Şimdi Ara

GTX295 değişiyor, yerine?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün çizgi elektronik'ten aldığım mailde GTX295 kartımın arızalı olduğu ve değişeceğini, stoklarda bu ürünün olmaması nedeniyle benim önereceğim bir kartla değiştireceklerini söylediler.

Sizce hangi kartı istemeliyim, önüme gelen kartı isteme hakkım var mıdır? Yarın mail veya telefon yoluyla bildireceğim kararımı.

Teşekkürler.

• Fatura bedelinize eşdeğer bir kart seçmeye özen gösterin.
  • aldığın yerin ürün kataloğunu paylaşmalısın kafadan söyleyemeyiz..

580-570 gibi bişey isteyebilirsin ben olsam 6950'ye yada 560ti'Ye değiştirmem..

6950+para verirlersede güzel olur anakartın cf destekliyorsa upgrade yapmış olursun biraz daha koyar 2x6950 cf yaparsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 28 Nisan 2011; 1:10:26 >
  • 1000tl den aşağı değildir gtx295 in faturası :). gtx580 falan kaparsın bence
  • Fatura değerine göre değişim yapılması bile haksızlık, adam 1000 tl verdi ama belki 3 sene önce verdi, enflasyon yada döviz kuru hesaplanarak, bugünkü değer tespit edilmeli ona göre değişim yapılmalı...

Kaç $ verdiysen ona göre değişim iste arkadaşım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Fatura değerine göre değişim yapılması bile haksızlık, adam 1000 tl verdi ama belki 3 sene önce verdi, enflasyon yada döviz kuru hesaplanarak, bugünkü değer tespit edilmeli ona göre değişim yapılmalı...

Kaç $ verdiysen ona göre değişim iste arkadaşım...

kanunlar belli niye kendi kafana göre bir şeyler söylüyorsun ki
  • Farkı ne olursa ödemeye razı gel gtx580 al.
  • Fiyat farkı olmadan GTX580 yahut HD5970 alınabilir. Benim önerim tek gpu olması nedeniyle GTX580'dir. Üst seviyede sorunsuz en iyi karttır. Biraz fiyat farkıyla HD6990 ve GTX590 da alabilirsiniz ancak bu kartları tavsiye etmem. Çünkü o kartlar GTX295'in iki katına varan değerlerde güç tüketebiliyorlar. Bunun yanısıra GTX590 oc özürlü iken, HD6990 kulak zarı düşmanı.

Sıfırdan alacak olsanız GTX570'i tek geçerdim ancak madem para vermeden alıyorsunuz, GTX580 ilk tercihiniz olsun.
  • 5970'le kim değişirki yeni nesil çift gpulu amiral gemisiyle değiştirmezler..
  • gtx580 olmadı gtx570
  • @ M@U

gtx295, 280w civarı güç tüketir normalde. Furmarkla 320w civarına çıkabiliyor bu değer. gtx590 ise 365w tdp ye sahip. Furmarkla 425w çeksin en fazla.
    2 kat demen biraz abartı olmuş. Güç tüketim değerleri bu bağlamda fark yaratan faktör olmamalı.
  • fatura bedeline göre bi kart al gitsin dikkat et yanlız yeni aldıgın kartın garantisi sıfırlanmıyor bildiğim kadarı ile eski kartının garanti bitimine kadar o yüzden sıkıntılı bi kart alma mesela sıcak çalışan vs vs ..........
  • aynen gtx570 yada gtx580 çok iyi
  • Değişim için GTX580 düşündüğümü belirttim. Sağolun beyler, bakalım hayırlısı..
  • İyi seçim yapmışsınız. Mümkünse özel soğutmalı bir model alırsanız iyi olur.
  • Çizginin yaptığı uygulamayı beğenmedim. Donanımdan anlamayan bir arkadaş olsaydı kartın sahibi ve değişim için GTX460 isteseydi. Aradaki fiyat farkını ödeyeceklermiydi?

Ya da ben çokmu kötü niyetliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    Çizginin yaptığı uygulamayı beğenmedim. Donanımdan anlamayan bir arkadaş olsaydı kartın sahibi ve değişim için GTX460 isteseydi. Aradaki fiyat farkını ödeyeceklermiydi?

Ya da ben çokmu kötü niyetliyim?

Muhahaha abi on numarasın bende bir ara bunu düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

@ M@U

gtx295, 280w civarı güç tüketir normalde. Furmarkla 320w civarına çıkabiliyor bu değer. gtx590 ise 365w tdp ye sahip. Furmarkla 425w çeksin en fazla.
    2 kat demen biraz abartı olmuş. Güç tüketim değerleri bu bağlamda fark yaratan faktör olmamalı.

Abarttığımın bende farkındayım ama aradaki uçuruma dikkat çekmek istedim. Ayrıca firmaların verdiği TDP değerlerine pek de itibar etmeyin derim. Özellikle şuan Nvidia için geçerli bu durum. Hangi taraf güç tüketiminde iyi ise bu konuda doğruları söyleyebiliyor ancak kötü olan taraf, durumu belli etmemeye çalışıyor. Yoksa 250w TDP ile duyurulan GTX480 ile 294w TDP ile duyurulan HD5970 arasındaki güç tüketim farkını asla açıklayamayız.

• Biliyorum o yüzden bende furmark gibi programlarla çekilebilecek max. gücü belirterek değerleri koydum ortaya.
  • 580 akar.olmadı 570.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.