|
Gpon ont cihaz değişimi yapılabilir mi ? (2. sayfa)
-
-
Nokia gpon ile hiz sabit zaten 95. huawei calisirsa cekerim.
-
Şu acs register denen yer gelmiyor birde acs dedigide doğrulama serveri oluyormus sanirim onu yapamiyor kaydedilmesi lazim herhalde mac ve seri nonun.
-
-
yukarıda system tools bölümündede olabilir -
Bu manual bende de var icindekilerin hepsini denedim ama birsey cikmiyor bu P modeli icin bizdeki Q.
-
Benim evde komşudan kalma bir gpon vardı merak ettim taktım çalışır mı diye çalışıyordu.
Pardon yanlış oldu benim hat süperonlinenin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 12 Haziran 2021; 12:47:53 > -
Hocam olay şöyleymiş; eğer nokia gpon verdiyse telekom olt cihazida nokia oluyormus yani santraldeki dagiticida nokia birbiriyle calisiyor huawei takinca biz calismiyor. Ama baska bir nokia cihaz taksam calisir yada huawei kullanan baska bir huawei taksa oda çalışır. Arıza kaydi biraktim telekom ekibi geldi bu bilgiyi verdiler kendi gponumu taktim 95 mgbt kullanmaya devam. Santral çıkışları 100mgbt ile sinirli oldugundan santral kisitini actirmadan bunu duzeltemeyiz. Onun icinde @NitroNos gibi btk üzerinden uğraşmak gerekiyor.
-
hocam anlışalan bize burdanda ekmek yok eğer btkya buşuvurusanız sonucu yazmanızı beklerim forumda bu konuyla ilgili bir referans olur @NitroNos hocamız gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 12 Haziran 2021; 14:46:2 > -
O kadarina gerek duymuyorum hocam cunku soz verdikleri hizi sagliyorlar bana fazlasini istemeye gerek yok 99mgbt görüyorum download yaparken. Simdilik bekleyelim belki saye gelirde gigabite geceriz artik dusunmeyiz 95ti 100dü.
-
Ayni markaysa çalışır farklı marka olunca çalışmıyor.
-
O zaman santraldaki cihazlar huawei ise saha dolaplarındaki cihazlarda mı huawei olmak zorunda?
-
aynen öyleymiş
-
İyi uğraşmışsınız hocam. Takdir ettim uğraşınızı açıkçası. Demek ki biz Nokia ONT kullananlar olarak asla 100'ü aşamayacağız :D
Dediğiniz gibi belki ilerde telekom 200 ve üstü paketleri çıkarırsa uğraşmayız.
İnşallah santraldeki OLT maksimum 100 Mbps desteklemiyordur. O zamanda FTTH'ın bir anlamı kalmıyor gerçi. Bu konuda gerçekten bilgi eksikliği çok fazla. İnternetten araştırdığında da hiçbir şey bulamıyorsun.
Bilgi için teşekkürler hocam. -
Ben teşekkür ederim hocam olt konusunda umarim 100mgbt degillerdir dediginiz gibi. Ftth altyapi kurup oyle birsey yapmayacaklarini dusunmek istiyorum ama burasi Türkiye hersey mumkun. Bu sene belli olur herhalde 100mgbt ustu paket vermeye baslarlarsa öğrenmiş oluruz.
-
Nokia ONT kullanan arkadaşlar buradan bufferbloat testi yapabilir mi? https://www.waveform.com/tools/bufferbloat
Sanırım 95 mbps kilidi dışında bufferbloat sorunu da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 13 Haziran 2021; 12:26:56 > -
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=a3749c4a-f2dd-4d1d-bce3-f26d9bd98766
(Testi modemin yanında 5Ghz bandında yaptım. Müsait bir zamanda kablolu testi de yaparım.)
Zaten hızdan ziyade böyle bir sorun olduğu için ONT'yi değiştirmek istiyorduk. Ama gel gör ki o kadar uğraştığımız fiber altyapı hevesi boşaymış.
VDSL'den farksız bir sonuç...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weeknd -- 13 Haziran 2021; 13:27:19 > -
Bende ne Nokia ONT var sonuçlar çok benzer. F grade çıktı. Mesajları biraz okuma fırsatı buldum sanırım santraldeki ONT ile dairedeki ONT'nin aynı olması gerekliymiş. Değişim de sanırım yapılamıyor bu yüzden.
-
Nokia ont ile Turknet F grade huawei ont ile superonline A grade. Aradaki fark muazzam. Superonline 24luk paket bu arada ama benim Turknet 100mgbt pakedimle ayni çıkmış 😀
-
ONT cihazını değiştirdiğiniz zaman beni etiketlermisiniz? Nokia ONT ver bendede 2 gündür kullanıyorum fiberi cidden fiberden soğuttu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X