< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 12 Eylül 2024; 0:47:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (5. sayfa)
-
-
Ben sadece alıntıladım
Yukarıdaki bir chp gönüllüsünün mesajı bu
Bu arada ZULÜM..... BAŞLADI diyenlerde gelmiş
2002 den önce türkiye REFAH DEVLETİ miydi demeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAUANKA -- 12 Eylül 2024; 1:0:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2002 den önce türkiyeyi yok saymak ve ardından gülmek bu ülkede ki hiç bir vatan evladına yakısmaz.Bu ülke 2002 ve 2024 arasında sorgulanacak kadar basit değil.100 yıldır rahat hayat sürüyorsak.Bunda en büyük katkıyı ayağında çarık olmayan ahmete borçluyuz.Onlarada rahmet olsun.
-
Ya şu sensaura mıdır nedir. Bir bu bir de cheto var forumda ağlayıp duran. Kardeşler madem memnun değilsiniz ABD ve Almanya'dan çıkıp gidin o halde. Arkadaş ne ağladınız ya, forumu ağlama duvarına çevirdiniz. Hayır burada Türkiye'deki bir foruma Türkçe ağlayınca mı düzelecek sizin yaşadığınız ülkedeki şikayetler. Bizene la, bizim derdimiz başımızı aşmış. Hele şu sensaura mantık sıfır bomboş şeyler yazıyor. Oğlum GSS denen borç işsiz adama faiziyle kitleniyor. Bir bok bilmiyorsun konuşuyorsun boş boş. GSS borcu olan öyle bedavadan tedavi filan olmuyor. Nereden, hangi akepe medyasından öğreniyorsunuz böyle şeyleri?
dandik leş GSS'yi istemiyoruz anlamıyormusun? isteğe bağlı olsun, istemiyoruz be, kafayı yedirdiniz artık
-
Öyle hocam maalesef. Ama vatandaş da iyisiyle kötüsüyle sabit bir hükümet arasa da kötüsüyle, sabit bir kötülük buldu.
Öyle hocam devlet hastanelerinde durum maalesef bu. Valla hastaneye düşmemeye baksın herkes.
Diş için devlete gitmedim hiç hocam ama çevremden geçmiş yıllarda giden olmuştu. Ben bir kez dişçiye gittim o da tanıdık indirimiyle, özeldi benim gittiğim. Adam çok temiz bir iş yaptı hem de iğnesiz (pamuğu uyuşturucu etkisi olan bir tıbbî sıvıya bandırıp diş etime koymuştu) sıfır acı. Mükemmel bir şey.
Niye ödeyeyim? Git suriyeliden afgandan iste. Onlara bedava olan sağlık bize gitmediğimiz halde niye paralı? İşsiz adama ne hakla borç yazarsın?
Devlet bana ne vermiş ki para istiyor.
Sen amerikada yaşayan bu ülkeden zerre haberi olmayan biriyle neyi tartışıyorsun ki? Adam burayı bedava hastaneler olan, ameliyat olsa amerikada ödeyeceğinin onda biri ücretle işini görebileceği bir yer sanıyor. Devlet hastanesinde hizmet alabileceğini ve işinin görüleceğini sanması ayrı bir cahillik.
Ne kanun bilir ne uygulamaları bilir. Sallıyor işte.
-
İlk başlarda 3 farklı fiyat sistemi vardı. Artık sadece tek ödeme var oda aylık 600 TL. 2025 de büyük ihtimalle 900'ü geçecek. Çalışmayan ve aile evinde yaşayan insan için büyük rakam. Özellikle Suriyelilere şu kadar sağlık hizmetini ücretsiz verdik diyerek gözümüze sokup herkesi zorla ücretli GSS sistemine sokmaları insanı sinir ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reDsbLacKSK -- 12 Eylül 2024; 2:38:29 > -
Çalış o zaman! Yatmak keyifli tabi. Bu yaşta iş güç sahibi olmayana zaten adam da demezler. Çalışmayandan GSS alınacak ki bir işe girip çalışın. Ama bak saat 5.32 hala uyanık değilsin! Öyle ya tembellik varken çalışmak senin neyine. Ben de seni karşıma almış konuşuyorum!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sen Amerika'yı bizdeki gibi Muz Cumhuriyeti falan sanıyorsun galiba :) Öyle Suriyeliler gibi önüne geleni almazlar yeğenim. Çok boş yaparak millete kelime oyunu yaptığını sanma. Adamın aklını alırlar burada :) Az ötede oyna
-
Sana ne? Ben senin gibi para için her haltı yapmaya niyetli değilim. Parası güzel iş olsa sen ruandaya bile gidersin. Ben gitmem. İster tembel olurum ister çalışkan bu seni niye ilgilendirir? Ben çalışmıyorsam kendi tercihimdir. Bir de saatin kaç olduğunun önemi yok senin kafan bile eskimiş saat 5.30'da kalkmanın hiçbir mantığı yok. Hayırdır sen 90'larda mı yaşıyorsun? Ayrıca türkiyede erken kalkıp çok çalışınca fazla para verdiklerini mi sanıyorsun? Senin iş kanunundan haberinde yoktur.
Tipe bak 40 yaşına gelmiş çoluk çocuk yok para için amerikada yaşıyor bir de burası hakkında atıp tutuyor. Herşeyi salla senin paran olsa ne olur olmasa ne olur? Senin gibi zihniyeti olan gemilerde çalışıp para yapmaya çalışan arkadaşlarım var hayatı yaşamıyorlar bile. Ömründe 40 yılı gitmiş hala geleceği mi düşünüyorsun? Senin çocuğun bile yok ki. İnşaatta bir iş makinesi manevra yaparken altında kalıp geberip gidecen. Cenazeni bile türkiyeye zor getirirler ahu tuğba gibi 20 bin dolar isterler.
Ayrıca yaşamadığın bir ülke hakkında ne diye yorum yaparsın? Neyi biliyorsun ki ne yazacaksın? Bunların gss haracıyla ne alakası var? Hayatında sgk'ya 1 tl ödememiş birisi konu hakkında atıp tutuyor. Sen devlet hastanesine de gitmemişindir. Anca bu ameliyat şu kadar dolar bu kadar dolar der durursun. Türkiye'de bedava koş gel. Asistanlar seni kesip biçsin bir de yoğun bakımda hastane mikrobu kaparsın ölmeye yakın ailene verirler evinde ölürsün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 12 Eylül 2024; 6:43:33 >
-
Çalışıyorum zaten. Çiftçilik yapıyorum, bağkur primi aylık 7000 TL. Senelik 84000 TL yapar. Diğer yaşamsal insani giderleri de hesaba katınca bağkur primi büyük bir yük. Çoğu çiftçi yatırmıyor, aile hekimine gidip muayene oluyorum ilaçlarımı da sigortasız parayla alıyorum. Gss zarardan başka birşey değil, madem aylık 600 tl kesiyor devlet o zaman bunu emeklilik primine ekleme yapsın. Kullanmadığımız hastanenin parası bizden gss yoluyla alınıyor. Milyonlarca mülteciye gss var mı da biz Türk halkına gss olacak senin gibiler de gelip burda kafa ütüleyecek
Diğer konuya yazdığımı buraya da aktarayım en azından ustte görünsün.
Benim 30binlirayı geçti. ekşi'de defalarca yazdım buraya da kopyalayayım (2021 yılı) :
GSS Prim borcu, devletin işsiz vatandaşını borçlandırmasıdır; gerçi borç alınan ama ödenmeyen bir şeydir, biz devletten herhangi bir şey almadık ki borcumuz olsun.
sağlık sorunlarım nedeniyle 2016 yılından beridir işsizim, devlet ise beni – bana bildirmeden, haberim olmadan ve ben bir talepte bulunmadan - o tarihten itibaren gss'lı kapsamına almış ve her ay belirli bir borç yüklemiş; bugün o borç faizsiz hali ile 4 bin liranın üzerinde, her ay 107 lira eklenerek de artmakta. üstelik bu 5 yılda her şeyi kendi cebimden karşıladığım ve devletin bu uygulamasından hiç faydalanmadığım halde . bu borcu 5 sene sonra nasıl öğrendiğime geleyim: tüm birikimimi özel hastanelere ve ilaçlara harcayıp en sonunda da yüksek tansiyon hastası olunca; “şu gss için talepte bulunayım, en azından ilaçlarımı alırım” diyerek bağkur müdürlüğüne başvurmak için gittim. görevli memur bana bu borcu çıkardı ve ödemem yada yapılandırmam gerektiğini söyledi. ne param, ne işim ne de mal varlığım olmadığını, ana babamın yanında kaldığımı söyleyince; “o zaman git kaymakamlığa gelir testi yaptır, yeşil kart çıkarsa borcun silinir” dedi. gelir testi için gittim, beni babamın evi ve dükkanının değeri için belediyeye gönderdi, bu evrakları alınca ana babamla kaldığım evin aylık deterjan gideri, internet ve telefon gideri gibi abuk subuk sorular sordular. bana “hastalığın nedir, çalışıyor musun, karnını nasıl doyuruyorsun, ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsun” vb beni ilgilendiren soruları sormadılar. “1 hafta sonra telefon edip sonucu öğren “ dediler. sonuç olarak g1 imişim, borcu ödeyecek kadar gelirim varmış. bu kanıya babamın emeklisi ve evi ile dükkanının değeri üzerinden vardılar, benim mevcut durumumdan değil.
neyse bir umutla tekrar bağkur müdürlüğüne gittim, belki 36 ay falan yapılandırma olur, yada bir başka kolay yolu vardır diye düşündüm. düşünmez olsaydım , memur bana yapılandırma kapsamında 2020 borcunu hemen, 2020 öncesi borcumu ise 2 taksitle 4 ay içerisinde ödemem gerektiğini söyledi. benim karnımı annem doyuruyor, gelirim yok bunlar bana 2 ayda +4 bin lira ödememi şart koşuyor. sen ödeyemezsen anan baban ödesin diyor. üstelik ben devletin bu hizmetini hiç kullanmadığım, kullanmak için bir talepte bulunmadığım, devlet bana haber verip bildirmediği, borç başlayınca beni uyarıp tebliğde bulunmadığı halde.
2022'de şunu yazmışım:
evli, iki çocuğu olan kuzenimin borcu 8 bin liraymış. pandemiydi falandı derken işsiz kaldı, sigortasız çalıştı falan kıt kanaat geçindi , geçiniyor. yakın zamanda sigortalı ve asgari ücretle bir işe girdi. bu ay o asgarî maaşını bankadan çekmeye gittiğinde 4'de 1'ine devlet tarafından el konulduğunu gördü. nedeni ise ödenmeyen bu gss prim borcu. borç bitinceye kadar maaşının 4'te 3'ünü alabilecek. bir kere dahi kullanmadığı bu ucube sistem, alın teriyle kazandığı, çocuklarının rızkı olan emeğine el koyuyor. sonra allah'tan, haktan, haramdan faizden söz ediyorlar. kimmiş haram yiyen?
sistemi bir kere bile kullanmadığım hâlde benim borcum da 6 yılda 10 bin liraya yaklaşmış.
şunu gündeme getirmeyen muhalefete de oy moy yok, hela terliği bile sizden daha iyi muhalefet yapar. zenginin vergi borcunu silen, afiyetle yenilen kredileri, kart borçlarını affeden hükümete zaten yok.
Daha sonra ikametimi kardeşimin yanına aldırdım. Yeniden gelir testi yaptırdım ama bir değişiklik olmadı. Beni telefonla aradılar, bir üstte yazdıklarımı telefonda ki arkadaşa da anlattım. yeşil kartın çıkması ve borcun silinmesi için bekar olmamak gerekiyor, evlenirsen ancak verilir dedi.
Ekleme: bu seçim zamanı hiç bir şey yapmadılar zaten. Ondan önceleri de yapılandırma çıkıyor ama ya belirli yıllar kapsamında oluyor yada borcun neredeyse yarısını peşin istiyordu.
Bir ek daha: Hergün ekranda gördüğünüz bir cehape vekilvekili benim akrabam. Bir kaç defa bu konuyu ona ilettik, hatta o kadar çok mağdur var ki bunu hallederseniz milyonlarca oy alırsınız dedik yine de gündeme getirmedi. Getiren başka vekiller olduysa bile üzerinde durulmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 12 Eylül 2024; 7:45:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Başlığı görünce bi bakayım dedim, 1404 lira borca 1036 lira faiz binmiş. Ödedim hemen. Hiiiç haberim bile yok he borçtan. Şimdi görmemiş olsam ileride çok daha fazla faizle öderdim. Gitti gene paracıklar...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X