Şimdi Ara

Hacettepe CS 4. Sınıf Öğrencisiyim Merak Ettikleriniz Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2020 girisliyim sayisalda 3k civari siralamam vardi. 4. sinifa gecmis ve Mercedes'te uzun dönem stajyer olarak sorularinizi cevaplayabilirim musait oldukca. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam, tercih ile ilgili değil ama hacettepe cs 1. sınıfa geçeceğim, üni/bölüm özelinde tavsiyeniz var mıdır? (dersler, katılmam gereken projeler vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Temmuz 2023; 20:2:6 >
  • Merhaba :)

Öncelikle programlama ve algoritma mantigina asina degilsen ilk donem dersleri iyi dinleyip lab projelerini zorlansan da eksiksiz yapmani oneririm. Ilk siniftaki dersler diger tum siniflari da bagladigi icin hem temel olarak hem okulun uzamamasi icin kritik oneme sahip. Cok yuksek bir ortalama yapma hedefin yoksa topluluklarda kendini gelistirmeni öneririm. Ozellikle HUPROG'un secmelerine girip kendini veri yapilari ve algoritmalar konusunda senior takimdan ders alip geliştirmeni oneririm. Turkiyedeki en saygin ve buyuk competitive programming yarışmalarından birini düzenliyor Huprog takimi. Ben de bu sene seniordum görevim bitti artik. Bunun disinda daha spesifik sorun olursa yine sorarsan cevaplarim :) kolay gelsin cok guzel bir bolumde cok iyi hocalardan egitim alacaksin

• privatevoid P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam sıralamalar hakkında eskiden biraz ümitsizdim ama okuyanlardan aldığım dönüt ler hep olumlu yönde oldu

Bir de ilerisi için yol haritasını nasıl belirliyorsunuz merak ediyorum, mesela benim siber güvenliğe ya da makine öğrenimine ilgim varsa bunlar üzerinde neler yapabilirim, ve 1. sınıf bunun için erken mi? Şu anlık biraz Python bilgim var, ayrıca IEEE'de sene başında bir robotik yarışmasıja katıldım bir şeyler öğrenirim diye ama pek beklediğim gibi çıkmadı.

Hocam bir de bu konuyu "Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet" bölümüne açarsanız daha çok görülür, bu sene hacettepe cs düşünen kişiler vardı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende Konya Teknik bilgisayar mühendisliğinde son sınıfa geçiyorum. Bugüne kadar hangi teknolojileri öğrendiniz? Staja nasıl kabul aldınız biraz bahseder misiniz?

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Siralama konusunu kafana cok takmana gerek yok emin ol. Cok iyi bir egitim alacaksin ama unutma asil kısım okul disi yapacağın aktiviteler.

Kafandaki fikirlere gelirsek ben mesela ilk başladığımda yapay zeka alanina cok meraklıydim ve kendimi bu alanda gelistiririm diye düşünüyordum ama birinci sinifin sonuna dogru bu alanin bana gore olmadigina kanaat getirdim cunku ben akademik ve bilimsel bir alandan cok daha fazla kod yazabilecegim mühendislik yapabileceğim bir alani istiyordum. Siber güvenlik pek ilgimi cekmiyordu zaten ama dersini alip bana gore olmadigina kanaat getirdim yine. Ayni şekilde ikinci sinifimin yaz stajinda devops staji yaptım ve benim developer olmam gerektigine kanaat getirdim. Suan .net ve angular öğreniyorum developer olarak ekibimde gorev alacağım. Kisacasi biraz deneme yanilma biraz hosuna giden şeyleri goz onunde bulundurmayla bir iki sene içinde kafanda bir seyler olusacak :)

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

Merhaba :)

Açıkçası teknolojiler konusunda derinlemesine bir bilgim yok. Java ve C++ dillerini orta seviyede biliyorum. Suan .Net ekosistemi ve Angular öğreniyorum. Daha önce react ve flutter kullandim frontend tarafinda amator düzeyde. Teknolojilerden çok aslında dusunce biçimi daha önemli gozlemledigim kadarıyla. Mesela OOP prensiplerini gündelik yasamina indirebilecek kadar kavramak ya da veri yapilari ve algoritmalar konusunda kendini gelistirmek gozlemledigim kadariyla insani daha iyi bir problem cozucu haline getiriyor. Teknolojiler sirketten sirkete cok farklilik gosteriyor ozellikle buyuk sirketler genelde bilgi duzeyimizi hic umursamiyor kendileri öğretme egilimi icinde oluyorlar bizden bekledikleri aslinda hevesli ve yeni seyleri ogrenmek icin çalışma istegimizin olması oluyor genelde.

Staj konusuna gelirsem cok uzun bir surec oldu. Subat basi gibi başvurmuştum sanırım ilk basta bir cv elemesi oluyor o aşamayı geçtikten sonra İngilizce testi oluyor sure kisitli olarak. Ucuncu kisimda genel yetenek testi oluyor icerigini hatırlayamıyorum yine. Dorduncu kısımda insan kaynaklari gorusmesi oluyor mulakatin bir kismi İngilizce oluyor çalışılan ekip uluslararası oldugu için (herkeste boyle oluyor mu bilmiyorum benim tecrubelerim bu yönde) son kisim yani 5. Aşama ise birim yoneticileriyle teknik mulakat oluyor burada da mülakatın yarisi İngilizce oluyor. Tum asamalari gecen stajyerlere teklif yapıldi bana da yapilmis oldu şansıma :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.