Şimdi Ara

Hâla 512 kbps kullanıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu devirde insanlar fibere geçiyolar. 100 200 mbitlerle bekleme yapmıyolar.
    Ben 1 gb'yi 5 saatte çekiyorum.

• enazından üst tarifeleri dene bi nebze artmış olsun :) 512k 19 tl galiba dimi? 29 tl ye 1 mbit var enazından ona geç illa ucuz olsun istiyorsan.2 mbitin altı cidden kullanışsız işe yaramaz, bunu bizlerde akk aşıldıktan sonra 1 mbite düşünce iyi anlıyoruz.1 mbitle maçı bile çamur gibi izliyoruz, downloadu falan geçtim saymıyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

enazından üst tarifeleri dene bi nebze artmış olsun :) 512k 19 tl galiba dimi? 29 tl ye 1 mbit var enazından ona geç illa ucuz olsun istiyorsan.2 mbitin altı cidden kullanışsız işe yaramaz, bunu bizlerde akk aşıldıktan sonra 1 mbite düşünce iyi anlıyoruz.1 mbitle maçı bile çamur gibi izliyoruz, downloadu falan geçtim saymıyorum bile.

27 lira !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

enazından üst tarifeleri dene bi nebze artmış olsun :) 512k 19 tl galiba dimi? 29 tl ye 1 mbit var enazından ona geç illa ucuz olsun istiyorsan.2 mbitin altı cidden kullanışsız işe yaramaz, bunu bizlerde akk aşıldıktan sonra 1 mbite düşünce iyi anlıyoruz.1 mbitle maçı bile çamur gibi izliyoruz, downloadu falan geçtim saymıyorum bile.

27 lira !

ee 29a 1mbite gecsene ozmn.benim bildigim 17tl 512kbit.kablo tv ücretini saymıyorum o başka bir hizmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

quote:

quote:

27 lira !

ee 29a 1mbite gecsene ozmn.benim bildigim 17tl 512kbit.kablo tv ücretini saymıyorum o başka bir hizmet

Gerçekten öyle değil. 2 lira fazla olsa direk annemi ikna ederdim bu durumda aile önemli de.Şimdi annem sormuş işte bir üst yani en azından 1 mbit için. Şubedekiler hemen hd yayın falan her şeyi katıyolarmış 29 lira derken 40-50 liraya çıkartıyolarmış hani nerden koparsak kârdır gibi.

• hızımı arrıtmak için kimseye sormama gerek yok ama ben de hala 512 yi kullanıyorum ve arttırmayı da hiç düşünmüyorum. internet bağlantısı için verdiğim her fazla para bana gereksiz olarak görünüyor. siz buraya internete 50-70 lira verdiğinizi yazdığınızda da sizi anlamakta güçlük çekiyorum. ne yapıyorsunuz da bu kadar para veriyorsunuz? oyun oynamak için mi? gerçekten zengin olmalısınız.

gerçi kimsenin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez ama ben gerçekten hızlı internet için verilen paraya acıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heryerde

hızımı arrıtmak için kimseye sormama gerek yok ama ben de hala 512 yi kullanıyorum ve arttırmayı da hiç düşünmüyorum. internet bağlantısı için verdiğim her fazla para bana gereksiz olarak görünüyor. siz buraya internete 50-70 lira verdiğinizi yazdığınızda da sizi anlamakta güçlük çekiyorum. ne yapıyorsunuz da bu kadar para veriyorsunuz? oyun oynamak için mi? gerçekten zengin olmalısınız.

gerçi kimsenin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez ama ben gerçekten hızlı internet için verilen paraya acıyorum.

+1
    İş yerinde 20mbps yetmiyor diyordum bu yorumu okuyunca harbi adama hakverdim yahu. Niye bu kadar hız tutkunuyuz acaba. Fiyatları asıl biz yükseltiyoruz valla onlar değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberL0RD

quote:

hızımı arrıtmak için kimseye sormama gerek yok ama ben de hala 512 yi kullanıyorum ve arttırmayı da hiç düşünmüyorum. internet bağlantısı için verdiğim her fazla para bana gereksiz olarak görünüyor. siz buraya internete 50-70 lira verdiğinizi yazdığınızda da sizi anlamakta güçlük çekiyorum. ne yapıyorsunuz da bu kadar para veriyorsunuz? oyun oynamak için mi? gerçekten zengin olmalısınız.

+1
    İş yerinde 20mbps yetmiyor diyordum bu yorumu okuyunca harbi adama hakverdim yahu. Niye bu kadar hız tutkunuyuz acaba. Fiyatları asıl biz yükseltiyoruz valla onlar değil.

512 kullanmama rağmen bu mesaj için "alıntı"ya tıkladım direk açıldı. Yani 100 mbit'te tıklamadan mı açılıyor dertleri nedir?

• quote:

E-ticaret yaparız, oyun oynarız, TV seyrederiz, web tasarım ve programcılığı yaparız, evde mutfağa bile bilgisayar kurarız ki ev halkı da dizi, yemek tarifi, haberler vesaireye kolay ulaşsın. Bütün bunları yapmak için doğru dürüst bağlantı ihtiyacımız olduğunu anlamakta güçlük çekenleri anlamakta hakikaten güçlük çekeriz.

Kullanmayı bilmeyen, ihtiyacı olmayan veya ihtiyacı olmadığını düşünen bildiği gibi yapsın ama kendi dışında herkesi de günde 16 saat oyun oynayan "zenginler" gibi nitelemesin e mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: netwrok

quote:

E-ticaret yaparız, oyun oynarız, TV seyrederiz, web tasarım ve programcılığı yaparız, evde mutfağa bile bilgisayar kurarız ki ev halkı da dizi, yemek tarifi, haberler vesaireye kolay ulaşsın. Bütün bunları yapmak için doğru dürüst bağlantı ihtiyacımız olduğunu anlamakta güçlük çekenleri anlamakta hakikaten güçlük çekeriz.

Kullanmayı bilmeyen, ihtiyacı olmayan veya ihtiyacı olmadığını düşünen bildiği gibi yapsın ama kendi dışında herkesi de günde 16 saat oyun oynayan "zenginler" gibi nitelemesin e mi?

e-ticarette ne yaparsın mesela? hangi siteden satış yapıyorsun merak ettim. alışveriş yapıyorum dersen gülerim, hayır sitem var ben profesyonelim dersen evden mi yapıyorsun diye sorarım. ki profesyonelsen evden yapamazsın. işyerinde yüksek hızı anlarım, ona lafım yok zaten. ben ev kullanıcıları için dedim.

gelelim tv meselesine. benim bildiğim tv karasal ve dijital olmak olmak üzere iki türlüdür. ikisinde de internet ihtiyacı yoktur. ama ttnet tvbu diye bir şey çıkardı. yüksek internet bağlantısı ihtiyacı doğurmak için. bunada insanlar sazan gibi atladı. önce arz sundu sonra talebini çıkardı.

şöyle bir gerçek var; insanlar tüketilmeye yönlendiriliyor. bazıları buna düşüyor, bazıları düşmüyor. düşenler mutfaklarına bile internet getiriyor rahat rahat yemek programını izlesin diye. kimileri düşmüyor evinde en ucuz interneti kullanıyor.

eğer neyi anlayıp anlamadığımı hala anlamadıysan bir bebeğe anatır gibi tekrar anlatayım.

özel bir merak. o öğrendiğin yemek tariflerinden kaçını yapıp da yediniz evde?

• quote:

e-ticarette ne yaparsın mesela? hangi siteden satış yapıyorsun merak ettim. alışveriş yapıyorum dersen gülerim, hayır sitem var ben profesyonelim dersen evden mi yapıyorsun diye sorarım. ki profesyonelsen evden yapamazsın. işyerinde yüksek hızı anlarım, ona lafım yok zaten. ben ev kullanıcıları için dedim.

gelelim tv meselesine. benim bildiğim tv karasal ve dijital olmak olmak üzere iki türlüdür. ikisinde de internet ihtiyacı yoktur. ama ttnet tvbu diye bir şey çıkardı. yüksek internet bağlantısı ihtiyacı doğurmak için. bunada insanlar sazan gibi atladı. önce arz sundu sonra talebini çıkardı.

şöyle bir gerçek var; insanlar tüketilmeye yönlendiriliyor. bazıları buna düşüyor, bazıları düşmüyor. düşenler mutfaklarına bile internet getiriyor rahat rahat yemek programını izlesin diye. kimileri düşmüyor evinde en ucuz interneti kullanıyor.

eğer neyi anlayıp anlamadığımı hala anlamadıysan bir bebeğe anatır gibi tekrar anlatayım.

özel bir merak. o öğrendiğin yemek tariflerinden kaçını yapıp da yediniz evde?

Enteresanmışsınız hakikaten. Sizinle aynı fikirde olmadığım için e-ticaret yapamıyor olmam, evde yemek tarifi izletmemem ve netten alışveriş bile yapmamam gerekiyormuş.

İnsanlar tabii ki tüketmeye yönlendiriliyor. Bunu kavramış olmanız tüketenleri sazan yerine koymaya yetmez. Ne gerek var mesela önünüzdeki bilgisayara değil mi? Eskiden iyiydi kandil ışığında sohbetler... Hava, su yeter bize zaten. Fazlasını isteyen de enayidir. Öyle dedim ben çünkü. Öyledir o. Çok güzel. Aman dikkat; kandil yağının da ucuzunu buldum pek de cinim derken ev halkını zehirlemeyin.

• @heryerde

Ozaman insanların yüksek hızlı internete neden ihtiyaç duyabileceklerini bende size bir bebeğe anlatır gibi anlatayım çok ama çok basit örnekler vericem.

1-Evimde 51 in. bir tv'im var ve en büyük zevkim 3d,bluray yada remux filmler indirim bunları tv'imde izlemek remux filmler en az 25-30 gb blurayler 30-40 gb 3d filmlerde kalitesine rip'ine göre 10 gb dan başlayıp yukarı doğru devam ediyor şimdi bu filmleri 1 mb hızlımı indirmek istersiniz yoksa yüksek hızlarlamı?

2-İnsanlar internet üzerinden para kazanıyor olabilirler ve yaptıkları iş gereği yüksek hızlara ihtiyaç duyabilirler.

3-insanlar yüksek çözünürlüklü videoları internet izliyor olabilirler 720p yada 1080p videoların bufflamasını beklemekmi daha keyifli yoksa video'yu açtığınız anda izleyebilmek mi ?

4-Bazı insanlar sigaraya para verir bazı insanlar kolaya bazı insanlar abur cubura bazı insanlar alkole bazı insanlar giyim kuşama bazıları kozmetiğe bazıları ayakkabılara bazıları çantaya bu örnekler sonsuza kadar uzar gider her insanın ihtiyaçları ve gereksinimleri farklı olabilir lakin bu kimseye siz bunu niye tüketiyorsunuz neden bu kadarına ihtiyaç duyuyorsunuz deme hakkı tanımaz.

Umarım bir bebeğin anlıyabileceği düzeydeki bu yazıyı anlıyabilirsiniz.

Kısa bir bilgilendirme notu ;

1. Güney Kore: Ortalama bağlantı hızı: 17.5 Mbp
    2. Japonya: Ortalama bağlantı hızı: 9.1 Mbps.
    3. Hong Kong: Ortalama bağlantı hızı: 9.1 Mbps.
    4. Hollanda: Ortalama bağlantı hızı: 8.2 Mbps.
    5. Letonya: Ortalama bağlantı hızı: 7.8 Mbps.

Yukarıdaki bilgiler ülkelerin ortalama internet hızları ve buda türkiyenin;

Türkiye:Ortalama bağlantı hızı :2,7 Mbps

Türkiyenin hızla uzaktan yakından bi ilgisi yok kısaca yüksek seviyedeki bağlantılar bize hala çok uzak.

• @netwrok hiçbir soruma cevap veremediğin için teşekkürler. zaten senden mantıklı bir cevap beklemiyordum, senin yerine alçakköfte derdini anlatmış. onunla muhabbet daha mantıklı geldi bana.

@alçakköfte;

1. maddene diyecek bir şey yok. ama yalnış bilmiyorsam eğer o indirdiğin şeylere para ödemiyorsan yasal olmayan bir şey yapıyorsun demektir. yasal olmayan bir şeyi yapmak içinde hızlı internet istiyorsun. anladım. güzel anlatmışsın, sağol.

internetten para kazananlara zaten bir şey demedim. ben normal kullanıcılar için bir yazı yazdım, tüm site ahalisi internetten para kazandığını söylemeye başladı. ne yapıyorsun da para kazanıyorsunuz bir anlatın hele. öyle kuru kuru e-ticaret yapıyorum demeyin. sitenizi söyleyin, sattığınız ürünlere bir bakalım.

insanlar sürekli yüksek çözünürlüklü video mu izliyor internette. amaç nedir, youtube'daki tüm videoları izlemek mi?

ülkelerin internet hızlarını vermişsin. süper hızlar evet. kuzey kore hakkında biraz bilgi edinmek lazım. o hız halkın % kaçına ulaşmış elimizde bir bilgi var mı? benim bildiğim halkın yarısı bile şehirde yaşamıyor ve o hızın köylerine gittiğini hiç sanmıyorum. keza japonya'da öyle. burada da fiber internet var ama kaç kişi faydalanıyor. herkesin dilinde aynı türkü ama içeriğini, o ülkenin durumlarını bilen yok.

yine çok net söylüyorum. bu yazıyı okuyanların birçoğunun evinde aslında çok hızlı internete ihtiyacı yoktur. sadece lüks (tabi bu bana göre lükstür sana göre değildir) zevklerini tatmin için ihtiyacı olduğunu düşünür.

benim düşüncem budur, böyle düşünmemin nedeni de ekonomik düzende sağılacak inek (kusura bakmayın ama konulan isim bu) olarak görülen birey olmak istemememdir.

yalnız; bu demek değildirki yüksek hızı yüksek fiyattan versinler demek istiyorum. o ykarıdaki hızlara biz de düşük ücretlerle ulaşalım. ulaşalım ki rahatca ücretsiz olarak 3d film izleyelim, mutfakta hiç yapmayacağımız yemek tarifleri öğrenelim. böylece sağılacak inek olup yalnızlaşalım.

hayat alkol ve seksten ibaret olamdığı gibi internetten de ibaret değildir.

• @heryerde Sana kendimi ispat için web sitelerimin adresini mi verecektim yani burada? Diğeri de yemek tarifiydi değil mi? Evet yapıyoruz, yiyoruz. Afiyet olsun mu, yoksa buna da bir itirazın var mı?
  • Bizde 8 mb görünümlü 1 mb kullanıyoruz pek fark yok hocam.
  • @netwrok sen kimseye söyleme zaten web sitelerinin adreslerini. ne kadar az bilinirse o kadar çok para kazanırsın yaptığın e-ticaretten.

afiyet olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

quote:

quote:

27 lira !

Gerçekten öyle değil. 2 lira fazla olsa direk annemi ikna ederdim bu durumda aile önemli de.Şimdi annem sormuş işte bir üst yani en azından 1 mbit için. Şubedekiler hemen hd yayın falan her şeyi katıyolarmış 29 lira derken 40-50 liraya çıkartıyolarmış hani nerden koparsak kârdır gibi.

Sen herhalde kablotv ücretini de ekleyerek söylüyorsun.Tarife fiyatları bu şekilde 1 mbitte 29 tl.Ayrıca anlamadığım online işlemleri yok mu oradan değiştiriver.Yada aradın mı herşeye hayır de hızlıca tarifeni değiştir :) uydunet kullanmadığımdan tam bilmiyorum işleyişi ama dediğin bana garip geldi çünkü forumda millet gayet rahat tarife falan değiştiriyordu okuduğum kadarıyla.

• @heryerde

Bişeyin yasal olup olmaması beni bağlar ihtiyaç duyuyormuyum duyuyorum gerisi teferrüat bunun bi ihtiyaç olduğunu kabul ettiğine göre sorun yok geçiyorum.

Video izleme konusuna gelirsek amaç youtube'daki tüm videoları izlemek değil sen ilgi duymuyor olabilirsin ama insanlar müzik kliblerini film fragmanları komik videoları ve daha bir çok şey izliyor daha öncede söledim sen yapmıyorsun diye insanlarda yapmıyacak diye bişi yok.

Tutturmusun iş iş sitenizi söleyin ben yazdımmı biyerde e-ticaret yapıyorum sitem var filan böle bi sitem yok ama internetten sadece e-ticaretle para kazanılıyor sanıyorsan eğer zaten epey geri kalmıssın donanimhaberin forumlarındanda yararlanarak interneten para kazanabileceğin yolları öğrenebilirsin burda ben madde madde yazmıyım.

Ben sağılacak inek olmıyacağım diyorsun ozaman dünyadaki bir çok insana göre gereksiz olan hiç bir harcamayı yapmıyorsun galiba? Eğer bu gerçekten böle ise seninle tartışacak bişi yok alkol kullanmıyorsan sigara içmiyorsan kozmetiğe para vermiyorsan(parfüm,deodarant vs.) giyim kuşamına para harcamıyorsan 3. 4. bir kota kazağa gömleğe ihtiyaç duymuyorsan heryere araba ile gitmiyorsan bisiklete biniyorsan ve daha bir çok tüketim çılgınlığından uzak duruyorsan cidden sıkıntı yok ama bu saydıklarımdan ve örneklerini çoğaltabileceğimiz şeylerden birini yada bir kaçını yapıyorsan burayada hızlı internet kullanmak egodur boşa para harcamaktır müsrifliktir yazamazsın çünkü herkezin ihtiyaçlarıda zevkleride harcamalarıda sadece ve sadece kendini bağlar.

Bu arada son kısımda hemfikir olmuşuz buna sevindim bende yüksek hızları uçuk fiyatlardan almaktan taraf değilim bende isterim ucuz olsun herkez kullansın ama bu tekel zihniyeti ile zor.

• quote:

@netwrok hiçbir soruma cevap veremediğin için teşekkürler. zaten senden mantıklı bir cevap beklemiyordum, senin yerine alçakköfte derdini anlatmış. onunla muhabbet daha mantıklı geldi bana.

@alçakköfte;

1. maddene diyecek bir şey yok. ama yalnış bilmiyorsam eğer o indirdiğin şeylere para ödemiyorsan yasal olmayan bir şey yapıyorsun demektir. yasal olmayan bir şeyi yapmak içinde hızlı internet istiyorsun. anladım. güzel anlatmışsın, sağol.

internetten para kazananlara zaten bir şey demedim. ben normal kullanıcılar için bir yazı yazdım, tüm site ahalisi internetten para kazandığını söylemeye başladı. ne yapıyorsun da para kazanıyorsunuz bir anlatın hele. öyle kuru kuru e-ticaret yapıyorum demeyin. sitenizi söyleyin, sattığınız ürünlere bir bakalım.

insanlar sürekli yüksek çözünürlüklü video mu izliyor internette. amaç nedir, youtube'daki tüm videoları izlemek mi?

ülkelerin internet hızlarını vermişsin. süper hızlar evet. kuzey kore hakkında biraz bilgi edinmek lazım. o hız halkın % kaçına ulaşmış elimizde bir bilgi var mı? benim bildiğim halkın yarısı bile şehirde yaşamıyor ve o hızın köylerine gittiğini hiç sanmıyorum. keza japonya'da öyle. burada da fiber internet var ama kaç kişi faydalanıyor. herkesin dilinde aynı türkü ama içeriğini, o ülkenin durumlarını bilen yok.

yine çok net söylüyorum. bu yazıyı okuyanların birçoğunun evinde aslında çok hızlı internete ihtiyacı yoktur. sadece lüks (tabi bu bana göre lükstür sana göre değildir) zevklerini tatmin için ihtiyacı olduğunu düşünür.

benim düşüncem budur, böyle düşünmemin nedeni de ekonomik düzende sağılacak inek (kusura bakmayın ama konulan isim bu) olarak görülen birey olmak istemememdir.

yalnız; bu demek değildirki yüksek hızı yüksek fiyattan versinler demek istiyorum. o ykarıdaki hızlara biz de düşük ücretlerle ulaşalım. ulaşalım ki rahatca ücretsiz olarak 3d film izleyelim, mutfakta hiç yapmayacağımız yemek tarifleri öğrenelim. böylece sağılacak inek olup yalnızlaşalım.

hayat alkol ve seksten ibaret olamdığı gibi internetten de ibaret değildir.

Japonya hakkındaki örnekte baya bir yanlış yanıltıcı bilgiler vermişsin

Japonyanın tamamına yakın bir bölümü yüksek band net ağı ile yarısına yakını ise fiber optikle kaplıdır . Ve Nüfüsun çok büyük bir yüzdesi yüksek hızda net kullanıyor . Ayrıca 100mbitlik bağlantı için ödedikleri para ise yaklaşık 20$ civarında (daha da düşük olabilir)
    Tokyonun ise %99 u bu hızı kullanıyor ki buda 30 küsür milyon kişi demek ... Nüfüs zaten 130 milyon civarı

kuzey kore örneği vermişsin , peki neden Güney Kore'yi örnek veremedin ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 6 Mayıs 2012; 5:40:13 >

• ah bizde kullanma şansımız olsada 512 kullansak fiyatı iyi hemde sınırsız. 1mb sınırsız 29 tl pahalı mecburen kullandığın kadar öde tarifesindeyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.