Ftth sistemde gpon cihazi degistirilebilir mi ? Modem degistirilebiliyor ancak kurulum vs yapılamadığından ont cihazi degistirilebilir mi ? Deneyen bilgisi olan varsa yorumlarini bekliyorum. |
Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ?
-
-
Neden değiştireceksiniz ki ?
-
Degistirebilirligini ogrenmek için.
-
Birden fazla aboneliklerde değişebiliyor diye biliyorum. Youtube' da görmüştüm. -
Benim aboneligim tek evin icine fiber gelip bu ont cihazina giriyor. 2 marka var bu cihazlarda nokia ve huawei. Bunlardan bende olan orjinalin disinda birini takarsam çalışır mi acaba ?
-
Bu konuda bir fikrim yok ancak pek sanmıyorum öyle bir şey olucağını.
-
ONT cihazı sadece bir çevirici, fiber sinyalini ethernete çeviriyor. Eğer aynı özelliklerde bir cihaz takarsanız çalışır, ama routerı değiştirmek bazen zor oluyor. Çünkü onun içindeki kullanıcı adı, şifre ve mac adresi tanımlıysa başka router çalışmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdONT cihazı sadece bir çevirici, fiber sinyalini ethernete çeviriyor. Eğer aynı özelliklerde bir cihaz takarsanız çalışır, ama routerı değiştirmek bazen zor oluyor. Çünkü onun içindeki kullanıcı adı, şifre ve mac adresi tanımlıysa başka router çalışmıyor.
Rooter degisimi basit aslinda arayuzdeki karmasa yuzunden yapamiyor bazilari ben 2 modemle denedim ikisinde de calisti internet.
-
ont cihazı olmadan gigafiber gibi hızları kullanmak mümkün mü peki? yani direkt gpon özellikli modem kullanılabilir mi?
-
gpon cihazındada mac adresi kayıtlı oluyor sanırım forumda başka gpon takıp deniyen vardı çalışmadı diyordu ama denemek lazım hatta gponlar ın bile arayüzü var eğer mac klonlama yapılabilirse gpon değiştirilebilir sanırım birde başka bir forumda gördüm nokia gpon ile 95 mbit hız alıyor huwaei gpon ile 130 mbit hız alıyor -
mantık aynı sadece gpon ile router birleşik yani modem oluyor aynı dsl modem gibi normalde dsl modemde dsl dönüştürücü ile routerın birleşimi yani sonuçta ont cihazı routerın içinde birleşik gigabit hızlar alınabilir -
Merhaba ontler seri numarasıyla ve mac adresi ile ilgili ekip tarafından santraldeki olt ile eşleştiği için başka ont takmanız durumunda çalışmayacaktır. Mac adresi ve seri numarası uyuşmamasından dolayı pon ışığı sabitlenmeyecektir
-
Teşekürler cevabiniz icin. Arayuze gorebilsek mac klonlama ile yapilir belki yapilirsa nokia cihazlarda da arayuze girilmiyor.
-
hocam bugun huawei marka ont cıhazı takıp denedım pon ısığı sabitlendi ancak internete bağlanmadı. huaweinin arayuzune gırılıyor ancak nokıanın ıd sıfre bılgısını bulamadıım o yuzden onun arayuze erısemedım. erısebılırsek calıstırmanın bır yolu varmıdır yada telekoma gıdıp yenı ontnın mac ve serı numarasını verıp esleme yaptırabılır mıyım ?
-
hıcam bende merak ettim tam modelini atarsanız nokia cihazın bende araştırmak isterim -
NOKIA G-010G-Q ont cıhazı hocam birde HUAWEI HG8010H var ıste
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EryiğitOguz -- 11 Haziran 2021; 23:44:58 > -
hocam biraz baktımda internetde adam akıllı kaynak yok şu yöntemle ipsini bulup arayüze belki bir ihtimal girilebilirhttps://www.youtube.com/watch?v=caePJIWvOBs&feature=youtu.be
onun dışında belki ara yüz kilitlidir ama telnet ile ulaşılabilir onun dışında aklıma yöntem gelmiyor kabloyu routera girmeden pcye girince kendi ip atıyomu cihaz bu arada -
İp icin su yontem var arayuze giriyor ama sifre bulamadim telnet ile sifreyi by pass edebilir miyim ? Burdaki huawei icin ama ayni ip ile arayuze giriliyor sifre tutmuyor birtek.
-
hocam o zaman ben bir iki exploit araştırim telnetle bağlansakda aynı şekilde şifre sorucaktır -
hocam gırsekte arayuzde mac klon vs bırsey yok olt cıhazıyla eslenmıs sanırım ont bu yuzden farklı olan calısmıyor belkı telekoma gıdıp huaweı olanı tanımlattırabılırım pazartesı bı sorucam
Benzer içerikler
- turknet modem iade adresi
- türknet whatsapp
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- ev interneti başka operatöre taşıma
- snr margin kaç olmalı
- turknete geçiş
- smartyfi nedir
- gigafiber nedir
- internetim çok yavaş
- statik ip
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X