|
Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (5. sayfa)
-
-
-
Bu tür tanımlama olayları insanlara kısıtlamanın yanında iş de çıkarıyor. Her kurulum ekibi fazladan ayarlama yapması gerekiyor, cihaz arıya yapınca başka cihaz takamıyoruz, kendi cihazımızı takamıyoruz. Neden böyle işler ile uğraşıyolar ki ? Sistemde tanımlama hatası yapsalar internet çalışmıyor, dert üstüne dert.
Ben yazlıkta turktelekom portu üzerinden TurkNet pppoe ile bağlanıp kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 19 Haziran 2021; 14:8:7 > -
Evet mevcut şansımla bir bakim dedim ve evet Nokia gpon var ve f grade sonucu aldı. Aslında bu konuyu görmediğim bir zamanda wetransfer e upload yapmıştım internet felç olmuştu cidden. Bu altyapı daha değişmez kaderimize razı olucaz.
Muhtemelen aynı sorun ama farkında değilhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/tuerk-telekom-ftth-upload-yaparken-ping-cikiyor.1543910/
Burda da 100 kilidinden bahsedilmişhttps://mybroadband.co.za/forum/threads/nokia-ont-lan-stuck-at-100mbps.1115294/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 19 Haziran 2021; 16:0:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Actigimiz destek kaynina gelen cevap 😀 bu kadar bilgisiz bir teknik ekip birtek Turknette vardir sanirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah Allah gece saati TV de YouTube izlerken ve telde 2 diş wifi çekerken denedim b notu verdi bu ne şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 20 Haziran 2021; 2:11:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O technopat konusu bana ait :D.
Farkındayım sorunun konunun sonlarında ONT kaynaklı olduğunu kanıtladık zaten. Çoğu kişide böyle sorun var bu forumdada gördüm.
-
Bazen banada a grade çıkıyor sonda d grade oluyor
-
Merhaba, destek kaydınızı kontrol ettiğimde teknik arkadaşım saha ekiplerine iş emri göndermiş. Ekiplerden güncel bilgi alarak gelişmeleri sizinle paylaşacak. -
-
Aslında benim hız 16/4 ama yinede bu latency oluyor. Ayarlar yine de böyle mi olmalı hıza göre değişir mi yoksa?
Uploadı tamamen kullandığında tıkanma oluyor o yüzden belli bi sınır koymak gerekiyor.İnternet felç olmaması için.Benim upload 8.5 mbit ona göre koydum sende deneyerek sınır koyabilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Telekomun verdiği modemde qos ayarları baya kısıtlanmış ya da belki de ben bulamadım o ayarı.
Bizde h298 rooter var yalniz download icin kisit koyuluyor upload icin yok. Downloadvda denedim gerci onada bir yarari olmadi. Gerci esas problem upload ama onada birsey yapamiyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende ki gibi varsa yapabilirsin benim gibi.
DSCP ile 802.1P İşaretleme ne işe yarıyor hocam tam olarak?
O bende seçili değildi bende ellemedim. Sadece değeri yazıp QoS Etkinleştir dedim.
Onlara gerek yok zaten kilitlemiş servis sağlayıcı değişilmiyor.Öyle kalmış unutmuşum boş yani.
Peki SP ve WRR arasındaki fark? Siz SP'de mi WRR'de mi kullanıyorsunuz?
Buyur burdan yakın şimdi a+ verdi
waveformBufferbloat Test Result: A+https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=958d46c3-1ef2-4801-b671-42e95b8e916e
-
Sizde ki normal hocam. Hattın tamamını kullanmıyorsunuz. 100 Mbps aboneleri bu sıkıntıda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X