Belki de OLT/ONT cihazını değiştirmeden de bir çözüm yolu vardır. Bilginiz var mı? |
Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (4. sayfa)
-
-
belkıde. gorecegiz
-
Lütfen varsa söyle lütfen. Allah çarpsın 6 gündür FTTH fiber kullanıyorum. İnternetimden aşarı derecede soğdum. Bela okumaya başladım artık.
-
Merhaba, bizden hizmet alıyorsanız yaşadığınız sorunu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda teknik uzmanlarımız kontrol ederek size yardımcı olacaktır. -
Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Herkes aynı sorunu yaşıyor farklı şehirler de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çözüm bulursanız ya da türknetten gelecek cevabı burada paylaşırsanız aydınlanmış oluruz.
merhaba mesajınıza ıstınaden destek kaydı actım ancak donus yapan arkadas sorunun ont kaynaklı oldugunu soylememe ragmen modem problemı oldugunu soyleyıp bırsey yapamayacagını belırttı bende tekrardan sorunun ont kaynaklı oldugunu soyledım.Telekomdan ont degısımı talep edebılıyor musunuz ? boyle bır ıslem mumun mu? 44496095 destek kaydı nosu.
-
Merhaba, sizden hizmet almadığımı söylemiştim. Telekom üzerinden hizmet alıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EryiğitOguzyüzde 10luk kayıp ınemlı degıl buffferbloat denen olayı yasıyoruz adsl hat kullanıyormus gıbı upluad yaparken ınternet komple gıdıyor fıberde olmaması gereken bır durum huaweı cıhazlarda olmayan bır durum usttekı mesajıma bakarsanız gorebılırsınız. buda mı kabul edılebılır ?
Bufferbloat neymiş diye baktım. Bir sitede test olayı varmış. Alt yapı FTTB-Eth hız testlerinde 94 üstünü hiç görmedim.
Bu ONT cihazın ethernet bağlantı hızına baktınızmı 100Mbit olarak ayarlanmış olmasın?
Yorumlarmısınız.
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=632a8097-6814-45ef-8482-5feba82a78d6
Muhtemelen donanımhaber yine bu link sonuna bişiler ekleyecektir text olarak yüklemeye çalışacağım.
"www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=632a8097-6814-45ef-8482-5feba82a78d6"
umarım düz metin olarak çıkar da kopala yapıştır link olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 18 Haziran 2021; 0:49:59 >
-
Modemde ont de 1gigabit olarak baglaniyor cihaza kisit olt cihazinda muhtemelen. Huawei cihazda a grade alipta nokia da f grade almasinin tek sebebi hattin kisit yemis olmasi.
Turknetten beklenen cevap geldi 😀
-
Merhaba, destek kaydınızı kontrol ettiğimde ekipler tarafından ONT değişiminin yapılamayacağı bilgisi verilmiştir. Bu konuda bizim tarafımızdan yapılabilecek bir işlem olsaydı bu konuda size yardımcı olmak isterdim. -
Hocam vdsl hatta c grade aldim ben bizdeki olay normal değil.
Evet VDSL kullanan bir arkadaşımda da C çıkmıştı. VDSL'den kötü performans alıyoruz şaka gibi :D Bu işin peşine düşmek lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu kadar düşülüyor işte 😀
netspeed 100 mbps fiber nasıldır? 12 ay taahhüt verilirse 99 tl imiş.Modem kira ve kurulum yokmuş.Ona mı geçsek @EryiğitOguz @tommy.angelo
-
Hocam siz durumu anlamadınız galiba. Konunun TurkNet ile alakası yok. Telekomda sorun var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yine de türk.net’in performansı düşük
-
Ethernet kısmı 1 gbps destekliyor sorun ne fiber kablolarda ne de ethernet kablolarında ya da router ya Sorun ONT cihazında yada santral ile alakalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X