Şimdi Ara

GTA IV SORUN ÇÖZÜLDÜ: ORİJİNAL! (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
609
Cevap
0
Favori
18.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten bu rockstarın diğer Gta'larında da bu kaplama sorunları vardı..Hatta bende psp versiyonu olan liberty city stories var orjinal umd olarak onda bile kaplama sorunu oluyor.Bazı yerlerde 1-2 sn sonra geliyor kaplamalar.San andreas'da da bu böyleydi.Bazı bölümlerde kaplamalar geç gelirdi.
    Ama üsttede belirttiğim gibi çözünürlük düşürülünce sorun ortadan kalkıyor xbox 360'da.Bence bu sorun rockstar'ın kronik hastalığı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tako_ex

Zaten bu rockstarın diğer Gta'larında da bu kaplama sorunları vardı..Hatta bende psp versiyonu olan liberty city stories var orjinal umd olarak onda bile kaplama sorunu oluyor.Bazı yerlerde 1-2 sn sonra geliyor kaplamalar.San andreas'da da bu böyleydi.Bazı bölümlerde kaplamalar geç gelirdi.
    Ama üsttede belirttiğim gibi çözünürlük düşürülünce sorun ortadan kalkıyor xbox 360'da.Bence bu sorun rockstar'ın kronik hastalığı....

HDD olmayan ve BenQ DVD-Rom a sahip bi XBOX ta oyna bakalim sorun nerede ? 1 saat dayanabilirsen helal olsun .
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-07

quote:

Orjinalden alıntı: tako_ex

Zaten bu rockstarın diğer Gta'larında da bu kaplama sorunları vardı..Hatta bende psp versiyonu olan liberty city stories var orjinal umd olarak onda bile kaplama sorunu oluyor.Bazı yerlerde 1-2 sn sonra geliyor kaplamalar.San andreas'da da bu böyleydi.Bazı bölümlerde kaplamalar geç gelirdi.

HDD olmayan ve BenQ DVD-Rom a sahip bi XBOX ta oyna bakalim sorun nerede ? 1 saat dayanabilirsen helal olsun .

Harbi dayanabilene helal olsun ilk oyunlar daha guzeldir doom oyna ayni sey

• Arkadaşlar wanted level'ı 6 yıldız yapıyorum tank tır, ordu mensubudur kimse gelmiyor. Arkadaş ps3 te oynamış, 6 yıldızda tank la gelmişler... Bende en fazla fbi cı abiler geliyor sizde durum nedir???
  • Birilerinin işine yarar diye yazıyorum;

Yukarıdaki iletilerimden bildiğiniz gibi harddisk aldıktan sonra kaplama sorunu tamamen kesilmişti... Hangi hızda gidersem, ne kadar zorlarsam zorlayayım en fazla çalılar geç geliyordu. Ancak o dönem neredeyse her gün GTA oynuyordum.

Dün tekrar denedim, 1 haftadan beri başka oyunlar oynuyordum ve hiç GTA oynamamıştım. Gözle görülür biçimde kaplama sorunu yaşadım... 2-3 saat oynasam yine eski haline gelir diye tahmin ediyorum...

Sanırım olay HDD nin cache'i ile ilgili...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Haziran 2008; 11:22:57 >
  • 6tane6 tekrar cache yapınca sorun durum nasıl? 2 - 3 gündür hdd siz oynamaya çalışıyorum kafayı yicem ya binalar falan 15 sn sonra geliyo değil kaplama.. hdd satan da yok bizim forumda nerden temin edicez ebay den getirtip birsürü kargo parası vermek istemiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: amonramses

6tane6 tekrar cache yapınca sorun durum nasıl? 2 - 3 gündür hdd siz oynamaya çalışıyorum kafayı yicem ya binalar falan 15 sn sonra geliyo değil kaplama.. hdd satan da yok bizim forumda nerden temin edicez ebay den getirtip birsürü kargo parası vermek istemiyorum..

2.ci el kısmına bak arkadasıma 25 ytl aldık ..

ben hafta sonu takıldım biraz 2-3 saat kadar ilk acılısta 5-10 dk bırakıyorum kendi kendine sonra oynuyorum cok ufak tefek kendini hissetirmeyen gecıkmeler var ama dıkkat etmeyınce anlasılmmıyo..

hemde baska oyunlardan sonra actım acecombat -halo-turok gibi sorun olmadı ..

• oyunu açıp 15 dk durduktan sonra oynamak etkiliyor ama benq dvd li ve fw li arkadaşlar çokda büyük değişiklik yok hemen bozulan grafikler 1-2 saniye daha dayanıyor gibi
  • amonramses sonra tekrar denemedim açıkçası... ama 1-2 gün oynamaya kalksam düzeleceğine inancım tam:)

ne deli oyundur anlamadım ki? size yemin ediyorum, motorla olsun, en hızlı arabalarla olsun deli gibi zorladım, en abuk sabuk yerlere hızla daldım, hatta o kadar hızlı gidip o kadar zorladım ki hafif bir fps düşmesi ile bile karşılaştım ama kaplama sorunundan eser yoktu... hem de bir değil birkaç defa, birkaç gün üst üste denedim emin olmak için... ne kadar uğraşırsam uğraşayım kaplama sorunu olmadı... kaplama sorunu adına gördüğüm tek şey çalıların bazen 1-2 saniye geç gelmesiydi.

neyse aradan 1 hafta geçti... 7-8 farklı oyun oynadım arada... hatta birini bitirdim. sonra tekrar gta yı taktım, ilk açtığımızda tamamen açık gri renkli binalar ve havada giden arabalar dahil neredeyse her türlü kaplama hatasıyla karşılaştım. ama oynadıkça biraz düzeldi gibi?

benim tahminim cache in üzerine başka oyunların datasının yazılmasıyla alakası olabileceği... ama yine de yeterli teknik bilgiye sahip olamadığımız için tam emin olamıyoruz maalesef...

• Y, X, X, LB, RB, X, X.

gamepad de bu tuşlara sırasıyla basılınca xbox bakım yapıyordu yani cache temizliği,oblivion gibi uzun yüklemeli oyunlarda işe yaradığı söylenirdu.Konuda tartışması geçmiş olabilir ama geçmediyse deneyebilirsiniz.
  • ben arcade yapmıstım daha kotu olmustu pek tavsıye etmem
  • Az önce bitirdim oyunu güzel final yaptık Kaplama sorunu olmadan bitirmek nasip olsu en sonunda ama oyun bende % 62.00 de bitti % 38 lik dilim yan görevlerse biraz daha oynarım. % 100 yapıp bitiren arkadaş var mı?

Bu arada tekrar yazıyım. Falcon arcade + 120 gb hdd ile oynadım oyunu memory card kullanmadım. Philips DL + 2.4x Imageburn ile yazdım, icon sürümüydü. Yukarda bi arkadaşın bahsettiği gibi gördüğüm tek sorun çalı ve ağaçların 1-2 saniye geç gelmesi o da rahatsız etmiyor çoğu oyunda olan saniyelik sorunlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capricorn57

Az önce bitirdim oyunu güzel final yaptık Kaplama sorunu olmadan bitirmek nasip olsu en sonunda ama oyun bende % 62.00 de bitti % 38 lik dilim yan görevlerse biraz daha oynarım. % 100 yapıp bitiren arkadaş var mı?

Bu arada tekrar yazıyım. Falcon arcade + 120 gb hdd ile oynadım oyunu memory card kullanmadım. Philips DL + 2.4x Imageburn ile yazdım, icon sürümüydü. Yukarda bi arkadaşın bahsettiği gibi gördüğüm tek sorun çalı ve ağaçların 1-2 saniye geç gelmesi o da rahatsız etmiyor çoğu oyunda olan saniyelik sorunlar.

GTA 4 oynarken farklı oyunlarda oynuyordum kısa sürelide olsa ama oyunu bitirdikten sonra 2 gün sadece Bad Company oynadım. Bugün açayım Gta yan görevleri yapayım dedim ve bingoo oyunu bitirine kadar hiç yaşamadığım tüm kaplama sorunları bir anda ortaya çıktı. Araçlar havada gidiyor, binalar ve çevre detayları geç görünüyor, boşluğa çarpıp takla atıyorum ..vs. Oyunu bu şekilde oynayanların daha doğrusu oynayamayanların ne hissettiğini şimdi anlıyorum rezillik

Edit: Helikopterle tüm şehri dolaştım biraz arabayla gezindim düzeldi ilginç :) şuan eski haline döndü. GTA oynarken başka oyuna bulaşmayın bitirin en temizi bidaha açmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capricorn57 -- 6 Temmuz 2008; 6:48:24 >

• +1

Gördüğüz gibi yukarıdaki arkadaşımız da benimle aynı şekilde anlatmış. Bana kalırsa ne yapın edin harddisk ile de deneyin, yalnız harddisk te 10 gb falan boş yer olsun (hdd cache sistemini bilmiyorum belki boş alanın hepsini kullanıyordur ondan dedim) ve 2-3 saat oynadıktan sonra kaplama sorunu olup olmadığna karar verin.. Tercihen Verbatim marka dvd niz de tamamen çiziksiz olsun ve de kaliteli bir yazıcı (nec, pionner, asus) ile yazılmış olsun..
  • arkadaşlar sonunda paraya kıyıp harddisk aldım bende 20gb lık.. 60 milyona forumun ikinci el kısmında aldım çok memnunum..

GTA IV kaplama sorunu da %90 ortadan kalktı şehri şöyle 1-2 saat gezdim konsolu açtım kapadım şu anda çoğu yerde hiç sorun yok özellikle sorun yaratan yer kaplamalarında hiç yok gittiğim yolu görüyorum yani bina kaplamaları da gayet iyi.. küçük objeler ve çalılar 1-2 saniye geç geliyor sadece (bunların hepsi araba-motor ile dolaşırken tabiki) hiç gitmediğim yerlerdede (yani ilk defa cache yapılan) kaplamaların gelme süresinde bariz bir artış var sadece 1 kerelik çekicez artık onlarıda.. şimdi gta dan zevk almaya başladım oyunu bi solukta bitiririm

sorun yaşayan arkadaşlara tavsiye ediyorum bende en başta inat etmiştim almamak için ama artık live da oyun da oynamak istediğim için hdd bir gereklilik..

herkese keyifli oyunlar...

• valla bende hdd aldım ama öle abartılacak kadar fark yok. tam anlamıyla umduğumu bulamadım. tek umudumuz baha güncellemesi sanırım başka çare yok.
  • ben ise baska bi cozum buldum.oyunda bildiginiz gibi bilardo falan oynama var gittim 2 3 el bilardo oynadim sora bi ciktim hersey duzelmis.zaten bilardo oynarkende dvd rom deli gibi calisiyordu.bi sure oynamadim. cache gitti bu arada tabii.start a bastim pause a aldim oyunu yemege gittim geldim duzelmisti.sehirde gezincede duzeldigini farkettim.bi sure sehirde dolastim once yollar sora binalarda tam olarak gelmeye basladi.bu arada oyunu 100% bitirdim
  • böyle bir sorun mu vardı yeni görüyorum. kaç kişide oluyor bu herkeste mi oluyor yoksa?
  • quote:

sorun yaşayan arkadaşlara tavsiye ediyorum bende en başta inat etmiştim almamak için ama artık live da oyun da oynamak istediğim için hdd bir gereklilik..

evet hatta bana çıkışmıştın "hdd aldırmayın boşu boşuna sizde işe yaramış olabilir ama herkesde yarıcak diye bir durum yok.. " diye... "bu bilginin bir geçerliliği yok" da demiştin... var mıymış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2008; 8:51:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 6TANE6

quote:

evet hatta bana çıkışmıştın "hdd aldırmayın boşu boşuna sizde işe yaramış olabilir ama herkesde yarıcak diye bir durum yok.. " diye... "bu bilginin bir geçerliliği yok" da demiştin... var mıymış?

quote:

valla bende hdd aldım ama öle abartılacak kadar fark yok. tam anlamıyla umduğumu bulamadım. tek umudumuz baha güncellemesi sanırım başka çare yok.

sence varmıymış bi geçerliliği ? tabi geçerlilik ne demek biliyorsan bende olan arkadaşda olmamış.. önceki mesajlarda bunu demek istiyordum yani birinde olup birinde olmuyorsa geçerlilik yok.. bende işe yaradı ama yaramasaydı live için hdd almış olucaktım ztn.. sadece gta için değil..

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.