Şimdi Ara

Gusül be vesvese hakkında bilgili arkadaşların dikkatine!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba çok özel bir sorum olacak ama samimi cevaplar verin çünkü önemli konu;gusül abdesti alırken niyetlendikten sonra eller,ağız ve buruna 3 kere su verdikten sonra tüm vücudu yıkamak suretiyle yaptığımızda gusül kabul olurmu ayrıca bu aralar çok sık vesvese geliyor nasıl başa çıkabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vesvese derken ne demek istiyosunuz? sanırım siz kendiniz endişeye kapılıyosunuz, yanlış ya da eksik mi yapıyorum diye. bu şekilde kendi moralinizi bozuyosunuz. sonra da moralinizin bozulmuş olmasını başka şeylere bağlayıp "vesvese geldi galiba, demek ki endişelenmekte haklıymışım" gibi düşünerek kendi kendini destekleyen bir psikolojik süreç mi yaşıyorsunuz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş zaten agız,burun(üçer kez) ve bütün vucudunu yıkaman yeterli bu farz olandır zaten. Sünnet ise senin bahsettiğin şey lakin eksik. Mahrem yerinide yapacaksın sonra bittiği yerden normal abdest alırmış gibi devam edeceksin.

Vesvese derken karıştırmadan bahsediyorsan tekrar yapman gerekmez. Hatırladığın yerden devam et.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim öncelikle bilgi verdiğim için teşekkür ederim Vesveseden kastım acaba aldığım abdest kabul olurmu veyahut gece yattıktan sonra sabah kalkınca gece istemeden gusül bozuldumu gibi Durumları çok takıyorum bunları demek istiyorum yani

• Bilgi için teşekkür ederim kardeşim öncelikle farz olan yani ağız burun 3 kere ve tüm vücudu yıkarsak gusül kabul olurmu yani ayrıyetten zaten direk gusül almıyorum önce normal temizlik ondan sonrası gusül şeklinde oluyormu böyle?

• vesvese ne kardeşim dalga mı geçiyonuz?

beyninizin kendi türettiği kötü fikirlere vesvese diyonuz sonra bir halt yapınca şeytana uydum oluyor.

Aklındaki her düşünce ve fikir senin beyninin eseri. Duş alırken ağzına 3 kere burnuna 5 su alman hiçbir şeyi değiştirmez.

• Vesveseden kasıt acaba kabul olmadı mı fikri . 3 ağız 3 burun ve her yere su değecek şekilde yikanman. Tırnak içlerine mutlaka dikkat et . Eğer vesvese devam ederse tekrar abdest al 3 dakika sürmez . Bir yerden sonra vesvese de kalmaz .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaş edinme hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ardacelik90 kullanıcısına yanıt
    Evet farz olan o dur. Uzun olan ise sünnettir. İstersen yap istersen yapma.

İstediğin şekilde yapabilirsin. Niyet önemli o niyetle girdiysen ister başta al ister sonra...

• Abdest aldığın yere attırma vede işeme vesvesenin yüzde doksanı bundandır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim kabul oldumu olmadımı diye kendi kendime üzülüyorum ve çok düşünüyorum

• symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle böyle yapmıyorum lakin ev arkadaşım var o benden habersiz böyle birşey yapıyorsa bana haber vermeden yani beni etkilermi peki?

• Uzun’dan kastın nedir anlayamadım

• ağzına bir galon, burnunada 5 varil suyla çalkalaman hiç bir şeyi değiştirmez. vesvese diye bir şey de yok, beyninin kurduğu şeyler. yaptıktan sonrada şeytana uydum gibi saçmalıklar türüyor. istersen bugün deneyebilirsin hatta burnuna 10 varil, gözüne kulağına göbek deliğinede 50 galon suyla yıka bir şey değişmeyecek terapi almayı deneyebilirsin.
  • Insanlarin kafaya taktigi seyler, beni derinden sorgulatiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.