|
GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (4. sayfa)
-
-
Türkiye'de giderler abdye bağlı dolarla mı? Ne kadar saçma argümanlar kurmaya başladın. Daha yazma zaten bu kadar boş şeyler yazacaksan.
-
Hükümeti surilere bedava verdiği hizmeti bize paralı kitliyor, bakıyorsun konuya trolleri hemen damlamış konuya uzun uzun yazmaya
Koca şirketlerin milyonlarca dolarlık vergileri affedilirken umursamayanlar bizim ödeyeceğimiz 10 bin lirayla kafayı bozmuş -
Hocam siz uyuşyurucu mu çekiyorsunuz ülkecek? Sigortacılıkta sistem herkes başına bişe gelmese de primlerini öder, sonra bir gün başına bir şey gelirse ortak havuzda biriken parayla tedavi edilir. Sistem budur. Arabayla da kaza yapınca kasko yaptır o zaman, bu örneği veriyorum ki kafanız alsın diye :) hakkaten arkadaş bir ülke insanı bu kadar geriye nasıl gider aklım almıyor. Sigortacılıkta sen arabanı çarpınca kasko yapsan kasko o hasarı ödüyor mu? Hiç mi kafası sağlıklı biri yok arkadaş?!
Yemin ederim bomboşsunuz ya, yazık! -
Arkadaşım, bazı şeyleri hatalı biliyorsun ; @sensaura
Mesela benim özel sigortam var, yaptırmışım zamanında onu ödüyorum. İşsiz kaldım, hopp GSS de çıktı, bunu da ödeyeceksin diyor. İstemiyorum, benim var sigortam diyorsun, olsun bunu da öde diyor.
Sigorta dediğin şey isteğe bağlıdır, zorla olmaz.
Adam sigorta istemiyor, hastaneye gitmiyorum diyor, işsizim diyor, sen adamdan para istiyorsun. Böyle bir şey nasıl olabilir?
Amerika'nın zaten sağlık sistemi kötü onu biliyoruz, ama siz de orada isteğe bağlı yaptırıyorsunuz herhalde sigortanızı değil mi? Yani devlet size işsizsin ben seni sigortalı yapayım demiyor değil mi?
Üstelik bu kişiye özel sigorta olmasına rağmen, gelir testine ailenin maaşı, mülkü de dahil oluyor. Böyle saçmalık olur mu?
Bu uygulamanın hiçbir savunulacak tarafı yok o yüzden. Sana dışarıdan hoş gözükebilir çünkü dediğim gibi sizin orada gerçekten sağlık hizmetleri çok pahalı.
-
Hocam işsiz kalındığında yeni bir iş bulana kadar devletin en az 6 ay ödemesi lazım primleri, yine de iş bulamazsan cash ya da hisse senedi gibi nakte kolayca çevrilebilecek bir varlığın yoksa sana yeşil kart vermeli. Çünkü sosyal devlet statüsü böyle bişeydir. Bunu pek çok kişi alabiliyor ama şuanki kanunda evin falan varsa vermiyorlar. Ama beraber yaşadığın ailende 1 emekli memur ya da asgari ücretle çalışan 1 ya da 2 kişi varsa yine de alırsın yeşil kartı. Kaçınız gerçekten gidip başvurdu delikanlı gibi doğru söyleyin hadi. Evde oturarak ahkam kesilmez. Sen git başvur, 2-3 hafta içinde vermezlerse gel burdan paylaş. O zaman hep beraber baskımızı yapalım sosyal sigortalar kurumuna. -
İyi o zaman Türkiye'de 90,000 liraya yapılan safra kesesi ameliyatları Amerika'da $150,000 dolar olunca tabi ister istemez herkes Türkiye'ye geliyor. Böyle mi yazayım yani? Nerden yazarsam yazayım Türkiye çok çok daha iyi durumda.
TR de çalılan beyaz yakalı birisi 90,000 lirayı 1 ayda kazanır. Amerika'da ise kimse 1 ayda $150,000 dolar kazanmıyor. 1 yılda bile kazanan çok az.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Eylül 2024; 23:25:40 > -
Bak sen yanlış anlıyorsun, biz yeşil kart falan istemiyoruz, ben çalışıyorum şu anda zaten sigortam var.
Millet borçlandırılıyor, ama mesela Suriyelilere her şey ücretsiz.
Bu böyle olmaz, gss uygulaması sosyal adaletsizliktir. İsteğe bağlı olması gerek
Senin araban yokken, devlet sana gel trafik sigortası yapacağım sana diyor. Verilen tepkiler adaletsizliğe, zaten neredeyse hiçbir şeyde adalet yok.
-
-
Hocam siz de halk olarak neyi isteyeceğinize doğru karar verin. Vak sizden korkuyorum ben. Gidip şimdi sizin itirazlarınız yüzünden GSS yi tamamen kaldırırlar ben çok iyi biliyorum halkın bu tepkilerini.
O zaman topluca gidip meclise dilekçe vereceksiniz. Hangi ilde yaşıyorsanız o ilin millet vekillerine dilekçe gönderin cevap gelene kadar. Bu işi ancak yeni kanun çözer. Forumlar da GSS'yi suçlayarak bir halt edemediğiniz gibi bir de yanlış anlaşılıp tamamen devre dışı bıraktıracaksınız nerdeyse.
Dilekçeniz hazır mı? Hiç meclise ya da oy verdiğin partiye gidip bu sorunu düzeltelim dediniz mi? Ya arkadaşlar sadece ağlıyorsunuz ama action yok Allah yok!
Babala TV gibi yayınlara katılanlara rica edin ordan dilekçenizi okusunlar. Sadece oyun oynayıp dizi izleyerek bu hayatta ancak ağlarsınız. Hadi kendinize gelin de bu sorunu çözün! -
Tüm dünyadaki en iyi sistem diyorsan, "siz bilmiyorsunuz ben biliyorum" diyorsan tüm dünyadan örnek vermen lazım. Abdnin sağlık sistemi zaten farklı, o sosyal bir devlet değil. Başka bir örnek verebilecek durumda olsaydın verirdin, kanıtlamak zorunda değilim falan demezdin.
-
Senin saglık sistemini kullanmak istemiyorum ama borcunu ödemek zorundayım.Ulan kullanmıyorum ki niye ödeyeyim ?
-
10 yıl öncesinin borcu için bana da mesaj atmışlar, adamlar kararlı bu haracı toplayacaklar. -
-
Aslında asıl zulüm 2002'de başladı ama güçlenip etkisini göstermesi sonraki yıllara kaldı hocam.
-
Chp liler vergi vermese büyük ihtimal 3 öğün bimden 22 liralık makarnayla 30 sene daha idare edeceğiz.
Proteini kasap önünden geçerken alıyoruz.Tek sorumlusu Chp olabilir.
-
Ne yazık ki kurulamayan hükümetler ve basiretsiz parti liderleri AKP'nin geleceğini garantiledi.
90'lardaki siyasi ve ekonomik kaostan sonra insanlar iyisiyle kötüsüyle başlarına sabit bir hükümet arar oldu.
Şunu ekliyim devlete gidiyorsun dahiliye mesela derdini anlatıyorsun bir çubukla boğazına bakıyor kan tahlili yazıyor.
Kan testi veriyorsun, üç gün sonra gidip bakıyorsun doktor istifa etmiş..
Başka doktora gidiyorsun iç hastalığını öyle bir kan testinden bulamıyorlar akciğere gidiyorsun adam bir şey yok diyor.
Böyle böyle 3 doktor gezdim.
Parasını verdim ve y.. gibi üç kuruşluk hizmet aldım. Çalışsam zaten devlete gitmem anlaşmalı hastaneye giderim.
Ct scan, efor vs epey bi sağlam hizmeti uygun fiyata veren hastane var gittim kalbi kontrol ettirdim.
Devlet hastaneleri köhnedir kardeşim, standart prosedürü pratiklerinden dolayı iyi uygularlar ama sana da malzeme vs aldırıyorlar.
Devlette dişe gittiniz mi hiç acaba? Ben hayatta gitmem. Ne sıra gelir ne kaliteli bir malzeme vardır ne de yaklaşım.
Öyle koftiden gss sigortan olması seni güvenceye almaz. Yıllarca birikiyor sonra geliyor sana faiziyle geçirmeye çalışıyorlar.
Yıllarca ödemişim çalıştığım zamanlara say, fiyatı uygun yap zaten gelip binlerce lira verip çözümsüz dönüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 12 Eylül 2024; 0:43:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X