Şimdi Ara

Gtx 1080 Sistemimde Darboğaz Yapar mı ve 1080p Monitör Uyumluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran kartımı gtx 1080 ile değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemci i7 4790k ve 8gb ram kullanıyorum. Herhangi bir darboğaz sorunu yaşar mıyım?

Ayrıca 24" 144hz 1080p monitör kullanıyorum. Bazı yerlerde 1080p monitörler gtx 1080 için uygun değil, 2k monitörler için uygun yazılmış. İstenilen performans alınmaz hatta oyunlarda düşük fpsler alırsınız yazmışlar.

Son olarak da kullandığım anakart msi z97a gaming 6. Ekran kartı için pin girişlerinde bir uyumsuzluk olur mu? Pek anlamadığım için soruyorum. https://www.eksenbilgisayar.com/msi-z97a-gaming-6-z97-lga1150-ddr3-3300oc-mhz-anakart

• 1-2 seneye 144hz 1080p'ye yetmemeye başlar 1080 öyle diyeyim.
  • 4790K 4.2Ghz civarında yeterli gelir diye düşünüyorum. Darboğaz sıkıntısı olmaz 4790K hala taş gibi CPU.

"İstenilen performans alınmaz hatta oyunlarda düşük fpsler alırsınız yazmışlar."

Bunu teknopatın ekibi ortaya bi attı hala laf arasında dönüyor. Öyle bir şey yok. CPU yeterli olduğu sürece istersen 1280x720 kullan.
  • 1080p'de hafif darboğaz yaşayabilirsiniz.

1080p 144 Hz için çok ideal GTX 1080. Monitörünüzün hakkını verecektir

Anakartınız uyumlu.

İşlemciniz yeni çıkacak oyunlarda 144 Hz için yeterli gelmeyebilir.
  • Pin girislerinde sorun olur mu derken psunda 2x8 pin olmasi lazim PCIE Kablosu.
    1080p icin 1080 uygun 144hz monitorun varsa kesinlikle uygun degil diyenlere aldiris etme ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

4790K 4.2Ghz civarında yeterli gelir diye düşünüyorum. Darboğaz sıkıntısı olmaz 4790K hala taş gibi CPU.

"İstenilen performans alınmaz hatta oyunlarda düşük fpsler alırsınız yazmışlar."

Bunu teknopatın ekibi ortaya bi attı hala laf arasında dönüyor. Öyle bir şey yok. CPU yeterli olduğu sürece istersen 1280x720 kullan.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Bir de anakart pci-ex çıkışları uyumlu mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

Pin girislerinde sorun olur mu derken psunda 2x8 pin olmasi lazim PCIE Kablosu.
    1080p icin 1080 uygun 144hz monitorun varsa kesinlikle uygun degil diyenlere aldiris etme ;)

Aynen orada anakart yazmışım ancak güç kaynağı olacak. Kafa dalgınlığı işte :)

Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere aynı kabloya bağlı ayrı bir 8 pin daha var. Ayrıca sli kullandığım için aynı şekilde diğerinde de var.
    Gtx 1080 Sistemimde Darboğaz Yapar mı ve 1080p Monitör Uyumluluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drajuva -- 15 Mart 2018; 18:4:53 >

• Drajuva kullanıcısına yanıt
    Hic sorun yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

Hic sorun yok :)

Tamamdır hocam teşekkür ederim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

1080p'de hafif darboğaz yaşayabilirsiniz.

Anakartınız uyumlu.

Açıkçası Pubg vs. için değiştirmek istiyorum. 970lerde ram de sorun biliyorsunuz.

Darboğaz yaşama durumum varsa hiç girmek istemiyorum bir yandan da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drajuva

quote:

Anakartınız uyumlu.

Açıkçası Pubg vs. için değiştirmek istiyorum. 970lerde ram de sorun biliyorsunuz.

GTX 1080 hala en güçlü kartlardan biri, eğer işlemcinizin sizi artık götürmeyeceğine karar verdiğiniz zaman kartı değiştirmeden anakart+işlemci+RAM değişimi yapar kartı tam performans kullanmaya devam edersiniz

• quote:

quote:

quote:

Anakartınız uyumlu.

GTX 1080 hala en güçlü kartlardan biri, eğer işlemcinizin sizi artık götürmeyeceğine karar verdiğiniz zaman kartı değiştirmeden anakart+işlemci+RAM değişimi yapar kartı tam performans kullanmaya devam edersiniz

Bir önceki mesajda 1080p de hafif darboğaz yaşayabilirsiniz demişsiniz. 2k monitör kullanmayı mı öneriyorsunuz siz de?

• 1070 ile kullaniyorum ayni islemciyi 1080p 144hz de herhangi bir darbogaz sozkonusu degil...
  • 1070 ile 1080p 144hz kullanıyordum sorun yoktu. Uygun fiyata 1080 bulmuştum, aldım taktım sistemime. Bakıyorum afterburner'dan bazı oyunlarda %80-85'lere kadar iniyor GPU kullanımı, hoşuma gitmedi 2K 144hz'e geçtim.Şimdi her oyun %95-100 gpu kullanımı (csgo gibi oyunlar dışında tabi)

Başımdan geçen olay böyle,bu %80'lik gpu kullanımları seni rahatsız etmezse sorun yok. Ama 1080'in de hakkı kesinlikle 1080p üstü bir monitördür bence. (ki bazı ayarlardan feragat edip çok rahat 4K oyun deneyimi bile yaşayabiliyorsun bu kart ile)
  • Darboğaz sorunu yaşamazsın. Rahat ol. 4790k stock hızda kullanıyorum. 1080 armor oc ve 16 gb ram var makinada . Momitörde Viewsonic vx2457 75hz .
  • Konuyu biraz hortlatmak olacak ama :) 1080 yerine 1080 Ti almaya çok yakınım. Çoğu kişi 1080p 144hz olsa bile darboğaz yırtılmalar vs. yaşarsın demiş. Ancak kullanıp da söyleyen kimse yok.
  • quote:

Konuyu biraz hortlatmak olacak ama :) 1080 yerine 1080 Ti almaya çok yakınım. Çoğu kişi 1080p 144hz olsa bile darboğaz yırtılmalar vs. yaşarsın demiş. Ancak kullanıp da söyleyen kimse yok.

Almadıysanız yarın deneyebilirim keza 6700k, 1080 ti var şuan 2k 165 hz monitörle kullanıyorum ama köşede yatan 1080p 60hz monitörle deneyebilirim. Saygılar
  • Drajuva kullanıcısına yanıt
    Darboğazı anlarım da yırtılmaya nasıl bağladılar çok merak ediyorum. Aralarında bir ilişki yok çünkü. Tersine yüksek fps de yırtılmalar çok daha az belli olur üzerine çabucak yeni kare geleceği için. Bence 1080p 144 hz in hakkını vermek icin gtx 1080 bile yetersiz. 144 hz monitör kullanıyorsam hakkını vermek için oyunların çoğunda minimum 90 ortalama 120 fps en az almak isterim. Bunu gtx 1080 bile optimizasyonu çok iyi olan oyunlar hariç sağlayamıyor. 1080ti almaya değmeyecek kadar fazla darboğaz olacaktır evet. Ama darboğazın olduğu oyunlarda (yani tüm oyunlarda) anti aliasing açarak kartı tam yüke sokup alamadığınız fps i anti aliasinge yani görsel kaliteye çevirebilirsiniz zaten. Paranız varsa çok takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 3 Nisan 2018; 1:42:44 >
  • Ben de 4790K işlemci ile MSI GTX 1070 ve 144hz ASUS VG 248QE monitör kullanıyorum 1080p çözünürlükte.

1070'i alırken tam 1440p kartı demişlerdi, eve gelip monitör ve ekran kartını sisteme monte ettim, oyunları 1080p'de değil de 1440p'de oynuyorum, böylece GPU hep %99'da, böylece işlemci kullanımı da düşüyor.

Darboğaz şöyle yapıyor gibi gelmişti en başta aslında, 1080p'de kart %75-80'ler de falan geziniyordu, ben de 1440p'ye alınca bu sorunda ortadan kalktı.

Far Cry 5'i 1440p'de 60-70fps arası oynuyorum, tüm ayarlar en yüksek durum da iken. Aynı şekilde Warhammer:Vermintide 2'de yine 1440p 65 fps çok temiz oynatıyor.

Açıkçası alırken biraz korkmuştum işlemci yetermi, yetmezmi, karta boşu boşuna o kadar para vermeyelim falan diye. Yok abi gayet temiz, stabil şu an.

Bu arada 16gb toplam bellek, herhangi bir overclock falan da yok işlemci de 4.4ghz'de çalışıyor.

Şimdiden hayırlı olsun alacağınız kart

• quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

quote:

Konuyu biraz hortlatmak olacak ama :) 1080 yerine 1080 Ti almaya çok yakınım. Çoğu kişi 1080p 144hz olsa bile darboğaz yırtılmalar vs. yaşarsın demiş. Ancak kullanıp da söyleyen kimse yok.

Almadıysanız yarın deneyebilirim keza 6700k, 1080 ti var şuan 2k 165 hz monitörle kullanıyorum ama köşede yatan 1080p 60hz monitörle deneyebilirim. Saygılar

Henüz almadım denerseniz çok makbule geçer hocam.

Diğer bir yandan da benim merak ettiğim daha çok şu; atıyorum Lol oyununda full ayarlarda 144fps sabit alabilecek miyim? Ekran kartını çok zorlamayacağı için alamayacağım fikrine kapıldım daha çok. Veya Witcher 3 de ultra ve 4x msaa açıkken 80 fps yerine medium ayarlarda 144fps alabilecek miyim? Açıkçası ağır oyunlarda kalitesi yüksek ve biraz akıcı(+120fps gibi) oyun oynamak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.