Şimdi Ara

Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
6
Favori
18.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, yaşadığınız performans sorununu test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda teknik uzmanlarımız ve network ekiplerimiz kontrol ederek bilgi verecektir.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hocam ont cihazları da sisteme kayıtlı muhtemelen. Benim kullandığım ont cihazında dört çıkış var. İnternet kurulumunu yapan personel sadece GE1 portunda çalışır. Diğerlerinde çalışmaz dedi. Denedim calismadi diğer portlarda gerçekten de. Cihazı geçtim portuna kadar tanımlamışlar. Başka cihazda çalışacağını sanmıyorum.

Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt

Bu tür tanımlama olayları insanlara kısıtlamanın yanında iş de çıkarıyor. Her kurulum ekibi fazladan ayarlama yapması gerekiyor, cihaz arıya yapınca başka cihaz takamıyoruz, kendi cihazımızı takamıyoruz. Neden böyle işler ile uğraşıyolar ki ? Sistemde tanımlama hatası yapsalar internet çalışmıyor, dert üstüne dert.

Ben yazlıkta turktelekom portu üzerinden TurkNet pppoe ile bağlanıp kullanıyorum Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 19 Haziran 2021; 14:8:7 >
  • Evet mevcut şansımla bir bakim dedim ve evet Nokia gpon var ve f grade sonucu aldı. Aslında bu konuyu görmediğim bir zamanda wetransfer e upload yapmıştım internet felç olmuştu cidden. Bu altyapı daha değişmez kaderimize razı olucaz.

Muhtemelen aynı sorun ama farkında değilhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/tuerk-telekom-ftth-upload-yaparken-ping-cikiyor.1543910/

Burda da 100 kilidinden bahsedilmişhttps://mybroadband.co.za/forum/threads/nokia-ont-lan-stuck-at-100mbps.1115294/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 19 Haziran 2021; 16:0:47 >

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Actigimiz destek kaynina gelen cevap 😀 bu kadar bilgisiz bir teknik ekip birtek Turknette vardir sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Allah gece saati TV de YouTube izlerken ve telde 2 diş wifi çekerken denedim b notu verdi bu ne şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 20 Haziran 2021; 2:11:6 >
  • O technopat konusu bana ait :D.

Farkındayım sorunun konunun sonlarında ONT kaynaklı olduğunu kanıtladık zaten. Çoğu kişide böyle sorun var bu forumdada gördüm.

• Bazen banada a grade çıkıyor sonda d grade oluyor

• EryiğitOguz kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydınızı kontrol ettiğimde teknik arkadaşım saha ekiplerine iş emri göndermiş. Ekiplerden güncel bilgi alarak gelişmeleri sizinle paylaşacak.
  • Hocam bu sorunun tek çözümü şu anlık upload sınırlaması yapmak.Qos 8500 kblik sınır koymak ancak öyle ping uçmuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sametsamet533 kullanıcısına yanıt
    Aslında benim hız 16/4 ama yinede bu latency oluyor. Ayarlar yine de böyle mi olmalı hıza göre değişir mi yoksa?

• Uploadı tamamen kullandığında tıkanma oluyor o yüzden belli bi sınır koymak gerekiyor.İnternet felç olmaması için.Benim upload 8.5 mbit ona göre koydum sende deneyerek sınır koyabilirsin.

Telekomun verdiği modemde qos ayarları baya kısıtlanmış ya da belki de ben bulamadım o ayarı.

Bizde h298 rooter var yalniz download icin kisit koyuluyor upload icin yok. Downloadvda denedim gerci onada bir yarari olmadi. Gerci esas problem upload ama onada birsey yapamiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ki gibi varsa yapabilirsin benim gibi.

DSCP ile 802.1P İşaretleme ne işe yarıyor hocam tam olarak?

O bende seçili değildi bende ellemedim. Sadece değeri yazıp QoS Etkinleştir dedim.

• Onlara gerek yok zaten kilitlemiş servis sağlayıcı değişilmiyor.Öyle kalmış unutmuşum boş yani.

Peki SP ve WRR arasındaki fark? Siz SP'de mi WRR'de mi kullanıyorsunuz?

• Buyur burdan yakın şimdi a+ verdi

• Sizde ki normal hocam. Hattın tamamını kullanmıyorsunuz. 100 Mbps aboneleri bu sıkıntıda.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.