internet köşelerine pıstık iyice geçen haftalardaki çiftçiler gibi olmalı ama onlarla dalga geçiyor muhalif takılanlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 12 Eylül 2024; 9:41:16 > |
GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (6. sayfa)
-
-
Seve seve borcumu ödemek zorunda kaldım Sisteme ne zaman düşer bilginiz var mı ? Halen aynı tutarda borçlu gözüküyorum.
-
Senelerdir ödemedim ödemeyi de düşünmüyorum.
645₺ borç gözüküyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suriyeli, Afgan ve diğerleri bedavadan hastanaede bakılırken bu GSS saçmalığına para ödemek enayiliktir.
Kimse ödemezse zaten mecbur sıfırlayacaklar daha önce de yaptıkları gibi.
-
10 sene önce benimde vardı silinmişti :)
-
Devlet Halkına bakar, Halk Devletine değil. Bu cümleyi nerenle okursan oku şimdi. ;)
-
Türkiyede kurallara uyanlar cezalandırılıyor. GSS ilk çıktığı dönem çok eleştirilmişti, neyse dedim ve ödedim. Akabinde herkesin borcu silindi. Ben niye ödedim o zaman?
Borcunu ödemeyenler ödüllendirildikçe kimse ödemez. Giderek kuralsızlik kural haline geliyor.
Ayrıca GSS'nin kendisi başlıca saçmalık. Sosyal devlet anlayışına ters.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim de var 35 bin :)
-
Elin suriyelisine bedava hizmet, bedava ilaç ama Türk'e icra. Şirketlerin milyonluk vergi borçlarını sil, işsiz garibandan ve hastanenin önünden geçmeyen insanlardan gss adı altında haraç iste. Tarihe geçecek bir rezalet.
Bu işlerden anlayan bir avukat vs falan varsa akıl versin de bari ehacizle banka hesaplarınızdaki paralarınız dondurulmasın, hemen de gaza gelmeyin ödemem diye, söke söke alırlar, bunlar böyle hırsız.
-
"Nefes alma parası" hayırlı olsun,
Mmzuniyet sonrası çalışmadığım dönemde bana da yazmışlardı, yıllar geçti halen ödemedim.
Yahu adamın sigortası yok, yasal olarak çalışmıyor sen bu adamdan 100 tl bile olsa nasıl para istersin yahu, hadi istedin, insanları istekleri dışında bir borca soktun buna faiz işletmek nedir.
Birde kendi gelirsizliğinde yetmiyordu, ailesnin durumunada bakılıyordu, yahu sanane adamın ailesinin mülkünden.
Sigortan yoksa devlet hastahaneleri kullanımını ücreti yaptım de geç, gss nedir, resmen "var olma" haracı, ülkede vatandaş olmanın aylık aidatı gibi saçma bir şey.
-
-
Aynen sana göre vergi de ödemeyelim çünkü halk devlete bakmaz, hastaneye gidince de halk devlete bakıyor çünkü değil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GSS borcu olanlar mutlaka araştırma yapsın. 2018 sonrası birçok düzenleme geldi. Memurlar bu kanunları neredeyse bilmiyor. Lise mezunu olanın 2 sene, üniversite mezunu olanın belirli yaşa kadar veya yetim olanların hakları var. Eğer siz bilgisiz giderseniz mağdur edilme ihtimaliniz var. Ama haklarınızı bilerek giderseniz kanunu önüne koyduğunuz anda geçmiş borçlarınız silinir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tearz -- 12 Eylül 2024; 12:41:1 > -
Her yanımız vergi zaten bir nefese vergi vermiyoruz. Utanmadan savunuyorsun birde vergi işini.
-
Dilan Polat gibileri de devleti milyarlarca lira dolandırıp ceza almaya dursun olan hep Türk gençlerine oluyor. Çok üzücü gerçekten.
-
Bu ucube sağlık sisteminin mantıklı bir yanı ve devletin de tutarlı bir davranışı olmadığı için insanlar, "Ödemeyeyim, nasıl olsa borcu silerler." düşüncesine de giremiyor. Bunların sağı solu belli değil çünkü. Dolayısıyla da birçok kişi mecburen ödüyor. Burada çemkireceğiniz kişiler ödeme yapan halk değil, bu sigorta sistemini işletenler olmalı. Ödeme yapılacaksa elbette herkes ödeyecek, yapılmayacaksa da kimse ödemeyecek. Kimse, "Dur ben ödemeyeyim, belki şansıma devlet sıfırlar." paranoyası içinde olmak zorunda değil. Sonuç olarak, ödeyeni enayi, "Ben ödüyorum, siz de ödemelisiniz." diyeni de düşman olarak görmekten vazgeçin. Ödeyen kişi bu sistemi savunmuyor. Hep birlikte eleştirelim, karşı çıkalım ama bir sonuç alamıyorsak, elbette herkes ödeyecek. Ödemeyen de haciz ile ya da devletin insafa gelmesiyle uğraşsın artık, ne diyeyim. Herkes ödemezse parayı tahsil edemezler, sistemi düzeltirler diyorsunuz da yine başa dönüyoruz. Karşımızda protestodan anlayan kişiler yok. Bu memlekette kimler neleri protesto etti de bir gecede sildiler adamları. Herkesin de tuzu kuru değil, borcu ve işleyecek faizi göze alamıyor.
Bu meseleye çok yönlü bakmak gerek. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Çalışmayan insan için her ay 600 lira az değil. Neticede her ay doktora da gitmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Eylül 2024; 13:5:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X