Şimdi Ara

GTX 4.. Serisi Guc Kaynagi Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hardocp.com/article/2010/04/27/gtx_480_470_power_supply_unit_buying_guide/

Hardocp.com da denk geldim GTX 4.. serisinin butun kombinasyonlari icin guc kaynagi onermisler.

# Single GTX 470

# Single GTX 480 or GTX 470 SLI

# GTX 480 SLI or GTX 470 SLI OC

# GTX 480 SLI OC

# GTX 480 Tri-SLI

Onerilen guc kaynaklari Corsair Enermax OCZ Seasonic Antec Silverstone gibi markalarin ve sadece ekran karti degil yaninda hiz asirtmali* bir X58 platformunuda calistirabilecek gucte kaynaklar onerilmis. Guc kaynaklarinin hepsi turkiyede bulunmasada W degerleri bir fikir olusturacaktir.

*Gigabyte EX58-UD5 Intel Core i7 920 @3.6GHz(Hiz asirtilmis) 6GB Corsair TR3X6G1600C8D Dominator DDR3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikakerstedt -- 4 Mayıs 2010; 22:18:59 >

• gtx480 kullanırken 650w beni yarı yolda bırakmaz inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksmoke

gtx480 kullanırken 650w beni yarı yolda bırakmaz inş.

Min 600 watt power istiyor GTX480, bırakıcağını sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksmoke

gtx480 kullanırken 650w beni yarı yolda bırakmaz inş.

Senin islemcinin 3.6 ya hiz asirtilmisi ile kurulmus x58 platform icin 750+ W onermisler. Islemcini ve GPU nu voltaj vermeden stok hizlarda kullanirsan sorun cikmayabilir. Ama bu yazidaki bilgiler senin sorununa tam cevap vermek icin yetersiz. Birde onerdikleri guc kaynaklarinin en zayifinda bile 80+ Bronze sertifikasi vardi
    ---->
    %20 yukte %81 verim
    %50 yukte %85 verim
    %100 yukte %81 verim

---> 80+ Bronze
    Kendi guc kaynaginizin kalitesi burada on plana cikacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikakerstedt -- 4 Mayıs 2010; 22:28:28 >
  • quote:

Ultra x3
    Seriously, 1600W’s of clean DC output at 45C with 117A on the 12v rail...

480 ile Triple SLI düşünüyorsanız eve santral kurmanız lazım gerçekten
    Tekli kurulumlar için bile en az 650watt alacağız anlaşılan... Yazı beklemeye devam Güzel bir konu açmışlar, paylaştığın için sağol
  • gtx 270 bana + 250 tl daha masraf gerektiriyo anlasılan.
  • bu bebekler için 2 psu bağladım teoride 12V'da 49A alabiliyorum ama gerçekte ~40A verebilirler sanırım.. gtx470 için tüm sistem oc haliyle yeter bence.. 40A kaliteli bir 650W psuya denk geliyor zaten..

http://www.highpowersupply.com/product-ps-hpc300202.htm
    http://www.highpowersupply.com/HP500G12S.html

• hocam 2 psu baglamayı bende düşündüm mesela anakarta ayrı sadece ekran kartına ayrı diye ama bu konuda pek bir bilgim olmadıgı içinde denemeye kalkışmadım bu deddiim gibi olabilirmi mesela ben sadece 420 watt poweri ekran kartına dier 350 watt pusyuda diğer sistem bileşenlerine baglasam olmaz dimi
  • olur ama 420w psu eskiyse eğer büyük ihtimal tek kanal 12v'dur ve 5v 3.3v kanalları coşturulup 420 w yapmışlardır, onları iyi incele.. ben mesela 300wlık psuyla ekran kartının 2tane 6pinlik soketinden sadece birini beslemeyi düşünüyorum..

burası yardımcı olabilir..
    http://donanim.thgtr.com/nasil-yapilir/cift-atx-guc-kaynagi-nasil-baglanir/ikinci-bir-atx-guc-kaynagini-nasil-baglarsiniz-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 4 Mayıs 2010; 23:01:58 >

• Highpower Absolute 700w tavsiye ederim.Çok iyi ve kaliteli bir ürün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

olur ama 420w psu eskiyse eğer büyük ihtimal tek kanal 12v'dur ve 5v 3.3v kanalları coşturulup 420 w yapmışlardır, onları iyi incele.. ben mesela 300wlık psuyla ekran kartının 2tane 6pinlik soketinden sadece birini beslemeyi düşünüyorum..

burası yardımcı olabilir..
    http://donanim.thgtr.com/nasil-yapilir/cift-atx-guc-kaynagi-nasil-baglanir/ikinci-bir-atx-guc-kaynagini-nasil-baglarsiniz-0

2 Psu tetikleyici kabloyu birleştirmeden,yani birbirinden bağımsız 2 psu olacak 2side şebekeye bağlı kalacak.2. psu yu pc açıldığında tetikleyecek bir sistem kurulur mu ?

• car_26, verdiğim linkte bir de röleli bir sistem daha var, işine yarayabilir ama kulağını tersten tutmak gibi olur o da.. bunun için bir adaptörde var bulabilirsem bir yerlerde iyi olur aslında
     GTX 4.. Serisi Guc Kaynagi Rehberi

server sistemlerde de sanırım 2 psu birlikte kullanılabiliyor ama hiç bir fikrim yok yanlış bir şey demiyim..
  • Bu PSU konusu her zaman abartılır... Linkteki her PSU değeri için bir üst segment'i düşünürseniz doğru sonuç çıkacaktır...

Misal GTX 480 / 470 SLI için 750W önermişler, halbuki 750W zaten GTX480 SLI'ı kaldıracak güçte normalde. Belki sınıra yakın olacaktır ama kaldırır. Sistem asıl güç çeken ekran kartıdır zaten, diğer parçaları toplasan 100W anca çeker.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.