< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (11. sayfa)
-
-
@AndJusticeForAll Selamlar. Olay bizim bölgeden çıktı, detaylara maalesef ulaşamıyorum. Artık gerisi Telekom'a kalmış...
@Ö1f1 Kesinlikle katılıyorum hocam. Diğer türlü her abonenin ONT cihazının değiştirilmesi pek mümkün değildi. Teşekkürler.
-
Anladım hocam, eğer bir dosya numarası falan varsa referans verebileceğimiz bulunduğum yerde hızlandırmak veya sorgulamak isterim çözümü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
buda benım testım. son zamanlarda bır ıyılesme var ancak full yuklenmede hala pıng artısı mevcut eskıye nazaran azalmıs olsada. oyun testınde ıse artı 50 ms koyuyor full upload yukunde. eskıye nazaran guzel degerler olsada hala sıkıntı cıkaracak duzeyde. Bu arada ıss netspeed. turknetten gectım tavsıye ederım. yapılan zamdan sonra turknetın hıcbır cazıbesı kalmadı zaten. cs go ıcın de 10 ms pıng kazancım oldu turknette ortalama 50 ms alırken sımdı olması gereken degerler olan ortalama 40ms ye dustu bundan ıyısıde ttnet olur heralde.
-
-
Nokia G-010G-R ont bağladılar bana testelr hep F hız testimde hep 93 mbit. bu model yenimi çıktı.
-
aynı sorunu bende yaşıyorum fiber yeni bağlandıı ve müşteri hizmetleri saha ekibi teknisyen gönderdi kontrol etti yine çözemedi, siz nasıl hız profilini artırdınız
-
hocam artık SOL kullanıyorum bu olay 1 yıla yakın zaman olacak gercekleseli. Ben ozamanlar tt santral ekibinden biri ile iletişime gecmiştim sagolsun cok yardımcı oldu ama bir turlu ozaman ki sınırlama kalkmıyordu. sonra ne olduysa artık genel bir değişiklik filan yapılımıstı tum kullanıcılar için ondan sonra hızım o sekilde artmıstı.
-
kaç kez arıza kaydı açtık teknisyen arkadaş sorun yok diyor başka çözüm sunmadılar bende kapattım arızayı.
ttneti aradım az önce ; fiberde e- kadar olmaz dedim, bu forumdaki başlıkları twitterden ttdestek hesabına dm özel mesajla attım inceleyin çok müşteri mağdur dedim, o zaman hızımızı 100 mbit almak adına %10 kayıp normalse 110 mbite setleyin kayıpsız alalım müşteri olarak dedim. uploadlarıda yarı oranda verin dedim.
-
Maalesef btkya göre kendileirni haklı cıkartıyorlar o yuzden bireyse sorun yasayanlar bunun cozumunu bulduramıyor ne yazık ki. bende o kadar ugrastım olmadı sonra vazgectim ugrasmaktan baktım hızım 112 filan cıkıyor. yani ne yapıldı da düzeldi ki ben kayıt actıgımda o yapılanı yapmadılar veya yapamadılar bilemiyorum. bir ara o kayıp olayını için profilleri yukarı cekmişlerdi ki muhtemelen duzlenlerde bu sekilde duzeldi. fiberde mutlaka %10 fazla olan bir profil olalı ve bu secildiğinde abone tam hızı alabilir hale gelir. bu derece kolay bişey neden yapılmaz anlamıyorum.
-
Konuyu takip ediyordum ama ilgilenme fırsatım olmamıştı. Bufferbloat ve hız sorunu bende de vardı. Hız sorununu çözdüm. ONT cihazına takılan ethernet kablosunu 4 pinli çakmışlar. Daire içinde zaten kablo altyapısı kurulu, modem istenilen odaya takılıyor. Ethernet jackını ucuna çakmak için kabloyu kesip, 4 tane kabloyu kıvırmıslar kenara, sadece 4 tane ile jack çaktıkları için modem 100 mbit modülasyonda calısıyormuş. Bunu düzeltince modülasyon 1000 mbit e çıktı. Sorun yazılımsal mı donanımsal mı zaten anlamak 2 dk lık modemden bakarak. Neyse kısacası kabloyu düzeltince hız fırladı resmen darboğaz bitti.
-
Merhaba, bizim ofise ve benim eve gigafiber bağlandı. Modemler aynı zyxel. Gerçi evde zyxel modemi kullanmıyorum ben.
Sormak istediğim ofise Zyxel gpon, eve zte marka gpon takıldı, aralarında performans vs fark varmı. Sanki ZTE model daha çok ısınıyor gibi geldi bana...
-
Merhaba, iki modem de fiber destekli son teknoloji modemlerdir. Destekleyen hızları sorunsuz bir şekilde iki modem de sizlere ulaştırabilir. -
Bir forum konusundan, nokia laboratuvarına. Umarım Türkiye genelinde bufferbloat sorununu çözmüşlerdir, özellikle görütülü görüşme gibi basit bir özelliği kullanırken bile kaliteden ödün veriliyorsa boşuna fiber demeyelim bu sistemlere.Emeği geçenlere teşekkürler.
Not: Huawei ONT kullanıcısı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bu meşhur Bufferbloat sorunundan yaşıyorum. 112 Mbps Download, 8.2 Mbps Upload alıyorum. Nokia OLT cihazına bağlıyım. ONT cihazım Nokia G-010G-Q modeli. Bu sorunun OLT'den kaynaklı olduğu biliniyor. Bu sorunun Nokia sahalarda tek çözümü altyapının desteklediği en yüksek hızı vermek bence. 1000 Mbps Download, 1000 Mbps Upload verilmeli. Bufferbloat sorununun en kolay çözümü bu. Türk Telekom'u herkes toplanıp bu konuda ikna edebilmeli. Ayrıca 1000 Mbps paket ücreti çok yüksek. Türk Telekom'un alternatif operatörlere verdiği 1000 Mbps port kira ücreti bile 130-140 TL cıvarında. Ancak kendi sitesinde 395 TL'ye 1000 Mbps Download, 50 Mbps Upload satıyor. Bu çok saçma. Resmen firma sanki beni değil, benim altyapımı alternatif operatörlerden alın der gibi birşey bu. Oysa en ucuz paketi, altyapının sahibinin kendisinin satması gerekir. En mantıklısı budur ? 130-140 TL'ye 1000/1000 almamız gerekirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 15 Temmuz 2022; 3:50:46 >
-
Ont cihazlarının arayüzüne nasıl erişebiliyoruz bende Huawei marka ont cihazı var kitapçıkta yazan 192 gibi değerleri yazdığımda arayüze ulaşamıyorum?.Ont cihazlarında güç tasarruf modu diye birşey var mı? varsa onu kapatmanın faydası oluyor mu deneyen oldu mu.
-
Bana geçen ay GPON altyapı bağlandı, Huawei ONT cihazı verilmişti. ONT'ye bağlı router'ın donanımının ve QoS performansının da bufferbloat açısından çok önemi var.
OpenWRT destekleyen routerlarda SQM ayarının ince ayarlanarak bufferbloat'ı azalttığı söyleniyor. Kendi ücretsiz verdikleri routerlar zaten genelde çok zayıf cihazlar.
O tip bir cihaz kullanıyorsanız sağlam QoS desteği beklemeyin derim.
openwrt.orgOpenWrt Project: SQM (aka Smart Queue Management)https://openwrt.org/docs/guide-user/network/traffic-shaping/sqm -
Arkadaşlar merhabalar. Konuyu ilk mesajdan itibaren okudum. Netspeed firmasını kullanıyorum ben. Yeni eve taşındım burada da şansıma fiber alt yapı varmış. FTTH diyorlar sanırım. Zemin katta elektrik saatlerinin olduğu oda da türk telekom'un küçük bir kutusu var oradan kablo çekiliyor dairelere o şekilde bağlanıyor. Bende elektrikçi çağırıp o kutudan odama kadar fiber kablo çektirdim hatta. Ekipler gelip sadece ont cihazını ve modemi bağladı gitti. 1 haftadır test ediyorum verdikleri modemi de araştırdım kablolu da hız testi yaptığım zaman en yüksek 97 Mbps en düşük ise 94 Mbps hız alıyorum. 100'ü hiç görmedim. Wifi de ise 5Ghz kanalın da en yüksek 120 en düşük 111 mbps hız alıyorum. Bu arada bende de nokia marka ont var. Hatta modeli G-010G-R. Sanırım kimsede yok bundan. Biraz araştırdım genelde sonu Q - S ile bitenleri vermişler millete. Bende R olanı var. Nokia ont'ler de hız sorunu düzeldi demişsiniz ben wifi de 111 - 120 Mbps hızları aldığıma göre çözülmüş mü oluyor acaba? Bir de bana şuan güncel olarak herkese verilen kıytırık vestel marka dgw9000 model router verdiler. Modem değilmiş bu. Bunun da WAN çıkışı 1Gbps diğer bütün lan portları ise 100 Mbps ile sınırlıymış. Ben şimdi düzgün bir tane router alsam Wifi 5Ghz'de aldığım hızı kablolu da alır mıyım acaba bilen var mı bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz? Normalde kablolu hızlı olur ama bende tam tersi. Wifi hızlı kablolu yavaş. Yaklaşık %15'lik bir kayıp var. Ne yapabilirim önerileriniz nedir? Router değiştirirsem bu sorun düzelir mi ona göre bir şeyler bakayım bir dünya para veripte yine aynı hızları alırsam diye de korkuyorum bir yandan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X