Şimdi Ara

gtx 1080ti almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemim: i7 4790k, 16 gb ram, 144hz 1080p monitör, gtx 1060 3gb.

Sadece pubg oynuyorum. Gtx 1080ti almak oyun deneyimi açısından çok fark yaratır mı? Yoksa boşa masraf mı olur? Bütçe konusunda sorunum yokta yani boşa para hacamakta istemiyorum. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkinci el garantili, temiz ve uygun fiyatlı bir 1080 Ti bulabilirseniz kaçırmayın derim. Sıfır için konuşacak olursak en yeni teknoloji her zaman iyidir. Bu arada bende 4790k ile birlikte 1080 Ti kullanıyorum. 1440p de az da olsa darboğaz yaşıyorum, 1080p de bu çok artacaktır. Fakat deneyim olarak 1060'dan sonra size çağ atlatır.
    Esasında olay oyunun ne kadar işlemci kullandığıyla alakalı. Genel konuşacak olursak o işlemci ile rahat bir şekilde uzun süre oyun oynarsınız. Ekran kartının potansiyelinin %100 değil ama %95ini kullanırsınız orası ayrı. Zaten sırf o %5lik dilim için sistem toplamak da mantıksız. Bende bu sebeple senelerdir 4790k dan terfi edemedim. İşlemci, ram ve anakart derken f/p olarak çok mantıksız işler yapmış oluyorsunuz. (Oyun odaklı sistem için böyle)
  • Sıfır olarak 1080ti mevcut fiyatıyla değerlendirme dışı şu an için. Onun yerini RTX 2080 aldı ama FP düşünürsek RTX 2070'e terfi etmen daha mantıklı. 2nci elde işler değişir, RTX 2070 Sıfır fiyatına çok yaklaşmıyorsa garantili 1080ti ler bence en F/P oranı yüksek Gpular.
  • İkinci el garantili, temiz ve uygun fiyatlı bir 1080 Ti bulabilirseniz kaçırmayın derim. Sıfır için konuşacak olursak en yeni teknoloji her zaman iyidir. Bu arada bende 4790k ile birlikte 1080 Ti kullanıyorum. 1440p de az da olsa darboğaz yaşıyorum, 1080p de bu çok artacaktır. Fakat deneyim olarak 1060'dan sonra size çağ atlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 16 Ocak 2019; 10:32:41 >
  • 2070 ve 2080 e çöp demek :))))))
  • Pubg de aldıgınız fps değerleri önemli oyun zaten sıkıntılı min. Fps de sıkıntı yasamamak onemli i5 4690 la gtx 1080 de pubg için fps drop cok oluyordu işlemci olarak 8700 toplandı sorun kalktı sizin işlemci i7 illa ki daha iyi çalışır youtubeden bakın 90 fps altına genel olarak dusmuyorsa alınabilir pung için

• rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Birde uzerine 3500tl vermek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx 2060 gtx 1080, rx 2070,2080,vega 65, 2080 ti gibi kartların testlerine bak bakalım en uygun yollu hangisi kurtarıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    14700K almaya değer mi?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rtx serisini düşünmüyorum. 1080p de darboğaz yaratır mı konusunu araştırınca youtubedaki testlerde full hd’ de i7 4790k ile i7 8700k arasında pubg’de sadece 5-10 fps arasında bir fark gördüm. Diğer oyunlarda da hemen hemen aynı sonuçlar var. Bir kaç oyunda ise 10-15-20 fps fark var. test yapan kişiler işlemciden ziyade oyun motorlarının iyi olmaması sebebiyle bu farkların oluştugunu her hangi bir darbogaz durumu oluşmadığını belirtmiş. Hal böyle olunca ikinci el uygun bir gtx 1080ti almaya karar verdim.

• i5 6600k 4,5 Ghz ve gtx 1070 ile high ayarda 110 fps altına düşmüyor. Ultrada 90 fps altına düşmüyor. 1070 bile gayet yeterli bana göre.
  • Yorumlar için teşekkür ederim. Bugun 2600 liraya Gtx 1080ti aldım. 8 pin + 6 pinlik guc girisi var. 8 pin bagladim ancak 6 pinlik bir kablo daha lazim yarin kabloyu alip test edecegim.

• Gereksiz bir yatırım olur 2. el 1070 al geç yada çok uygun fiyata Ti de olur neden olmasın ama 1080 p monitöre gtx 1080 ti ile devam etmek o karta hakaret olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonaron

Yorumlar için teşekkür ederim. Bugun 2600 liraya Gtx 1080ti aldım. 8 pin + 6 pinlik guc girisi var. 8 pin bagladim ancak 6 pinlik bir kablo daha lazim yarin kabloyu alip test edecegim.
    Çok çok iyi fiyata almışsınız. İyi günlerde kullanınız.
  • zonaron Z kullanıcısına yanıt
    Esasında olay oyunun ne kadar işlemci kullandığıyla alakalı. Genel konuşacak olursak o işlemci ile rahat bir şekilde uzun süre oyun oynarsınız. Ekran kartının potansiyelinin %100 değil ama %95ini kullanırsınız orası ayrı. Zaten sırf o %5lik dilim için sistem toplamak da mantıksız. Bende bu sebeple senelerdir 4790k dan terfi edemedim. İşlemci, ram ve anakart derken f/p olarak çok mantıksız işler yapmış oluyorsunuz. (Oyun odaklı sistem için böyle)

• Kartı bugün denedim. Ultra ayarlarda screen scale 120 de 100+ fps alıyorum. İlginç tarafı tüm ayarları very low yaptığımda da aynı fpsi alıyorum. Çünkü bu sefer gpu kullanımı düşüyor. Sabit 144 fps alamıyorum malesef. Dsr ile 4k oynamaya başladım. Görüntü inanılmaz güzel ama iste 144 hz monitorun hakkini veremedim henuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

hala daha 2080 2070 diyorlar çıldırmak üzereyim git 2. el yüksek referanslı birinden kaliteli 1080ti al sakın 2080 ve 2070 çöpüne para verme.

3500 3200 arasına bulabilirsin çok rahatça

Kafalar yine pırıl pırıl forumun einstein'ı ilan ediyorum seni

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonaron

Kartı bugün denedim. Ultra ayarlarda screen scale 120 de 100+ fps alıyorum. İlginç tarafı tüm ayarları very low yaptığımda da aynı fpsi alıyorum. Çünkü bu sefer gpu kullanımı düşüyor. Sabit 144 fps alamıyorum malesef. Dsr ile 4k oynamaya başladım. Görüntü inanılmaz güzel ama iste 144 hz monitorun hakkini veremedim henuz.
    pubg oyununu oynamadım ama.
    ultra ayarlarda scale 100 de 1080 p de gpu kullanımız % kaç ?
  • Yüzde 88-100 arası degisiyor. Nadiren 60 lara dusuyor.

• zonaron Z kullanıcısına yanıt
    En iyisini yapmışınız. Ben de dört ay önce ikinci el msi armor 1080 ti almıştım. Mevcut sistemimde gayet işimi gören msi 1080 olmasına rağmen. 3400 tl vermiştim, hoş iki buçuk yıl daha garantisi var. İlk defa ikinci el ekran kartı aldım. Sıfır rtx 2080'ler saçma fiyatlardalar ve f/p olarak felaket kartlar 1080 ti yanında. İkinci el temiz bir 1080 ti en iyi ekran kartı yatırımı bence şuan.
  • Kesinlikle. Ben mining yapan birinden aldım kartı. Özellikle sıcaklık değerleri ve performansına baktım. Hiç bir sorun yoktu. Garantiside 2 yıl daha devam ediyordu. Aldım bende ve gayette memnunum. Bu arada kart ilk başlarda tam yükte 80-84 derecelerde çalışıyordu. Termal macun yenileyince 60-65 lere düştü. Gidip 0 ekran kartlarına uçuk rakamlar bayılmak manasız şu an için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.