Orijinalden alıntı: Llorente Metalizmmm Bak güzel kardeşim hadi senin işlemcin düşük ondan böyle takılmalar oluyor diyorsundur.Benim İşlemcim İntel Core i5 750 2.70 GhZ buna rağmen oluyor.Hem sadece sen değil 5-6 kişide daha aynı sorunu olan kişiye rastladım bizdeki sorunu olan.Yani kardeşim ikimizin eski ekran kartlarında böyle birşey yapmadığına göre yani Gtx 460'taki takılmalar olmadığına göre sorun kartta diyorum başka birşey demiyorum tek çözüm değiştirmek anlayacağın.
Sizdeki sorun işlemcinin 2.7ghz hızında çalışması. Fermi kartlar yuksek hızlı ve güncel işlemci(i5,i7) istiyor malesef tam verimde çalışmak için. Amd tarafında da phenom 2 x4, x6 4 ghz civari bir hızda kullanıldığında tam verim olmasa da tatmin edici seviyede çalışıyor bu kartlar. yalnız i5, i7 işlemciler de bir miktar oc istiyor (amd kadar istemese de)
Amdlerde 3.0 ghz tam bir şekilde performans verirken 4.0 ghz tavsiye etmek nasıl bir mantıktır.
Keşke Daha yüksek Kart alıcak Para olsa:) Mecbur GTS450 Alıcam Gücüm ona yetiyor İnşallah bu ZOTAC GTX 460'taki Stuttering yani Takılma sorunu olmaz.Çünkü bende Nvida geforce 9600 Gt ekran kartı vardı.Onda Böyle takılmalar yoktu zotac gtx 460 aldığım güne lanet ediyorum:S:S
quote:
Orijinalden alıntı: Llorente
Keşke Daha yüksek Kart alıcak Para olsa:) Mecbur GTS450 Alıcam Gücüm ona yetiyor İnşallah bu ZOTAC GTX 460'taki Stuttering yani Takılma sorunu olmaz.Çünkü bende Nvida geforce 9600 Gt ekran kartı vardı.Onda Böyle takılmalar yoktu zotac gtx 460 aldığım güne lanet ediyorum:S:S
yahu senin işlemcide nasıl sorun çıkardı ben hala onu anlamıyorum. Seninki yeni bir işlemci hemde ben 5770alıcam sanırsam hala tatmin edici bir açıklama gelmedi q6600 2.40 overclocksuz halde sorun çıkarırmı onu merak ediyorum :S
quote:
Orijinalden alıntı: metalizmm
quote:
yahu senin işlemcide nasıl sorun çıkardı ben hala onu anlamıyorum. Seninki yeni bir işlemci hemde ben 5770alıcam sanırsam hala tatmin edici bir açıklama gelmedi q6600 2.40 overclocksuz halde sorun çıkarırmı onu merak ediyorum :S
İşlemcini 2.8-3.0 seviyesine çıkarırsan pek bir sorun olacağını zannetmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: KingofEvil
quote:
quote:
İşlemcini 2.8-3.0 seviyesine çıkarırsan pek bir sorun olacağını zannetmiyorum.
anakartın overclock ayarları yeterli değil ram hızları değiştirilemediği overclock yaparken ramlar uçuyor. o yüzden zten gtx460 makineye çok hızlı geldi değiştircem yeni almayı düşündüğümde aynısı yaparsa yandık yani :S
Forumda birçok kişi işlemciyi oclu kullanıyor ve performansından genel olarak memnunlar.Ocsuz performansının yeterli geleceğini düşünmüyorum.Ben bile 1090T işlemcimi multimedya için 3.6 ghzde kullanmayı düşünüyorken o işlemcinin o hızlarda darboğaz yapmaması zor görünüyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: eLmrCh
quote:
Orijinalden alıntı: Llorente Metalizmmm Bak güzel kardeşim hadi senin işlemcin düşük ondan böyle takılmalar oluyor diyorsundur.Benim İşlemcim İntel Core i5 750 2.70 GhZ buna rağmen oluyor.Hem sadece sen değil 5-6 kişide daha aynı sorunu olan kişiye rastladım bizdeki sorunu olan.Yani kardeşim ikimizin eski ekran kartlarında böyle birşey yapmadığına göre yani Gtx 460'taki takılmalar olmadığına göre sorun kartta diyorum başka birşey demiyorum tek çözüm değiştirmek anlayacağın.
Sizdeki sorun işlemcinin 2.7ghz hızında çalışması. Fermi kartlar yuksek hızlı ve güncel işlemci(i5,i7) istiyor malesef tam verimde çalışmak için. Amd tarafında da phenom 2 x4, x6 4 ghz civari bir hızda kullanıldığında tam verim olmasa da tatmin edici seviyede çalışıyor bu kartlar. yalnız i5, i7 işlemciler de bir miktar oc istiyor (amd kadar istemese de)
Amdlerde 3.0 ghz tam bir şekilde performans verirken 4.0 ghz tavsiye etmek nasıl bir mantıktır.
Sana öyle geliyor pantolonun üzerinden. Optimize edilmemiş, konsol port oyunların gpudan çok cpu a yüklenmesi ve piyasadaki çoğu oyunun böyle olmasından ötürü amd işlemciler 3 ghz bir amd yada önceki nesil intel işlemciler darboğaz yapar. Bilip bilmeden konuşmayın. Gidin araştırın yabancı forumlarda yada fermi engine ozelliklerinde ingilizceniz yeterliyse... Su an amd kullaniyorum, i5 kullanan arkadaşım da var yeterince de test yaptım neyin ne olduğunu biliyorum.
Ya bu Overlock Nedir Bi anlamadım gitti ya.Nasıl Yapılıyor bir söyleseniz.İşlemciye yapınca ne olacakki hızımı artıcak takılma sorunumu çözülcek en az 200 kısı yorum yaptı.Ama sorun hala devam ediyor.Servise verdim onlar da çözemedi.Lanet Olsun Bu Gtx 460'a Nerden aldım.
benim İşlemci hızıda overlocksuz herhalde ilk geçen sene aldım pc'yi.Hızı 2.70 az mı bu? overlock yapınca artıcakmı sorun çözülcekmi bi garantisi yok henüz.Bu Gtx 460 alıp aynı sorunu yaşayan en az 10 kısı gördüm.
quote:
quote:
quote:
quote:
Sana öyle geliyor pantolonun üzerinden. Optimize edilmemiş, konsol port oyunların gpudan çok cpu a yüklenmesi ve piyasadaki çoğu oyunun böyle olmasından ötürü amd işlemciler 3 ghz bir amd yada önceki nesil intel işlemciler darboğaz yapar. Bilip bilmeden konuşmayın. Gidin araştırın yabancı forumlarda yada fermi engine ozelliklerinde ingilizceniz yeterliyse... Su an amd kullaniyorum, i5 kullanan arkadaşım da var yeterince de test yaptım neyin ne olduğunu biliyorum.
Çözünürlüğe göre işlemci kullanımı da değişiyor.1650'li çözünürlüklerde 3.0 ghz yeterlidir.Tabii işlemcinin çekirdek sayısı da önemli bir etken.Ben 1090T işlemcimde tomb raider'ın son çıkan oyunu dışında %60'ı geçeni görmedim.2-3 çekirdekli işlemciyi 4.0 ghz aşırtıp oyunlarda tam performans beklemek bana göre saçmalıktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Llorente Ya bu Overlock Nedir Bi anlamadım gitti ya.Nasıl Yapılıyor bir söyleseniz.İşlemciye yapınca ne olacakki hızımı artıcak takılma sorunumu çözülcek en az 200 kısı yorum yaptı.Ama sorun hala devam ediyor.Servise verdim onlar da çözemedi.Lanet Olsun Bu Gtx 460'a Nerden aldım.
Işlemcinin hızının artmasına paralel olarak gpu kullanim oranı aynı şekilde artacaktır. Misal, işlemci 2.4 ghzde iken gpu kullanımı %30 ise(qxxxx yada amd) 3.6 ghzlik bir qxxxx işlemcide %6-%80, 3.6 ghzlik amd pII x4 yada x6da durum %70-%90, 3.6ghzlik bir i5 2500k da ise %85- %99 olabilir yaklaşık olarak. (tekrar söylüyorum bu tur farkların oluşmasındaki neden kötü oyun optimizasyonu ve neticesinde cpu yüklenen oyunlar olması). Işlemciyi oc etme işini forumda arama yaparak bulabilirsiniz.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Çözünürlüğe göre işlemci kullanımı da değişiyor.1650'li çözünürlüklerde 3.0 ghz yeterlidir.Tabii işlemcinin çekirdek sayısı da önemli bir etken.Ben 1090T işlemcimde tomb raider'ın son çıkan oyunu dışında %60'ı geçeni görmedim.2-3 çekirdekli işlemciyi 4.0 ghz aşırtıp oyunlarda tam performans beklemek bana göre saçmalıktır.
Ben arkadaşın kullandığı işlemciyi göremiyorum şu an dh mobile sürümü kullandığımdan. 2-3 çekirdek bir işlemci tabi ki tam verim alamaz 4ghZ olsa bile, 4 ghz bir qxxxx yada phenom II ise ortalama %20lik bir kayıpla tatmin edici bir performans sergileyebilir. 4 ghzin altindaki her değerde de bu verim kaybı artar hıza bağlı olarak.
Arkadaşlar bişey sorucam 3DMark Testi Yapıcaktım.Windows 7 home premium kullanıyorum.Programı açtım,altta yazı geldi ''Renk Düzeni Windows 7 Home Basic Olarak Değiştirildi diyo.Aero mudur nedir devre dışı kaldı bu sorunu nasıl çözücem?
quote:
Orijinalden alıntı: Llorente Arkadaşlar bişey sorucam 3DMark Testi Yapıcaktım.Windows 7 home premium kullanıyorum.Programı açtım,altta yazı geldi ''Renk Düzeni Windows 7 Home Basic Olarak Değiştirildi diyo.Aero mudur nedir devre dışı kaldı bu sorunu nasıl çözücem?
Game booster'ı dene.Bunu kullandığımdan beri bu uyarıyı almıyorum.
Bence sorun darboğazdan değil benim sistemim bunun yarısı bile değil ve ben black opsu hiç donmadan orta ayarlar bitirdim ayrıca crysis 2 yide 1920x1080 ve yüksek ayarlarda bitirdim hiç bir sorun yaşamadım.
Sistemim su sekilde:Pentium D (1.8)-Nvidia 9800GT--2GB kingston ddr2 800 mhz ram --350W güç kaynagı (sadece bu oyunlar değil bunun haricinde bir çok oyunda bitirdim.Darboğaz sorunu oldugunu düşünmüyorum.Diğer oyunlarda bir sorun çıkarmıyor ise sistemden kaynaklanan bir problem oldugunu düşünmüyorum.
Yaktı Beni Bu GTX 460 ÇARE MSI GTS 450 :D
quote:
Orijinalden alıntı: kocaeli1074141
Bence sorun darboğazdan değil benim sistemim bunun yarısı bile değil ve ben black opsu hiç donmadan orta ayarlar bitirdim ayrıca crysis 2 yide 1920x1080 ve yüksek ayarlarda bitirdim hiç bir sorun yaşamadım.
Sistemim su sekilde:Pentium D (1.8)-Nvidia 9800GT--2GB kingston ddr2 800 mhz ram --350W güç kaynagı (sadece bu oyunlar değil bunun haricinde bir çok oyunda bitirdim.Darboğaz sorunu oldugunu düşünmüyorum.Diğer oyunlarda bir sorun çıkarmıyor ise sistemden kaynaklanan bir problem oldugunu düşünmüyorum.
bu sistemde gtx 460 kullanmayı denermisin:) darboğaz denmesindeki sorun sistemin ekran kartına yeterli gelmemesi onu kısıtlaması bahsi geçen darboğaz
bana q6600 darboğaz yapmicak bi ekran kartı önerirmisiniz. fena bi ekran kartı olmasın ama ?
quote:
bana q6600 darboğaz yapmicak bi ekran kartı önerirmisiniz. fena bi ekran kartı olmasın ama ?
Size önerim eğer durumunuz uygun ise işlemci ram anakart üçlsünü satıp forumda uygun 2.el ürünlerden almanız
quote:
Orijinalden alıntı: fvgumus
quote:
Size önerim eğer durumunuz uygun ise işlemci ram anakart üçlsünü satıp forumda uygun 2.el ürünlerden almanız