Arkadaşlar uzunca zamandır ya sigortasız çalışıyor yada hiç çalışmıyorum. Bu sebeple bolca bir gss sorunu birikmiş. Gss borcu demek istemiyorum buna sorun demek daha doğrudur diye düşünüyorum zira ben rızam dışında bu kötü ekonomik şartlar altında benden zorla alınmaya çalışılan bir paraya borç diyemem aldığım herhangi bir hizmet yok aldığım bir para yok bir karşılık yokken buna borç demek beni rahatsız ediyor. Neyse gelelim bu sorunun miktarına. Tam tamına 25 bin tl olmuş bu sorunun rakamsal tarifi. Açıkçası şuan bunu ödeyecek paramda yok olsada ödemem. Bu süre içersinde hiç mi sağlık hizmetine ihtiyacım olmadı ? oldu tabiki diş problemleri yaşadım gittim özel kliniklere bastım parayı oldum tedavimi yoluma baktım. Lakin şuan ameliyat olma zorunluluğum doğmuş olabilir bu yüzden ilk kez sorun oldu bu durum benim için. Haberlerde muayene içinde ücret alınmaya başlandığını okumuştum ücretsiz muayene devri bittimi artık ? Ve herkes muayene için ücret ödeyecekse eğer gss tam olarak neyi karşılıyor ? Gss prim borcu ödenmeden ücreti mukabilinde devlet hastanelerinde muayene olabilir miyim ve ücretini ödeyerek ameliyat olabilir miyim ? |
GSS Prim sorunu olan ameliyat olabilir mi ?
-
-
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunuz olsa dahi acil durumlar dışında devlet hastanelerinde sağlık hizmeti almanız mümkün değildir; ancak prim borcunun tamamını ödemeseniz bile yapılandırma başvurusu yaparak ya da en azından geçmişe dönük belli bir kısmını ödemeniz durumunda sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. GSS borcunuz varken devlet hastanelerinde ücret karşılığı muayene olmanız veya ameliyat olmanız da mümkün değildir; çünkü GSS, sistemine kayıtlı olmanız şartını arar. Özel hastanelerde ise herhangi bir kısıtlama olmadan doğrudan hizmet alabilirsiniz, ancak bu durumda ödeyeceğiniz ücret daha yüksek olacaktır.
-
spas sisteminde provizyon alınamaz ise hastane kaydınızı yapamaz. gss borcunuzu ödemelisiniz. bu konu ile ilgili adresinize göre sgk merkezi ile görüşmelisiniz.
-
anladım ömrümüzün sonuna kadar özel hastane kullanacağız demekki. Almadığım hizmete havadan 25 bin lira ödemek şuan için maddi açıdan mümkün değil benim durumumda. Özel hastane tercih ederim.
-
özel hastaneler olmasa sağlık hizmeti alamayacağız, iyiki varlar. gss belası olanların tek çıkar yolu bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Ocak 2025; 1:55:13 > -
Önce adamı işsiz bırakıyosun sonra işsiz adama vergi kitliyorsun vergini ödeyemeyen işsiz adamada diyosunki git sen özel hastanede tedavi ol. Zaten adamın parası yok parası.
Az kaldı az. İnşaAllah yurt dışına göç yakın. Bi gideyimde ondan sonra görüşürüz. Bir daha turist olarak bile gelmem bu ülkeye.
-
zaten yurtdışına çıkan adamın bu ülkeye turist olarak gelmesi için aklından zoru vardır, hastadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Ocak 2025; 19:3:29 > -
Bazen devlet... Bazen devler vatandaşını soyar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X