Merhaba, elektrikle ilgili konularla çok haşır neşir olmadığım için bir şeyi merak ettim. Yeni toplayacağım sisteme alacağım güç kaynağının evin şalterini attırıp, attırmayacağını önceden nasıl bilebilirim? Bakmam gereken, kontrol etmem, karşılaştırmam gereken rakamsal değerler neler olmalıdır? Teşekkürler şimdiden. |
Güç kaynağı ve şalter atması arasındaki ilişki nedir?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Normalde hiç bir şeye bakmamız gerekmez. Çünkü oda şalterleri 16 amper seçilir çoğu zaman. Oda içerisindeki prizlerden çekilecek akım 16 amperi geçtiği an şalter artar. Bu da 3500 watt gibi bir değere tekabül ediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım. O zaman 1600 watt lık güç kaynağı almış olsam bile normal çalışan bir elektrik altyapısında şalterlerin atma şansı sıfır diyebiliriz yani.
Teşekkürler bilgilendirme için.
-
Evet sıfır 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynı prizi kullandığınız cihazlara da bağlı olarak değişebilir. ütü veya su ısıtıcısı gibi gücü yüksek cihazlarla birlikte kullanılması sorun yaratabilir ama tesisatta veya bilgisayar güç kaynağı bir sorun yoksa, sigortayı attırmaz.
-
Prize sadece kasa+monitör+modem bağlı. Muhtemelen sorun olmayacaktır gibi görünüyor.
-
abartmadığın sürece, elektronik cihazlarda bir sorun yok. bahsettiklerinde her evde var. benim bahsettiklerim elektrik süpürgesi yada ütü gibi cihazlar.
-
Tamamdır, şu an için bir problem çıkmayacak diye düşünüyorum o halde.
Cevap için teşekkürler.
-
Tek sigortaya birçok priz bağlı olabilir. Tek prizde bilgisayar vb vardır ama diğer odada çalışan başka araç da aynı sigortaya yük bindirir. Yani aynı sigortaya bağlı farklı prizler.
-
Şalterin atma şansı sıfırdır diyemeyiz o zaman binen güç yükünden dolayı?
-
Prizin bağlı olduğu şalteri aslında sigortayı bulun. Hangi sigorta indirildiğinde prizin elektriği kesiliyorsa, sadece o sigorta inikken hangi prizlerin elektriğinin kesildiğini tespit edin. O sigortaya nereler bağlı öğrenin. Bağlı prizleri tespit edince, bu prizlere hangi aletler bağlı onu gözden geçiririniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X