Şimdi Ara

Grande Punto..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar punto almayı düşünüyorumda aranızda veya cevrenizde kullanan varsa memnun olup olmadıgı ve yol tutuşu,hızı hakkında bilgi verirseniz sevinirim 1.4 benzinli almayı düşünüyorum

• bende 1.4 benzinli(77 bg olan) active var,
    az yakar 6,5lt kadar, city'li direksiyon güzeldir, iç hacmi fena değildir, içeri çok ses almaz, ncap'ta 5 yıldızı var, elbetteki tipide fena değil, yol tutuşta iyidir,

hızlanması kötü, çok önemli olmasa da kronik geri vites problemi var, plastik kalitesi kötü, tümseklerde kapılardan ses geliyor, kliması çokta iyi soğutmuyor, bakımı pahalı sayılır(300 kaat 15bin bakımı)

çok beklentin olmadan ayağımı yerden kessin dersen memnun kalırsın

alternatif olarak suzuki swift öneririm,
    ben koç indiriminden kullandığımdan ucuza geldi, ondan puntoyu aldım yoksa kesin swift alırdım, daha az paraya daha kaliteli bir otomobil
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_BUTZ

bende 1.4 benzinli(77 bg olan) active var,
    az yakar 6,5lt kadar, city'li direksiyon güzeldir, iç hacmi fena değildir, içeri çok ses almaz, ncap'ta 5 yıldızı var, elbetteki tipide fena değil, yol tutuşta iyidir,

hızlanması kötü, çok önemli olmasa da kronik geri vites problemi var, plastik kalitesi kötü, tümseklerde kapılardan ses geliyor, kliması çokta iyi soğutmuyor, bakımı pahalı sayılır(300 kaat 15bin bakımı)

ben koç indiriminden kullandığımdan ucuza geldi, ondan puntoyu aldım yoksa kesin swift alırdım, daha az paraya daha kaliteli bir otomobil
    tek bildiğim iyi özelliği direksiyonu çok yumuşakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

tek bildiğim iyi özelliği direksiyonu çok yumuşakmış

Alıntıları Göster
    Tipi , az yakan motoru, güvenliği, yol tutuşu, donanımı vs... bütün bu açılardan çok güzel bir otomobil. Alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Tipi , az yakan motoru, güvenliği, yol tutuşu, donanımı vs... bütün bu açılardan çok güzel bir otomobil. Alınır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Lafı ağzımdan aldın Kesinlikle tavsiye ederim.Gerek ekonomisi,gerek servis ve yedek parça uygunluğu,gerek tasarımı... gibi bir çok yönden iyi bir otomobil

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbistan 46

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Lafı ağzımdan aldın Kesinlikle tavsiye ederim.Gerek ekonomisi,gerek servis ve yedek parça uygunluğu,gerek tasarımı... gibi bir çok yönden iyi bir otomobil

Alıntıları Göster
    Beni iç mekanve yol tutuş pek tatmin etmemişti. Fun versiyonu baya dolu özellikle dış görünüş olarak, beyaz 1.4 Punto Fun öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Beni iç mekanve yol tutuş pek tatmin etmemişti. Fun versiyonu baya dolu özellikle dış görünüş olarak, beyaz 1.4 Punto Fun öneririm.

Alıntıları Göster
    +'lar; Tasarım, marka servis yaygınlığı, başarılı dizeller, yeterli performans ve hacim
    -'ler; İç mekan kalitesi, yol tutuş, fren hassasiyeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_BUTZ

quote:

Orjinalden alıntı: The_BUTZ

ne güzel objektif bir yorum....
    tebrik ederim valla...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Alıntıları Göster
    "fun" diye bir versiyonu yok sanırım active, dynamic, emotion ama yanılıyorda olabilirim düzeltin.

quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

• quote:

Orijinalden alıntı: erciiment

"fun" diye bir versiyonu yok sanırım active, dynamic, emotion ama yanılıyorda olabilirim düzeltin.

quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Alıntıları Göster
    fun verdiyonu var yeni çıktı.
    bende active 1.4 3 gün boyunca kullanma şansına eriştim ve her yerini inceleme ve her yolda deneme şansım oldu. görüşlerimi paylaşayım.
    öncelikle iç mekan kalitesi öyle çok çok kötü değil ama iyide diyemeyiz bence normal. sürüş özelikleri olarak city modlu direksiyon çok iyi,frenler mükemmel yakıt durumu aracı sakin kullanırsan şehir içi 7 litre yakarsın şehir dışı ise 100 km ile 5.5 litre civarı yakıyor. araç içeri çok az ses alıyor ve hatta sınıfının en iyileri arasındadır diye bilirim. ancak aracın motoru performans olarak iyi değil araç çok yavaş ivmeleniyor ve aracı performanslı kullanmak istiyorsan kesinlikle 4000 devirden aşağı düşürmemen gerekiyor.
    bir kullanan arkadaş tümseklerde kapılardan ses geliyordu demiş benim kullandığım araçta bagajdan yada arka koltuklardan ses geliyordu.
    sonuç olarak şu anda bu araç 23.500 ytl ye satılıyor. ayrıca bu aya özel parodan 1000 ytl indirim var. yani 22.500 lira ve bence bu paraya alınacak en güzel araç.
    22.500 ytl ye sıfır araba alacak olsam başka tercihim olacağını sanmıyorum.
    ancak eger 1500 ytl daha fazla verebilirseniz dinamic almanızı tavsiye ederim.
    saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

fun verdiyonu var yeni çıktı.
    bende active 1.4 3 gün boyunca kullanma şansına eriştim ve her yerini inceleme ve her yolda deneme şansım oldu. görüşlerimi paylaşayım.
    öncelikle iç mekan kalitesi öyle çok çok kötü değil ama iyide diyemeyiz bence normal. sürüş özelikleri olarak city modlu direksiyon çok iyi,frenler mükemmel yakıt durumu aracı sakin kullanırsan şehir içi 7 litre yakarsın şehir dışı ise 100 km ile 5.5 litre civarı yakıyor. araç içeri çok az ses alıyor ve hatta sınıfının en iyileri arasındadır diye bilirim. ancak aracın motoru performans olarak iyi değil araç çok yavaş ivmeleniyor ve aracı performanslı kullanmak istiyorsan kesinlikle 4000 devirden aşağı düşürmemen gerekiyor.
    bir kullanan arkadaş tümseklerde kapılardan ses geliyordu demiş benim kullandığım araçta bagajdan yada arka koltuklardan ses geliyordu.
    sonuç olarak şu anda bu araç 23.500 ytl ye satılıyor. ayrıca bu aya özel parodan 1000 ytl indirim var. yani 22.500 lira ve bence bu paraya alınacak en güzel araç.
    22.500 ytl ye sıfır araba alacak olsam başka tercihim olacağını sanmıyorum.
    ancak eger 1500 ytl daha fazla verebilirseniz dinamic almanızı tavsiye ederim.
    saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Belki şanstır ama ben hiç memnun kalmamış ve 1,5 senede elimden çıkarmıştım.

Yukarıda arkadaş en güzel yorumu yapmış bence.

"çok beklentin olmadan ayağımı yerden kessin dersen memnun kalırsın"

• quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Belki şanstır ama ben hiç memnun kalmamış ve 1,5 senede elimden çıkarmıştım.

Yukarıda arkadaş en güzel yorumu yapmış bence.

"çok beklentin olmadan ayağımı yerden kessin dersen memnun kalırsın"

Alıntıları Göster
    bende gp 1.3 mj active var...fiyatina gore cok iyi...yol tutusundan memnunum...ic mekan gayet feray...ic mekan kaliteside ne cok kaliteli nede cok kalitesiz..orta halli diyebiliriz..oyle aman aman mukemmel diyebilecegim birsey yok ama ben cok memnunum..ses sistemi tatmin etmez..orjinal lastikleri cok ses aliyor..degistirmen gerekebilir...aile kalabaliksa bagaj hacmi tatmin etmez...yakıt olarak cok ekonomiktir...bakimlari pahali demis bir arkadas...10 bin bakimini 94 ytl ye yetkili serviste yaptırdım...istedigin gibi modifiye olur...sınıfına gore donanimi iyidir..ses konusuna gelince arac su an 13 binde herhangibiryerinden tık bile yok...birazda kullanıma veriyorum ses konusunu...su ana kadar hic bir sorun cıkmadi hic bir yerinde..insallah bundan sonrada cıkamaz...yani benzinlisini dusunuyorsan o fiyata aynı sınıfta diger araclari karsilastir..farkı goreceksin...ayrıca kesinlikle bir test surusune cık..

• quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

bende gp 1.3 mj active var...fiyatina gore cok iyi...yol tutusundan memnunum...ic mekan gayet feray...ic mekan kaliteside ne cok kaliteli nede cok kalitesiz..orta halli diyebiliriz..oyle aman aman mukemmel diyebilecegim birsey yok ama ben cok memnunum..ses sistemi tatmin etmez..orjinal lastikleri cok ses aliyor..degistirmen gerekebilir...aile kalabaliksa bagaj hacmi tatmin etmez...yakıt olarak cok ekonomiktir...bakimlari pahali demis bir arkadas...10 bin bakimini 94 ytl ye yetkili serviste yaptırdım...istedigin gibi modifiye olur...sınıfına gore donanimi iyidir..ses konusuna gelince arac su an 13 binde herhangibiryerinden tık bile yok...birazda kullanıma veriyorum ses konusunu...su ana kadar hic bir sorun cıkmadi hic bir yerinde..insallah bundan sonrada cıkamaz...yani benzinlisini dusunuyorsan o fiyata aynı sınıfta diger araclari karsilastir..farkı goreceksin...ayrıca kesinlikle bir test surusune cık..

Alıntıları Göster
    1.4 fire active kullanıcısıyım.. Yukardaki arkadaşlar gereken açıklamaları yapmış bende aracımdan çok memnunum.. Ekleyebileceğim tek şey uzun yol yapıyorsanız kesinlikle 1.4 fire motor almayın.. 1.4 16V starjet alın.. 1.4 fire motor tamamen şehir içi ekonomi için tasarlandığı için yokuşlarda bayılma sollamalarda toplamama gibi sorunlar yaratıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: herby

1.4 fire active kullanıcısıyım.. Yukardaki arkadaşlar gereken açıklamaları yapmış bende aracımdan çok memnunum.. Ekleyebileceğim tek şey uzun yol yapıyorsanız kesinlikle 1.4 fire motor almayın.. 1.4 16V starjet alın.. 1.4 fire motor tamamen şehir içi ekonomi için tasarlandığı için yokuşlarda bayılma sollamalarda toplamama gibi sorunlar yaratıyor..

Alıntıları Göster
    cevaplar icin tesekkürler arkadaslar benimde arabada aradıgım ilk özellik motor sesinin içeri mümkün oldugunca az gelmesi anladıgım kadarıyla punto bu konuda iyi bide yeni corsanın fiyatlarına da baktım pekte bi fark yok arasında onunda +ları ve -lerini bilen varsa söyleyebilirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ou2an

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar benimde arabada aradıgım ilk özellik motor sesinin içeri mümkün oldugunca az gelmesi anladıgım kadarıyla punto bu konuda iyi bide yeni corsanın fiyatlarına da baktım pekte bi fark yok arasında onunda +ları ve -lerini bilen varsa söyleyebilirse sevinirim.

Alıntıları Göster
    Kimse yazmamış ben ekliyim eski bir grande punto kullanıcısı olarak süspansiyonu kötü.

Şehir içinde gayet konforsuz. Bu yuzdende sattım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philip27

Kimse yazmamış ben ekliyim eski bir grande punto kullanıcısı olarak süspansiyonu kötü.

Şehir içinde gayet konforsuz. Bu yuzdende sattım zaten.

Alıntıları Göster
    Grande punto başlığı altında corsanın artılarını yada eksilerini istersen pek cevap alamazsın. (hem etik olmaz hemde corsa hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bu konuya bakmayabilirler.) (senin o zaman bu başlıkta ne işin var dersen eski bir GP kullanıcısı olduğum için bakmıştım.)

Eğer başka bi başlık açarsan çok daha verimli olur. (bence)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 23 Eylül 2008; 20:42:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Grande punto başlığı altında corsanın artılarını yada eksilerini istersen pek cevap alamazsın. (hem etik olmaz hemde corsa hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bu konuya bakmayabilirler.) (senin o zaman bu başlıkta ne işin var dersen eski bir GP kullanıcısı olduğum için bakmıştım.)

Eğer başka bi başlık açarsan çok daha verimli olur. (bence)

Alıntıları Göster
    Corsa olmadı Bari Gp nin sana göre + ları veya - lerini söyleseydin :) corsa konusunda da haklsıın ayrıca tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ou2an

Corsa olmadı Bari Gp nin sana göre + ları veya - lerini söyleseydin :) corsa konusunda da haklsıın ayrıca tşkler

Alıntıları Göster
    iki ay kadar gp mulitjet kullandım. özellikle 2000 devirden sonra hızlı ivmeleniyordu. yakıt tüketimi gayet makul seviyedeydi ve yan aynalarının kullanışlılığı sayesinde şerit değiştirmelerde sıkıntı yaşamıyordum.
    10 bin bakımı makul seviyedeydi ancak 20 bin bakımı 250 ila 400 ytl arasında tutuyordu ki pekte ucuz sayılmaz. ayrıca far, tampon vb parça fiyatları fiat adının akılda bıraktığı şekliye ucuz değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

iki ay kadar gp mulitjet kullandım. özellikle 2000 devirden sonra hızlı ivmeleniyordu. yakıt tüketimi gayet makul seviyedeydi ve yan aynalarının kullanışlılığı sayesinde şerit değiştirmelerde sıkıntı yaşamıyordum.
    10 bin bakımı makul seviyedeydi ancak 20 bin bakımı 250 ila 400 ytl arasında tutuyordu ki pekte ucuz sayılmaz. ayrıca far, tampon vb parça fiyatları fiat adının akılda bıraktığı şekliye ucuz değil.

Alıntıları Göster
    Benim cok begendigim bir araçtır. Tasarımı sınıfında en güzeli bence Maserati ilham alınarak tasarlanan bir burnu var. İçmekan kalitesi ve tasarımı dışıyla alakası olmayan ender araçlardan. Yol tutuş iyidir,1.3 multijet motor canlıdır araca fazlasıyla yeter yüksek torkludur,alt takımlarda konfor eksigi vardır,malum italyan arabası zayıftır alt takımları ve serttir aynı zamanda. Bu sertlikten dolayı bozuk zeminde karoser sarsıntılıdır,sagdan soldan sesler gelir. Fiyatı orta derecedir,servisi yaygındır ama bir okadarda ilgisizdir. Bu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Passione

Benim cok begendigim bir araçtır. Tasarımı sınıfında en güzeli bence Maserati ilham alınarak tasarlanan bir burnu var. İçmekan kalitesi ve tasarımı dışıyla alakası olmayan ender araçlardan. Yol tutuş iyidir,1.3 multijet motor canlıdır araca fazlasıyla yeter yüksek torkludur,alt takımlarda konfor eksigi vardır,malum italyan arabası zayıftır alt takımları ve serttir aynı zamanda. Bu sertlikten dolayı bozuk zeminde karoser sarsıntılıdır,sagdan soldan sesler gelir. Fiyatı orta derecedir,servisi yaygındır ama bir okadarda ilgisizdir. Bu kadar...

Alıntıları Göster
    fena araç değil. Ben de bu aracı almayı düşünüyordum. 5-6 kere test ettim. yetmedi abime test ettirdim. Şunu kesin kes söyleyeyim yol tutuşuna orta bile denemez. ancak vasat denir. fiestaya kıyasla gerçekten kötü bir yol tutuşu var.. malzeme kalitesi ve iç mekan bence tatmin edici hatta sınıfına göre iyi. benim test ettiğim araçta iki farklı renk kullanmışlardı ön konsolda. bence gayet hoş olmuştu. konfor olarak da iyi geldi bana... 1.4 fire motor zayıf kalsa da çok kötü değil. şehir için yeterli.
    bence performansı makul. bunu bir megane1 kullanıcısı olarak söylüyorum. megane1 i tercih etme sebebim ise performasıdır.
    city modu bana pek bişey ifade etmedi açıkçası... olsa da olur olmasa da. direksiyonu tüy kadar hafif hale getiriyor ama alışmak lazım...
    sonuç olarak şunları söyleyeyim... iç mekan kalitesi, az bir farkla işçilik, kaporta kalınlığı, doğal olarak donanım, tahminen yakıt ekonomisi, kabin gürültüsü, çarpışma anındaki güvenlik gibi disiplinlerde megane1den daha iyi bir araç.
    ancak performans ve yol tutuş konusunda yanına bile yaklaşamaz kaldıki megane1 öle aman aman yol tutan bir araç da değil. biliyorum sınıf farkı olan araçları kıyaslamak pek doğru değil ancak c sınıfı özel bir sınıf... çok geniş bir kitleye hitap ediyor. bu açıdan c sınıfı araçlar bence her kıyaslamaya referans gösterilebilir. en azından arabanın her hangi bir özelliği hakkında akıllarda birşeyler canlandırabilmek adına.

sana bu aracı ve aynı sınıftan başka başka araçları test etmeni öneririm... şayet yol tutuşu seni rahatsız etmezse verilen paraya göre güzel tercih derim... bu arada bu arabaya alternatif olarak fiestaya da bakıyordum o aralar. fiesta yol tutuş olarak şaşırtıcı bir performansta ama gerşye kalan hiçbirşeyini beğenmemiştim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.