Şimdi Ara

Grim Dawn (2016) [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.895
Cevap
34
Favori
107.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @utku191 : Bizi bu kadar boş bırakma ama, 2 hafta geçti neler düşünüyorsun oyun hakkında merak ediyorum
  • haha abi illegal seye dustu diye benim yorumlamama gerek kalmadı diye dusundum :D

O zaman başlıyım:

Hikaye genel olarak yukarıda da anlattım aslında klasik bi "chosen one" gibi basliyoruz(illa bi farklılık bulcaklar bizde:) ) . Bunun üstüne kasabanın şerifi bizden bu cani yartıkların sebebini bulmak üzere korunaklı koyumuzden bizi gonderiyor.Aetheral yaratıklar;zombie,zombie soldier falan , bunlar zaten programlı bir sekilde koye saldırıyolar siz koydeyken o akınları bize yasatıyolar. Köyümüz aslında üç bir yanında yol var ama şuanlık default acıda kuzey ve batı köprüleri yıkık sadece dogu koprusu calisiyor ve act 1 bu dogu koprusunun ordan tek tek istenilen yerleri aca aca buyuyor. İlerde orjinal oyunda scrap metal denilen seyleri toplayip bu kopruleri tmair edecez heralde. Açıkçası arpglerden bi rpgde olması gerektigi kadar gorev orjinalligi beklemiyorum.Grim dawnda da köy şefinin itibarini kaznmak için bi kısım görevler veriliyor gerek şef gerek köydekiler tarafından bunlar işte su pompasını düzelt,scrap metal topla,zindandaki zombileri öldür,simyacının kalfasını kurtar,Aether kristali topla gibi klasik görevlerin yanında güzel sürpriz görevlerde var. Mesela Burwitch villageden bulacagınız bir notla , gizli bir göreve el atıyorsunuz .Tabi bunları yaparken görev yerlerini löp diye söylememesi oyunda her yeri didk didik etmenize sebep oluyor(en azından 1. walkthrough'da :) ). Toparlamak gerekirse görev açısından ne eksik ne falzası var normal bi arpg'den.

Eknot:Birkaç dlc planlandıgı icin hikaye daha da genislicek. Chthonians diye bi grup mesela dlc'de goruncek. Bu da hikayeyi aktif tutmada yardımcı olcak
    Eknot2 :Sadece act 1 açık olmasına rağmen farm yapacagınız güzel mekanlar var. mesela hersey bitse bile 3 tane secret area var(biris yukardaki yan gorevin) onları arıyorsunuz.

Ses/Müzik:Şuan için seslendirme bi tek son boss'da var.Forum baya istek var seslendirme için.Büyük ihtimalle voice-over gelcek önemli konusmalara en azından main questin.Müzik ise bence cuk diye oturan cinsten atmosferi gercekten anlatan bir soundtrack var.Oyunun en iyi ynalarından.

Atmosfer:Oyun karanlık,kasvetli,kanlı. Daha baska soze gerek yok. Titan quest'te dagıtımcıdan oturu korkan yapımcılar biliyorsunuz ki insan bile koymamıslardı sırf vahset olmasın diye burda onun sinirini atmıslar "gore" her yerde :D ama bazen tq'daki silahi bi koydugnuzda ucan tipleri gormek isityorsunuz . Cogu yaratık kanlı bicimde olduruldukten sonra efektle kayboluyor.

Gelelim karakter klaslarının atmosfere yansıyışına... Hepsi lore'a kaynaşık biçimde tasarlanmış soldier titan questteki warfare+defence gibi dusnebilirsiniz. Demolotionist patlayıcı uzmanı tqdaki fire+hunter(bow+gun) gibi dusnebilirsiniz. Occultist ise şeytani kultlara hizmet etmek için dogmus sadomazo karakter.(2 summon var,biri support digeri attacak yonelik,debuff ve buff ozellikleri var. Şu an için summoner occultist, Cocktalist demolitonist(pure spirit(int)) ve cadence Soldier(pure Cunning) karakterlerim. Klasik tqdaki gibi 2. masteryi alabiliyoruz ama bu sefer 10.lvlda. Ben niye lamadım hicbir karakterimde derseniz acıkcası alpha icin level sınır 25 ve bu lvl icin hybrid bi karakterle oynamak zayıf bırakır diye dusundum.

Itemization'a gelirsek. Tq ile aynı yine affix'ler var.Bunlara gore itemin ozellikleri belirleniyor .Artık Unique itemlarda da randomization var her unique aynı olmucak onlarında affix'i olcak. Bu affixler artık yerdeki itemlarda gorunuyor. Su ana kadar cıkan unique itemalrın gerek görselini gerek islevini sevdim . Yine de bir yeşil (Monster Infrequent ) değil. Bu da güzel birşey.

Oynanışa gelirsek.Yerdeki parayı otomatik topluyoz artık. Healing potlar daha kıt ayrıca. Bi de savas yapmadıgmızda 2 saniye falan sonra büyük bi regen devreye giryor ve full helathe kadar dolduruoyr.Bunu ypaımcılar oyunun hızını yavaslatmasın diye. Potları da daha kıt yaparak bence güzel bişey ypamışlar. İlk başta oha bu özellik çok güçlü ben bunla ölümsüz olurum diyorsunuz ama herkesin unuttugu tek sey oyunun zorlugunun baydırmayacak sekilde artması :). Artık mouse'a sol tıklayıp basılı tuttugunuzda hem yuruyup hem de sıradan herkese atak verebiliyorusnuz bu da mouse tıklamalarını azaltıyor,güzel düşünülmüş.

Eğer unuttugum birşey yoksa sonuca gelelim bir alpha için bence yeterince iyi. Her klasin simdiden kafamda en az 2 buildi var hybridlere girmeksizin. Ki benim istedigm summoner karekter tahminimden de kotu olsa arıtk dlc'yi beklicez.Söz aldık yapımcılardan necromancer taraftarlrını sevindirecek şeyler dediler:). Itemlar ve randomization iyi zaten. act 1 için 3 tane farmlancak gizli bölgeler var. Daha ne istenir ki?

Varsa özel soru ben şimdi oynadıgımdan bazı seyleri atlamış olabilirim siz yine de sorun.

edit:yazım hatalarını hos gorun gece yazdım kitap okuma vaktimden alıp ona kosayım :D

EDIT: Grafik: 2 senelik laptopda yonuyorum.Oyunun tq'ya göre daha detaylı grafik ayarları var ama tq'da cok canavarlı bir yere geldiginzde ya da efektlerin havada ucustugu 10 sn'ye kadar olan kasmalar oluyordu ama cokmuyordu bu da tq'nun en sevdigim ozelliklerindendi.6 yıllık tq hayatımda bi keere bile hata alıp düşmedim grim dawn'da ise şuan alphaya veriyorum bu durumu ama şuan mesela düşük ayarlara çekmek zorunda kaldım efekt fazlalıgından atmasın diye ki ben grafik manyagı degilim ama en azından monitore uygun cozunurluk isterim 1366*768 gibi suan 1024*768 de oynuyorum. Onun dısında zaten demislerdi tq'yu oynayabilen kişiler bu oyunu da oynuyabilecek .Peki bu oyunun grafiklerinde gelisme var mı. Acıkcası cag otesi birsey beklemeyin bana halen tq'nun grafikleri iyi geliyor bu da onun gelismis gibi dusunebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 29 Mayıs 2013; 19:53:09 >

• Oyunun düşmesi çok iyi olmuş bence. Alıp almayacağıma karar vereceğim.

Neden kimse bir şeyler yazmamış hayret bu arada. Aloo Grim Dawn düşmüş :)
  • nereye dusmus beyler malum yerde yok suanda?
  • düşmüş arkadaşlar 1.17 gb
  • Yarım saatlik bir bakındım oyuna. Öncelikle vuruş hissi çok çok iyi olmuş. Fakat ranged vuruş hissi biraz kötü düzeltilmesi gerek. Ama her türlü Diablo 3'ten daha güzel bir vuruş hissi ve fizikler var. Oynanış Titan Quest'ten biraz daha yavaş olmuş gibi geldi bana. Ama bu yavaşlık dolu dolu animasyonlarla giderilmiş. Yani aniden arkanızı dönerken mesela animasyonla döndüğü oluyor.

Grafikler bence yetersiz. Titan Quest'ten farkı yok ama oyundaki fizikler o kadar hoş olmuş ki grafikler umrumda değil şahsen.

Yazılarda problem var yalnız. AA eksikliği var gibi kenarları tırtık tırtık oluyor yazıların.

Kısaca bu oyun olmuş. Süper bir tam sürüm geleceğinden şüphem yok. Şimdilik atmosfer, geçtiği mekanlar ve senaryo hariç Diablo 3'ten daha iyi gibi duruyor.
  • mamundada yok. Tek bir şeyler indirdiğim site orası. Çok merak ediyorum oyunu.
  • iso hunt ta var arkadaşlar oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Yarım saatlik bir bakındım oyuna. Öncelikle vuruş hissi çok çok iyi olmuş. Fakat ranged vuruş hissi biraz kötü düzeltilmesi gerek. Ama her türlü Diablo 3'ten daha güzel bir vuruş hissi ve fizikler var. Oynanış Titan Quest'ten biraz daha yavaş olmuş gibi geldi bana. Ama bu yavaşlık dolu dolu animasyonlarla giderilmiş. Yani aniden arkanızı dönerken mesela animasyonla döndüğü oluyor.

Grafikler bence yetersiz. Titan Quest'ten farkı yok ama oyundaki fizikler o kadar hoş olmuş ki grafikler umrumda değil şahsen.

Yazılarda problem var yalnız. AA eksikliği var gibi kenarları tırtık tırtık oluyor yazıların.

Kısaca bu oyun olmuş. Süper bir tam sürüm geleceğinden şüphem yok. Şimdilik atmosfer, geçtiği mekanlar ve senaryo hariç Diablo 3'ten daha iyi gibi duruyor.

Çok sevindim bu yoruma. Sabırsızlıkla indiriyorum şuanda. İlerleyen saatlerde ben de yorum yapacağım. Umarım oyunda multiplayer internet/lan desteği olur.

• Gayet hızlı olmuş oyun daha ne yapabilirlerki out of combat regeneration var bence arpg dünyası için güzel cagdas bi yenilik. bi tek oyunu yavaslatan sadece zorluğu olaiblir o da bi süre sonra gerekli itemalrı kasınca ve güzel bi build yaptıysan sorun olmuyor.Titan quetin soulvizier modu gibi dusunebiliriz bence.

Ayrıca multi daha alphada yok bi de daha 2 class gelcek betada buyuk ihtimal nightblade ile Arcanist .Nightblade dual wield ve assasin tarzı ozelliklere sahip olcak arcanist de bildigimiz buyucu

Bi de siizn oynadıgınız build 8 su an build 11 de bazı kotu gordugnuz seyler duzeltilmis olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 30 Mayıs 2013; 14:16:49 >
  • Oyun beklediğim gibi harika olmuş grafikler güzel bence ayarlardan yükseltince gayet tatminkar oluyor. Atmosferi baya güzel 2 gün önce van helsingi indirdim 1 saat oynayıp kapatmıştım ama bu sarıyor baya.
  • GTX 660M ekran kartı olmasına rağmen.Oyun her şey en düşükte 1024x768 çözünürlükte 20fps alıyorum. Her şey full 1920x1080de 10-12 fps arası oluyor. Sorun nerde çözemedim. Crysis 3 bile mediumda bundan hızlı çalışıyor. Yine de ben oyunu çok sevdim. Multiplayer modu da gelince çok uzun süre beni idare edeceğine eminim. Grafikler yeterli seviyede.

Edit:Sorunu çözdüm nvidia ayarlarından. Şuan fullde rahat çalıştırıyor.

Oyun tam istediğim gibi olmuş. Ama seslendirmenin eksikliği hissediliyor. Görev veren adamlar konuşsa çok daha iyi olacak. Atmosferi çok iyi oluşturmuşlar. Müzikler de tam uyuyor ortama. Benim oyunda sadece Soldier olduğu için onu deneyebildim ama skilleri sevdim. 3.vuruşta fazladan vurma skilini geliştiriyorum. Level sınırı 25miş Alpha için. Oyunda görev çeşitliliği de var. Ve görevler zor gibi gözüküyor. Yıldız tarzı şeylerle yerleri belli edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Marvel_ -- 30 Mayıs 2013; 16:37:32 >

• Oldukça beğendim oyunu. Alfası buysa tam sürümü nasıl olacak acaba?
  • daha ekstra hikaye ekstra mastery ekstra item secenekleri gelcek (şu an 5 saf mastery ile 10 hybrid mastery yapılabiliyor ve mastery sayısı 10 -12 olcak deniliyor siz dusnun 4 5 yıl rahat gider) 3 4 dlc daha dusnuluyor ve bu dlcler eski mantık yani expansion pack gibi olcak bu adamların elinden opmek laızm cıkınca fiyatı 20$ olur steamde yaz indirimine girer elbet bence sevdiyseniz destekleyin sayet forumlarda su an cok guzel dinliyolar insanları ve bunun donusu kotu olmaz .Bu kickstarter olayları cok ise yaradı cok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 30 Mayıs 2013; 17:26:18 >
  • alphasini netten indirdim fakat ilk bolumde daha towndan cikmadan hata veriyor atiyor oyundan acaba ne ki problem
  • Oyun iyi hoşta harita olayı karmaşık geldi. Yalnız son zamanlarda oynadığım en sağlam oyunlardan birisi. Tam sürüm ne zaman çıkacak bilen var mı?
  • Oyunu bende denedim biraz.Kendimi kaptırmamak adına fazla takılmadım Vuruş hissi benimde çok hoşuma gitti.Görev sistemi yine titandaki gibi olmuş.Daha çok grind e dayalı.

Grafikler bence güzel olmuş.Diablo 1 ve 2 hayranlarının aslında beklediği diablo 3 bu şekildeydi ama farklı şekilde çıkmıştı.Atmosfer çok iyi.Gothic hava kendini iyi hissettiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 30 Mayıs 2013; 21:54:18 >
  • 3 ay beta 3 ay alpha sürer yani kasım falan bekleyin :D
  • %25 lerde gpu kullanımı :) optımıze sorunu var barız bellı..sasırmadım cunku daha alpha normal..oyuna gelınce vurus hıssı guzel muzıklerde ortamı gayet ıyı yansıtıyor hosuma gıttı..cıkınca buyuk ıhtımalle orjınal alırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Oyunu bende denedim biraz.Kendimi kaptırmamak adına fazla takılmadım Vuruş hissi benimde çok hoşuma gitti.Görev sistemi yine titandaki gibi olmuş.Daha çok grind e dayalı.

Grafikler bence güzel olmuş.Diablo 1 ve 2 hayranlarının aslında beklediği diablo 3 bu şekildeydi ama farklı şekilde çıkmıştı.Atmosfer çok iyi.Gothic hava kendini iyi hissettiriyor.

daha denemedim ama titan quest ile benzerliklerini nasıl sıralayabilirsiniz hocam diğer deneyenlere de oluyor bu sorum ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.