Şimdi Ara

GT 730 Overclock maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Biliyorum oyundaki fps düşüşlerinden ve az fps'den çok şikayetçisiniz.
    bende aynı nedenden dolayı tehlikeli birşey yapmaya karar verdim.
    overclok tehlikeli mi ? o kadar değil ama benim yaptığım ayarlar gerçekten tehlikeli.
    konuya geçmeden önce fps değerlerinden bahsedeyim.
    x işareti değişken fps ve değişken sıcaklık
    Payday 2 / Stock: 50 Derece -2x-30 fps - Overclock 7x Derece 5x-60 fps RAM NEDENLİ TAKILMALAR YAŞIYORUM.
    Scrap Mechanic / Stock: 30 fps altı 50 derece Overclock: 5x - 60 fps açıkçası acayip bir yükseliş oldu.
    CS:GO / Stock: 4x-60 - Overclock: 6x-80 RAM NEDENLİ TAKILMALAR YAŞIYORUM.
    Daha çok testler gelicektir son konuma bakarsanız ramlerle alaklı bir sıkıntım var bu yüzden büyük oyunların testini yapamıyorum. konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_115950021//tm.htm#115959350

Stock:
    Core: 700
    Memory: 800

Overclock:
    Core: 860
    Memory: 1005

SS:
    Stock:
     GT 730 Overclock maceram
    OverClock:
     GT 730 Overclock maceram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrEmiR35 -- 9 Nisan 2016; 19:23:27 >

• 160 mhz mi tehlikeli oluyor.
  • Allah gecinden versin evi filan sigorta yaptırın ne olur ne olmaz !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx_750ti

160 mhz mi tehlikeli oluyor.

Gt730 bu :P
  • Sen hd5670'i görecen takıldığı yerde bios mod ile voltajı artır devam et. Zaten az ısınan kart 60 dereceyi geçmiyor. stok 775mhz gpuyu 970 yapıp crysis oynadığımı hatırlarım. Aynı şekilde bellekleride uçuyor. Bellekleri kartın üst tarafındaydı bakır soğutucu yapıştırmıştım Voltaj vermedikçe oc'den korkma bahsettiğim 5670 hala gık demeden çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Sen hd5670'i görecen takıldığı yerde bios mod ile voltajı artır devam et. Zaten az ısınan kart 60 dereceyi geçmiyor. stok 775mhz gpuyu 970 yapıp crysis oynadığımı hatırlarım. Aynı şekilde bellekleride uçuyor. Bellekleri kartın üst tarafındaydı bakır soğutucu yapıştırmıştım Voltaj vermedikçe oc'den korkma bahsettiğim 5670 hala gık demeden çalışıyor

Bende 4600 vardı format attıcaktım sonra gün içinde işim çıktı bilgisayarcıya veriyim dedim geldim bi baktım ekran kartı ayrı kutuda hayırdır dedim aradım dedi ekran kartınız çalışmıyor dedi ya nasıl çalışmıyor dedim ? ben left 4 dead 2 oynuyordum formata vermeden çnce dedi çalışmıyor sonra ekran kartı yanmış. wtf ? şikayet etmedim yeni ekran kartı almayı planlıyordum gt 730 almıyacaktım babam duyunca işte almış bakkal kazığı yemiş bişeyde diyemedim sonuçta babam hiç kimseyi seçimleri yüzünden kıramam ha bu arada hiç bir şekilde voltaj veremiyorum ekran kartına yoksa sınırları zorlıyacağım :P

• quote:

Sen hd5670'i görecen takıldığı yerde bios mod ile voltajı artır devam et. Zaten az ısınan kart 60 dereceyi geçmiyor. stok 775mhz gpuyu 970 yapıp crysis oynadığımı hatırlarım. Aynı şekilde bellekleride uçuyor. Bellekleri kartın üst tarafındaydı bakır soğutucu yapıştırmıştım Voltaj vermedikçe oc'den korkma bahsettiğim 5670 hala gık demeden çalışıyor

işlemcim 40 nm olmasına rağmen ve dandik bir soğutucm olmasına rağmen yükte 57 derecenin üstüne çıkmıyor kasanın egzoz fanını ekran kartına takıcam bi şekilde voltaj verebilirsem tadından yenmiyecek :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende sona çekmiştim ayarları 1 sene çalıştı sonra gitti vramlerden ama sebebini halen anlamadım psu 250 wattı diye mi gitti yoksa vramlere soğutamadı mı bulamadım :D

o kart crysis , bf4 , bf3 , h1z1 gibi oyunları çalıştırıyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 13 Nisan 2016; 10:35:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

quote:

bende sona çekmiştim ayarları 1 sene çalıştı sonra gitti vramlerden ama sebebini halen anlamadım psu 250 wattı diye mi gitti yoksa vramlere soğutamadı mı bulamadım :D

o kart crysis , bf4 , bf3 , h1z1 gibi oyunları çalıştırıyor bu arada.

Yaaa Amd Power :D Şu E. Kartına Nasıl Voltaj Vericem Çözemedim.

• Aynı kartımız var bro. Seninki kadar yapmaya cesaret edemedim ben ama. core yi 860 ve memoryi 820 yaptım. Stok fan var üzerinde. Sen bir sorun yaşıyor musun? Ne yapmalıyım ne tavsiye edersin attığın fotoğraftaki ayarları yapmalı mıyım?
  • kardeş napmışsın sen öyle ya , kart yanmasın sakın
  • %22 overclock az değil tabi. Özellikle de voltaj arttırmak gerekmişse. Sonuçta herkesin ekran kartı çipi aynı derecede overclock olamıyor.

Ama bazıları çok şanslı, voltaj vermeden %30 overclock yapabiliyor ve diğerlerinin kartlarına çöp muamelesi yapıyor.

Mesela benim RX550, voltajını %5 azaltırsam %8 overclock olabiliyor. Voltaj azaltmazsam %14 civarı overclock oluyor. Voltajı en fazla +%2.5 ile kilitli olduğu için en yüksek overclock %16 olabiliyor yani bu konudaki karttan daha kötü bir oran. Sadece frekansa bakarsak 190 MHz overclock var ama bu konudakinden daha kötü bir orana sahip.

Ayrıca, gt730 un belleklerinde soğutucu yoksa yanar o frekanslarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 30 Nisan 2017; 11:40:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.