Şimdi Ara

Günlük protein ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vücut geliştirme sporu yapanlar için araştırma sonuçlarında tavsiye edilen günlük protein miktarı, vücut ağırlığının (kilogram) 1,2-2 katı arasında.

Yani 80kg bir vücut geliştirmecinin günlük alması gereken protein miktarı ortalama 125 gram.

Besin konusunda çok araştırmalar yaptım, çok ürün inceledim bulduğum sonuçlar ise şöyle.
    Günde 1 ölçek protein tozu (30 gram) 3 yumurta (18 gram) tüketen birisi toplam 48gram protein almış oluyor (besinlerdeki bütün proteini tam olarak sindirdiğini ve emdiğini varsayıyoruz). Yanında 200 gram tavuk döner yerse (tavuk dönerin protein miktarı et dönerden daha fazla olduğu için tavuğu seçiyorum şu an) ortalam 35 gram protein daha alıyor, toplam 83 gram protein aldı şu ana kadar. Ki bu protein ağırlıklı beslenme. vücudun ihtiyaç duyduğu diğer besinleri sağlamak için protein ağırlıklı olmayan, normal yemekleri yediği öğünler de var, onlardan da 20 gram protein gelse 103 gram protein almış oldu bir gün içinde. 120'ye tamamlaması için 1 ölçek daha protein tozu içmesi gerekiyor ki protein tozları pahalı ürünler. Ayrıca şu ana kadar yediğimiz ürünlerden yüksek miktarda kalori de aldık.

Protein tozlu, etli sütlü beslenmeye rağmen daha vücut ağırlığının 1.5 katı proteini bile alamıyoruz. Siz ne tür besinler tüketerek protein ihtiyacınızı karşılıyorsunuz?

• 1 olcek protein toz aliyorum 2 olcek dusundum ama almaya korkuyorum sivilce falan cikiyor ve suan ictigim toz su ile igrenc sutle harika bunu neden soledim fazla sut icincede kalsiyumdanmidir bilmiyorum sikintilar olusuyor mide bagirsak.

Her ogunumde et turevleri ve salatam olur.

Dedigim gibi yan etki olmasa ronnie coleman gibi 10 tane at icine ama sikinti cikiyor.
    Kac olcek atmaliyiz konusunda daha tecrubeli arkadaslar yazarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

1 olcek protein toz aliyorum 2 olcek dusundum ama almaya korkuyorum sivilce falan cikiyor ve suan ictigim toz su ile igrenc sutle harika bunu neden soledim fazla sut icincede kalsiyumdanmidir bilmiyorum sikintilar olusuyor mide bagirsak.

Her ogunumde et turevleri ve salatam olur.

Dedigim gibi yan etki olmasa ronnie coleman gibi 10 tane at icine ama sikinti cikiyor.
    Kac olcek atmaliyiz konusunda daha tecrubeli arkadaslar yazarsa sevinirim
    Protein tozu su ile içersen daha iyi olur, çünkü su sütten çok daha hızlı kana karışır. Süte alerjiniz varsa zaten kullanmamalısınız tabiki süt.
    Bir de sivilce ile protein tozunun pek bir ilgisi ispatlanmış değil. Çikolata da mesela kiminde sivilce yapar kiminde yapmaz. Ama siz toz kullanınca sivilce artışı gözlemlediyseniz demekki sizde yapıyor (Bu arada protein tozu içince sivilce artışı gözlemlediyseniz bu tozdan değil proteinden kaynaklıdır, yani protein ağırlıklı beslenirseniz gene sivilce çıkacaktır.).

Protein tozu için önerilen ölçek yatmadan önce 1 ve spordan sonra 1 ölçek günde toplam 2 ölçek, bunu satın aldığınız yerde de bulabilirsiniz. Protein tozu kutusunun üstünde de yazar genellikle, önerilen de budur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronauns -- 22 Temmuz 2019; 15:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pronauns

Protein tozu su ile içersen daha iyi olur, çünkü su sütten çok daha hızlı kana karışır. Süte alerjiniz varsa zaten kullanmamalısınız tabiki süt.
    Bir de sivilce ile protein tozunun pek bir ilgisi ispatlanmış değil. Çikolata da mesela kiminde sivilce yapar kiminde yapmaz. Ama siz toz kullanınca sivilce artışı gözlemlediyseniz demekki sizde yapıyor (Bu arada protein tozu içince sivilce artışı gözlemlediyseniz bu tozdan değil proteinden kaynaklıdır, yani protein ağırlıklı beslenirseniz gene sivilce çıkacaktır.).

Protein tozu için önerilen ölçek yatmadan önce 1 ve spordan sonra 1 ölçek günde toplam 2 ölçek, bunu satın aldığınız yerde de bulabilirsiniz. Protein tozu kutusunun üstünde de yazar genellikle, önerilen de budur zaten.

Alıntıları Göster
    Tesekkur ederim yorumunuz icin gold standart whey i icebiliyordum suyla ama bu izoleleri suyla icince kusasim geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Tesekkur ederim yorumunuz icin gold standart whey i icebiliyordum suyla ama bu izoleleri suyla icince kusasim geliyor.

Alıntıları Göster
    Maalesef böyle işe yarar şeyler hep kötü oluyor :) yemekle karıştırma, shake yapma tarzı tarifler var onları deneyebilirsiniz bu arada.
  • quote:

Maalesef böyle işe yarar şeyler hep kötü oluyor :) yemekle karıştırma, shake yapma tarzı tarifler var onları deneyebilirsiniz bu arada.

Alıntıları Göster
    Tamamdir

• Sabah 7-8 yumurta 2 sarı, öğlen işyerinde ne çıkarsa, akşamüstü yulaf ve süt, akşam 1 saat spor, spordan sonra 250-300 gram hindi veya tavuk, yatmadan önce 100 gram lor ve 2 yumurta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusiaktas

Sabah 7-8 yumurta 2 sarı, öğlen işyerinde ne çıkarsa, akşamüstü yulaf ve süt, akşam 1 saat spor, spordan sonra 250-300 gram hindi veya tavuk, yatmadan önce 100 gram lor ve 2 yumurta.
    Fazla gelmiyor mu? ya da pahalı? yumurta ve etten eksiltip protein tozu alsanız daha iyi olabilir bence.
  • quote:

Fazla gelmiyor mu? ya da pahalı? yumurta ve etten eksiltip protein tozu alsanız daha iyi olabilir bence.

Alıntıları Göster
    Yumurta 4TL ye geliyor toplam, yulaf ve süt 2TL, Lor 2TL desek Hindi 6TL 14-15TL gidiyor toplam günde. Protein tozu var ama memurluk için detaylı sağlık kontrolüne gireceğim o yüzden kullanmıyorum.
  • Tavuk dönerle olmaz yalnız o iş . İçinde ne olduğu belli bile değil . Yağsız yemek lazım . Tavuk göğsü falan tüketmeniz lazım . Size tavsiyem

Sabah 3 yumurta yanına 100 gr beyaz peynir ( 18 + 15 ) yanına da 2 bardak süt ( 8 ) öğlen beyaz peynirli sandviç , shake , fasülye , çorba vs rastgele , akşam da 300 gr tavuk ( 60 ) oluyor . Bir de protein tozu attın mı tamam . Tavuğu 2 ye bölüp 400 gram yiyenler de bar günde . Keyfine göre benim lifli , sıvı beslenmem şart olduğu için öğlen böyle besleniyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hulusiaktas kullanıcısına yanıt
    300 gram hindiyi nasıl 6TL ye alıyorsunuz hocam
  • quote:

300 gram hindiyi nasıl 6TL ye alıyorsunuz hocam
    Migrostan indirimleri takip ediyorum. 900gram 1kg alıyorum. 6-7tl ye geliyor. 250-300 gramı.
  • 0.5 ile 0.9 arasi protein gelismek icin yeterlidir fazlasi vucuttan atilir bu kadar fazla proteine ihtiyaciniz yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yulaf, Yumurta, Peynir, Tavuk Eti, Quark, Kırmızı et, Protein Tozu, Protein Riegel,

Ana kaynağım Tavuk ve Kirmizi et.

Bazı haftalar ortalama 200-250 Gram aldığım oluyor. Rekorum bir Günde 320 Gram Protein aldığım Gün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Yulaf, Yumurta, Peynir, Tavuk Eti, Quark, Kırmızı et, Protein Tozu, Protein Riegel,

Ana kaynağım Tavuk ve Kirmizi et.

Bazı haftalar ortalama 200-250 Gram aldığım oluyor. Rekorum bir Günde 320 Gram Protein aldığım Gün.
    evet bunlar ile protein ihtiyacımızı karşılayabiliriz, fakat bana pahalı geliyor galiba öğrenci olduğum için.
  • Evet Protein odakli beslenme pahalı. Bende zaten eskisi kadar önem vermiyorum. Kilo X1. 5 Yeterli hertürlü

• yumurta tavuk göğüs ve lor peyniri
  • günden güne değişiyor, bazı günler 30-40 bazı günler 120-150 bazı günler 80-90 evde ne yemek çıktığına bağlı :D
    ama kahvaltıyı genelde evde yapmaya çalışıyorum.
  • Kahvaltıda haşlanmış yumurta ve lor peyniri
    Öğle yemeği ve akşam yemeğinde haşlanmış veya ızgara tavuk göğsü. Haşlanmış tavuk göğsü daha az yağ barındırıyor ancak ızgarada daha fazla protein var. Ayrıca içim ve pınarın proteinli sütleri var. Protein tozu kullanmadan günde 200gr almak mümkün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.