Şimdi Ara

Guitar Hero World Tour PS3 (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
47.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: djemiltr

quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Zaten orayı sırf aşağıdaki 5 li tuş için yapıyorlar. asıl zevki öyle çıkıyor zaten bu ortada.

Ben şimdi GHWT gitarı yerine RB2 gitarı almayı düşünüyorum sizin dediklerinizden sonra. Umarım iyi bir karar veriyorumdur.

hocam ben vaktiyle milletin yazdıklarından gwht gitarı ile rockband davulu alınmalı sonucuna varmıştım. özellikle yabancı forumlara bakmanı tavsiye ediyorum.

Neden?
    Sonuç itibariyle GHWT gitarı, klasik 30$ a satılan 3. parti 5 tuşlu bir gitardan farkı yok.
    Yurtdışına çıktığım ilk gün alacağım valla RB2 gitarı... Sonra içinden çıkan oyunu GH WT gitarı ile birlikte satarım artık

Bunun dışında GH WT gitarın kablosuz erişim alanı çok kısıtlı. En basitinden mutfağa giriyorum. Arada olan tek şey şu buğulu tuğla kalınlığındaki camlar... Bağlantı kesiliyor. Aradaki mesafe 10 metre civarı. Yani DS3 ün mesafesinin yanına bile yaklaşamıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 24 Mart 2009; 1:55:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orjinalden alıntı: djemiltr

quote:

Zaten orayı sırf aşağıdaki 5 li tuş için yapıyorlar. asıl zevki öyle çıkıyor zaten bu ortada.

Ben şimdi GHWT gitarı yerine RB2 gitarı almayı düşünüyorum sizin dediklerinizden sonra. Umarım iyi bir karar veriyorumdur.

hocam ben vaktiyle milletin yazdıklarından gwht gitarı ile rockband davulu alınmalı sonucuna varmıştım. özellikle yabancı forumlara bakmanı tavsiye ediyorum.

Neden?
    Sonuç itibariyle GHWT gitarı, klasik 30$ a satılan 3. parti 5 tuşlu bir gitardan farkı yok.
    Yurtdışına çıktığım ilk gün alacağım valla RB2 gitarı... Sonra içinden çıkan oyunu GH WT gitarı ile birlikte satarım artık

Bunun dışında GH WT gitarın kablosuz erişim alanı çok kısıtlı. En basitinden mutfağa giriyorum. Arada olan tek şey şu buğulu tuğla kalınlığındaki camlar... Bağlantı kesiliyor. Aradaki mesafe 10 metre civarı. Yani DS3 ün mesafesinin yanına bile yaklaşamıyor...

hocam kusura bakma fakat mesajlarına bakıyorum sürekli bir guitar hero kötülemesi, istisnasız herşeyiyle, neden bu düşmanlık? mesela bi önceki yazılarından birinde yerden yere vurmuşsun davulunu, ben 1 haftadır oynuyorum davulla gayet başarılı, 1 tane nota atlamadı şu ana kadar, midi kablosuyla bağlayıp hassasiyet ayarı çekilmesini neden eleştiriyosun onu da anlamadım, herkesin vuruş sertliği farklı olacaktır doğal olarak, hassasiyetin kişiye özel ayarlanması güzel bişey, ayrıca davul gayet sağlam yapı olarak da... rock band oyununu oynamadım, oynanışı guitar hero'ya göre iyi olabilir bilemiyorum denersem yorum yazarım, gitarını da çalmadan yorum yapamam ama klavyesi falan hoş gözüküyor, dlc konusunda rock band üstün ona bişey demiyorum fakat guitar hero'nun birkaç şarkı hariç bence gayet güzel bir şarkı listesi var, en azından ben sıkı bir rock/metal dinleyicisi olarak böyle düşünüyorum ve oyunun bu kadar ağır eleştirilmeyi hak ettiğini düşünmüyorum... ha bi de yan sanayi gitar kalitesinde olduğunu sanmıyorum oyunla beraber gelen gitarın ve 10 metre mesafeyi az bulmuşsun insaf diyorum stadyumda konser vermiyorsun...

• tamam da, ben rb2 nin gitarının, wt gitarı ile yaptıklarının hepsini(touch strap haric ki düzgün çalışmıyor) yapabildiğini. Üstüne, tuş takımının kaygan olduğunu, ek 5 tuş olduğunu söylüyorum. Ayrıca star power tuşunun da hemen elin sağında olması gibi bir durumun neden olduğunu anlamıyorum biraz daha uzak yapar insan, basmak isteyen bilekle basar zaten.

WT da bahsettiğim şey o değil.
    Tüm şarkılar coversız falan demişler.
    Şarkılara bakıyorsun, Tokio Hotel falan var.
    Bu oyunda abartısız söylüyorum, oyunu alan çoğu insanın; eye of the tiger ve what I've done dışında başka hiçbir şarkısını bilmeden aldığını söyleyebilirim.
    Ozzy'i sevmeyen vardır, seven vardır. Koysana bir şarkısını, maksat ingiliz metal olsunsa iron maiden koysunlar, ha tabi rock band'de cover olduğunu görünce bu pahalı kaçar diye seçmediler.
    En basitinden bir örnek veriyim

"Metallica battery" 150000 sonuç verirken google'da
    "metallica trapped under ice" 28500 sonuç vermekte.
    Yani sadece sanatçı değil, şarkının popularitesi de önemlidir.
    En basitinden RB2 nin listesine bakınca, WT'da olmaması direk göze batan gruplar var:
    Red Hot Chili Peppers
    AC/DC
    Judas Priest
    Ratt
    Guns N' Roses
    Bob Dylan
    Rush
    gibi...
    WT'a bakınca kötüdür demiyorum, sadece rock band'in yanında kötü kalıyor.
    Herşeyi geçtim, GH3 teki şarkıları, WT'a aktaramıyoruz. Böyle bir sorun da var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 24 Mart 2009; 7:16:39 >

• GH Metallica'ya son 5 gün beyler.Herkez sipalilerini hazırlasın.GH WT u şarkı listesi olarak kötüleyenler GH Metallica çıkınca ne diyecekler çok merak ediyorum.E şimdi rock Band 2 nin üzerine Beatless oyunu WT un üzerine Metallica oyunu çıkıyor.Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?Bu iş bu kadar basit işte.Bende oyunun full band seti var ve davulundan mikrofonuna ve gitarına kadar hepsi çok kaliteli malzeme ve sorunsuz çalışıyor.Arkadaşlarla deliler gibi oynuyoruz.Bence rock bandin davulu gh ninkinin yanında çok kıytırık kalıyor.GH davulu kesinlikle daha gerçekçi bir çalış hissi veriyor.
  • Arkadaşlar "oyun" olarak zaten Guitar Hero, Rock Band i alır yerden yere çarpar RB ses bile çıkaramaz o konuda.

Ama gitarlar konusunda hiçbir bilgim yok son çıkan iki gitarı da test edemedim. Ama şu an RB2 gitarına meyillendim ben şahsen. Görünüş oalrak da daha kaliteli duruyor aslında. Yani dışarıdan bakınca GHWT gitarında bir plastiklik hissi yüksek. Ama RB2 gitarındaki malzeme daha kaliteli sanırım.

Oyun olarak kimin ezdiği ortada bu alemin kralı Guitar Hero. Ama RB gitarını merak ediyorum. Zaten RB gitarını aldığımda yanında gelen oyunun poşetini bile açmadan satarım. GH mi çeker oynarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2009; 12:08:43 >
  • quote:

Arkadaşlar "oyun" olarak zaten Guitar Hero, Rock Band i alır yerden yere çarpar RB ses bile çıkaramaz o konuda.

Ama gitarlar konusunda hiçbir bilgim yok son çıkan iki gitarı da test edemedim. Ama şu an RB2 gitarına meyillendim ben şahsen. Görünüş oalrak da daha kaliteli duruyor aslında. Yani dışarıdan bakınca GHWT gitarında bir plastiklik hissi yüksek. Ama RB2 gitarındaki malzeme daha kaliteli sanırım.

Oyun olarak kimin ezdiği ortada bu alemin kralı Guitar Hero. Ama RB gitarını merak ediyorum. Zaten RB gitarını aldığımda yanında gelen oyunun poşetini bile açmadan satarım. GH mi çeker oynarım.

bir neden belirtirsen sevinirim.
    Zira, şarkı listesi bakımından RB çok daha iyi.
    Bass Groove, şarkının sonunda abanma gibi; gerçek konser havası veren RB.
    Siz baya bi ön yargılısınız çünkü RB oynamadan çöpe atarım demişsiniz. Bu da bazı kişilerden(isim vermeyeceğim, bir oyun dergisindeki editör olabilir mesela) etkilendiğinizi açıkça gösteriyor.

GH:Metallica konusuna gelince de.
    Metallica çok populer bir grup fakat, Rock Band ve ya GH WT daki gibi, hitap kitlesi geniş değil.
    Bu normal, fakat en büyük sorunu fiyatı, çünkü bir grup ismiyle çıkan oyuna 60$ ödemek bence aşırı fazla.
    Beatles'ın fiyatını bilmiyorum, ama aynısı Beatles için geçerli olursa yine değmez.
    En basitinden GH: Areosmith oyununa bakın, 30$
    Bana kalırsa, GH ve RB yeni oyun çıkarmamalı, yeni şarkıları kullanıcılara ek paket olarak sunmalı. Böylelikle bizim gibi Türkiye'den olanlar oyunu satın alma derdine düşmeden beğendiği şarkıları indirir.
    Ha çok önemli bir değişiklik olur o zaman tamam derim yenisi çıksın. Ama sırf yeni parçalar için yeni Blu-ray çıkarmak gereksiz.

• aerosmith'in fiyatı da ilk çıktığında o kadar yüksekti emin olabilirsin, ayrıca aerosmith bazı nedenlerden dolayı pek tutmadı ama guitar hero metallica çok daha özenilmiş bir oyun olarak geliyor, grup üyelerinin motion capture olayı falan harika en başta, ayrıca metallica fan'larını memnun edecek bir dolu materyal var içinde bildiğim kadarıyla ve metallica dışındaki şarkılar da gayet sağlam, zaten metallica seçmiş diğer şarkıları da. kısacası bu oyun sadece metallica şarkılarını psn'den indirerek elde edilecek şeyden çok daha fazlasını vaad ediyor oyunculara ve satış rakamının da gayet iyi olacağına inanıyorum.
  • ThisisNightmare diyecek birşey yok,o zaman Rockband 2 konusuna gidip bu dertlerini orada anlatacaksın
  • quote:

quote:

Arkadaşlar "oyun" olarak zaten Guitar Hero, Rock Band i alır yerden yere çarpar RB ses bile çıkaramaz o konuda.

bir neden belirtirsen sevinirim.
    Zira, şarkı listesi bakımından RB çok daha iyi.
    Bass Groove, şarkının sonunda abanma gibi; gerçek konser havası veren RB.
    Siz baya bi ön yargılısınız çünkü RB oynamadan çöpe atarım demişsiniz. Bu da bazı kişilerden(isim vermeyeceğim, bir oyun dergisindeki editör olabilir mesela) etkilendiğinizi açıkça gösteriyor.

GH:Metallica konusuna gelince de.
    Metallica çok populer bir grup fakat, Rock Band ve ya GH WT daki gibi, hitap kitlesi geniş değil.
    Bu normal, fakat en büyük sorunu fiyatı, çünkü bir grup ismiyle çıkan oyuna 60$ ödemek bence aşırı fazla.
    Beatles'ın fiyatını bilmiyorum, ama aynısı Beatles için geçerli olursa yine değmez.
    En basitinden GH: Areosmith oyununa bakın, 30$
    Bana kalırsa, GH ve RB yeni oyun çıkarmamalı, yeni şarkıları kullanıcılara ek paket olarak sunmalı. Böylelikle bizim gibi Türkiye'den olanlar oyunu satın alma derdine düşmeden beğendiği şarkıları indirir.
    Ha çok önemli bir değişiklik olur o zaman tamam derim yenisi çıksın. Ama sırf yeni parçalar için yeni Blu-ray çıkarmak gereksiz.

RB yi tabii ki de oynadım ve rezaletin ötesinde bir oyundur benim için. Daha ilk oynayışımda Expertte %95 yapmaya başladım şarkılarda. Bu mudur zorlayıcılık? GH nin Expertine alışanlar için RB çocuk oyuncağıdır.

Şarkı listesiyle bitmiyo olay. RB deki notalarda açıkça bir kütüklük söz konusudur. Hammer on notalar rezalet şekilde yapılmıştır. Notalar saçma saçma yerlere konmuştur ve o kadar sıkıcı şarkılar vardır ki ritm hep aynı gider. Çalarken uykum geliyordu az daha.

GH deki ruh bambaşkadır. oynarken kafanızı kolunuzu çarpabilirsiniz etrafa. coşturur tam anlamıyla. ayrıca notaların ilerleyişi harika dizilmiştir.

RB benim için EA in içi boş çöp oyunlarından farklı değildir. RB NBA Live ise, GH NBA 2K* dir.

RB yi indirdikten 2 gün sonra attım kenara. GH3 ü gitarım kırılmasaydı hala oynuyor olacaktım. Ve gitarım geldiği an GH zevkine devam edeceğim. RB miş Rock revolution mış hepsi başarısız GH taklitleridir benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2009; 18:27:15 >

• @Dante,

Sen profesyonel olarak gitar çalıyor musun?
  • yo ama bi arkadaş gitar getirirse veya ortamda gitar varsa alır çalarım. çıkarırım notaları yani tek tük.
  • quote:

yo ama bi arkadaş gitar getirirse veya ortamda gitar varsa alır çalarım. çıkarırım notaları yani tek tük.

Tamam. Merak ettim cunku ilk oynayısımda expertte basladım ve %95 ile bitidim demissin.
    Yanılmıyosam baska konuda da GHIII cok kolay ondada %95 civarında bitirdim falan demistin.
    GH ve RB sana cok kolay geliyor, cunku heralde gitar calmayı cok iyi biliyorsun diye dusundum.
  • RB çıktığında GH3 ün suyunu çıkarmıştım ama. GH3 çok kolay değil, olamaz da zaten Dragonforce gibi bir şarkı olduktan sonra

GH3 de %95 i ben 1 yıl gibi süre sonra her şarkılarda anca yapmaya başladım.
  • quote:

tamam da, ben rb2 nin gitarının, wt gitarı ile yaptıklarının hepsini(touch strap haric ki düzgün çalışmıyor) yapabildiğini. Üstüne, tuş takımının kaygan olduğunu, ek 5 tuş olduğunu söylüyorum. Ayrıca star power tuşunun da hemen elin sağında olması gibi bir durumun neden olduğunu anlamıyorum biraz daha uzak yapar insan, basmak isteyen bilekle basar zaten.

WT da bahsettiğim şey o değil.
    Tüm şarkılar coversız falan demişler.
    Şarkılara bakıyorsun, Tokio Hotel falan var.
    Bu oyunda abartısız söylüyorum, oyunu alan çoğu insanın; eye of the tiger ve what I've done dışında başka hiçbir şarkısını bilmeden aldığını söyleyebilirim.
    Ozzy'i sevmeyen vardır, seven vardır. Koysana bir şarkısını, maksat ingiliz metal olsunsa iron maiden koysunlar, ha tabi rock band'de cover olduğunu görünce bu pahalı kaçar diye seçmediler.
    En basitinden bir örnek veriyim

"Metallica battery" 150000 sonuç verirken google'da
    "metallica trapped under ice" 28500 sonuç vermekte.
    Yani sadece sanatçı değil, şarkının popularitesi de önemlidir.
    En basitinden RB2 nin listesine bakınca, WT'da olmaması direk göze batan gruplar var:
    Red Hot Chili Peppers
    AC/DC
    Judas Priest
    Ratt
    Guns N' Roses
    Bob Dylan
    Rush
    gibi...
    WT'a bakınca kötüdür demiyorum, sadece rock band'in yanında kötü kalıyor.
    Herşeyi geçtim, GH3 teki şarkıları, WT'a aktaramıyoruz. Böyle bir sorun da var...

arkdaşım ben gh2,gh3,rb1,rb2,ghwt hepsini oynadım. bunların arasında en güzel şarkı listesine sahip oyun pek tabi gh3tür. ondan sonra da 2. olarak
    aslında rockband gelir. Fakat rockbandin şarkı listesinin iyi olmasına karşılık dante nin de dediği gibi son 2 tier hariç çalarken o kadar sıkıldım o kadar
    sıkıldım ki anlatamam. sırf oyunu bitireyim diye seri gelen ikili notalara bi aşağı bi yukarı bas dur,oyun son 2 tier a kadar aşağıo yukarı böyle gidiyo. ayrıca notaların gerçekçiliği ghwt ye göre daha kötü. expertte bile arada atlanan notalara denk geldim kaç kere. ghwt de hiç böle bişe dikkatimi çekmedi.

bunun dışında bence sana gelen ghwt setinde sorun var herhalde. bence ghwt gitarı fazla tıkırtı takurtu sesi çıkarması hariç çok iyi yapılmış. dokunmatik kısmın hassasiyeti filan çok iyi ayarlanmış. hiç tepki vermediğini falan da görmedim ve çok zevkli kullanması. ayrıca starpower tuşuna nasıl yanlışlıkla basıyosunki, zaten o özellikle biraz sert yapılmış. strum kısmını da bazen hayvani kullanmama rağmen onda da bazı arkadaşlarda olduğu iki kere basma veya herhangi bir sorun olmadı. fakat fretler konusunda sana katılıyorum. çok rahatsız olmasam da biraz daha kaygan ve yumaşak olsa iyi olurdu.

davul konusuna gelince iki davulun da teknik sorunları var fakat ghwt in yerleşimi nedeniyle ilk tercihim ghwt davuludur. rb ye ayrıca bi de zil almak lazım adam gibi bişeye benzemesi için + bir de pedal kırıldıktan sonra yeni bir pedal:D . ghwt davulunun da ciddi bir hassasiyet problemi vardı. o da beleş kablo ile çözüldü ve her iki davulu da denemiş bir insan olarak ghwt davulu hassasiyet ayarından sonra rb den daha iyi oldu. ama o ayar yapılmazsa rb davulunu tercih ederdim.

bu arada şu gh:metallica çıksında davulunu alalım.bi geliştirme olmayacağını söyleseler bile inş. davulu biraz daha sessiz yapmışlardır.

• Arkadaşlar Fifa Pes muhabbetine çevirmeyin..

Yok şunun şarkıları daha güzel diye bi kavram olamaz. Güzel kelimesi kişiden kişiye değişir..

RB malzemelerini deneyemediğim için bişey diyemem. Ama GH enstrümanlarından ben kendi adma memnunum. Hemde gitarı garantisine vermiş olmama rağmen :) Davulun dizilişi daha güzel ve çalması zevkli. Hassasiyet sorununa zamanla alışıyorsun, bunu pek kafaya takmaya gerek yok. Gitarı konusunda dediğim gibi bu oyunlardaki ilk gitarım ( diğer oyunları ps2 de gamepad ile oynardım ) ama dokunmatik tuşları bana gayet kullanışlı geldi. Strum bar kullanmayıp, o alana tap yaparak şarkı çalınabiliyor, wah efekti yapılabiliyor ve kendinizi kaptırıp şov amaçlı tapping falan yaptığınızda tadından yenmiyo :) RB ile karşılaştıramam ama GH enstrümanlarına kötü demek haksızlık olur..

Sonra benim üstünde durduğum şu. GH tüm seti alıp yanına diğer ounları alabiliriz. Fakat RB seti alırsak, GH'nin 5 notalı davulunda patlarız. Ve Metallica çıkınca onun da davulları olmazsa olmaz ( pardon yaa Metallica sevmeyen vardır, kişiden kişiye değişir dedim..de yoktur bee, cık cık, yok artık, Metallica sevmeyen olmaz.. olamaz :) )

Davullar çok ses çıkarıyor, kötü olarak bunu söyleyebiliriz.

Son olarak kendi adıma RB1-2'nin oyununu almak istiyorum ama bulması biraz zor.. ( işte ucuz olsun, 1.bölge olsun, kıl-yün )

Kısaca aynı pokun laciverti, bir diğeri. Veya aynı tas aynı hamam diyeyim. O yüzden çok karşılaştırmamak lazım..

• Metalica oyununun asıl espiri 2.pedaldır arkadaşlar.Ve gerçekten muhabbeti fifa-pes olayına çevirmeyelim.Rock Band hakkında konuşmak isteyenler topic açsınlar dertlerini orda anlatsınlar.
  • ne polemik başlattım beee

kendime
  • Yav o değil de şu ebay.com dan WT gitarını nasıl alacam hala kara kara düşünüyorum. gümrüğe takılıyor mu takılmıyor mu anlamadım takılıyor diyen var takılmıyor diyen var. 50 dolarlık şey gümrüğe nasıl takılır acaba onu düşünüyorum? bir de kargo parası ne kadar çıkar bunun o da muamma?
  • @Dante

üstte yazmıştım.
    Şarkılar GH deki gibi, 2-3 gigden sonra Stranglehold gelmiyor. Düzgün bir sırayla gidilmiş o yüzden başta expertte %95 yapmak çok normal. Sonlara gittikçe zorlaşıyor, oyunu direk bıraktığın için, zevkli şarkılar sona kaymış. Green Grass and High Tides. Bunu RB gitarsız çalmak o kadar zor ki, Bunun yanında RB gitarla da çalmak zor. Hadi bunda %95 yap ta görelim seni...
  • burda maksat polemik yaratmak değil zaten:D Almayı düşünenler varsa onlara fikir verme açısından yazıyoruz.neyse...

@Dante

takılıp takılmayacağı belli olmuyo. o gün adamın ruh haline göre değişiyor:D
    benim arkadaş ebay.co.uk dan getirmişti tek davulu devlet postasıyla. kargoyla beraber sınırı aştığı halde takılmamıştı.
    bunun aksine forumlarda yazanlara göre takılanlar da olmuş. şans işi yani. sen devlet postasıyla getirttir, her ihtimale karşı
    yüzde 10 vergiyi de hesaba kat ama ben takılacağına zannetmem. ben de metallica çıkınca tek davulu aynı şekilde
    getirtmeyi planlıyorum, takılırsa da ödeyeceğiz yüzde 10 napak...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.