Şimdi Ara

Gtx 940M ne kadar overclock yapabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce teknosadan asus marka laptop aldım. işlemcisi i5 5200U. ekran kartım da gtx 940M. Yalnız bu ekran kartının ddr5 ve ddr3 mpdelleri bulunuyormuş. bendeki ddr3 sürümü. bunuda göz önünde bulundurarak voltaj arttırmadan rami,gpu'yu kaç mhz overclock edebilirim? (orjinal saat hızları bellek: 900 gpu:1070)

• Neden bu sıcak yaz gününde bi laptopa oc yapma ihtiyacı duyduğunu anlamış değilim oc yapsan bile pek bişey değişmeyecek zaten ekran kartı çöp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alet oldukça serin çalışıyor. gta 5 te ultra ayarları açmadıkça fan sesi bile duymuyorum. sadece ultra'da aldığım 15-25 fps ortalamayı biraz daha yukarıya çekmek istemiştim. saçma sapan yorumun için saol.
  • kart 28nm 1.2 ghz den sonra sağlıklı değil ama yinde 1.3 dene,sonra direk 1.4 ghz dene

kart o.c ile biraz daha iyi performasn alabilirsin

çünkü 25 wat ve maxvell mimari uygun vmod bıos ile 1.4 ghz çalışabileceğini dünüyorum
  • vmod bios nedir hocam?
  • anakart bıosunu tasarlayan kişinin ekran kartı çalışma voltajınıda modifikasyon yapıp,piyasaya sürülen bıos, vmod bıos denir.
  • Zaten oc yapinca 15 25 olan fps 40 lara cikacakti sen bi yak o ekran kartini da guncelle konuyu bir daha guleyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogcada

Zaten oc yapinca 15 25 olan fps 40 lara cikacakti sen bi yak o ekran kartini da guncelle konuyu bir daha guleyim

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: oNuR ŞaHiN

2 gün önce teknosadan asus marka laptop aldım. işlemcisi i5 5200U. ekran kartım da gtx 940M. Yalnız bu ekran kartının ddr5 ve ddr3 mpdelleri bulunuyormuş. bendeki ddr3 sürümü. bunuda göz önünde bulundurarak voltaj arttırmadan rami,gpu'yu kaç mhz overclock edebilirim? (orjinal saat hızları bellek: 900 gpu:1070)

laptopta OC yapılmaz diyenlere gül geç:)

ilk önce gpu z yi indir kur.Gpu yu %99 kullanacak bir oyuna gir 30dk oyna sonra oyundayken sıcaklık değerlerini kontrol et.Sıcaklık değerleri 71 veya altıysa OC yapabilirsin.

ilk önce core hızını 50 bellek hızını 100 arttır oyuna gir hata vermezse 30dk oyna sonra sıcaklık değerlerini kontrol et.sıcaklık 70-75 arasıysa sorun yok demektir. 50-100 yetmez diyorsan bu seferde core hızını 100 bellek 200 arttır oyuna gir hata vermezse 30dk oyna sonra sıcaklık değerlerini kontrol et.Gpu sıcaklığı 77yi geçmiyorsa sorun yok demektir.

OC işlemini kalıcı olacak şekilde asla yapma.Pc ye ress attığın zaman veya kapattığın zaman eski ayarlara geri dönsün.

Soğutucun yoksa da asla OC yapmanı tavsiye etmiyorum.

bende gt750m var.Ddr 3 olandan.core hızını 100 bellek hızını 240 OC yaptım.Hiçbir sorn çıkmadan watch dogsu uzun süre oynamıştım.ama genelde 50 -100 şeklinde oc yapıyorum.Fazlası gereksiz.

oc için nvidia inspector ,evga precision x,msi afterburner kullanabilirsin.

son olarak OC yaparsan bütün sorumluluk sana aittir.

• şuan bikaç gündür gpu: 1311 ve ram 1178 mhz de kullanıyorum. sıcaklık en zor şartlarda bile 85'i geçmiyor. bir sıkıntı çıkmadı
  • quote:

şuan bikaç gündür gpu: 1311 ve ram 1178 mhz de kullanıyorum. sıcaklık en zor şartlarda bile 85'i geçmiyor. bir sıkıntı çıkmadı

85 laptop için olsa bana kalırsa yüksek dereceler... yalnız 1 sene laptop u kullanır-satarım, benden sonraki kullanıcısı düşünsün dersen o senin bileceğin iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

şuan bikaç gündür gpu: 1311 ve ram 1178 mhz de kullanıyorum. sıcaklık en zor şartlarda bile 85'i geçmiyor. bir sıkıntı çıkmadı

85 laptop için olsa bana kalırsa yüksek dereceler... yalnız 1 sene laptop u kullanır-satarım, benden sonraki kullanıcısı düşünsün dersen o senin bileceğin iş

haklısın ama normalde 70 civarında duruyor. sadece klima kapalıyken ve zorlarsam 85'lere geliyor. zaten test etmek için kapatmıştım klimayı yoksa hep açık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.