Şimdi Ara

Güncel hız limitleri (SSLi) (Her Sınıf Araç Barındırıyor.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sınırlarla birlikte yoldaki hız sınırı tabelalarına uymak gerekiyor sonra 70 hız sınırı olan yerde 110 yapıp da bana hakaret içeren mesajlar atmayın

• limitlere uymak önemli kazalar azalır cezalar gelmez ,herkese kazasız belasız günler paylaşım için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım bu tablo eski. Şu anda sürücü dahil 9 kişiye kadar otomobil, sürücü dahil 17 kişiye kadar minibüs geçiyor diye biliyorum. Misal şu an kullanmakta olduğum araç 8+1 koltuklu ve otomobil geçiyor. birde şehir içinde kalan çevre yolları var. Bunlarda 85 oldu yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfguler

sanırım bu tablo eski. Şu anda sürücü dahil 9 kişiye kadar otomobil, sürücü dahil 17 kişiye kadar minibüs geçiyor diye biliyorum. Misal şu an kullanmakta olduğum araç 8+1 koltuklu ve otomobil geçiyor. birde şehir içinde kalan çevre yolları var. Bunlarda 85 oldu yanlış hatırlamıyorsam.

Atıyorum 110 lık yolda 120 ile gitsenizde (araçtan araca değişir ama genelde coğu araç için geçerli..) ceza yemezsınız, cünkü sapma denilen şey var, atıyorum benim araçta mesala 125 gibi bir şey gösterirken ibre aslında 110 ile gidiyorum bunu hem Navigasyon hemde yoldaki hız takip şeylerinde izledim doğru bişey yani.

o tür çevre yolları 85 değil onlarda suan 82 hız lımıtı geçen 90 ile girdim diye ceza yedim. Zaten belirttim bunlar sadece tabela olmayan yerlerde geçerli, tabela olan yerlerde tabelada yazan geçerli oluyor. Kaldı ki her ilçe vs. girişlerde genelde Hız limiti 82-70-50 diye yazar. Onlar güncell limitlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 23 Nisan 2016; 19:24:51 >

• 110 tamam bölünmüş yolda 119a sabitleyip gidiyorum ama otoban 120 nedir abi yaa... 130a sabitliyosun yol bitmiyor araç sanki 50yle gidiyor. Keşke 140 olsa, 150ye sabitler giderdik temizz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

quote:

sanırım bu tablo eski. Şu anda sürücü dahil 9 kişiye kadar otomobil, sürücü dahil 17 kişiye kadar minibüs geçiyor diye biliyorum. Misal şu an kullanmakta olduğum araç 8+1 koltuklu ve otomobil geçiyor. birde şehir içinde kalan çevre yolları var. Bunlarda 85 oldu yanlış hatırlamıyorsam.

Atıyorum 110 lık yolda 120 ile gitsenizde (araçtan araca değişir ama genelde coğu araç için geçerli..) ceza yemezsınız, cünkü sapma denilen şey var, atıyorum benim araçta mesala 125 gibi bir şey gösterirken ibre aslında 110 ile gidiyorum bunu hem Navigasyon hemde yoldaki hız takip şeylerinde izledim doğru bişey yani.

o tür çevre yolları 85 değil onlarda suan 82 hız lımıtı geçen 90 ile girdim diye ceza yedim. Zaten belirttim bunlar sadece tabela olmayan yerlerde geçerli, tabela olan yerlerde tabelada yazan geçerli oluyor. Kaldı ki her ilçe vs. girişlerde genelde Hız limiti 82-70-50 diye yazar. Onlar güncell limitlerdir.

110la gidiyosam yoldaki hız takip şeylerinde 110 yazıyor 130la gidiyosam 130 yazıyor. ford focus ibresi tam gösteriyor 2011 focus 2.5

• quote:

Orijinalden alıntı: eko33

quote:

quote:

110la gidiyosam yoldaki hız takip şeylerinde 110 yazıyor 130la gidiyosam 130 yazıyor. ford focus ibresi tam gösteriyor 2011 focus 2.5

çoğu araç için dedim zaten hocam, bu bildiğim güvenlik amaçlı yapılıyor diye biliyorum, buyrun konuya bakabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_21145865/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir 80 model tofaş 120 ile otoyolda gidebilir ama 2016 model connect 90 ile gitmek zorunda. Mantık hatası bolca
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Bir 80 model tofaş 120 ile otoyolda gidebilir ama 2016 model connect 90 ile gitmek zorunda. Mantık hatası bolca

ticari ve otomobil farkı.
  • bu hız sınırları çok saçma ankarada eskişehir ve istanbul yolu güzergahı ne olarak geçiyor?
    110 110 gidiyoz en sağda otobüs pat diye duruyo dolmuşlar 10km ile gidiyo.
    cillop gibi ankara-istanbul otobanına çıkıyosn 120 gitcen şehirlerarası otobüsler 108e sabitliyor tırlar bile 70le gidiyor en az.
    136 km ile radara girdim otobanda %10 payı var 132 yani 4 km ile kol gibi ceza

hızlar şeride göre olmalı artık. otobanda sol şerit 140 olmalı.zaten 140la giderken bile sellektör yiyosunuz
  • quote:

Bir 80 model tofaş 120 ile otoyolda gidebilir ama 2016 model connect 90 ile gitmek zorunda. Mantık hatası bolca

O da bişey mi.

Bu araba 1. köprüden geçemiyor

ama

Bu geçebiliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

çoğu araç için dedim zaten hocam, bu bildiğim güvenlik amaçlı yapılıyor diye biliyorum, buyrun konuya bakabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_21145865/tm.htm

Lastik orjinal ebatta olmazsa olur boyle bisey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deneme tahtasi

quote:

quote:

quote:

quote:

Lastik orjinal ebatta olmazsa olur boyle bisey.

Jantlarım orjinal, lastiklerim ebatları ve hava basıncı fabrika verisi kullanılarak tamamen doğru şekilde ayarlanmış ve ibre şaşması var.

• quote:

Aynen katılıyorum. Babamın sattığı 2011 doblo, kullandığım clio dan her yönüyle daha iyi araç ama kanun öyle demiyor.

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık bişeyler yapmaya çalışmışsınız ama buradaki tablo net değil. aynı araç farklı hız limitlerine sahip buradaki fotoğraflar bunu yansıtmıyor. araçların cinslerine göre extra bir çalışma yaparsanız daha bilgilendirici olur. bir örnek vereyim size;

kullandığım ambulans m1 sınıfında araç. hız limitleri bildiğimiz otomobil ile aynı oda m1 ve m1g sınıfında yer alıyor.
    yine kullandığım ambulansın insan taşımacılığında kullanılan versiyonu m2 sınıfına giriyor onun içinde minibüs hız limitleri geçerli.
    yine kullandığım aynı aracın panelvan ve ticari amaçla kullanılanı kamyonet grubuna giriyor hız limiti n1 ve n1g sınıfında yer alıyor.
    yine otomobilinize karavan bağladınız. yine farklı hız limiti.

eğer bunu tablo halinde yerleşim yeri ve dışı şeklinde ve yolların şekline göre yaparsanız iyi bir çalışma olur ve herkes ruhsatına bakar aracı hangi sınıfsa hız limitini ona göre bilir. bazende polisin dikkatsizliği yüzünden hız limiti dahilinde olmanıza rağmen araç cinsini dikkat etmediğinden yersiz yere bedavaya ceza yemez kimse. hakkını savunur. görevliyi uyarır.

araç sınıfları;

ARIZALI ARAÇ ÇEKİCİLERİ
    LASTİKLİ TARAKTÖR
    İŞ MAKİNALARI
    TEHLİKELİ MADDE TAŞIYICILARI
    L1 L2 L3 L4 L5 L6
    M1 M2 M3 M1G
    N1 N2 N3 N1G

sınıfları bu şekildedir. bunların hız sınırlarını yerleşim yeri ve dışı yolların cinsine göre oluşturursanız ayrıca teşekkür ederim.

edit: birde 51-2/a ve 51-2/b ye görede maximum hız aralıklarınıda yan taraflarına yazarsanız forumdaki en hayırlı işlerden birini yapmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 23 Nisan 2016; 23:17:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

elinize sağlık bişeyler yapmaya çalışmışsınız ama buradaki tablo net değil. aynı araç farklı hız limitlerine sahip buradaki fotoğraflar bunu yansıtmıyor. araçların cinslerine göre extra bir çalışma yaparsanız daha bilgilendirici olur. bir örnek vereyim size;

kullandığım ambulans m1 sınıfında araç. hız limitleri bildiğimiz otomobil ile aynı oda m1 ve m1g sınıfında yer alıyor.
    yine kullandığım ambulansın insan taşımacılığında kullanılan versiyonu m2 sınıfına giriyor onun içinde minibüs hız limitleri geçerli.
    yine kullandığım aynı aracın panelvan ve ticari amaçla kullanılanı kamyonet grubuna giriyor hız limiti n1 ve n1g sınıfında yer alıyor.
    yine otomobilinize karavan bağladınız. yine farklı hız limiti.

eğer bunu tablo halinde yerleşim yeri ve dışı şeklinde ve yolların şekline göre yaparsanız iyi bir çalışma olur ve herkes ruhsatına bakar aracı hangi sınıfsa hız limitini ona göre bilir. bazende polisin dikkatsizliği yüzünden hız limiti dahilinde olmanıza rağmen araç cinsini dikkat etmediğinden yersiz yere bedavaya ceza yemez kimse. hakkını savunur. görevliyi uyarır.

araç sınıfları;

ARIZALI ARAÇ ÇEKİCİLERİ
    LASTİKLİ TARAKTÖR
    İŞ MAKİNALARI
    TEHLİKELİ MADDE TAŞIYICILARI
    L1 L2 L3 L4 L5 L6
    M1 M2 M3 M1G
    N1 N2 N3 N1G

sınıfları bu şekildedir. bunların hız sınırlarını yerleşim yeri ve dışı yolların cinsine göre oluşturursanız ayrıca teşekkür ederim.

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx

Buradan alınma sanırım, ben fotoğrafa denk geldim paylaştım.. Türkiye şartlarında zaten hız yapmak isteyen bunlara uymuyor, yapmak istemeyenlerde 100 e sabitleyip gidiyor.

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    edit deyip bence değiştirin bu linkteki tablo daha detaylı açıklayıcı. çünkü hız sınırı sınıfa göre. bide yan tarafına 51-2/a ve 51-2/b ye görede maximum hız aralıkları yazdınızmı tamamdır bu iş.
  • Koyun ülkedeki tüm otomobillere fabrika çıkışı 150 km sınırlayıcı, bitsin bu dert.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.