkarsak ilk insanlar.
  • Türklerin yüksekte olduğu zamanki Türkler çok mutludur.
  • soruyu anlamamış gibisin ilk insanlardan bahsediyorum türklük kavramı ortaya çıkmadığı zamanlardan cok zor olmamalı bir kıyaslama karşılaştırma istiyorum ilk insanlar daha mutludur şu şundan dolayı gibisinden ufak tefek bilgiler yıgınlasacak ufaktan :) teşekkür ederim yorum için
  • Ilk insanlar bizden cok daha mutludur bence.Simdi bizim teknolojimiz var evimiz,arabamiz var ama tonlarca borcumuz var o var su var.Biz yoklugu bilmiyoruz,cebimizde S3 var calisip almisiz ilk zamanlarda mutluluktan ucariz ama bi zaman sonra S4 cikar bende o niye yok deriz S3'u begenmeyiz.Yada aliriz S3'u bir ay sonra bozulur tamirdi,garantiydi ugrasiriz.Trafik var fln daha uzar.
    Ilk insan bi magara bulur yerlesir,avini avlar yer.Trafik yok borc yok.Sizce hangisi mutlu olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: mfkkk

Günümüz insanı bence . Düşünsene ilk insanlarda çoğu şey sıkıntı ulaşım, haberleşme vs.

Bununla alakali oldugunu sanmiyorum. Adam zaten ustun ulasim ve haberlesmeye fazla ihtiyac duymaz ki. Ayrica sahip olmadiginin farkinda olmadigi ozellikler nedeniyle sikinti da hissetmez.

"Mutlu olmak" zamana bagli bir olgu degil. Gunumuzde dunyanin en zengin ve en yakisikli adami gencken mutlu yasliyken de genclikteki populerlik ve isteninirligini kaybettigi icin mutsuz olabilir. Ayni insan ama omrunun kisimlarindaki hali farkli. Ayni sekilde ilk insanlar da esine ve cocuguna bakabildigi onlari doyurabildigi icin gunumuzdeki insanlara nazaran bu eylemlerle daha mutlu olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespa-Khris

soruyu anlamamış gibisin ilk insanlardan bahsediyorum türklük kavramı ortaya çıkmadığı zamanlardan cok zor olmamalı bir kıyaslama karşılaştırma istiyorum ilk insanlar daha mutludur şu şundan dolayı gibisinden ufak tefek bilgiler yıgınlasacak ufaktan :) teşekkür ederim yorum için

İlk türkler olmaz mı? Neyse.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.