Bugün bir haberde mazda'nın eylül ayında tr pazarından çekileceğini okudum. Tabii teyit etmek lazım ama zaten varlığı yokluğu belli değildi. Az çok yolun sonu görünüyordu. Otomotiv işinin sadece otomobil üretmek olmadığını, satış, servis, yedek parça, pazarlama gibi konuların daha önemli olduğunu bizlere gösterdin. Tr'ye gelecek Çinli markalara güzel ders verdin. Artık gözümüz kulağımız Çinli markalarda. Güle güle mazda. en kocaeli Haldızlar bir otomobil bayiliğini daha bıraktı https://www.enkocaeli.com/haber/14115305/haldizlar-bir-otomobil-bayiligini-daha-birakti |
Güle güle mazda
-
-
Maalesef bazı Japon devleri pazarlama işinde sınıfta kalıyor, Sony, Panasonic, Mazda, Mitsubishi, Suzuki v.s. v.s. Tamam bazı sektörlerde tüm güçleriyle vardırlar, belki bu yaptıkları bilinçli bir harekettir bilemem ama biz eskiden sony deyince, TV, Müzik seti, walkman bilirdik, şimdi yok oldu gitti, başka pazarlarda nasıllar bilmiyorum ama ülkemizdeki ticaretleri adına durum bundan ibaret.
-
mazda 3 - mazda 6 hayallerim başka bahara kaldı.
bu saatten sonra 2.elde de olmayan piyasası tamamen yok olur.
yazık oldu; çok karizmatik ve sağlam araçları olmasına rağmen ; 90 larda ki 323-626 vs.. vs.. efsane döneminden sonra bir türlü dikiş tutturamadılar.
-
Eskiden elektronik olarak halka direkt hitap eden japon markaları da ülkemizde ve dünyada azalıyor. Eskiden Toshiba, JVC, Sanyo, Mitsui vs gbi firmalar tamamen gitti(Vestelin fason Toshiba ve JVC üretimini saymazsak), Panasonic neredeyse bizde hiç yok, Sony Tv ve play station dışında yok. Sony cep telefonlarında yurtdışında nasıl bilmiyorum ama Türkiyede tamamen yok. otomotiv ve elektronikte ortalığı Çin firmaları doldurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 2 Mart 2023; 11:28:43 > -
Sanyo diyince anılarım depreşti, 1982 senesi olsa gerek babam sanyo çift kasetçalarlı müzik seti getirmişti, o müzik setinin kalitesini başak hiç bir cihazda bulamadım. Seneler sonra birazda elektroniğe merakım hasebiyle sanyonun açmadık vidasını, oynanmadık yerini bırakmamıştım ve halen taş gibi çalışıyordu.
Japonlar gerçekten elektronik konusunda çok iyiler ki belki de bu nedenle pazar kaybettiler, bozulmayan ürün yapılır mı? Bu kadar ahlak ve iyi niyet fazla insanoğluna.
-
Bunların durumu farklı pazarlama ile ilişkili değil.. küçük hacim motorlu hiç araç üretmiyorlar. buraya getirecek araçları yok.
2 kişilik Mx5 ile geçinecek halleri da yok.
Getirecek araç olsa e-sim sorununu da çözerlerdi.. ama araç olmayınca japonya 3 tane 2.0 motor araç satılcak diye bantta işleme girmiyor.
Küçük motoru olsa yine pek satamazdı bence de.. ama böyle olmazdı.
-
Mazda 3'ümle mutluyum, çekilirse kötü olur. Bakımlarını Bosch serviste yaptırıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1979 model mazda 929 aracımız vardı. hayal meyal hatırlıyorum. gemi gibi büyüktü D segmenti bir araç olmasına rağmen kapıları direksiz ve camlar çerçevesizdi. ne arabaydı be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 2 Mart 2023; 12:35:24 > -
Öyle bir otomobil markası mı varmış yaa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten uzun zamandır araç yoktu, bir eksiklik hissedilmeyecek..
Kullanıcıları ve markayı sevenler için iyi bir durum değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mazda bence harika tasarımlar ve kaliteli araçlar üreten bir firma
mazda 3
mx-5
cx-3
tasarımlarını çok beğendiğim araçlar ama mazda kötü yönetilen bir şirket
hadi bizde motorlar uymuyor, ikinci el düşünüyoruz alamıyoruz falan diye kabul ettik.
peki abd'de niye son 1 yılda %50ye yakın daha az satış yaptı
2022 otomobil satış 34,273
2021 otomobil 64,414
fark(46.8) %
car sales statistics2022 (Full Year) USA: Mazda Sales by Model - Car Sales Statisticshttps://www.best-selling-cars.com/usa/2022-full-year-usa-mazda-sales-by-model/
-
Ya toyota yaptı küçük hacimli ve turbolu ama niye satamadı onu anlamadım ve yarışlarda kullandığı araba motorun şehirli versiyonu 1.2T çok mu pahalı geldi acaba ?
-
Mazda 626 Mazda 6 ve Skyactive teknolojisine elveda :(
-
Chevrolet çekilirken de aynı sorunlar oluşmuştu, opel bünyesinde bakımlar vs yapılacak denilmişti.
Mazda bu sorunu nasıl çözecek acaba?
-
Tr için yazayım. 1.6 varken kimse yüzüne bakmazdı. Sedan'a koyma gereği bile duymadı o yüzden. Daha ucuz, lpg uyumlu ve bakımı, tamiri masrafı kolay, ikinci eli çeyrek altın.
c-hr ve corolla hb'ye koydu ama onda da hibrit dururken yine yüzüne bakan olmadı.
Hb corolla ülkemize zaten sayılı geldi. Sedan ülkesiyiz.
Euro normları da ağırlaşınca avrupa için de rafa kaldırıldı.
-
Yeni yaris mazda 2 ismiyle satılıyor avrupada.
Mazdanın elektikli araçları var, mx-30 vs. Düşük menzilli ama fiyatı da bu sayede rekabetçi olan modeller. Hadi 2.0 araçları vergi kurbanı ama elektrikliler satabilir. Bunlar tr'de gayet satılabilecek modeller.
Mazda 3 yeni kasada 1.5 motor vardı ama hiç gelmedi bile. Yeni kasa mazda 3 1.5 motorla satardı az çok.
-
Mazda bir çok markanın aksine sorunsuz ve sağlam bir markaydı üzüldüm
-
İkitelli sanayi :) Mekanik açısından sıkıntı çıkacağını sanmıyorum kaporta çıkma artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Japon’larla direkt veya dolaylı yoldan çalışan var ise bu konulara çok şaşırmaz
Bu arkadaşlar değişik bir millet
Dünyanın geri kalanı ile iletişim konusunda sıkıntıları var
Örneğin bizim sektörde hemen tüm büyük firmaların Japonya hariç dünyanın geri kalanı için satış merkezi ya Avrupa dır ya Amerika
Yani Japonya merkezli bir firma Türk / Yunan / Fransız vs ile muhatap olmak istemiyor
Çünkü anlaşma noktasında ciddi problemler oluyor
Örneğin Japonya da bir fuar da bir firmanın standına giriyorsunuz
Adam japon olmadığınızı görüyor ve İngilizce bilmiyorsa bildiğin uzaklaşıyor kaçıyor
Bu insanların bir de yanlış anlamaları meşhurdur
Olmayacak bir şeyi yanlış anlar
“ bak eminmisin” demez
Yapmaya çalışır
Yine farklı milletler ile çalışan hemen herkes onaylar
Almanı Koreli’si İtalyan’ı taiwanlısı hemen hepsi hep ciro bekler
Biri biraz fazla teklif etse yeşillenir
Bu konuda belki de istisnalar hariç en sadık millet japonlardır
Mazda 20 sene Ali’yle çalışır
20 sene doğru düzgün ürün satamaz
Rakipler 10 a katlar
Alman olsa 40 kere şutlar
Japon yapmayabilir
Çalışırsak olur biz size inanıyoruz vs
İşin içinde Japon varsa bazı garip şeyler gerçeğe dönüşebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 3 Mart 2023; 8:15:51 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Mazda Türkiye için çok mu önemli bir pazar? Bence hayır.... Neden bu kadar kendimizi abartıyoruz anlamak mümkün değil...
|
Sanyo diyince anılarım depreşti, 1982 senesi olsa gerek babam sanyo çift kasetçalarlı müzik seti getirmişti, o müzik setinin kalitesini başak hiç bir cihazda bulamadım. Seneler sonra birazda elektroniğe merakım hasebiyle sanyonun açmadık vidasını, oynanmadık yerini bırakmamıştım ve halen taş gibi çalışıyordu. Japonlar gerçekten elektronik konusunda çok iyiler ki belki de bu nedenle pazar kaybettiler, bozulmayan ürün yapılır mı? Bu kadar ahlak ve iyi niyet fazla insanoğluna. |
mazda bence harika tasarımlar ve kaliteli araçlar üreten bir firma mazda 3 mx-5 cx-3 tasarımlarını çok beğendiğim araçlar ama mazda kötü yönetilen bir şirket hadi bizde motorlar uymuyor, ikinci el düşünüyoruz alamıyoruz falan diye kabul ettik. peki abd'de niye son 1 yılda %50ye yakın daha az satış yaptı 2022 otomobil satış 34,273 2021 otomobil 64,414 fark(46.8) % car sales statistics 2022 (Full Year) USA: Mazda Sales by Model - Car Sales Statistics https://www.best-selling-cars.com/usa/2022-full-year-usa-mazda-sales-by-model/ |
Mx-5'ime iyi bakayım. Gerçi zaten bakıyorum, sadece 5000 km'de canım Mx-5'im. Mx5'imi çok sevdiğimi söylemiş miydim :) |
Benzer içerikler
- el freni ışığı sürekli yanıyor
- araç kaplama ruhsat işlemleri
- motoru güçlü ucuz arabalar
- sirke ile radyatör temizliği
- ambeleye kalkan araba masrafı
- dacia jogger özellikleri
- yeni skoda kodiaq 2024
- toyota corolla 2023 fiyat listesi
- byd seal u dm-i türkiye fiyatı
- togg teslimat süresi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X