Şimdi Ara

Gtx 1660 Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, değerli bilginize ihtiyacım var. Dün bilgisayar topladım. GTX 1660 , Ryzen 2600 , MSI A320M , Thermaltake 500W ve Zalman mini atx kasa kullandım. Ancak resimde göreceğiniz üzere hem anakartın yapısından dolayı hemde kasanın mini olmasından dolayı ekran kartı fanı ve güç kaynağı fanı neredeyse bitişik oldu. Fanlar birbirine bakıyor. Bu durum ısınma problemi yaratır mı ? Yada farklı bir problem yaratır mı ? Teşekkürler.

Gtx 1660 Isınma Problemi

• Güç kaynağının fanı, kasanın dışına bakmalı dostum. Şu anki haliyle güç kaynağı ve ekran kartı birbirine engel olur hava akışı konusunda. Bunun dışında GTX 1660' ın teknik özelliklerini incelediğimde ısınacak bir kart olmadığını gördüm. Yani ekran kartının ısısı konusunda bir sorun yaşayacağını sanmıyorum fakat güç kaynağını 180 derece çevirmeyi unutma.
  • Overclok olmadan 75C geçmiyorsa normal. 80 dereceden sonra sıcak diyebilriz. Ankartı az para kıyıp b350 alsaydın. o kasada hava akışı oluşturamazsın. ilk işin büyük bir pc kasası almak olsun phanteksks,nzxt,corsair gibi markaların güzel f/p kasalarından olabilir. var.
  • çok ilginç bir kasa. Kablolama düzenini arkadan geçirerek ayarlamanızı öneririm. Normalda psu fanı kasada aşağıda olması lazım. Yaptırabiliyorsanız kasanın psu gelen yerin altını kestirin. Sonra kestirdiğiniz yere uygun ölçülerde plastik naylondan ızgara yapın elektrik bandıyla bantlasanız bile olur tozu psu içine vermesin diye. Böyle de pek sorun olacağını düşünmüyorum ama dediğim işlemleri yaparsanız kasanız nefes alır :) Ama öncelikle kablolama düzenini kasanın sağ yan tarafından arkadan vererek düzeltin.
  • Güç kaynağının fanı, kasanın dışına bakmalı dostum. Şu anki haliyle güç kaynağı ve ekran kartı birbirine engel olur hava akışı konusunda. Bunun dışında GTX 1660' ın teknik özelliklerini incelediğimde ısınacak bir kart olmadığını gördüm. Yani ekran kartının ısısı konusunda bir sorun yaşayacağını sanmıyorum fakat güç kaynağını 180 derece çevirmeyi unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 28 Mart 2019; 13:0:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PSUlar Havayı alttan alır arkadan verir genelde
  • kasa yıkılmadım ayaktayım modunda. yine de benimkinden iyi.
  • Arkadaşlar her birinize teşekkür ederim. Sanırım ben güç kaynağını ters takmışım o nedenle böyle bir durum olmuş. Güç kaynağını 180 derece ters çevireceğim. Yani fanları kasanın altına bakacak şekilde düzenleyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    1660s ekran kartı ısınma sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

PSUlar Havayı alttan alır arkadan verir genelde
    arkadaşın psu havayı üstten alıyor şu anki duruma göre ve dediğim gibi kasanın altını kestirip psuyu ters çevirirse havayı alttan alacak konuma gelecektir. Zaten arkaya veriyor ısınan havayı bu konuda herkes hemfikir :D
  • PSU ters çevirirseniz sorun olmaz. Kasa'da PSU fanı için ızgara var görünüyor.
  • Bu şekilde kullanmanızda bir sorun yok. Güç kaynağının altında kasanın hava ızgarası varsa fanı alta gelecek şekilde kullanırsanız kasa içindeki sıcak hava yerine dışarıdan hava alacağı için daha az ısınır.

Son olarak kablo düzenlemesi çok kötü yapılmış. Kabloları anakartın arkasından dağıtıp kasanın yan panelinin olduğu yere gizlemenizi ve öne bir tane fan takmanızı öneririm. Bu şekilde hava akışı daha iyi olacaktır.
  • zalman ZM-Tx serisi sanırım. genelde tercih ettiğim kasadır. son rakamı 1 olanı kullanır ya da öneririm.
    kablolama biraz düzen istiyor. mini olmasına rağmen gayet kullanışlı kasadır.
  • O ne biçim kasa ekmek fırını gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Kasamın modeli "Zalman ZM-T3" idi. Ve zaten hali hazırda PSU'nun hemen altında havalandırma deliği ve hava filtresi varmış. PSU'u ters çevirip fanını yere bakacak hale getirdim. Böyle çok daha iyi oldu. En azından kasanın içindeki sıcak hava yerine temiz havayı içine çekiyor olacak. Hatta belki ekran kartının içine çektiği havaya bile engel oluyordu. Artık o da olmayacak. Güzel oldu gibi. Hazır konusu açılmışken sorayım. FPS düşüşüne sebebiyet vermeyecek ve CPU GPU sıcaklığını gösterecek bir program biliyor musunuz ?

Gtx 1660 Isınma Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 28 Mart 2019; 21:4:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anilturkel

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Kasamın modeli "Zalman ZM-T3" idi. Ve zaten hali hazırda PSU'nun hemen altında havalandırma deliği ve hava filtresi varmış. PSU'u ters çevirip fanını yere bakacak hale getirdim. Böyle çok daha iyi oldu. En azından kasanın içindeki sıcak hava yerine temiz havayı içine çekiyor olacak. Hatta belki ekran kartının içine çektiği havaya bile engel oluyordu. Artık o da olmayacak. Güzel oldu gibi. Hazır konusu açılmışken sorayım. FPS düşüşüne sebebiyet vermeyecek ve CPU GPU sıcaklığını gösterecek bir program biliyor musunuz ?

msi afterburnhttp://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup.zip

• bende psu fanı yukarı bakıo sorun olmadı hiç
  • hocam her şeyden önce kablolara bi el atin isterseniz çok karışık duruyor kasanın ici hava akışını da etkiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 29 Mart 2019; 1:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet evet. Kablolar çok karışık duruyor. Havalandırmayı engelliyor. Ancak bir türlü daha düzenli hale getiremedim. Çok tecrübeli değilim. Hayatımda ilk defa pc topladım. Buna da şükür diyorum artık :)
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    Ben overclock yapmak istemiyorum. Sadece sıcaklık değerlerini görmek istiyorum. Yinede msi afterburner kullanabilir miyim ? Birde bu tarz programları kullanmak FPS'i düşürür mü ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 29 Mart 2019; 12:20:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilturkel

Ben overclock yapmak istemiyorum. Sadece sıcaklık değerlerini görmek istiyorum. Yinede msi afterburner kullanabilir miyim ? Birde bu tarz programları kullanmak FPS'i düşürür mü ? Teşekkürler.
    Kullanıyorum fps düşüşü yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz zaten sonradan öğrendik arkadaşım, için rahat olsun. Kabloları bir güzel topla tavsiye ederim. Ayrıca orada mavi soketli 19 piknik bir kablo var. Onun yeri yok mu anakartında ? Onu takmazsan kasa önünde USB 3.0 girişler çalışmaz. Onun yerine bul, üzerinde tek yüzünde tırnak var, ona göre yanlış takma şansın yok. Bunun dışında soruların olur ise PM at numaramı vereyim. Konuşalım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.