Şimdi Ara

Güpe gündüz öğlen vakti park ve kısalar yanık gezmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bayramda dikkat ettim.Gerçi bayram dışındada çok görüyorum.Güpe gündüz adam farklar açık geziyor.Sabah işe giderken anlarım kuşluk vakti ama öğlen sıcakda yada hava daha kararmamış.Neden yakıyorlar trafikte görülmek kazaya meyil vermemek için mi?Akü ampüller eskiyor farlar ne kadar çok yakarsan o kadar cilası eskir sararır.Ben genelde hava hafifi çöktümü parkları sonra kısaları yakarım.Normali bu

Bazı arkadaşlar demiş uzun yol diye evet uzun yolda zaten yakılır.Ben uzun yol demedim.Küçük şehir içinde gezerken niye.Ankara trafiğindede gezdim.İstanbuldada öğlen sıcağında far yakan çok nadirdi.Bu söylediğim bayramda bende geldiğim bir ilçede oldu.İlçe zaten 10 bin nufüs araba yok.Neyin ışığı öğlen güneşinde neyse ya bu soruyu sordun ya efendiside düzgün yazar serseriside sırf konuşmak olsun diye yazar

Arkadaşlar yorumlardan sonra şunu söylüyorum.Avrupa ve Türkiyede araçlarda zorunludur diyen kardeşlerime sonuna kadar katılıyorum.Eyw bilgilendirme için.Fakat yok ayna kullanmıyon mu gündüz ışıksız arabamı görülür.Çok gülünç laflar araç sürerken sizin gibiler zaten kazaya meyil veriyor.Siz o aynasız tabiri olan sadece önüne bakan vatandaşlardansınız.Işıksız araba trafikte görülmezmiş.Bu dışarda demeyin gülerler.Evet ışık görünürlüğü arttırır.Ama gündüzleri kısalar uzunlar açık gez diye bir kural yok.Uydurmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjordan2345 -- 2 Eylül 2018; 13:20:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada farı gündüz gereksiz bulanlar şoför değil sanırım ya da aynaya bakmıyorlar hiç. Farlar öğlen en aydınlık zamanda bile görünürlük kazandırıyor araca. Hatta yolumda seyir ederken arkamdan farı yanık bi araç geliyorsa aynadan göz ucunuza yansiyip bilinç altınızı daha kolay uyarıyor. Bunlardan daha önce gece park lambası ile giden, sis farı ile gidenler konuşulmalı.
    Motosikletten örnek vereyim, artık çoğu motosiklet kontagj açtıgın anda farları da çalışıyor zorunlu olarak.

Arabalarda da hepsinde gündüz farı da var artık, transitlerde bile.

Gündüz nasıl göremiyorsun aracı diyerek yanılıyorsun bence.

Doğru dürüst uzun yol yapmamış olabilirsin.

Geliş gidiş teşk şerit yolda, bi 3-4 araba sollamaya çık ta, bir gri renkli belirince karşı da keşke farları yaksaydı denebilir.

Yada alacakaranlıklarda, güneş batıp veya doğarken hiç birşey belli olmuyor.

Açıkcası benim bindiğim araba gündüz farı yoksa, accent blue gibi, uzun yola gittğimde farları açıp, ayarını en yere yakın şekle getiriyorum, araba zaten koyu gri.

Motosikletimden gelen alışkanlık, görünür olmak zorundayım.

5 sene oldu aküyü elime almadım daha

He uzun yolda gündüz uzunları yakıp gidenler var, onları tanımıyprum müdür, tasvip te etmiyorum.

Hatta adamlardan uzak durmaya çalışıyorum; frenle gazın yerini karıştırır tutar bana çarpar diye
  • Park lambaları seyir halindeyken kesinlikle kullanılmaz. Adı üstünde park lambası.
    Kısa farlar ise gündüz kullanılabilir. Hatta benim arabada sürekli gündüz farını açık tutan bir mod bile var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Park lambaları seyir halindeyken kesinlikle kullanılmaz. Adı üstünde park lambası.
    Kısa farlar ise gündüz kullanılabilir. Hatta benim arabada sürekli gündüz farını açık tutan bir mod bile var.
    O park lambası açık kesinlikle kullanılmaz demişsinde gelde trafiktekilere anlat adı park lambası ama herkes geziyor.Havasına gezen işe yarıyor diye gezen.Unutup gezen

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Goodorevil öyle demiyor bak yorumuna park yanlışmış yada gündüz lambasımı nedir öyle gezilmiyormuş.Gündüz koca aracı nasıl göremez insanlar onuda anlamıyorum ışık beni etkilemiyor.Aslında yanıltıcı bile dikkatin dağılıyor.Bu şeye benziyor kışın ısıtsın diye klimanın düğmesine basmaya benziyor.Anlamı yok.

• Isvec norvec gibi ulkelerde gunduz farlari acmak zorunlu

• Motosikletten örnek vereyim, artık çoğu motosiklet kontagj açtıgın anda farları da çalışıyor zorunlu olarak.

Arabalarda da hepsinde gündüz farı da var artık, transitlerde bile.

Gündüz nasıl göremiyorsun aracı diyerek yanılıyorsun bence.

Doğru dürüst uzun yol yapmamış olabilirsin.

Geliş gidiş teşk şerit yolda, bi 3-4 araba sollamaya çık ta, bir gri renkli belirince karşı da keşke farları yaksaydı denebilir.

Yada alacakaranlıklarda, güneş batıp veya doğarken hiç birşey belli olmuyor.

Açıkcası benim bindiğim araba gündüz farı yoksa, accent blue gibi, uzun yola gittğimde farları açıp, ayarını en yere yakın şekle getiriyorum, araba zaten koyu gri.

Motosikletimden gelen alışkanlık, görünür olmak zorundayım.

5 sene oldu aküyü elime almadım daha

He uzun yolda gündüz uzunları yakıp gidenler var, onları tanımıyprum müdür, tasvip te etmiyorum.

Hatta adamlardan uzak durmaya çalışıyorum; frenle gazın yerini karıştırır tutar bana çarpar diye

• avrupa birliği ülkelerinde farlar devamlı açık olarak yola çıkabiliyorsunuz ,
    yeni model araclarda gündüz farları mevcut , aracınızda gündüz farı yoksa
    gece farlarını açmalısınız ,yoksa büyük cezalar var ,Bulgarıstana giriş yaparken
    gümrük memurları bile uyarı yapıyor farları açın diye ,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gunduz evın oda lambasını acmakla aynı sey.yani komik görünüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

avrupa birliği ülkelerinde farlar devamlı açık olarak yola çıkabiliyorsunuz ,
    yeni model araclarda gündüz farları mevcut , aracınızda gündüz farı yoksa
    gece farlarını açmalısınız ,yoksa büyük cezalar var ,Bulgarıstana giriş yaparken
    gümrük memurları bile uyarı yapıyor farları açın diye ,
    o farlar gunesten daha cok ısık verıyorsa avrupa haklıdır
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    sanırım , kazaları önlemek amacıyla yapılmiş bir uygulama
  • Burada farı gündüz gereksiz bulanlar şoför değil sanırım ya da aynaya bakmıyorlar hiç. Farlar öğlen en aydınlık zamanda bile görünürlük kazandırıyor araca. Hatta yolumda seyir ederken arkamdan farı yanık bi araç geliyorsa aynadan göz ucunuza yansiyip bilinç altınızı daha kolay uyarıyor. Bunlardan daha önce gece park lambası ile giden, sis farı ile gidenler konuşulmalı.

• 7/24 kısalarım açıktır. Varsın ampul bitiversin önemli olan farkedilebilmek. Hatta bir slogan vardı " farım da hep açık yolum da "

• Gündüz farı zorunluluk artık arabalarda. Gün ışığında fark edilmeyi sağlıyor.

https://www.arabahaberim.com/led-gunduz-fari-nedir-ne-ise-yarar-nasil-bu-kadar-yayginlasti-6908.html

burada anlatılmış.
  • gündüz far yakmanın önemi güneş ışığı aracın arkasından geldiğinde anlaşılır. dikizden baktığınızda güneş geldiği için far yakmayan araçlar gözden kaçabiliyor.

• Gece lenssiz fara led xenon takan kisiler icin konu acmayip gunduz kisalari veya park lambalaroni acan,istatistiksel olarakta faydasi kanitlanmis ,kazalar icin onleyici olan bir dogru aliskanlik icin konu acip elestirmek cok ilginc.

Kamu spotu bile donuyor farimda acik yolumda diye.Lutfen bimere sikayet edin.

• benim araçta gündüz farı yok ama park lambası turuncu. turuncu olduğu için görenler gündüz farı sanıyor olabilir açıyorum unutmazsam bazen.
  • mjordan2345 kullanıcısına yanıt
    Gunduz koca araci nasil goremez insanlardan sonrasini okumadim

Konu kilit uye ban...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

o farlar gunesten daha cok ısık verıyorsa avrupa haklıdır

Alıntıları Göster
    Bu nasıl bir yorumdur

Gündüz farlar aydınlık olsun diye değil farkedilmek için yakılır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.