Şimdi Ara

Güç kaynağımın güvenli olup olmadığını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir arkadaşımın bilgisayarında anakart arızası oluştu fakat diğer bileşenler hala çalışıyor. Sorunun güç kaynağından olabileceğinden şüphelendim, bu yüzden bir köprü oluşturduktan sonra 24 pinli kablodaki tipik voltajları ölçmek için bir multimetre kullandım (ölçümlerin normal değerler içinde olduğunu gözlemledim). Ancak osiloskopum olmadığı ve uzman olmadığım için güç kaynağının herhangi bir soruna yol açmadığından nasıl daha emin olabileceğimi bilmek istiyorum. Teşekkür ederim.

9apps.ooo
    9Apps – Download 9Apps Free Fast Install for Android 2019
    https://9apps.onl/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crish580 -- 8 Haziran 2023; 14:31:24 >

• Multimetre ile ölçüm yanıltabilir. Mesela 12v çıkışından akım çekildiğinde 11v'a düşebilir. Aynı durum 5v çıkışı için de geçerli. Birkaç marka dışındaki PSU'larda bu sorun hep olur. Markasız,bugün olan,yarın olmayan psu'larda o gerilimler hep dalgalıdır, şaşmaz. 12v,5v,3.3 değerleri +/-1 oynar. Haliyle anakarta zarar verebilir. Ölçüm için şu alternatif olabilir. Evde basit dc motor varsa bağlayıp gerilim ondan sonra ölçülebilir. Zaten markalı değise, sorun psu'dur. Ölçmeye gerek yok.

• Anakartta ne arızası oluştu?

Güç çıkışlarına oro far ampülü gibi yükler bağlanarak çalıştırıp çalıştıramadığı ve gerilimin düşüp düşmediğine bakılabilir.

Multimetre frekans ölçüyorsa gerilim çıkışlarının frekansı okutulup sabit dc mi yoksa sorunlu çıkış mı bakılır.

Multimetre ile hem ac hem de dcde ölçülüp çıkışlar tam dc mi değil mi diye balkılabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.