Şimdi Ara

Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
6
Favori
18.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba. Mesajınızın ilk cümlelerini okumamla beraber size Vestel verdiklerini anladım.  Telekom a arıza kaydı bırakın, ZTE veya TP link router istediğinizi, halihazırdaki router dan memnun olmadığınızı dile getirin. LAN portları 1gbit olduğu için bahsettiğiniz sorunu tekrar yaşamazsınız. Para verip router almanıza da gerek yok, Telekom dan router cihazını değişitrmelerini talep edin kayıt açarak. Bunun dışında wifi de gördüğünüz üzere, paket hızınızı almak ile ilgili bir sıkıntınız yok anladığım kadarıyla. Bu durumda ONT ile bir işiniz yok, sadece router değişecek demektir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam ben ilk defa fiber kullandığım için bilmiyorum maalesef öyle geldi taktı gittiler. Vestel markasını görünce şaşırdım zaten. Duruşu tipi falan güzel tasarımını beğendim ama içi tırt bunun  Wifi açıp 5Ghz kanalın da test yaptığım zaman en yüksek 120 Mbps en düşük 111 Mbps hız alıyorum. Evde eşim de internet kullandığı için o ara heralde düşüyor hızı ama sadece ben kullansam sabit 120 yada üstünü görecek eminim. Demenize göre o zaman hız sınırı yok ont'de falan. Çünkü nokia cihazlar da hız sınırı vardı sonradan kaldırıldı diyorlar sanırım benim de hız sınırı yok değil mi? Bu routeri mecbur değiştirmem lazım neden alabileceğim hız yüksek iken düşük hız ile sürüneyim ki? Zaten tarayıcı da gezerken bile yavaş geliyor bana internet yani fiber 100 mbps kullandığımı hissetmiyorum hiç. Bunu bir iki daha diyordu hatta bu router de bu sorun var sanırım. Bir şey sormak istiyorum. Değişim talep edin dediniz. Ben türk telekom değil netspeed firmasından hizmet alıyorum. Bu durumda hangisi ile görüşmem kayıt açmam gerekir acaba? Türk telekom iplemez bence. Ne yapmam lazım?

• ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

Netspeed üzerinden kayıt açacaksınız hocam. Vestel router cihazını beğenmediğinizi, performansınıın düşük olduğunu bu sebeple ZTE veya TP LINK talep ettiğinizi beyan edin, ekiplerin elinde stokta hangisi varsa onu size verirler ve sizdeki VESTEL i geri alırlar.

Zaten onun dışında da sorununuz kalmaz, eğer olur da sorun olursa onu da Netspeed ile görüşürsünüz zaten.

Vallahi hocam umarım değiştirirler. Bir kaç kere kendi kendine bağlantı gidip gelmişti mesela. Ayrıca çekim kalitesi de çok düşük. Evim amerikan mutfaklı salon mutfak bir. Odamdan çıkıp salona gidiyorum yada mutfağa geçiyorum hemen çekim kalitesi düşüyor. Hatta yatak odama gittiğim zaman kendi kendine wifi'den atıyor hemen çekmiyor yani çok garip dandik bir router bu. Ben bir görüşeyim bununla olmaz cidden. İlk defa görüyorum wifi hızı kablolu dan daha yüksek çıkıyor şaka gibi olay  

• ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam :) Siz kayıt açın işletmecinize onlar Telekom a ileteceklerdir.  

Hiç bir şey olmadı hocam. Kayıt açtım facebook sayfalarından mesaj attım hatta az önce de aradım görüştüm değişim olmuyor dedi bana. Olsa bile yine gelir aynı modemi takar giderler dedi. Ben modem alıp taksam olur mu dedim ilk başta olmuyor türk telekom ip engeller bilmem ne olur bu tarz şeyler söyledi kullandırmaz dedi daha sonra beni hatta bekletti yanındakilere sormuş heralde geri geldi arkadaşlarıma sordum teyit ettim farklı modem alıp kullanabilirsiniz kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz yeterli dedi bende modem değişimi yapamıyoruz dedikleri için sinir oldum kapattım. Çok saçma cidden.

• Hocam uyguladığınız taktiği şöyle değiştirin.

1)Netspeed çağrı merkezini arayın, router cihazın lan çıkışında bir sorun olduğunu ve yeterli performansı vermediğini belirtin.

2)Arıza kaydı açtırın ve gelen ekibe durumu ve yaşadıklarınızı detaylıca anlatın.

3)Stoklarında Zte veya Tp link hangisi var ise isteyin.

4)Hayırlı olsun.

• SFP modül ile gpon ont cihazındaki SN, MAC bilgilerini sfpye yazsak bile auth olmuyor cihaz ip almıyor malesef. Çünkü bir kullanıcı adı şifresine daha ihtiyacı var. Çok uğraştım aşamadım.

Eğer olsaydı down up bant limitini kaldırabilmek çok kolay. Githubda birçok proje var ama malesef sadece mac, sn ile eşleşmiyor cihaz.

• Bende de nokia ont ve zte Türk Telekom modem var ve 100 megabitlik tarife kullanıyorum bende klide takılıyorum 93 falan çıkıyor testte ne yapmam lazım lütfen yardım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alix1058 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu uzmanımızın ve ekiplerin kontrol edebilmesi içinwww.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.