Şimdi Ara

GTA IV SORUN ÇÖZÜLDÜ: ORİJİNAL! (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
609
Cevap
0
Favori
18.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 6TANE6

hdd dvd'den okunanları önbelleğe alıyor, dvd den bir kere okunan veri tekrar okunmuyor. oyunu resmen hdd li makineye göre yapmışlar.

bu bilginin bir geçerliliği yok.. eğer gerçekten öyle olsa oyun hdd gerektiriyor derdi rockstar / microsoft.. kaldıki xbox arcade sürümü zaten hdd olmadan geliyor..

yabancı forumlardan da takip ediyorum hdd takanlarda bir düzelme olmuyor kaplama sorununda.. sorun benq e atılan firmware den kaynaklanıyor, hddsi olmayan hitachi / samsung dvd li xboxlarda böyle bir sorun yok dilimde tüy bitti, insanlara hdd aldırmayın boşu boşuna sizde işe yaramış olabilir ama herkesde yarıcak diye bir durum yok..

iextreme in hitachi ve samsung a atılan sürümü 1.4 , benq tabi daha yeni olduğu için 1.41 ve bu sürüm benq + gta4(backup) ikilisinde sorun yapıyor xbox da oyunlar düzgün çalışması için hdd gerektirmiyor..

• Şimdiye kadar hiç GTA serisi oyun oynamamıştım. Konsola kısmetmiş bende dün siftahı yaptım bi bakim dedim nasıl oyunmuş yılın oyunu dedikleri :) Görevler bağımlılık yaptı bi oturuşa 4 saat oynadım 6-7 görev zor yaptım tabi acemilik araba kullanmak çok zor Araçların modellemesi çok güzel, verdikleri tepkiler çok iyi kullanmak zor o ayrı. 7 görevde 10 achivement verdi arabaları haşat edip haritada belirlenen yolların dışına çıktığım için sanırım

Falcon Arcade - Benq DVDrom + 120 gb hdd ile bende kaplama sorunu yok gibi, çok nadiren oluyo ama rahatsız edecek yada oyunu oynamayı zorlaştıracak kadar değil anlık sorunlar. Arabayla hızlı bir şekilde nerdeyse şehrin çoğunu dolaştım kaplama sorunu yok. Philips marka DL ye 2.4 x hızında ImageBurn ile LG marka DVD-RW ile yazdım (icon sürümü). HDD nin etkisi var sanırım bu işte 57 gb boş alanım var

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capricorn57 -- 20 Haziran 2008; 9:17:51 >

• Peki öyleyse şu bilgilerin bir geçerliliği var mı?

1) Harddisk'in bir kısmı bazı oyunlarda önbellek olarak kullanılabiliyor.
    2) Gta harddisk i önbellek olarak kullanabilen oyunlardan birisi...

Şimdi hitachi, samsung vs. gibi dvd rom larda genelde bu sorunların yaşanmadığını zaten biliyoruz, bizim konuştuğumuz benq dvd rom larda sorunu çözmek... dolayısıyla diğer dvd-rom larla ne olup ne bittiği hiç önemli değil... benq larla ilgili konuşuyoruz.

Ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum, boşu boşuna hdd aldırmaya da çalışmıyorum, buradaki herkes gibi kendi deneyimlerimi yazıyorum, bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Bende gayet güzel işe yaradı, bazen çok çok hafif şeyler olsa da neredeyse tamamen kaplama sorunu olmadan oynuyorum.

hdd siz de aynı oyunu aynı disk ve makineyle oynadım, kaplama hatta inşa (apartmanların, kaldırımların , tünellerin bile görünmemesi) ne olduğunu iyi biliyorum.

ayrıca rockstar'ın microsoft'un açıklama yapmasını gerektirecek bir durum da yok;(zaten her teknik detayı açıklamak gibi bir yükümlülükleri de yok) kopya oyunda ortaya çıkan orijinalinde hiçbir şekilde, hiçbir türlü olmayan bir sorun bu... Oyunun üreticisiyle veya arcade pack in hddsiz gelmesiyle ne alakası var? Zaten normal şartlar altında böyle bir sorun yok ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Haziran 2008; 13:27:29 >

• Kaplama sorununa halâ bir çözüm bulunamadı mı ?
  • @ 6TANE6

1-Xbox da playstation gibi bir cahce olayı yok olsa zaten arcade modeli çıkmazdı demek istediğim buydu, xbox.com a girip oyunları incelediysen zaten yanında çalışması için neler gerektiği yazar, hdd ise live da gereken oyunlarda yazar.. ne yani şimdi fw atıp backup çalıştırıncamı hdd istiyor oyun ve cahce kullanıyor? fwli makineler daha mı çok cahce yapıyor ?
    2-GTA nın harddiskinde ne kadar önbellek depoladığını bize söyleyebilirmisin?

Benim de bazı sorularım var;

1-Hangi GTA4 ripini indirip,hangi dvd ye,hangi programla,kaç hızında,hangi dvdrom wr markasıyla yazdınız?
    2-GTA4 oynarken başka cahce özelliği kullanan oyunlar kullanıyormusuz?
    3-orjinalde olup olmadığını sanırım oynamadığınız için bilmiyorsunuz ama aynı sorunu hdd siz orjinal oynayan insanlarda yaşıyor diğer forumları biraz okuyun bence insan sıyırmak üzere bu sorun yüzünden.. normal şartlar altında bu sorunu yaşayan insanlar var daha önceki gtalarda olduğu gibi ve rockstar a acayip yükleniyor insanlar.. (ps3 de de takılmalar olduğu söyleniyor) buna ne diyorsunuz?

Şimdi neden bunları sordum ; çünkü hiçbirşekilde bu sorunda 2+2=4 değil, birinci soruda sorduğum sorulardaki değişkenler etkliyor olayı 1 aydır okumadığım yerli yabancı forum, denemediğim yol kalmadı.. kimisi magic dl yazdı oldu dedi,kimi sony ye.. kimi hdd yle oluyor diyor,kimi cache i temizledim düzeldi diyor, 2 gün sonra msg atıyor yine kafayı yedi diyor.. kimisi başka oyun oynamayın gta4 ile cache doluyor gibi saçma şeyler söylüyor..

şimdi ben gidip 80 ytl civarı bir para verip hdd alsam ve sorun çözülmese benim zararımı kim karşılıyacak? siz diyorsanız kesin çözüm mutlaka alın alıyım? çünkü doğru düzgün bu oyunu oynamak istiyorum 1 aydır çözüm bekliyorum...

• Önce sorulara yanıt vereyim:

1) gta 4 ü kendim indirmedim. makineyi ırmaktan aldım, yanında region kodu pal/j olan bir gta 4 geldi. bunu bir arkadaşıma verdim ve kendim hepsiburada.com'dan aldığım hindistan malı (made in india) 2,4x dl verbatim'e optiarc (sony-nec) AD7191S ile 2,4x hızında clone cd ile yazdırdım. yani sadece gelen dvd nin imajını aldığım için hangi rip bilemiyorum.

2) çok sayıda oyunum var ve hangisinin cache kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ancak şu aralar gta 4 ü biraz daha sıklıkla oynuyorum. Bu arada hdd m de 10 gb boş yer var şu anda onu da belirteyim. kaç gb cache kullandığını bilmiyorum, xbox 360 arabirimi bu konuda bilgi vermiyor, ancak hdd yi uygun aparatla bilgisayarıma bağlayıp öğrenebilirim sanırım.

3) evet orijinalini oynamadım, önceki iletimde burada yazılanlar doğrultusunda orijinalinde sorun olmadığını söylemiştim. bu arada ps3 te birkaç saat orijinalini oynadım, donma sorunu yaşamadım. biraz da bir şekilde makineden makineye fark ediyor anladığım kadarıyla... Dediğim gibi orijinal konusunda fikir belirtmemem daha doğru olur...

Şimdi bir kere 360 harddisk inin bir cache i olduğunu ve bunu oyunlarda kullanabildiğini biliyoruz... Bazı oyunlarda kısalan yükleme süreleri ve bazı cache komutları bunu doğruluyor. Benim anlatmak istediğim xbox 360 ta ps3 gibi bir hdd ye yükleme olayı olduğu değildi, sadece bazı oyunlarda "opsiyonel" olarak bunu kullanıp işleri kolaylaştırmasıydı. yani ben gta 4 illa hdd istiyor diye bir şey demek istemedim, sadece hdd yi kullanıp, dvd-rom un üzerinden yük alabiliyor demek istemiştim ki buna da itiraz etmeyeceksiz tahmin ediyorum? çünkü kısalan yükleme süreleri ve diğer hdd li kullanıcıların doku sorununun azalması yönündeki söylemleri beni doğruluyor.

dediğim gibi hem hdd li hem de hddsiz oynadığım için iyi mukayese edebiliyorum. "sana öyle gelmiş olabilir" derseniz de benimle oyunu oynayan bir arkadaşım daha aynı fikirde onu da belirteyim.çünkü öyle böyle değil, gerçekten bariz bir değişiklik söz konusu... kısacası; adeta sorun ortadan kalktı...

bu arada hdd yi 50 ytl ye aldım. siz de 50-60 a bulabilirsiniz, işinize yaramadığı takdirde aynı fiyata zarar etmeden satabilirsiniz. araştırırsanız göreceksiniz ki kapış kapış gidiyor hdd ler... kesinlikle elinizde patlamaz.

bu arada değişik bir tespitim daha var; hdd im olmadığı dönemde dvd'yi ilk yazdığım zaman makineye takıp oynamaya başladım. önceki diske (ırmak'tan gelen) göre aşırı derecede kaplama sorunu yaşadım. dedim herhalde eski dvd -ki o da printable bir verbatim'di- daha kaliteliydi, yazık oldu onu verdiğime... neyse 1-2 gün daha oynadım oyunu ve eskisi kadar kaplama sorunuyla karşılaşmamaya başladım(hala hdd yok) bu da 1-2 gün sonra eski dvd'im gibi oldu... evet enteresan bir şey ama aynen böyle oldu.

neyse 4-5 gün önce de hdd aldım ve sorun tamamen çözüldü neredeyse... bazen çalılar falan gelmiyor, 1-2 saniye sonra onlar da çıkıyor. ama hiç öyle eskisi gibi bina kaplamalarında gecikme, yol ortasındaki kaldırım ve ağaçların görünmemesi, arabaların havada gitmesi gibi sorunlarla karşılaşmıyorum artık. ufak tefek değil "bariz" bir değişim söz konusu...

izmir'deyseniz gelin kendiniz de inceleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Haziran 2008; 15:45:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: amonramses

@ 6TANE6

1-Xbox da playstation gibi bir cahce olayı yok olsa zaten arcade modeli çıkmazdı demek istediğim buydu, xbox.com a girip oyunları incelediysen zaten yanında çalışması için neler gerektiği yazar, hdd ise live da gereken oyunlarda yazar.. ne yani şimdi fw atıp backup çalıştırıncamı hdd istiyor oyun ve cahce kullanıyor? fwli makineler daha mı çok cahce yapıyor ?
    2-GTA nın harddiskinde ne kadar önbellek depoladığını bize söyleyebilirmisin?

Benim de bazı sorularım var;

1-Hangi GTA4 ripini indirip,hangi dvd ye,hangi programla,kaç hızında,hangi dvdrom wr markasıyla yazdınız?
    2-GTA4 oynarken başka cahce özelliği kullanan oyunlar kullanıyormusuz?
    3-orjinalde olup olmadığını sanırım oynamadığınız için bilmiyorsunuz ama aynı sorunu hdd siz orjinal oynayan insanlarda yaşıyor diğer forumları biraz okuyun bence insan sıyırmak üzere bu sorun yüzünden.. normal şartlar altında bu sorunu yaşayan insanlar var daha önceki gtalarda olduğu gibi ve rockstar a acayip yükleniyor insanlar.. (ps3 de de takılmalar olduğu söyleniyor) buna ne diyorsunuz?

Şimdi neden bunları sordum ; çünkü hiçbirşekilde bu sorunda 2+2=4 değil, birinci soruda sorduğum sorulardaki değişkenler etkliyor olayı 1 aydır okumadığım yerli yabancı forum, denemediğim yol kalmadı.. kimisi magic dl yazdı oldu dedi,kimi sony ye.. kimi hdd yle oluyor diyor,kimi cache i temizledim düzeldi diyor, 2 gün sonra msg atıyor yine kafayı yedi diyor.. kimisi başka oyun oynamayın gta4 ile cache doluyor gibi saçma şeyler söylüyor..

şimdi ben gidip 80 ytl civarı bir para verip hdd alsam ve sorun çözülmese benim zararımı kim karşılıyacak? siz diyorsanız kesin çözüm mutlaka alın alıyım? çünkü doğru düzgün bu oyunu oynamak istiyorum 1 aydır çözüm bekliyorum...

hiç bekleme kardeş bu salak xbox da gta oynanmazz pc ye çıkmasını bekle bence kesin çıkıcaktırr kimse çıkmıcak falan masal okumasın bu asalak şirkette adam gibi oyun yapamıcak bi bomba gelio diolar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar

• @mert_mert

pc de oyun oynamaktan nefret eden biri olarak hiç kasamam.. babalar gibi xbox varken onla mı uğraşıcam elbet bi çözüm çıkıcak benim beklediğim şey yeni bir firmware: iextereme..

@6TANE6

dediklerinize bakarak en mantıklısı kendi makinemde bir hdd bulup oyunu deneyerek almak.. çalıştırmazsa gerçekten ihtiyacım olmayan birşey almış olucam daha 2. kolu almadım aleti alalı bir ay olucak nerdeyse.. izmirde olsam gelirdim ama istanbuldayım neyse dediğim gibi yeni firmware bekliyorum o zamana kadar hdd almayı düşünebilirim bunu tecrübe eden başkaları varsa yorum alırsak iyi olur..

saygılar..
  • az önce 2 saat kadar oynadım, motor ve spor arabalarla özellikle hız yaptım, kesinlikle hiçbir sorun yok... sadece bazen çalılar falan geç gelebiliyor, onu da görmek için dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Haziran 2008; 8:50:25 >
  • oyunun ps3 versiyonunu aldım rahatladım ama xboxda da bu sorunu çözümlemek isterdim , benq dvd-romlu makinede hddsiz ve hddli kullanıpta aradaki muhtemel farkı gözlemleyen başka arkadaşlarımızda oldu mu?
  • Bende samsung dvd-rom var ve bazen kaplama sorunu oluyor.Ama kaplama sorunu bende 1280x1024 çözünürlükteyken oluyor.Ama çözünürlüğü 1280x768 düşürünce ortadan kayboluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

Sorun ne yazik ki BenQ yada Kopya oyun degil. DVD yüzünden ve genel bir sorun bu.. DVD bu oyuna yetmiyor ve problemler meydana geliyor. GTA 5 gelse yine DVD yetmez. Bunu Rockstar sahibi Sam Houser, bizzat söyleyip oyunun PS3 versiyonunu tavsiye etti. Kaynak Link

saçmaladın sanırım
  • arkadaslar dun oyunu hitachi dvd romlu xboxda oynadim ilk defa ve ondada kaplama sorunu oldugunu gordum benq deki kadar kaybolan yollar agaclar yok ama bina kaplamalari, golgeler, kucuk ayrintilarda ciddi sorun var.. Oyuna kaptirip dikkat etmeyen yada rahatsiz olmayan arkadaslar kesin vardir ama ben sadece buna bakmak icin oynadim.. Bu olay cok can sikici birsey oyundan iyice sogudum valla bide hdd alip denicem tavsiyeler dogrultusunda..
  • ha bu arada oyunda müzikleri tamamen kapattığımı ve 1280x768 çözünürlüğü kullandığımı da ekleyeyim. belki alakası vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Haziran 2008; 12:54:25 >
  • ya böyle oyunmu oynanır allah aşkına abi amma kastık be.. ps3 mü alsaydım nedir.. şaka şaka 30 tane oyunum var allaha şükür ps3 te aldığımı düşünsenize 30 x 150 desek ortalama 4.500 ytl oyun parası 30 da 1 de sorun olsun ama o da tüm zamanların en iyi oyununda(!) olmasaydı... (bence cod4 daha güzel ama oynamadım tabi düzgün gta4 ü bu sorundan dolayı)
  • Arkadaşlar ben bu konuya bir inceleme yazısı yazmıştım ama sanırım kimse dikkate almadı,OYUNU ORJİNAL ALIN OYNAYIN KESİNLİKLE SORUN YOK ORJİNALDE !!!!!

günlerdir oynuyorum ve sorun yok ps3 um de var ama xbox versiyonu daha güzel grafiklere sahip bu yüzden tercihimi ondan yana kullandım.
  • cry of cyrus zaten biliyoruz orjinalde sorun olmadığını ama kimse para vermek istemiyor o yüzden bi çözüme ulaşmaya çalışıyoruz..

saygılar..
  • hitachi 79 fk dvd rom lu elite cihazımda, en ufak bir kaplama veya takılma sorunu yok,bilhassa en hızlı araçları alıp tam gaz gidiyorum,tık yok ilginçtir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amonramses

cry of cyrus zaten biliyoruz orjinalde sorun olmadığını ama kimse para vermek istemiyor o yüzden bi çözüme ulaşmaya çalışıyoruz..

saygılar..

Hayır bazı arkadaşlar oyunun xboxta sorunlu olduğunu ve bunun nedeninin de DVD9 un yetmediği olduğunu,ps3 versiyonunun daha başarılı olduğunu söylemişler,bu tamamen saçmalık böyle bir yorum nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum,ve öyle kendinden emin konuşuyorlar ki deliriyorum ,ya arkadaşım sen hiç orjinal oyunu denedinmı xboxta?Hayır ,ozaman konuşmayacaksın boş boş yorum yapmayacaksın ps3 fanların xbox bölümünde ne işi var yöneticiler neden ilgilenmiyor?!!(sözüm o yorumu yapan arkadaşa ,kendizi dahil kimse alınmasın sadece lütfen yorum yaparken objektif bakmayı öğrenelim artık çocuklar gibi yok bu konsol daha iyi şu konsol daha iyi polemiklere girmeyelim)

quote:

Orjinalden alıntı:süsse

hitachi 79 fk dvd rom lu elite cihazımda, en ufak bir kaplama veya takılma sorunu yok,bilhassa en hızlı araçları alıp tam gaz gidiyorum,tık yok ilginçtir.

arkadaşım keşke önceki sayfaları okuyup öyle yorum yapsaydın ,HİTACHİ de zaten S O R U N S U Z!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

Sorun ne yazik ki BenQ yada Kopya oyun degil. DVD yüzünden ve genel bir sorun bu.. DVD bu oyuna yetmiyor ve problemler meydana geliyor. GTA 5 gelse yine DVD yetmez. Bunu Rockstar sahibi Sam Houser, bizzat söyleyip oyunun PS3 versiyonunu tavsiye etti. Kaynak Link

saçmaladın sanırım

Mesaji gormemistim bu alinti sayesinde gordum . Hala soktayim ohaaaaaaa be arkadasim ne alaka ya

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.