Şimdi Ara

Gta 4 grafik sorununa boşuna çözüm aramayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
17.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ekran kartım çok iyi olmasına rağmen ben bu oyunu hiç tatmin kar grafiklerle oynayamıyorum. Textureler berbat ne yol ne çevre doğru düzgün. Playstation 1 deki gibi evler sonradan geliyor arabayla giderken görmediğim bir cisme çarpıyorum taş banket olduğu sonradan beliriyor:)Bunun için çok uğraştım nette her bilgiyi okudum ama nafile şu yazı sorunumu çözdü:) Gta şimdilik zaman kaybı benim için...

GTA 4: PC sürümü şikayetlerle geldi
    GTA 4'ün PC sürümünü bekleyenlere soğuk duş etkisi: Oyun geldi ama...
    GTA 4: Güncel PC’lerde sorunsuz olarak oynanamıyor mu?
    GTA 4 artık PC için de yayımlandı. Oyunun kendisi harika fakat bazı hatalar ve uyumsuzluklar oyun zevkini mahvediyor.

Oyunu satın alan bazı kişiler güncel ekran kartlarında ciddi sorun yaşadıklarını belirttiler. Özellikle ATI-Radeon serisi çok tehlikeli, zira oyun ATI ekran kartı sahibi kişilerin sistemlerinde sık sık sebepsiz yere çöküyor. Bu sorundan en çok muzdarip olan ekran kartları ise Radeon HD 4870, HD 4850, HD 3870 ve HD 3850; yani hepsi güncel ekran kartları. Ama Nvidia'da da durum pek iç açıcı değil: Geforce ekran kartı sahipleri de bazı kesinti ve hatalarla karşılaşıyor.

Bununla birlikte bir Rockstar dokümanı güncel PC sistemlerine sahip kişilerin oyunda orta detay seviyesini seçmesi gerektiğini iddia ediyor. Daha yüksek ayarların gelecekteki PC’ler için uygun olduğunu da ekliyor.

CHIP Online Yorumu:
    Eğer bu durum kesin olarak teyit edilirse oyunun hayranlarının suratına resmen bir tokat atılmış olur. Daha iyi grafik veya değil. Çuvalla para döküp üst seviye bir PC satın alan kişi, şu anda Xbox 360’da sorunsuz olarak çalışan bir oyunu tüm görkemiyle PC’sinde görmeyi hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckxor -- 14 Aralık 2008; 1:41:39 >

• oyle olur oyun once ps3 e ciksin sonra pc ye yaparlar, tabiki bozuk olur.
    baslicam rockstar a da ....
  • forumlarda denilen herşeyi yaptım :D gayet rahat oynuyodum fakat dediğiniz gibi grafiklerden fedakarlık ediyodum,birde oyunun launcher.exe dosyasından girerken özelliklerinden windows 2000 olarak seçip giriyorum sanıyorum onun sayesinde oyunda çok fazla sallanma problemi yaşamadım ve oyunun %66 sına gelmiştimki :D bilgisayarım çöktü :/ şimdi baştan başlarmıyım orasını bilmiyorum aslında başlamak istemiyorum çünkü sıktı :D
  • Xbox ve Ps3 te zaten oyun full ayarlarda calışmıyoki.. Medium ayarlar ve 23`e sabitlenmiş parametrelerde oynuyo oyun..
  • Yapamayan (ya da yapmayan) firmaların bahane üretmesine güzel örneklerden biri daha. Çocuk kandırıyorlar sanki. Şimdi PC oyuncularının aklında Rockstar'ın nasıl kalacağı belli oldu.

EA gibi (bkz. Fifa 09) rezil açıklamalar; aferin Rockstar.
  • amd dual 2.6, 2 gb 800mhz ram, 9600 gov extreme edition; bu sistemle istersem 2048 li istersem 1024 lü çözünürlük yapayım aynı fps değerini veriyor tamamiyle gta 4 ün kendi suçudur, 20fps keyifsiz bi şekilde oynuyorum uzaklık göstergelerini kısarak
  • biraz uğraşı ve araştırmayla oyun gayet iyi oynanıyor forumdaki gta 4 topiğindeki mesajlarımı görürseniz analrsınız. Oyunu ilk yükledim düşük ayarlarda 10 12 fps alıyorum sesler bozuk geliyor herşey berbat her türlü update yaptım felan baya kastım baktım hiçbirşey düzelmiyor sonra enson driverları yükledim öle bıraktım sonra gtayı kenara bıraktım öleki oyundan cıktım baska oyuna girdim diyelim oradada fps düşüşü oluyordu sonra pcyi komple kapattım fişten felan çektim tekrar açtım felan oyunu açtım biraz akıcılık olmuştu sonra ayarları yükselttim bu seferde görüntüler geç gelmeye başladı sonra cacheboost cıktı onunla görüntü geç gelme sorunu baya azaldı sonra nivida 84 ve gta patchleri cıktı texture sorunu yok denilecek kadar az imzamdaki sistemle

1280*1024
    texture:low
    render:high
    10
    15
    15
    0

Şeklinde gayet güzel oynuyabiliyorum fps 18-25 arasında geziyor....

Bende şimdi yeni ekran akrtı alıyorum 8800 gts sanırım çok daha iyi oynuycam bu oyun neden bukadar güzel:
    Need for speed ten dahagerçeçi bir araba yarışı
    Harika bir aksiyon oyunu
    Kurgu Dolu bir oyun
    Kocaman bir şehir
    İnsan heran şaşırtan detaylar
    ve daha fazlası....

• @NoDRaC arkadaşımdakine benzer bir sistem bende de var ve aynı sorunları ben de yaşıyorum. Ama oyunun grafik konfigirasyonunda detaylı olarak bir uğraşım olmadı tabi. Oyun felaket sorunlu, bu bir gerçek. En yakın zamanda problemin düzelmesini ümit ediyorum, patch de çıkmış. Biraz uğraşalım hele...
  • Orta detayda oynuyorum herşey normal ve texture'lerde siyahlar ve senin dediğin saçma sorunlar var ve ATI HD3650 var. Rockstar'ı Kınıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoDRaC

biraz uğraşı ve araştırmayla oyun gayet iyi oynanıyor forumdaki gta 4 topiğindeki mesajlarımı görürseniz analrsınız. Oyunu ilk yükledim düşük ayarlarda 10 12 fps alıyorum sesler bozuk geliyor herşey berbat her türlü update yaptım felan baya kastım baktım hiçbirşey düzelmiyor sonra enson driverları yükledim öle bıraktım sonra gtayı kenara bıraktım öleki oyundan cıktım baska oyuna girdim diyelim oradada fps düşüşü oluyordu sonra pcyi komple kapattım fişten felan çektim tekrar açtım felan oyunu açtım biraz akıcılık olmuştu sonra ayarları yükselttim bu seferde görüntüler geç gelmeye başladı sonra cacheboost cıktı onunla görüntü geç gelme sorunu baya azaldı sonra nivida 84 ve gta patchleri cıktı texture sorunu yok denilecek kadar az imzamdaki sistemle

1280*1024
    render:high
    10
    15
    15
    0

Şeklinde gayet güzel oynuyabiliyorum fps 18-25 arasında geziyor....

Bende şimdi yeni ekran akrtı alıyorum 8800 gts sanırım çok daha iyi oynuycam bu oyun neden bukadar güzel:
    Need for speed ten dahagerçeçi bir araba yarışı
    Harika bir aksiyon oyunu
    Kurgu Dolu bir oyun
    Kocaman bir şehir
    İnsan heran şaşırtan detaylar
    ve daha fazlası....

çok güzel oynanıyor mu? arkadaşım sen oyuna girebildin diye çok güzel oynuyor diyorsan sen çıldırmışsın. Rockstar games'in acizliği ve cehaleti bir sefer daha belli oldu. PC segmentine 1 gr bile uğraşmadıkları çok belli. Bu oyun pc de oynanmaz arkadaş söylemedi demeyin.
    şahsen bende texture problemi oldu ccc den bir kaç ayar yaptım, oc yikaldırdım, update yaptım 2-3 kez oyunu sildim yeniden yükledim. sonuç:baya bir hatayı düzelttim ama oyunu sildim şu anda ben 4850 kartımla 1280x1024 bir oyunda 30 fps alıyorsam o oyunu oynamam şu anda. Resmen gereksiz yere görüntü kirliliği var oyunda. O 30 fps tps bir oyunda veriyorsa o oyun şu anda bakıma ihtiyacı vardır.
    edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 14 Aralık 2008; 10:38:31 >

• @tryagain herkesin düşüncesi farklı olabilir ben sadece başımdan geçenlerin anlattım. Ben rockstar harika bir iş yapmış süper iş yapmış demiyorum. Ama sonuçta gta güzel bir oyun ve oynanası bir oyun. Oyun inceleme sitelerinin tek puan kırdığı nokta oyununun optimizasyonun. Ayrıca bundan sonra butarz olaylara alışmamız gerekiyor. Çünkü oyun yapım firmaları artık pcye uğraşmak istemiyorlar direk herkesi konsollara yöneltmeye çalışıyorlar. Bakınız fifa 2 senedir fif serisi şimdi bu oyun onun ve daha birçokları. Bence bunu daha çok yaşıycaz...
  • hocam bu adamlar işlerini yapamıyorlar. Zaten optimizasyon en önemli şey, ben hayatımda ilk defa gtx280,4870 ve 4870 x2 nin bulunduğu test grafiklerinde çözünürlüğü 1024x768 gördüm adamlar 1280x1024 de almamışlar.Rockstar Gamesi kınıyorum buradan
  • o kadarda laf yaptılar, başladında patladı oyun. Yaşasın celeron 1.7 işlemci. Yaşasın Gta'nın yannından bile geçmemek
  • o kadar büyütüyorsunuzki ne bekliyorsunuz çok biliyorsanız kendiniz yapın oyunu oyunu full ayarlara alınca gayet güzel oluyor.optimize iyi yapmışlar çünkü şehirde dolaşıyorsunuz..etkileşimler falan kastırır..oyunun eksiği aa ve gölge sorunları gerisi harika grafikelrde güzel..birde luckxor arkadaşım ekran kartın ne atiyse birşey diyemem de nvidialarda hiç sorun görmedim...biraz sabır edin pacth yeni çıktı gta 4 destekli driverlar beta..birde chip in yorumlarını beğenmiyorum çok abartılı yorumlar yapıyorlar..sanki bilmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 14 Aralık 2008; 13:13:34 >
  • Oyunu otomatik ayarlara alıyorum yine 15-25 fps arası, tüm ayarları en düşüğe getiriyorum çözünürlükte 800*600 yine fps 15-25 arası. Çoğunlukla 18lerde gezen fps ile bir oyunun tadı nasıl çıkar? Denemediğim ne ilaç ne sürücü ne patch kaldı...

Sistem 8800GTS512-E5200-2GBRAM. Suçum ne rockstar?? Pc yüksellttik kısıtlı imkanlarla birşeyler yapmaya çalıştık. Senin yaptığına bak...
  • Allaha şükür oyunu ben geyat güzel ve akıcı bir şekilde oynuyorum şuan bi problemle karşılaşmadım ama bazende oluyor olmuyo değil ozamnlarda zatn PC çok yorulmuş oluyo oyundaki fps ise 20 - 60 FPS arası buda oyundaki mekanlara göre değişiyo mesela kapalı yerlerde 32 FPS gündüz leri 25 FPS yağmurlu havalrda vede akşamları 20 mazen 16 ya kadar düşüyo ama kasma flan olmuyo yani bu değrlerde oynuyosanız şanslısınız ne olursa olsun yetrki çalışsın diğenleride biliyorum yanii...
  • Oyun Neden Bu Kadar Tutarsız Anlamadım Ama Benim Sistemde Oyun Süper Bİ Şekilde Oynanıyor Şöyleki
    1.8 DUal Core İşlemci
    2GB Ram
    8800GT Ekran Kartı
    Vista (BetaSp2) Ultimate
    İle Herşey Yüksek Bakın Orta Demiyorum YÜKSek
    29-25 FPS Alıyorum 19'' En Son Cözünürlükde.
    Hata Kimde ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: apcom_tr

Allaha şükür oyunu ben geyat güzel ve akıcı bir şekilde oynuyorum şuan bi problemle karşılaşmadım ama bazende oluyor olmuyo değil ozamnlarda zatn PC çok yorulmuş oluyo oyundaki fps ise 20 - 60 FPS arası buda oyundaki mekanlara göre değişiyo mesela kapalı yerlerde 32 FPS gündüz leri 25 FPS yağmurlu havalrda vede akşamları 20 mazen 16 ya kadar düşüyo ama kasma flan olmuyo yani bu değrlerde oynuyosanız şanslısınız ne olursa olsun yetrki çalışsın diğenleride biliyorum yanii...

Benim Sistemim;

2,6 Ghz İşlemci Tek Çekirdek
    1,5 Gb Ram DDR
    1 Gb (512 Mb Paylaşımlı) Asus EAX1550 Slient (Ati)

Ben Bu Sistemle Oyunu Şu Ayarlarda;

1024x720
    render:Medium

15-20 Arası Fps İle Oynuyorum Tabi Arada Sırada Kasmalarla Karşılaşıyorum Ama Yine de İdare Ediyor.

Benim Şimdilik Tek Sorunum Sesler Ben Daha Nico'nun Sesini duyamadım Sürekli Bir Çızırtı Oyunu Sesler Kapalı Oynuyorum Eğer Bu Sorunun Çözümünü Bilen Varsa Yazsın Çok Memnun Olurum.

Bu Arada Ses Driverim Soundmax HD... Diye Uzuyor

• Graphic Settings te oyunu neden 1680-1050 yapamıyorum bilen var mı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.