Şimdi Ara

Gtx 2000 serisi ve Pascal karşılaştırmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx 2000 serisi ve Pascal karşılaştırmasi
    Arkadaslar bu bilgiler ne kadar doğrudur sizce 2080 ti 1080 ti dan yüzde 70 80 daha iyi olacağını gösteriyor bu bana biraz saçma geldi düşünceleriniz nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bugün bir haberde görmüştüm, nvidia 2000 serisi değil 1100 serisini temmuz ayında sunacakmış diye bilgi geçilmişti. ne kadar doğrudur bilmiyorum.
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Haber Kaynağı neydi hatırlıyor musunuz

• bu seri volta olmayacaksa hiç düşünmeye bile gerek yok. mevcut pascallarla devam etmek en doğrusu.
  • Bir önceki geçişe göre oranlama yapılmış , böyle bir fark olması beklenmiyor , GTX 2080 nin GTX 1080 Ti yakın veya eşit olması bekleniyor , 2018 in 3.çeyreği içinde piyasaya çıkmaları ön görülüyor “referans model” kartların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 31 Mart 2018; 15:35:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iyi teori bide kötüsü var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GTX2000 değil GTX1100 serisi olarak gelecek. Ayrıca GTX1170 in (söylemesi zor yahu) 1080 Ti ayarında olması çok zor gibi Nvidia aynı sıçramayı yapmaz istese yapar tabi ama rakip yok zaten tek başına at koşturuyor piyasada. Üst seviye kartlarda %20-30 arası bir sıçrama olur alt seviye kartlarda (1030-1050-1050 Ti) daha fazla bekliyorum çünkü 1050-1050 Ti ile 1060 arasında %100 hatta daha fazla performans farkı var Nvidia bu dengeyi nedense sağlayamadı 1050 ile 1060 arasında 2 katı fark olabilir ama 1050 Ti bir tık daha güçlü olmalıydı ortalama 970 ayarında olsa daha dengeli olurdu. Yeni gelecek oyunları da düşünürsek Nvidia 1160 altında ki kartlarda güzel bir sıçrama yaparsa ne ala yok %20-30 verirse 1080p ultra için millet yine xx60 serisi almak zorunda kalacak.
  • Tam kart alıcam heves ediyorum böyle böyle haberler çıkıyor neyse diyerek beklemeye devam ediyorum.

Kısmetse şu kartlar bir çıksın denilen kadar fark varsa gtx 1070 2. eli 400tl'ye bile almam
  • benim fikrim 2080 yada 1180 1080 ti dan daha iyi olacaktır ama bu haberdeki kadar perfromans artışı imkansız gibi geldi.herkese yorumları için teşekkür ederim
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    1050 ti 75 watta takıldı 90-105 w çeken bçr kart olsaydı o srayı doldyrabilirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

1050 ti 75 watta takıldı 90-105 w çeken bçr kart olsaydı o srayı doldyrabilirdi

Asıl olarak bellek bant genişliği ve çekirdek hızı ile alakalı.

GTX1050Ti: 768 Cuda core

GTX1060 : 1280 Cuda core

GTX1070 : 1920 Cuda core

1050 Ti ile 1060 arasında 512 cuda core fark varken arada %90-100 civarı bir performans farkı var, 1060 ile 1070 arasında 640 cuda core fark var ama arada ki performans farkı sadece %25-30 civarı bunun da tek sebebi bellek bant genişliği.
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerinde fazladan watt yemicrk mi. Afamlar zatrnn1050 ti yi var olan ne kadar çok sisteme solarız ek gğç gerektirmedenndiye ürrttiler.
    Gtx. 960-1060 tdp 120w
    Gtx 950 90w tdp
    Gtx 1050 - 1050ti 75w
    Gtx 950 ile 960 arasında bukadar fark yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 31 Mart 2018; 20:5:34 >
  • Arkadaslar şimdi 1180 ti muhabbeti çıktı inanılmaz bi performans artışı var ve arastirdigimda 750 dolar gibi bir fiyattan çıkış yapacak diyor türkiyeye geldiğinde tabiki o fiyatta olmaz ama yaklaşık olarak ne kadar olur bi bilginiz var mı

• Baran610 B kullanıcısına yanıt
    Şakaydı o

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 1180Ti yada 2080Ti bekleyeceksen (adı ne olacaksa) uzun bir zaman sabretmen gerekecek, AMD den çok zorlayıcı kartlar çıkmadığı için Nvidia üretimi biraz rütine aldı, eskiden XX70-XX80 serisinden 3 ay kadar sonra ti serisi çıkardı, şimdi 1080 den sonra ben Ti versiyonunu 6-7 ay bekledim.

1170-1180 ler için Ağustos civarı gelecek deniyor, tabi kartların çıkışını yaptıktan sonra raflarda gerekli sayıya ulaşmasıda bir ay sürüyor, ilk çıkan kartlar genelde bir ay stokta yok olarak gözüküyorki, şimdi birde madencilerde eklendi bu duruma, stokları iyice kuruturlar. Ti versiyonuda muhtemelen bunlarda 5-6 ay sonra gelse, buda 2019 Ocak-Şubat ayları demek, önünde muhtemelen 10-11 ayın var, bence 1080ti al keyfine bak, bir yıl sonra satar 2080Ti alırsın.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Toplayacagim bilgisayar eylül ayında olacak o zamana zaten 1080 ti kalmaz bile 4 5 ay daha sabredip ti mi alsam diye düşünüyorum bide ayrıca 12 bin TL Ye 1180 ti li pc toplanır mi monitör hariç sadece kasa için 12 bin TL bütçem var

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

bu seri volta olmayacaksa hiç düşünmeye bile gerek yok. mevcut pascallarla devam etmek en doğrusu.

Diyelim ki seri yine Pascal ile gelecek ve 10nm ffn ile üretilecek. Bu sayede 16nm'nin oldukça ilerisine gidilmiş olacak. Hem de Volta gibi çok çok büyük gpular yapılabilecek. Gp112 gpusu 650mm civarı, gp114 gpusu da 420mm olacak. Böylece tüm yeni modeller, seleflerine %50 fark atacaklar. Hem de daha az güç tüketip daha yüksek oc potansiyeli ile gelecekler. Yine de düşünmeye gerek olmaz mı?
  • Millet voltayı gözünde büyütmüş. Volta kartı var ortada performansı belli. Voltadan daha iyisini daha ucuz maliyetle yapmaya çalışıyorlar zaten. Volta gelse asıl anca iyileştirilmiş pascal gibi olur merformans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Nisan 2018; 1:40:45 >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    performanstan ziyade yeni mimarinin komut setleri olarak düşündüm daha çok. mesela yeni mimarinin ray tracing teknolojisini destekleyeceği söyleniyor. biliyorsunuz önce ki mimariyi çabuk eskitiyorlar. senelerdir işin içindeyiz sadece yeni mimari kartlar geçiş yapmaya değiyor bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.