Şimdi Ara

GTX560 Ti mi AMD6950 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlarlar en fazla 700-800 tl gibi bir bütçem var. Hafta sonu gidip alacam artık bi ekran kartı ama 560 Ti mi 6950 mi alsam karar veremedim.Bu iki ekran kartının bütün markları olabilir tavsiye olarak. Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

• 2 GB 6950 > bios flash = 2GB HD 6970
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn_ymz

2 GB 6950 > bios flash = 2GB HD 6970
    Yav ne işmiş arkadaş bu mod olayı sanki ekran kartı 40 nanometreden 28 nanometreye geçiyor yav gözünüzü seveyim her 6950 alana 6970 modlayın demeyin sadece Shader'ların açılmasından başka bişey değil bu oc yap gene 6970 yakalanır.

GTX560Ti diyorum
  • Aslında aklımdan HD 6950 DirectCU II geçiyodu ama ben modlamayı düşünmüyorum o yüzden modlanmamış HD 6950 DirectCu GTX560Ti'den daha mı kötüdür eğer daha kötü ise 560Ti alacağım. Şunu da belirteyim ilerde aldığım kartı SLİ ya da Crosfire yapacam bunu da göz önünde bulundurursak (SLİ'den mi Crossfire'dan mı daha fazla verim alırım) hangisini almam daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lanete

Aslında aklımdan HD 6950 DirectCU II geçiyodu ama ben modlamayı düşünmüyorum o yüzden modlanmamış HD 6950 DirectCu GTX560Ti'den daha mı kötüdür eğer daha kötü ise 560Ti alacağım. Şunu da belirteyim ilerde aldığım kartı SLİ ya da Crosfire yapacam bunu da göz önünde bulundurursak (SLİ'den mi Crossfire'dan mı daha fazla verim alırım) hangisini almam daha mantıklı olur.
    bf3 multi oyananacaksa 2gb bir model almanı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Yav ne işmiş arkadaş bu mod olayı sanki ekran kartı 40 nanometreden 28 nanometreye geçiyor yav gözünüzü seveyim her 6950 alana 6970 modlayın demeyin sadece Shader'ların açılmasından başka bişey değil bu oc yap gene 6970 yakalanır.

GTX560Ti diyorum

6950 her türlü ezer

6950 vs gtx560ti

http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=330

6970 vs gtx560ti

http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=330

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

GTX560Ti diyorum

6950 her türlü ezer

6950 vs gtx560ti

http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=330

6970 vs gtx560ti

http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=330

Alıntıları Göster
    Son 6 ayda 460,6870,560AMP 560TI 560TI SLI 570 kullandım. 1 aydır 6950DCII kullanıyorum. Şimdi gelelim Anandtech benchlerine değil de gerçeklere,
    İki kart ile de hangi oyun olursa olsun, aynı ayarlar dışına çıkılmaz. Yani kartlar aynı segmentte olup, aralarında performans farkı da mevcut fiyat farkı kadardır. Şöyle bir fark var ancak;
    Vatan'da %25 indirimli fiyatlarla,
    ASUS 560TI DCII özel seri 3 yıl garantili Çizgi destekli bir kart 500TL,
    Sapphire 6950 2GB 540 TL. Ayrıca kendinden modludur. Ancak 2 yıl garantilidir. Ancak kartın PCB tasarımı referanstır. Sadece çift fanlı soğutma farklıdır. Eğer TOXIC veya DCII yada TFIII power olsaydı (TFII bile değil, oda ref PCB olup sadece soğutma farklıdır) iş değişirdi.
    6950@6970 kullanımında kartı bir de 900MHZ OC etmek gerekir ki, 6970 performansına yakın olsun. Yalnız Ben ASUS 6950 DCII ile 900MHz'de modlanmış 6950@6970'leri geçtiğimi söyleyebilirim. Çünkü 8+6 pin ve özel tasarım PCB üzerinde kaliteli kapasitörler kartı OC altında frenlemiyor.
    Ama 6950 DCII'de sıfır olarak ucuz bir kart değil. TFIII PE ve TOXIC hiç değil. Aradaki performans getirisi %20'lere yani 100 TL2yevaran fiyat farkını telafi etmiyor.
    Devir ne kadar para o kadar FPS devridir. Aynı kartın özel serileri bile fiyat farkınan daha fazlasını vermezler.
    BU şartlarda sıfır olarak alnıcak en uygun kart sadece ASUS markalı 560TI DCII olur. Eğer MSI 560TI derseniz, onun yerine Sapphire 6950 2gb alın derim. Dediğim gibi AMD Nvidia ayrımından ziyade kartların tasarımı fiyatı ve garanti servis durumları ilk önce ele alnıması gereken unsurlar olmalı.

http://donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=24781

Edit: Gereksiz yorumlara karşı düzeltmeler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 20 Mart 2012; 18:09:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    r9 270x mi rx 460 mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Son 6 ayda 460,6870,560AMP 560TI 560TI SLI 570 kullandım. 1 aydır 6950DCII kullanıyorum. Şimdi gelelim Anandtech benchlerine değil de gerçeklere,
    İki kart ile de hangi oyun olursa olsun, aynı ayarlar dışına çıkılmaz. Yani kartlar aynı segmentte olup, aralarında performans farkı da mevcut fiyat farkı kadardır. Şöyle bir fark var ancak;
    Sapphire 6950 2GB 540 TL. Ayrıca kendinden modludur. Ancak 2 yıl garantilidir. Ancak kartın PCB tasarımı referanstır. Sadece çift fanlı soğutma farklıdır. Eğer TOXIC veya DCII yada TFIII power olsaydı (TFII bile değil, oda ref PCB olup sadece soğutma farklıdır) iş değişirdi.
    6950@6970 kullanımında kartı bir de 900MHZ OC etmek gerekir ki, 6970 performansına yakın olsun. Yalnız Ben ASUS 6950 DCII ile 900MHz'de modlanmış 6950@6970'leri geçtiğimi söyleyebilirim. Çünkü 8+6 pin ve özel tasarım PCB üzerinde kaliteli kapasitörler kartı OC altında frenlemiyor.
    Ama 6950 DCII'de sıfır olarak ucuz bir kart değil. TFIII PE ve TOXIC hiç değil. Aradaki performans getirisi %20'lere yani 100 TL2yevaran fiyat farkını telafi etmiyor.
    Devir ne kadar para o kadar FPS devridir. Aynı kartın özel serileri bile fiyat farkınan daha fazlasını vermezler.
    BU şartlarda sıfır olarak alnıcak en uygun kart sadece ASUS markalı 560TI DCII olur. Eğer MSI 560TI derseniz, onun yerine Sapphire 6950 2gb alın derim. Dediğim gibi AMD Nvidia ayrımından ziyade kartların tasarımı fiyatı ve garanti servis durumları ilk önce ele alnıması gereken unsurlar olmalı.

Alıntıları Göster
    ASUS GTX560 Tİ DİRECT CU 2 DİYORUM BEN 6950 DEN ÇOGU OYUNDA DAHA İYİDİR CUDA VE PHSYX DESTEGİ DE SUNUYOR !

• quote:

Alıntıları Göster
    referans kartlar üzerinden yapılan testlere göre, fiyat distribütör vs.. beni ilgilendirmez performans olarak 6950>GTX560ti bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 20 Mart 2012; 17:08:14 >

• quote:

referans kartlar üzerinden yapılan testlere göre, fiyat distribütör vs.. beni ilgilendirmez performans olarak 6950>GTX560ti bu kadar basit

Alıntıları Göster
    Ben en iyisi alıntıyı kaldırayım, genelde herkesi muhatap almam, fazla samimiyetten ve uslupsuz yazılardan da pek hoşlanmam. Alıntısız olarak tavsiye isteyen arkadaşa yazdığım mesaj ile umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Ben en iyisi alıntıyı kaldırayım, genelde herkesi muhatap almam, fazla samimiyetten ve uslupsuz yazılardan da pek hoşlanmam. Alıntısız olarak tavsiye isteyen arkadaşa yazdığım mesaj ile umarım yardımcı olmuşumdur.

@_G_K_N_

ekran kartlarını iyi bilmeyen birisinin sözleri bunlar lütfen iyice araştırın ondan sonra kesin sonuç verin googlda bir sürü bench testleri var.

@setek01 arkadaş ise size karşı gerekli açıklamıyı vermiş onun için arkadaş çekindiğinden birileri hakikaten gereksiz yorumlarla kafa ütülediğini düşünerek alıntı
    mesajını kaldırmış.senle artık söz hararetine girmek istemem bu kart üstündür diye , iyice araştırın her şey meydanda bizim hangi kartın iyidir demesine gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

@_G_K_N_

ekran kartlarını iyi bilmeyen birisinin sözleri bunlar lütfen iyice araştırın ondan sonra kesin sonuç verin googlda bir sürü bench testleri var.

@setek01 arkadaş ise size karşı gerekli açıklamıyı vermiş onun için arkadaş çekindiğinden birileri hakikaten gereksiz yorumlarla kafa ütülediğini düşünerek alıntı
    mesajını kaldırmış.senle artık söz hararetine girmek istemem bu kart üstündür diye , iyice araştırın her şey meydanda bizim hangi kartın iyidir demesine gerek yok.

Alıntıları Göster
    mesut hocanın testlerinde de referans 6950, 560ti topu geçiyor daha ne olsun

ekleme ;

bir kere GTX 560ti 1Gb herkes 1Gb kartlar artık alınmaz BF3 çok rahat 1GB rami dolduruyor vs.. diyor iş amd nvida karşılaştırması olunca fan boylar kendilerini gösteiyor

bana deseniz ki 560ti F/P tamam kabul ederim ama Ti daha iyi diyorsunuz onu geçin, GTX560ti her halkula HD 6950(70) den kötü bunda tartışacak bir konu yok her şey ortada HD 6950 de 6970 de GTX 560ti den daha iyi sonuçlar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 20 Mart 2012; 18:36:20 >

• quote:

mesut hocanın testlerinde de referans 6950, 560ti topu geçiyor daha ne olsun

ekleme ;

bir kere GTX 560ti 1Gb herkes 1Gb kartlar artık alınmaz BF3 çok rahat 1GB rami dolduruyor vs.. diyor iş amd nvida karşılaştırması olunca fan boylar kendilerini gösteiyor

bana deseniz ki 560ti F/P tamam kabul ederim ama Ti daha iyi diyorsunuz onu geçin, GTX560ti her halkula HD 6950(70) den kötü bunda tartışacak bir konu yok her şey ortada HD 6950 de 6970 de GTX 560ti den daha iyi sonuçlar veriyor

Alıntıları Göster
    hocam sapphire hd 6950 2 gb modelini kullanıyorum bf3 te akıyor window derecelendirmesi 7.9 ben fazlasını anlamam ama harbi kart süper..
    Asus alırsan oda daha iyi ama sapphire ile aralarında 70.80 tl gibi bi fiyat var

• quote:

Orijinalden alıntı: perikentli

hocam sapphire hd 6950 2 gb modelini kullanıyorum bf3 te akıyor window derecelendirmesi 7.9 ben fazlasını anlamam ama harbi kart süper..
    Asus alırsan oda daha iyi ama sapphire ile aralarında 70.80 tl gibi bi fiyat var

Alıntıları Göster
    bekle 1 2 ay daha al hd 7850 2gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLmNt13

Alıntıları Göster
    MSI HD 6950 Twin Frozr III Power Edition / OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspress Ekran Kartı

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6950-twin-frozr-iii-power-edition-oc-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

YA DA

Vatan Bilgisayar'ın %25 indirimiyle

ASUS HD6950 DIRECTCU II GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

o kadar beklemisken 1 ay daha beklesin gtx660ti alsin hatta bunuda beklemisken 2 ay daha beklesin amd'nin 2.jenerasyon 28nm kartlari gelir onlardan alir ama bu seferde nvidia 2.jenerasyon 28nm kartlarn bilgilerini yayinlar bekleyip bunlardan alabilirsin.

ARKADASIM TEKNOLOJIDE BEKLEME OLMAZ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

MSI HD 6950 Twin Frozr III Power Edition / OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspress Ekran Kartı

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6950-twin-frozr-iii-power-edition-oc-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

YA DA

Vatan Bilgisayar'ın %25 indirimiyle

ASUS HD6950 DIRECTCU II GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290

Alıntıları Göster
    gtx 560 ti 2 gb

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

quote:

o kadar beklemisken 1 ay daha beklesin gtx660ti alsin hatta bunuda beklemisken 2 ay daha beklesin amd'nin 2.jenerasyon 28nm kartlari gelir onlardan alir ama bu seferde nvidia 2.jenerasyon 28nm kartlarn bilgilerini yayinlar bekleyip bunlardan alabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

quote:

• quote:

hocam senin yorumların sayesinde inan ne alacağıma karar vermek üzereyim ekran kartında kararım bellioldu sapphire 6950 alacam artık

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.