Şimdi Ara

GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba Sistemimde Gigabyte G1 Gaming Gtx 1070 ve İ5 6600k mevcut . Sorunum ise gpu kullanımının oyunda düşükken cpu nun %100 ünün kullanılması. Bunu The Divisionda fps drop yaşadıktan sonra yaptığım testlerde farkettim. Sonrasında CSGO dada denediğimde benzer değerler vardı fakat csgo zaten cpu bazlı bir oyun olduğu için bir anlamıda yoktu aslında. Neyse darboğaz olayını araştırdım biraz fakat işlemcim yeterliydi. Sistemimide yeni aldığım için işlemcimin veya ekran kartımın bozuk olduğunu düşünmüyorum. Sorunun belkide önceki ekran kartımın sürücülerini silmeyip üstüne 1070 i taktığım için olabileceğini düşünüyorum belkide sadece sürücüleri düzgünce kaldırıp yeniden kurmalıyım . PSU 600W yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim herkese.

• Ne kadar RAM var, çift kanal mı yoksa tek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Kingston HyperX 2666 MHz 16GB(2x8GB) DDR4 var
  • Daha önceki ekran kartınız neydi? Aynı GPU değilse sürücüleri kaldırıp tekrar kurun. Anakartınızın modeline göre RAM çift kanal kurulumunu kontrol edin. Bazen yan yana olabilirken bazen bir boş bir dolu şeklinde oluyor. Muhtemelen çift kanalları farklı renklerde göstermişlerdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    daha önceden msi gtx 970 kullanıyordum ana kartım Gigabyte GA-Z170-HD3P yanlış hatırlamıyorsam farklı renkli girişler vardı fakat çift kanal ve tek kanal ilk defa duyuyorum.
  • Hocam aynı sistem var bende. İmzama bakabilirsiniz. Overclock yapmazsanız gayet normal durum. Bende 4.6 ghz da bile battlefield 1, gta v ve witcher 3 te yer yer darboğaza giriyor.
  • dostum tamamda gpu kullanım oranı düşük diyorum ben sürekli olan bir şey
  • Her oyunda böyle mi? The Division oynamadım hiç çünkü. Siz bu arada ayarları kısıp çok fps almaya çalışıyorsanız gayet doğal durum. Ultradan aşağı düşmeyin 1080p de oynuyorsanız. Overclock yapmadıysanız yine normaldir.
  • low dada ultra dada kullanım oranı aynı illa bu düzelsin diye overclock mu yapmam gerekiyor ekran kartına veya işlemcime . 2 ayrı oyunda denedim sadece yarın akşam diğer oyunlarda da test edip benchmarkla yapıcam sonuç alamassam driverları değiştiricem olmadı format atıcam en son parçaları gözden geçirmeye başlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phybarin -- 9 Mart 2017; 22:46:42 >
  • 6600k overclocksuz 1070 i 1080p de kaldirabilecek bir islemci degil. Ama dediginiz sey de mantiksiz lowda ve highda kullanim orani ayni olmamali. Baska bilindik bir oyun yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • overclock nasıl yaparım ve işlemcilere yapmak biraz sıkıntı diyorum bilen birilerine yaptırmak lazımmış. Ayrıca araştırdım kaldırabilecek bir işlemciymiş. Aklında bir oyun varsa onda deneyebilirim çoğu var.
  • phybarin kullanıcısına yanıt
    Witcher 3 ve battlefield 1 in multiplayeri. Islemciyi cok zorlayan oyunlardan. 6600k ile 6600 overclock yapilmadiginda ayni islemci. Ne diye 6600k aldiniz ki o zaman. Hem daha pahali hem sogutucu cikmiyor icinden. 1080p oynuyorsunuz. Kart her oyunda en az 90 fps almaya calisiyor. Her islemcinin harci degil bu fps degerlerini verebilmek. 2k da oynasaniz sorun olmazdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.