Şimdi Ara

GTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhabalar i7 8700k ile 1080ti kullanıyorum call of duty warzone oynuyorum ancak bu ve bunun gibi battle royale oyunlarının bazılarında akıcılık sorunu yaşıyorum 2k 144 hz monitöre sahibim warzone de 2k da neredeyse low ayarlarda 100-105 fps alıyorum ancak bazı yerlerde 75 e kadar düşüyor ve oyunda enteresan bir akıcılık sorunu var yani istenilen seviyelerde değil akıcılığı yani 1080ti gibi bir kartla akıcı oynayamamak gerçekten çıldırtıyor insanı oyun ayarlarım ve msi afterburner ile aldığım bir iki ekran görüntüsünü de paylaşıyorum yani bu oyunun yani battle royale oyunlarının genelinde olan optimizasyon sorunu ile alakalı mıdır yoksa baska etkenler olabilir mi harddisk ram gibi ramlerim 2133 mhz 8x2 16 gb oyun ssd ye kurulu değil normal harddiske kurulu bu işle ilgili bilgi sahibi aynı sorunu yaşayan vs varsa bilgilendirsin yani illa 2080ti ile mi oynamamız gerekiyor anlamadım :(
    GTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNUGTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNU

• dostum bir format atıp denermisin yeni driverlerle ?
  • Ram tek slot falan mı?
    Edit: devamini okuyunca gördüm. 2x8 demişsin ama o sistemde neden 2133mhz ram? Anakart modelin nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 10 Nisan 2020; 5:18:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ramler yavaş gecikme bir miktar yüksek olur bu da kötü %1 değerleri olarak yansır ramlere oc dene
  • Ramlari ilk aldığımda sistemi güncellemeden önce vardı daha değiştirmedim o kadar bariz bir etkisi olur mu anakart modelim mag z390 4400 oc tomahawk bir de format aklıma geldi ancak aynı şekilde i78700 gtx1080 yani K serisi değil Titan serisi değil neredeyse sistem aynı olan arkadaşımda da var sorun onunda ramlar 2133 yani bilemiyorum sıcaklık değerleri filan normal sanki iyi bir sıvı soğutma alıp işlemci oc yapmak istiyorum ama tabii bu sorunla onun bir alakası yok sanırım anlayamadım ram etkili mi o kadar ona göre RAM değiştireceğim en son çare

• unrealistic kullanıcısına yanıt
    değiştirmene gerek yok rame overclock yapabilirsin

1.35v ver 3000 mhz cl16-20-20-38 gibi bir timingle başla. yerse yer yemezse yeni ram bakarsın

2133 ram coffe lake ipcler için büyük darboğaz; öyle olmasaydı intel low end i3 ve i5ler için bile limiti 2666ya çıkarmazdı çünkü performansı baltalıyor
  • Ramlari en az 2666mhz yap önce Cl 14 dene olmazsa cl 15 ..
  • Bios üzerinden deneme amaçlı 2666 MHz yaptım şu anda sorun yok ancak bunun üzerini 3000 mhz vs için denerken voltajı neye göre ayarlamam gerekiyor şu anda 2666 MHz de çalışıyor
    normalde ramlerim kingston hyper x savage black ddr 4 2133 mhz cl13 modeli

EDİT: arkadaşlar bahsettiğiniz tüm ayarları denedim voltaj ayarları dahil hepsini ancak 2666 MHz geçmiyor maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealistic -- 10 Nisan 2020; 12:20:28 >
  • Amd geç sorunun çözülür çözülür nvidia bilerek yavaşlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealistic

Bios üzerinden deneme amaçlı 2666 MHz yaptım şu anda sorun yok ancak bunun üzerini 3000 mhz vs için denerken voltajı neye göre ayarlamam gerekiyor şu anda 2666 MHz de çalışıyor
    normalde ramlerim kingston hyper x savage black ddr 4 2133 mhz cl13 modeli

EDİT: arkadaşlar bahsettiğiniz tüm ayarları denedim voltaj ayarları dahil hepsini ancak 2666 MHz geçmiyor maalesef
    2666mhz cl 13 çalıştıysa bırak kalsın zaten çok iyi öyle, voltaja 3000mhze gerek yok.
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    evet çalıştı sorun yok ama bilemiyorum yani 1080ti ile akıcı oynayamamak üzüyor biraz :D
    aslında amacım sıvı soğutma vs alıp işlmci oc ile daha verimli bir sistemdi ama böyle sorunlar olunca gerçekten soğutuyor beni oyunlardan yani
  • ... neymiş yavaşlatıyorlarmış.. inanma bu palavralara

ya ramden ya da sistemin genelinden ötürü bir sorunun var, ramler çözmediyse garip. ayrıca k serisi işlemcin ve z370 anakartın var, ne demek 2666 üstü ayarlanamiyor? BIOS'u iyice kurcala... anakartın tam modelini de at

bunlar haricinde psu modelin ne, psudan da şüphelenmek lazım

ayrica, şunu da unutma: 1440p 1080ti bile fırlatsan ağır bi çözünürlük. kartını cok paraya almiş olabilirsin, kagıt üstünde çok güçlü olabilir ama oyun gelir madara eder

bende 1080 var 1080p low med ayarlarda 130 altına düşmedim warzone'da. sizde niye böyle oldu bilmiyorum; belki biraz daha ayarlardan feraget etmeniz lazımdır

----
    extra not

cache spot ve cache sun shadowsu enable edin

ambient occlusionu kapatın

-

extra not: ssleri inceledimç. 1080ti bu oyunda 1440pye yetmemiş.. şansına küsücen el mecbur. 2080ti alsan da cok bişey değişmez. bu tür çözünürlüklerde yüksek refresh rate ittirmek cok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 10 Nisan 2020; 20:11:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

... neymiş yavaşlatıyorlarmış.. inanma bu palavralara

ya ramden ya da sistemin genelinden ötürü bir sorunun var, ramler çözmediyse garip. ayrıca k serisi işlemcin ve z370 anakartın var, ne demek 2666 üstü ayarlanamiyor? BIOS'u iyice kurcala... anakartın tam modelini de at

bunlar haricinde psu modelin ne, psudan da şüphelenmek lazım

ayrica, şunu da unutma: 1440p 1080ti bile fırlatsan ağır bi çözünürlük. kartını cok paraya almiş olabilirsin, kagıt üstünde çok güçlü olabilir ama oyun gelir madara eder

bende 1080 var 1080p low med ayarlarda 130 altına düşmedim warzone'da. sizde niye böyle oldu bilmiyorum; belki biraz daha ayarlardan feraget etmeniz lazımdır

----
    extra not

cache spot ve cache sun shadowsu enable edin

ambient occlusionu kapatın

-

extra not: ssleri inceledimç. 1080ti bu oyunda 1440pye yetmemiş.. şansına küsücen el mecbur. 2080ti alsan da cok bişey değişmez. bu tür çözünürlüklerde yüksek refresh rate ittirmek cok zor
    bu söylediğiniz garip geliyor yani 2080 ile bile 1440p oynayamayacaksak çok saçma yani 2080ti bile o zaman çözüm olmaz bu oyuna peki soruyorum çözümü nedir bu oyunu yapan heriflerde sorun var o zaman 2080ti bile çözüm olmuyorsa amd ekran kartlarının sanırım hiç şansı yok

tabii ki yok teknoloji bu ilerliyor

bak ps5 ve xsx'e koyacakları gpuya... 2080ti ile falan yarişiyor. ve 2080tiden daha ucuza satılcak

amaç gpu aldırmak ne yazık ki bu tezahürde bu ekonomiyle sustain edebilmenin tek yolu 1080p en azından benim için böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

tabii ki yok teknoloji bu ilerliyor

bak ps5 ve xsx'e koyacakları gpuya... 2080ti ile falan yarişiyor. ve 2080tiden daha ucuza satılcak

amaç gpu aldırmak ne yazık ki bu tezahürde bu ekonomiyle sustain edebilmenin tek yolu 1080p en azından benim için böyle
    Haklısınız da işte 1440p bin tadını alınca 1080p gerçekten çok kötü geliyor göze yani bilemiyorum yeni nesil kartları bekleyeceğiz o zaman teknoloji ilerledikçe elbetteki daha akıcı oynanır hale gelecek ama dediğiniz gibi bir ekran kartına da 12-13 bin TL vermek yani çok acı bir durum

meta 4kda settle olmadıgı 4kda yürüye yürüye 144 fps verek gpular cıkmadıgı sürece bi süre daha böyle ıkınmaya devam eder gpular

olacak mı olmıcak mı onu da bilmiyoruz. yani evet ortada bi 1440p 4k olayı var ama ne kadar oyuncuda bu monitörler var orası muamma
  • Merhaba mevcut oyunda GTX 1080 ekran kartı ıle 2k'da 75 80 arasında degerler almaktayım ve akıcı acıkcası kullanmıs oldugum ıslemcı ryzen 7 2700x ve oyunda akıcılık mevcut nvidia ayarlarından ınput lag ı dusuk gecıkmeyı ultra yapıp denermısınız.

Ve monıtorunuz samsung 2k monıtor duz 144 hz 4ms bır monıtor freesync galıba yok diye dusunuyorum. gsync eger freesync destegı varsa gsync acın akıcılık bır nebze olsun gelır monıtor baglantınız dp port ıle saglıyorsanız monıtor ayarlarından tepkı suresı gıbı bır ayrı secenek varsa bakmanızı tavsiye ederım aksi bir durumda 4 ms 144hz freesync olmayan bır monıtore sahıpsenız pek bır akıcılık soz konusu olmayacaktır dıye dusunuyorum. zamanında 144 hz duz aoc monıtorde basıma geldı ve deneyımledım.

GTX 1080 Tİ AKICILIK SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flameteam -- 11 Nisan 2020; 14:10:45 >

• bence 75 fps nin altını görmüyorsan kafaya takma oyna gitsin . Ben i7 2600k ve gtx 1080ti kullanıyorum bu oyunu denemedim ama bf5 te 2k da min 95 fps alıyordum.
  • bende 55'' biri 120hz digeri 60 hz 4k tv var 120hz le 60 hz arasındaki farkı iyi bilirim. dmc5 i bir hatadan dolayı sildim sonra D deki eski mekanik diske kurdum dmc5 oyununda ne yaptıysam çok kötü bir takılma yaşadım fps düşmüyor ama takılıyordu yırtılma oluyordu. ne yaptım işi çözemedim en son oyunu silip ssd ye kurdum . bütün sorun çözüldü. 60 hz lik tv dede oynasam 120 hz liktede oynasam akıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: flameteam

Merhaba mevcut oyunda GTX 1080 ekran kartı ıle 2k'da 75 80 arasında degerler almaktayım ve akıcı acıkcası kullanmıs oldugum ıslemcı ryzen 7 2700x ve oyunda akıcılık mevcut nvidia ayarlarından ınput lag ı dusuk gecıkmeyı ultra yapıp denermısınız.

Ve monıtorunuz samsung 2k monıtor duz 144 hz 4ms bır monıtor freesync galıba yok diye dusunuyorum. gsync eger freesync destegı varsa gsync acın akıcılık bır nebze olsun gelır monıtor baglantınız dp port ıle saglıyorsanız monıtor ayarlarından tepkı suresı gıbı bır ayrı secenek varsa bakmanızı tavsiye ederım aksi bir durumda 4 ms 144hz freesync olmayan bır monıtore sahıpsenız pek bır akıcılık soz konusu olmayacaktır dıye dusunuyorum. zamanında 144 hz duz aoc monıtorde basıma geldı ve deneyımledım.

düşük gecikmeyi ultraya alınca ciddi bi farketme oldu akıcılık konusunda şu anda teste devam ediyorum neticeyi yazacağım

EDİT:Uzun kullanımda sorun ara ara devam ediyor anladığım kadarı ile oyunun optimizasyonu ekran kartı driver kullandığım monitör vs hepsi etkili ancak yine ekstra yapılabilecek ayar varsa yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealistic -- 12 Nisan 2020; 20:4:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.