Şimdi Ara

Güncelleniyor...ZOTAC GTX 280 AMP Edition Test Sonuçları... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

64 bit vista veryhigh ile 32bit xp veryhigh(bu xp deki veryhigh modlanmış oluyor herhalde yoksa xp de çalışmıyor veryhıgh)grafik kalitesi farklımı?yani zaten xp de dx9 olarak modlanmıs veryhıgh mod ile dx10 efektlerını acıyoruz peki direk dx10 daki veryhıgh grafikleri farklımı?

oyunda, xpde modlanmış very high detailde, Dx10 efektlerini alamazsın. çünki Dx10 değil. daha performanslı oynarsın ama görüntü kalitesi DX10 tutmaz. Vista64 yüklü ise, crysis klasöründe crysis 64bit ve 32bit var her ikiside dx10 ama 64bit deki görüntüler daha gerçekçi.
  • Arkadaşlar XP ile ilgimiz yok şu anda. Sadece Vista 32Bit Sürücüleri ile Vista 64Bit sürücüleri arasında Physx ile bir fark olup olmayacağını anlamaya çalışıyoruz... ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaanaysel

Arkadaşlar, aradaki farkların bu denli az oluşu benim Güç kaynağımın yetersiz oluşundan ve şu anlık PATA hard disk kullanıyor oluşumdan olabilir. 4870 ile ATI iyi iş çıkarmışa benziyor ama henüz stabil bir kurulum yapamadığım için net sonuçları sizlerle paylaşamıyorum. RAID 0 sistemim çöktü. PATA ile bir süre daha devam edelim...

Sata pata olması yada diskleri raidli kullanman senin oyunlara daha hızlı girip çıkmanı sağlar benclere hiçbir katkısı olmaz ki. Önemli olan ramlerin nasıl çalıştığı. Ramleri hızlandır o zaman benchlere etkisi olur. Physx le hiç uğraşma bu arada. Gözboyamamı değil mi henüz ortada yeterli bilgi mevcut değil. Vantage puanını artırmaktan başka bir işe yaramıyor şimdilik.
  • Benchmark'lar içerisinde de Hard Disk üzerine veri yazılımı devam ediyor. Bu işlem esnasında da kesilmeler ve beklemelere neden oluyor PATA sanırım. Veri aktarım hızım düşük olabilir ve bu da etki ediyor diye düşünüyorum. Şu anda Physx ile Vantage'de abartı bi değişim söz konusu oldu. CPU score'um 3 katı kadar arttı. Gelecek yeni nesil oyunlarda bu işe yarayacak. Bionic Comando ile başlangıç olacak, bakalım o zaman ne gibi sonuçlar doğacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Arkadaşlar, aradaki farkların bu denli az oluşu benim Güç kaynağımın yetersiz oluşundan ve şu anlık PATA hard disk kullanıyor oluşumdan olabilir. 4870 ile ATI iyi iş çıkarmışa benziyor ama henüz stabil bir kurulum yapamadığım için net sonuçları sizlerle paylaşamıyorum. RAID 0 sistemim çöktü. PATA ile bir süre daha devam edelim...

Sata pata olması yada diskleri raidli kullanman senin oyunlara daha hızlı girip çıkmanı sağlar benclere hiçbir katkısı olmaz ki. Önemli olan ramlerin nasıl çalıştığı. Ramleri hızlandır o zaman benchlere etkisi olur. Physx le hiç uğraşma bu arada. Gözboyamamı değil mi henüz ortada yeterli bilgi mevcut değil. Vantage puanını artırmaktan başka bir işe yaramıyor şimdilik.

Şimdilik haklısın ama ileride fiziği kuvvetli oyunlar yapacaklar bilerek bunlarda işlemci yetmeyince bu PhysX özelliği çok işe yarayacak. Tabi istersen fiziksiz de oynayabilirsin. Ama illaki işe yarayacak ayrıca çeşitli programlarda da getirisi olacak büyük derecede. ATI de aynısını kullansa bence çok iyi olur. Farklı farklı olursa hiç iyi olmaz.

• Bir şey anlamadım bu konudan.

Kocaman görüntüler, absürt yazılar.

Şimdi, en son ne oldu?

AF açınca 4870'te çok kayıp olmuş sanırım

4800 serisi AF'den çok etkilenir, rahatlıkla tahmin edilebilir bu. Farklı yapıda da olsa 800 ALU'nun yanında 40 tanecik doku filtreleme birimi, pek de yeterli görünmüyor (bu yetersizliği, 3DMArk 06 Pixel Shader testinde 16x AF açarak da görebilirsiniz).

Meselâ, 16/320 oranlı 3870'te, 1280x1024 - XP AA kapalıda 16x AF açınca, AF kapalı hâliyle %36,9 fark oluyordu (8.49'da), GPu_Benchmark'ta. Oyun içinde, %100 veya %100'e çok yakın fark yarattığı bir sahne bile yakalamıştım

Ben de o nedenle AF isteyip duruyorum zaten.

Öte yandan, GeForce'deki AF ve Trilinear optimizeleri sonucu birazcık değiştirir. Ben bunlardan en az birinin açılması taraftarıyım. Sürücüden AF açıldığında Trilinear optimizesi kapanıyor, AF optimizesi açılıyor, kendiliğinden. Biz de böyle bırakabiliriz.

Dilerseniz ikisi birden açık ve hepsi kapalı sonuçları da paylaşabilirsiniz.

Ati Tray Tools'ta da AF ve Trilinear optimizeleri seçeneği var. Kurcalayın isterseniz.

Neyse, sürücü ayarlarını vermeden test yapacaksanız, hiç test yapmayın daha iyi zaten. Neyin ne olduğu belli değil. Yok vsync açık kalmış vs.

Derli toplu karşılaştırma olduğu zaman biri bana özel ileti atsın. Şu hâliyle kafa bırakmadı bende bu konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Temmuz 2008; 14:26:46 >

• quote:

Benchmark'lar içerisinde de Hard Disk üzerine veri yazılımı devam ediyor. Bu işlem esnasında da kesilmeler ve beklemelere neden oluyor PATA sanırım. Veri aktarım hızım düşük olabilir ve bu da etki ediyor diye düşünüyorum. Şu anda Physx ile Vantage'de abartı bi değişim söz konusu oldu. CPU score'um 3 katı kadar arttı. Gelecek yeni nesil oyunlarda bu işe yarayacak. Bionic Comando ile başlangıç olacak, bakalım o zaman ne gibi sonuçlar doğacak..

bilmiyorum duydun mu ati de de physx çalışıyor artı atinin havokla da anlaşması var .o yüzden o zamna kadar köprünün altından çok sular geçer

• quote:

Arkadaşlar, sonuçları Güncelliyorum. İlk sayfadaki test sonuçlarına yeniden bir göz atın. Windows 32Bit altında Physx drvier ile sonuçlar gözle görülür bir şekilde bariz olarak yükseldi! Önceden Crysis'i ham halinde test etmiştim, şimdi v1.2 yüklüyorum ve o şekilde yeniden benchmark yapıcam ve sizlerle paylaşıcam, hayatımı kararttınız : ))

Vista da ( 32bit veya 64 bit sonucu nekadar etkiler bilmiyorum, bendeki 64bit.) 3dmark05 ve 06 da 1280x1024 de 8xAA sonra 8xAA ve 16xAF yaparmısın akşam bende denicem.
  • ya kardeşim verin sonuçları birbirinize tamamı, biriniz yapsın grafikleri ayrı bi konuda verin sonuçları bu ne böyle çarşamba pazarı gibi
  •  Güncelleniyor...ZOTAC GTX 280 AMP Edition Test Sonuçları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 1 Temmuz 2008; 20:47:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: theozy

Güncelleniyor...ZOTAC GTX 280 AMP Edition Test Sonuçları...

burdada oclu bir 4850 nin gtx280 ne ne kadar yaklaştığını görüyorsunuz

4870 in heleki ocliyken geçmesi gayet normal

niye çekemiyorsunuz anlamıyorum...

arkadaşım koyup durmayın şu resmi 3. ve 4. sıradada 8800gtx ile g280(1. sırakileile 3.si arasındaki farka değinmiyorum bile) var ve 25 fps vermişler 8800gtx i biraz daha oc yap olsun sana g280 öylemi listede 10 fps veren 8800gt de var 20 fps verende var liste zaten kullanıcıların kendi skorlarını koydukları bi liste adamın biri gitmiş g280 le problemli sisteminde benc almış biriside oc lemiş 4850 sini aynı kareleri vermiş olay bu 4850 köküne akdar oc lesende g280 i geçemez hadi ati seven oyunlarda belki biihtimal max oc ile ama genelde geçemez hale hale crysis gibi g280 nin tüm testlerde şov yaptığı oyunda geçemez

• ltfn ayrı bi konu açın ve her ikinizinde aldıı ss leri yanyana koyun adam gibi bi karşılaştırma anca böyle olur..
  • quote:

Ne yaklaşmasından bahsediyorsunuz anladık 4850 iyi sonuçlar alıyor ama abartmaya başladınız artık burayı bir incele
    http://www.legitreviews.com/article/734/1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Temmuz 2008; 20:12:57 >
  • kesene bereket ne diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

quote:

Ne yaklaşmasından bahsediyorsunuz anladık 4850 iyi sonuçlar alıyor ama abartmaya başladınız artık burayı bir incele
    http://www.legitreviews.com/article/734/1/

evet okudum abartılacak kadar varmış

• Ben bu testlerden ümidi kestim artık gerisi gelmez bu gidişle.
  • Legitreview nvidia'nın yan kuruluşu mudur nedir. HD4870 çoğu oyunda 9800GTX+ a geçilmiş.
    HD4800 lerin en çok sevdiği oyunlar olan COD4 ve Enemity Territory de bile geçilmişler. Bioshock testte de yok zaten... :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Legitreview nvidia'nın yan kuruluşu mudur nedir. HD4870 çoğu oyunda 9800GTX+ a geçilmiş.
    HD4800 lerin en çok sevdiği oyunlar olan COD4 ve Enemity Territory de bile geçilmişler. Bioshock testte de yok zaten... :D

Bioschok olmaz mı bea 4870 %100 fark yemiş GTX280 den.

Edit: Ama adamların hakkını yemeyelim çok sağlam test yapmışlar.

quote:

I used FRAPS version 2.9.2 to capture the frame rates for 240 seconds

240 saniye boyunca frapsla bench almak kolay iş mi bea.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 1 Temmuz 2008; 21:06:30 >

• nvidia kalsa 4850 hala 9800 gtx le yarışıyo

• aynı sistemle sağlam güç kaynağı ile aynı cpu olması ve driverlarında önemi var
    tem bir sağlam test sisteminde 2vgayı bir sisteme takıp test etmek daha mantıklı neyse dh video yakındır
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.