Şimdi Ara

GTA IV SORUN ÇÖZÜLDÜ: ORİJİNAL! (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
609
Cevap
0
Favori
18.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten fw siz makinede orjinal oyun çalıştırınca sorun olmadığını herkes biliyor.. sorunun atılan fwden kaynaklandığını daha öncede yazmıştım ama neden sadece benq + gta4 ikilisinde yapıyor ( ve yeni fw çıkana kadar çözüm ne olabilir?) onu anlamaya çalışıyoruz...
  • EVEEEEET ARKADAŞLAR... BU MAGIC İLE DENEYEN,ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALAN VE KONUSU KAPANAN ARKADAŞ BENİM.EVET 1X LE MAGİC DENEN MARKAYA DVDDCRYPTER PROGRAMINI KULLANARAK YAZDIM.DVD-ROMUM BENQ.MAKİNAYI KAPATTIM AÇTIM BAŞKA OYUN TAKTIM OYNADIM TEKRAR GTAYI TAKTIM OYNADIM 2-3 GÜN HİÇ PROBLEM ÇIKARMADAN OYNADIM OYUNU TAAKİ HALO3 Ü MAKİNAYA TAKIP OYNAYANA KADAR.TAM SORUN ARTIK HALLOLDU DERKEN O HALO3 Ü TAKMAZ OLAYDIM CİHAZA.HALOYU OYNADIKTAN SONRA TEKRAR GTAYI KOYDUM.AMAN ALLAHIM ODA NE İĞRENÇ KAPLAMA SORUNLARI TEKRAR BAŞLADI.OYUN HİÇ OYNANMAZ HALE GELDİ.TEKRAR 1XLE BAŞKA Bİ MAGİC DVDYE YAZDIM YİNE AYNI KAPLAMA SORUNLARI OYUN NERDEYSE 3 DAKİKADA YÜKLÜYOR.ÖNCEDEN 1.15 DAKKADA YÜKLÜYORDU.CLEAR THE CACHE YAPTIM YİNE AYNI.YA GERÇEKTEN SORUNUN NERDEN KAYNAKLANDINI BULMAK ÇOK ZOR.BENCE O HALO3 CACHE OLAYINI BOZDUMU ARTIK BİLMİYORUM.
  • arkadaşlar sorunu özetlemek istiyorum artık insanlar uğraşmasın denenmiş şeylerle:

- HDD olan yada olmayan benq dvdromlu makinelerde sorun var

- farklı medyalara yazılmış (verbatim,magic,philips vs.) oyunda yine sorun var

- cache temizlemek bir çözüm değil

- benq olmayan makinelerde backup okumada kaplama sorunu yok (hitachi-samsung)

- benq olan firmware atılmamış makinelerde orjinal oyunda kaplama sorunu yok

- benim başıma gelmedi ama farklı oyunlar oynadıktan sonra gta4 oynayan arkadaşlarda kaplama sorunu oluyormuş

şimdi özetlersek sorunun atılan fw den kaynaklandığını düşünüyorum hala ve yenisini çıkmasını bekliyorum birde denemek istediğim tek birşey kaldı oda orjinal jelatininde alınmıi bir gta4 den backup alıp denemek internette dolaşanlar 29 undan önce çıkmış olanlar bunuda deneyen varsa lütfen yazsın sorun fw e kalmış olacak...
  • bendeki gta4 sorunsuz çalışıyor. benq, elite, cihaz ilk elitelerden sayılır. yani fw'i belki son çıkanlardan olmayabilir. fw den olması pek mantıklı gelmiyor. ama dediğin gibi asıl problem iso dosyasından olsa benq ile uyumsuzluk yapmasını açıklayacak bi cevap yine yok. sonuçta gta4 probleminin cevabı da yok.
  • Arkadaşlar ben oyunu yeni arcade pack de denedim sonuç evet kaplama sorunları var hdd taktım oynamaya başladım yine aynı problem ama daha kısa zamanda geliyo kaplamalar ve arkadaşların dediği gibi ön bellek olarak kullanıyo hdd yi e tabi ki GTA4 çıkarıp başka ön belek kullanan oyun takarsan GTA4 ön yüklemeler gidiyo buraya kadar herşey normal... ama taki eski premium makinada deneyene kadar hitachi dvd-rom gerçekten bu problemi %90 lara kadar çözüyor ve oda hdd ile ön bellek yapıyor. Aynı işlemleri bu makinadada yapıyorum evet ön yüklemeler gidiyor ama HDD yi çıkarıyorum ve hiç bi problem olmadan oynuyorum yani kısacası hitachi dvd-rom ve hdd olduğunda GTA4 ü hiç bir şekilde kasılmadan oynayabiliyoruz benim deneyimlerim bu şekilde... Benim kullandığım cihaza gelecek olursak 2008 üretimi Pal Elite kullanıyorum ben de HDD çıkarttın mı kabus...
  • Diğer topiğe de yazmıştım buraya da copyalıyorum belki yardımcı olacaktır

Arkadaşlar benim sözüme ne kadar güveniyorsunuz bilmiyorum ama yaşadıklarımı çok samimi bir şekilde anlatmaya çalışacam;

Her iki konsola da sahipim ama ps3 yerine xbox da oyunun orjinalını almaya karar verdim(Live desteği ve daha yüksek çözünürlüğü için)

bu gün oyunun x360 versiyonunu aldım ve şunu söyleyebilirim ki orjinalde KESİNLİKLE SORUN YOK,ve makinede İ Xtreme 1.4 yüklü(çok nadir ve küçük gecikmeler olabiliyor ama kesinlikle sorun detirtecek kadar değil yani normal oyundan kaynaklanan ufak şeyler)

Eski konsolum Hitachi dvd romluydu ve onda oyunun release versiyonunda hiç bir sorun yoktu,arcade pack aldığımda aynı diski konsola taktığımda banbaşka bir oyun ile karşılaştım ,oyunun alakası yoktu eski oyunla sanki başka bir oyun gibi,oderce kötüydu,kaplama sorunu oyunu tamamen oynanmaz hale getirdi ve ben de oyunu bıraktım,

Elime geçen bir Samsung dvd romlu konsolda da aynı diski denedim ve Samsungda Benq a göre daha iyi olduğunu yalnız sorunların hala rahatsız edici biçimde olduğunu tesbit ettim,

Sonuç olarak:

-Hitachi DVD rom sahibi olanlar oyunun image dosyasını indirip oynasalarda sorun yaşamayacaklardır,aynen orjinalinde olduğu gibi sorunsuz çalışmakta.

-Samsung DVD rom sahibi olan arkadaşlar bence durumları varsa kesinlikle oyunun orjinalını edinmeye çalışsınlar,arada gözle görüle bilecek fark vardır.

-Benq DVD rom sahibi olanlar bana göre kesinlikle oyunun orjnalını edinsinler(durumları olsa da olmsa da ),bunun başka yolu varmı bilmiyorum emin değilim belki yakında fw yada yama ile düzeltilir ve ya bazı arkadaşların denediği yöntemler var ve bunda başarılı olduklarını da idda ediyorlar,yalnız dediğim gibi bu tek çözüm olmasa da %100 sonuç veren bir çözüm ,

Son olarak eklemek istediğim küçük bir öneri :)DVD rom markanız ne olursa olsun ,Bu yun çoğu site tarafından tam puan almış ve gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olarak kabul ediliyor,özellikle eğer bu younu çok seviyorsanız bence orjinal alınmayı hakeden bir oyundur ,kutu içeriği olsun,sorunsuz olması vede arşivlik olarak saklanması gereken bir oyun olması,bütün bunlar beni size bu oyunun orjinalıni almanıza tavsiye etmeme neden oluyor:)

Durumu çok iyi olmayan arkadaşlarım da(benim gibileri:))bence oyunu alıp bitirip sata bilirler eğer yurt dışından uygun bir fiyattan alırsanız ikinci elde çok zarara girmezsiniz nerdeyse aynı fiyat aralığında satabilirsiniz(Türkiyenin piyasası malum).

Herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 11 Haziran 2008; 17:27:18 >

• Yahu hiçbirinizde donma yapmıyor mu bu oyun keşke sorun bende de sadece bazı kaplamaların geç yüklenmesi olsa. Yani bu kadar adamın arasında bir benim elite (falcon) da mı oluyor bu donma olayı. Bir de buradaki hatırı sayılır sayıda kişide oluyor : http://forums.xbox.com/1/20012123/ShowPost.aspx#20012123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 12 Haziran 2008; 5:01:50 >
  • Cry of Cyrus arkadaşım tşkler ben bu yazını görmemiştim ikimizinde izlenimleri hemen hemen aynı ve orjinal oyun hakkındada haklısın ben dünden razıyım orjinal almaya ama xbox360 GTA4 PAL oyunu satın alabileceğim yurt içinde bir yer var mı o da ayrı bi problem... Yazın için ayrıca tşkler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaReTTa_99 -- 11 Haziran 2008; 18:33:55 >
  • oyun tamamen cache olayı arkdaşlar.dediğim gibi önce hiçbir problem yoktu.halo3 ü taktım oynadım uzun bi süre.biliyosunuz halo3 oynadığınız bölümlerin tamamını kaydettiği için cacheleme olayını çok fazla kullanıyor ve ondan dolayı gta4ü tekrar oynamaya başladığımda felaket çok fazla kaplama sorunları vermeye başladı. Bugün ise aynı gta dvdyi taktım cihaza bi baktım sorun yüzde yüz düzelmiş hiç bir texture gecikmesi yok.orjinalle aynı hızlı.bunun sebebide dün akşam baya bi problemlide olsa oyunu açık bıraktım oynadım yaklaşık 1 saat gibi.hhemen hemen 2 .adanın büyük bi bölümünü kaplama sorunu olsa bile arabyla yavaş yavaş gezdim.yani baya bi cache yaptı oyun hdd de.bugünde bi baktım.oyun açılışta çok kısa sürede yüklüyor ve hiçbir kaplama sorunu yok.Yani kaplama problemi orjinal de olsa bence olabilir.buradanda yüzde yüz cache oldunu anlıyoruz...

• quote:

Orjinalden alıntı: Fuckara99

Cry of Cyrus arkadaşım tşkler ben bu yazını görmemiştim ikimizinde izlenimleri hemen hemen aynı ve orjinal oyun hakkındada haklısın ben dünden razıyım orjinal almaya ama xbox360 GTA4 PAL oyunu satın alabileceğim yurt içinde bir yer var mı o da ayrı bi problem... Yazın için ayrıca tşkler..

Fuckra99 ,@Siyahbalık ın imzasına bak
  • Ya arkadaşlar bunu cache le ne alakası var bende hdd yok o arcade pack o zaman sorunu nasıl tanımlıyorsunuz.. 256 mb kartın neyine cache atıyor oyun ? orjinal oyunu fw atılmamış makinelerde oynayanlarda hiç sorun yok hdd olmamasına rağmen sorun fw den kaynaklanıyor neden sadece benq de yaptığı asıl soru..
  • bende halo pack var hitachi dvd rom var üzerinde ve oyunu iki gündür oynuyorum kesinlikle tek noktada dahi olsa kaplama sorunu yaşamadım hadi hayırlı günler
  • Arkadaşlar BenQ sürücülü Elite konsolum da bende texture problemi yaşayanlardan biriyim, bugün oyunun orjinali elime geçti ve texture problemim ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 12 Haziran 2008; 21:41:16 >
  • En ucuz kaça bulunur GTA4 orijinal ? Değer mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thief.

En ucuz kaça bulunur GTA4 orijinal ? Değer mi?

değmez 5 ytl ye oynamak varken niye 100ytl veresin. kaplama kaplamasada olur 5 ytl ye.
  • ALLAH rızası için bi kişi orjinalden bi kopya çeksin versin internete babamın emekli maaşının 5 de biri fiyatı var bunun valla vermem bukadar para
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert_mert

ALLAH rızası için bi kişi orjinalden bi kopya çeksin versin internete babamın emekli maaşının 5 de biri fiyatı var bunun valla vermem bukadar para

ya bu istekte bende bulunucaktım arkadaşlar elinde orjinal olan biri ripleyip rapidshare e yüklese süper olmaz mı? hatta xbox backup creator la yapsa bu işi.. bazı forumlarda oyunu 4x le yazanlar çalıştırmış düzgün ama bende yine işe yaramıcak biliyorum 2. el orjinal alıcam bu gidişle

• quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Arkadaşlar BenQ sürücülü Elite konsolum da bende texture problemi yaşayanlardan biriyim, bugün oyunun orjinali elime geçti ve texture problemim ortadan kalktı.

Pinky heryerde varsın yaw.. evet aynı konsoldan bende de var aynı şeyleri bende yaşıyorum ojn. alıcam bende..
  • konsolda gta4 oynamak haram galiba bize pc ye çıkmasını beklicez artıkk
  • Eh sağol @Fuckara99.Başlığa girer girmez oyunun sonunuda öğrenmiş oldum.Buraya gtadaki kaplama sorununda son durum ne onu öğrenmeye geliyoruz oyunun sonunu öğrenmeye değil.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.