Arkadaşlar Power supply a bakım yaparken için açmıştım temizlik vs yaptıktan sonra çalıştırmak istedim ilk önce 220 V elektrik kablosunu taktım fakat o anda entegrelerin bağlı olduğu soğutucuların üzerindeki unuttuğum başka bir soğutucu parçası bunların temas etmesini sağlayarak kısa devre yaptı ve ateş çıktı sigortalar attı iyi olan nokta Power supply in on off butonu kapalıydı sadece kondansatörlerdeki yük boşaldı sanırım biraz hafif koku oldu ama sonra herhangi bir şey kalmadı şimdi power supply i toplayıp tekrar fişe takmam sakıncalı olurmu gene sigortalar atarmı power in içinde kısa devre yük koruması varsa bunu engellemişmidir.Tekrar başka bir aksilik olsun istemiyorum açıkçası başka bir şeye de zarar vermek istemiyorum ölçü aletiyle kontrol edebileceğim noktalar varmı? Yardımlarınızı rica ediyorum.
Bütün parçaları kontrol et.
Arkadaşım saol ama bütün parçaları kontrol edicek bilgi ve birikimim olsa zaten burda yardım istemezdim.Ben güç elektorniği dersi vs. almadım bu konuda üstün körü bilgiye sahibim ama birazda olsa elektronik bilgi birikimim var.Elektronik mühendisi ve elektronik teknik bilgiye sahip arkadaşlarıma şu anda ulaşamıyorum bu yüzden burda sizlerden yardım istiyorum.
Arkadaşım kondansatör boşaması olsaydı temizlik yaparken olay olması lazımdı. 220 yi taktığında sigortalar attığına göre giriş bölümünde mosfet yanmıştır. Mosfeti bir ölç derim.
Sigorta atmış NTC 5D-9 siyah Kapasitör gitmiş Diyotları ölçtüm sanırım 1 adet r 10 1 tane tam okuyamadım ama R207 sorunlu mosfetleri ölçtüm mosfetleri şöle ölçüyorum bir ucu demir soğutucu dokunduruyorum sonra bacakları tek tek geziyorum bu şekilde hatırlıyorum ama
1.ci soğutucu sırasında BU3150 soldan 1.ci bacak okuma değeri 626
2.ci bacak okuma değeri 654
3.cü bacak okuma değeri 0(sıfır-dııt)
WST 3493 E 13007 soldan 1.ci bacak okuma değeri 1 değer yok ses te yok ?
2.ci bacak okuma değeri 649
3.ci bacak okuma değeri 517
WST 3493 E 13007 soldan 1.ci bacak okuma değeri 591
2.ci bacak okuma değeri 517
2.ci soğutucu sırasında MOSSPEC F12C20C A4BC soldan 1.ci bacak okuma değeri 0(sıfır-dııt)
2.ci bacak okuma değeri 231
UOB345 MOROCCO STPS20 soldan 1.ci bacak okuma değeri 0(sıfır-dııt)
2.ci bacak okuma değeri 47 ama dııt ötüyor
3.ci bacak okuma değeri 0(sıfır-dııt)
MOSSPEC S10C40C 29C soldan 1.ci bacak okuma değeri 0(sıfır-dııt)
2.ci bacak okuma değeri 48 ama dııt ötüyor
Kondanstörlerde şişlik yok herhangi bir yanık kokusuda mevcut değil.
Hocam bilgi seviyen nedir? Ölçtüğün elemanların ne olduğunu biliyormusun?
Devre elemanlarını biliyorum ufak tefek kendi çapımda amplifikatör yapmıştım.Sanırım uğraşmayacağım daha doğrusu uğraşamayacağım arkadaşımdan power supply alıcam yada yeni alıcam geri kalan kablo fiş ve jackları başka projelerde kullanırım.Çünkü içime sinmicek ne şartlarda aldığım anakart ve diğer parçalara zarar vermek istemiyorum.Yinede çok saolun herkeze teşekkür ederim.
ilk önce yapacağını en sona bırakmışsın ,sende zarar görebilirdin hadi geçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme