Şimdi Ara

GTX960 Vatanbilgisayar geri iade (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cpu'yu o.c etmis olabilirler. Fx kullanıcıları islemcilerinin single thread'daki yetersizliklerini gidermek ya da azaltmak icin bu yola basvuruyorlar genelde. Böylece islemci multi-core yönden i5'lerle yarısırken hatta bazen gecerken single thread yönünden benzer segmentteki i3'lere biraz daha yaklasabiliyor.

Sebep eger bu degilse sisteminizde baska bir sorun olabilir ki bu hersey olabilir yazılımsal sorunlardan tutun donanımsal sorunlara kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz haftalarda aldığım R9 280X kartı Coil whine sorunu olduğu için iade ettim, başka bişey sormadılar anında değişimi yaptılar, işin ilginci kart oyunlarda ötmüyor masaüstünde ara ara bağırıyordu. Kartı takıp denediklerini sanmıyorum.

14 Gün iade hakkın var kafana yatmadıysa değiştir bence aklını kemirip durmasın. Öyle koşulsuz şartsız iade edilmez diyenlere bakma sen yasanın verdiği hak bu. Yok başkasına satıyolarmış felan bunlar vatanı ilgilendirir vatanda aldığı yer ile yapsın anlaşmasını son kullanıcıyı mağdur etmeye hakkı yok kimsenin. Alırım denerim beğenmediysem değiştiririm olay bitmiştir.
  • ben evelsi gün g300s mouse ve a4 tech pk910 h wepcam aldım geri iade ettim
    dedi kadın iade yapılmıyor dedi bende vatanın sitesinde yazıyor 15 gün iade süresi var diye gördüm dedim
    o internetten alınan ürünler için dedi
    neyse halletmeye çalışacağım dedi kadın sonra çek verdi bende başka mause ve wepcam aldım
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Artık vatan mı çekidüzen vermeli yasa mı çıkmalı bilmem ama çok can sıkıcı boyutta bu keyfi iadeler. Her türlü suistimal eden insan çıkar zaten ama vatan çalışanları arasında gördüğüm gariplikler de var.

Ekran kartını değiştireceğim zaman netten baktım mağazada yok görünüyordu. Ertesi gün bir daha baktım stoklara girmiş. Hemen gittim mağazaya tek var elimizde dedi. Bir açtı ki kullanılmış iade edilmiş. Kartın koruyucu plastikleri yok. Üst plakadaki jelatin sökülmüş. Kutusundan seri numarasını alıp Penta'dan arattım garantisi 1 ay önceden başlamış işliyor görünüyor. Herhalde biri alıp kullanmaya başlamadan garantisi işlemez değil mi yanlış biliyorsam düzeltin.

Ama en güzel cevabı çalışan verdi. Dedim bu ürün neden böyle rafta. Görmek bakmak isteyen oluyor biz de kutuyu açıp gösteriyoruz kartı isteyene alıyor bakıyor dedi.

Bir başka olay da başka şehirden aldığım monitörde olmuştu. Ortasında çizik var. Kutunun içine gelişi güzel sıkıştırılmış parçalar. Yani bir başka iade edilen ürünün tekrar satışa çıkmış hali. Bunda benim hatam vardı. Acele dönmem gerekiyordu. Oradaki çalışanlara güvenip kontrol etmeden döndüm eve kontrolleri sonra yaparım diye. Burada hata bende ancak vatanın satış politikasında yanlış giden bir şeyler var bence. Raflardaki ürünlerin çoğu iade. Dikkat etmeyene kakalarız gibi mi bakıyorlar nedir anlamıyorum. Bu politikalarının da değişmesi gerek tabi insanların keyfi iadeden de vazgeçmesi gerek dediğin gibi.

• Daha magazadan gt 430 almistim 3 sene once 1 hafta icinde hersey yerli yerindeydi degisim yapmislardi

• quote:

Orijinalden alıntı: emre544

Artık vatan mı çekidüzen vermeli yasa mı çıkmalı bilmem ama çok can sıkıcı boyutta bu keyfi iadeler. Her türlü suistimal eden insan çıkar zaten ama vatan çalışanları arasında gördüğüm gariplikler de var.

Ekran kartını değiştireceğim zaman netten baktım mağazada yok görünüyordu. Ertesi gün bir daha baktım stoklara girmiş. Hemen gittim mağazaya tek var elimizde dedi. Bir açtı ki kullanılmış iade edilmiş. Kartın koruyucu plastikleri yok. Üst plakadaki jelatin sökülmüş. Kutusundan seri numarasını alıp Penta'dan arattım garantisi 1 ay önceden başlamış işliyor görünüyor. Herhalde biri alıp kullanmaya başlamadan garantisi işlemez değil mi yanlış biliyorsam düzeltin.

Ama en güzel cevabı çalışan verdi. Dedim bu ürün neden böyle rafta. Görmek bakmak isteyen oluyor biz de kutuyu açıp gösteriyoruz kartı isteyene alıyor bakıyor dedi.

Bir başka olay da başka şehirden aldığım monitörde olmuştu. Ortasında çizik var. Kutunun içine gelişi güzel sıkıştırılmış parçalar. Yani bir başka iade edilen ürünün tekrar satışa çıkmış hali. Bunda benim hatam vardı. Acele dönmem gerekiyordu. Oradaki çalışanlara güvenip kontrol etmeden döndüm eve kontrolleri sonra yaparım diye. Burada hata bende ancak vatanın satış politikasında yanlış giden bir şeyler var bence. Raflardaki ürünlerin çoğu iade. Dikkat etmeyene kakalarız gibi mi bakıyorlar nedir anlamıyorum. Bu politikalarının da değişmesi gerek tabi insanların keyfi iadeden de vazgeçmesi gerek dediğin gibi.

Kesinlikle ürünü göstermek diye birşey olamaz telefon değil ki bu açıp gösterilsin , telefonlarda zaten sergileniyor teknosa media markt gibi mağazalarda . İade alırken kesinlikle dikkat edilmeli ve koruma bandı açılmış hiçbir ürün arıza hata olmadıkça iade alınmamalı . Aslında adam gibi bir prosedür olsa onlarda açık ürün satıyor olmazdı insanlar arıza olmadıkça iade edemezdi çünkü . Nasıl 50binlik aracın kontağı birkez açılınca 45bine düşüyorsa 1000 liralık ekran kartı da düşer arkadaş ikinci el ürünleri kabul etmeyin . Kimbilir iade eden 1 hafta oc yapıp furmarkta gezdirdi kartı nereden bileceğiz . Suç hem alıcıda hem de saçma bir iade politikası olan satıcı da . Yasanın da suçu büyük

• Kimse de dememişki gtx960 gta 5'i full ayarlarda 60 fps de nasıl oynatıyor
  • Keyfi iadelere ben de karşıyım. Ancak hayatta hiçbirşey de nedensiz, yoktan varolmuyor.

Yani; yasayı istismar eden tüketiciler elbetteki vardır. Olmaması eşyanın tabiatına aykırı. Ne var ki; bunların sayısının gözardı edilebilecek boyutta olduğuna inanıyorum ben. Esas mesele; üreticilerin kaliteden ve kalite kontrolden tasarruf ederek bir nevi maliyeti tüketicilerin üzerine bindirmesinden ya da dağıtıcı ve destek sağlayıcıların destek görünümünde ördükleri RMA duvarlarından kaynaklanıyor.

Nihayetinde tüketici tek başına bir birey. Karşısında ise para, güç ve nüfuz yönünden konsantre bir şirketler ağı var. Gözümüze "PR" amaçlı sokulan bazı istisnalar dışında bu tablonun kimin lehine işlediğini anlamak için sivri zeka olmamıza da gerek yok. Dolayısıyla; daimi olarak köşeye sıkışmış durumda olan tüketici, eline fırsat geçtiği anda bu çarkın etrafından dolaşmayı tercih edecektir. Elektriğin düşük direnç göreceği yerden akması gibi; son derece doğal ve önceden ögörülebilir bir davranış kalıbı...

Burada çözüm tüketiciyi iyice köşeye sıkıştırıp elini kolunu bağlamaktan değil; pazarlanan ürünlerin performans, dizayn ve deneyim açısından görevlerini eksiksiz yerine getirecek şekilde tüketicinin karşısına çıkartılmasından geçiyor.

• Ürünlede orjinal koruma bandi yok kim kimi tutarsa hesabi bant diye uzerine seffaf bisey takiyorlar oda vatanda ve diger saticilarda bolca var kendileri takiyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Birde şöyle düşünün madem ki o kart sorunlu adam sorunlu kart mı kullansın tabiikide iade edecek vatanda müşterisini düşünüp o kartı satmasın bi zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoyaslay

Birde şöyle düşünün madem ki o kart sorunlu adam sorunlu kart mı kullansın tabiikide iade edecek vatanda müşterisini düşünüp o kartı satmasın bi zahmet.

Yazımın neresini anlamadığınızı sorabilir miyim? Açık bir şekilde "keyfi" iadelerden bahsettiğime eminim . Gerçekten arızalı veya ayıplı bir mal varsa ortada tabiki iade veya değişim yapılacak . Kimse asgari maaş kadar karta para verip kullanmak istemez
  • Bir kere bu arkadaş kafaya koymuş kart performansız diye. Ne söyleseniz boş. Sağdan soldan duyum almış r9 380 varken 2gb lık gtx 960 mı alınır diye. Son kullanıcım ha öylemi ise edelim o zaman demiş. Tabi iade koşullarını da forumdan yarım yamalak bilgileri ile forumdaş lar cevaplıyor. Birisi diyor ben iade ettim. Birisi diyor iade olmaz. Burada yapılması gereken konuyu açan arkadaşın tüketici hakları kanununu okumasokuması ve araştırması . Arkadaş araştıran birisi olsaydı bu sorunu yaşamadan iki kartı araştırır öyle alırdı. Uzun lafın kısası bu tür keyfe keder iadeleri tasvip etmiyorum. Bunu suistimal eden o kadar çok insan var ki... bir de övünürler gittim bağırdım çağırdım diye

• oyunlarda cpu gpu kullanımına ve sıcaklık oranlarına bakmak lazım sorunun olup olmadığı anca o şekilde anlaşılır anakartın bios güncelemesinide bi bakın isterseniz ram kaç gb
  • Kart çalışıyorsa sağlamdır performans alamadım ne demek.
  • Bu tip iadeler yuzunden yuksek cw li 970 i bir iki saatlik bi kullanimdan sonra ayni gun yollamama ramen iade edemedim servise yollandi kart bir aya yakin para iadesi bekledim evga kartlardaki gibi orj bi guvenlik banti bandrolu sart oem urunlere
    6 liralik sigarada var bin besyuz liralik parcada yok saticida iade alip geri suruyor piyasaya emin olun benim servis onayi ile iade ettim karti distribütor bikez daha satmayi deneyecektir konu ekran karti ise anakarta takilan kisimdaki sari yollarin oldugu kisim guneste hafif kisik gozle bakilip golge kivaminda izler gorulurse direk kargodan tutanakla yollanmasi taraftariyim malum firmadaki kartlar ve en kalite dedimiz firmada bile durum bu sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 24 Temmuz 2015; 15:11:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep milleti sömürme politikasından kaynaklanıyor, Vatan gibi firmalar malesef Türk halkını sömürdüğü gibi Türkiye distribüterlerine şartlar koşamıyor ve haliyle zarar etmemek için elinde ne var ne yoksa satmaya çalışıyor. Sadece ekran kartı değil yüzlerce üründe aynı şeyler dönüyor bu ülkede anlayan hakkını arayacak anlamayan da alacak vay haline sonra uğraş dur.

Aldığınız ürünün garantisini muhakkak kontrol edin önce başladıysa iade edin gitsin çalışsın çalışmasın, alın içinize sinmediyse iade edin.
    Ben sizin yazınızı anladım hocam. Benim demek istediğim şey şu tüketicinin iade hakkı vardır bunu keyfi olsada olmasada kullanabilir ama burdaki senin açtığın kutuyu başkası alacak, o adam kullanılmış kart alacak demişsinizya (gerçek cümleniz böyle değil ben bu manada anladığım için böyle yazdım.) orasıda iade eden kişiyi bağlamaz zaten orasıyla vatan ilgilenecek müşterisine özen gösteren bir şirket olsa o kartı tekrar rafa koymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Bir kere bu arkadaş kafaya koymuş kart performansız diye. Ne söyleseniz boş. Sağdan soldan duyum almış r9 380 varken 2gb lık gtx 960 mı alınır diye. Son kullanıcım ha öylemi ise edelim o zaman demiş. Tabi iade koşullarını da forumdan yarım yamalak bilgileri ile forumdaş lar cevaplıyor. Birisi diyor ben iade ettim. Birisi diyor iade olmaz. Burada yapılması gereken konuyu açan arkadaşın tüketici hakları kanununu okumasokuması ve araştırması . Arkadaş araştıran birisi olsaydı bu sorunu yaşamadan iki kartı araştırır öyle alırdı. Uzun lafın kısası bu tür keyfe keder iadeleri tasvip etmiyorum. Bunu suistimal eden o kadar çok insan var ki... bir de övünürler gittim bağırdım çağırdım diye

Yahu bilmeden bol keseden atıp atıp duruyorsun. Kartı almadan 3 gün boyunca konu açtım buraya ve technopata konuştuğum fikir aldığım kişi sayısı 100 olmuştur. Erişebileceğin bütün videoları izledim test videolarını. Hiç bir şey bilmeden oturduğun yerden sallamak ne kadar kolay. 175'i arayıp sordum diyorum 175'in tüketici hattı olduğunu umarım biliyorsundur. Hiç bir yazılanı sen okumamışsın belli ki. Ayrıca konuya o kadar uzak olduğun belli ki buraya boş boş konuşmaya gelip yorumunu yapıp kapatmışsın. Benim kartım 2G olan değil 4G olan modeli en azından bana okumasıokuması yazana kadar sen okusaydın keşke baştan itibaren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmxxx -- 24 Temmuz 2015; 19:55:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joole

oyunlarda cpu gpu kullanımına ve sıcaklık oranlarına bakmak lazım sorunun olup olmadığı anca o şekilde anlaşılır anakartın bios güncelemesinide bi bakın isterseniz ram kaç gb

Hocam hepsine baktım hepsi normal . Dün gece kurduğum windows 7 ile res atma sorunu geçti benchmark testlerde reset yemiyorum artık. Fakat fps düşüklüğü devam ediyor. Hiç bir test videosu ile aynı fps alamıyorum ki bu gayet normal diyecekseniz şayet fps 3-5 düşük olsa ama ben neredeyse %30-%40 daha düşük alıyorum. Ram 2x4 CORSAIR VENGEANCE 1600mhz de kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

Kart çalışıyorsa sağlamdır performans alamadım ne demek.

Yahu ne kadar boş boş şeyler yazıyorsunuz arkadaşım 910 liraya kart almışım milletin aynı sistemle 200 fps aldığı yerde ben 70 alıyorum manyak mısın sen ? 60bine git araba al marş çalışıyor fakat araba gitmiyor çalışıyosa sağlam diye kapının önünde mi tutacaksın arabanı. Alay eder gibi şeyler yazmayın rica ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.