Şimdi Ara

HACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
7
Favori
9.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam aselsan tai gibi yerlerde calisanlarin mezun oldugu okul dagilimlarina bakarsaniz fikir sahibi olabilirsiniz
    ankara ü. gazi hacettepe bunlar ortalama ustu unilerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam uruk, yazdığın üniversitelerde mühendislik tercih edeceksen hacettepe ve gebze teknik en iyileri güncel durumda.
    alan olarak elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği ilk tercihlerin olmalı prestij için ve sen prestije takan birisin bak 4 yıl olmuş bunları kafana takmaktasın hala, yanlış tercih yapma.
    dediklerimi iyi düşün bi sorun olursa pm at.
  • Hocam teknoloji fakültesinin müh.fakültesinden ne gibi farkları vardır bi fikriniz var mı? Gazi ee için önerir misiniz teknoloji fakültesini?

• GTÜ’ne gir seversin bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    dimi zaten itü de tamamen ingilizce ve hocaların hepsi yurtdışı doktoralı. ben de ülkeden kaçmaya çalışıyorum ama şu yurtdışı sevdanız beni benden alıyor.

• hacettepe iyi okuldur köklüdür tamam ama asırlık mühendishane ile karşılaştırılamaz. yıldız ile hacettepe arasında mühendislikte büyük fark vardır ve kapanması da kolay olmaz.

• mesele o değil. yurtdışı gören hocayla lisans yüksek lisans ve doktorasını aynı okulda yapan hoca arasında büyük fark oluyor.

ayrıca 100 yıllık mühendishane hacettepeyle arasında büyük fark var diyorsunuz da hiç katılmıyorum.bence hacettepe ee ve bilgisayar mühendisliklerinde bir adım daha iyi zaten bilgisayar mühendisliğini türkiyede ilk odtü ile birlikte hacettepe açtı ayrıca bilgisayar kelimesini de hacettepe bilgisayar mühendisliğinin kurucu hocalarından birisi bulmuş.
    yani benim açımdan iki okul arasında büyük fark yok ikisini denk okullar olarak görüyorum, ytü nün istanbul avantajı var, hacettepenin savunma sanayisi ve ingilizce eğitim, beytepe kampüsü gibi avantajları var.
  • YTÜ elektronik haberleşme diyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GTÜ'ne gir şu an boostlanıyor baya, ASELSAN'da işin garanti orayı bitirsen (ki ASELSAN en iyi maaşları veren yer şu an). Ama bence sen mühendislik okuma sevmezsin, sana göre değil gördüğüm kadarıyla. Hacettepe, Gazi de eğitim olarak diğerlerine göre daha iyi ama Türkiye'de başka faktörler de önemli o yüzden GTÜ yazman mantıklı.
  • Ben yıldız teknik mezunu mühendisim.saydığın okullardan mezun olduktan sonra hiç biri sana şuanki okuduğun bölümden daha iyi bir hayat sunmayacak türkiyede.diş hekimliği hepsini tokatlar tabiri caizse.git adam akıllı okulunu bitir,ardından ortodonti uzmanlığı yap.inan ki çok daha iyi bir hayatın olur.babam diş hekimliği okurken her gün söve söve okula gidiyormuş,günlerce kusmuş midesi kaldırmamış.ancak şuan iyi ki bırakmamışım diyor.

doğrudur, bilgisayarda hacettepe yıldzdan daha iyidir. fakat yıldızda ee yoktur elektrik vardır ve elektronik haberleşme vardır. bu yüzden burda bi kıyaslama yapılamaz bence. ama kampüs demişsiniz, beytepe güzel kampüs tamam da sonuç olarak yıldız kampüsü ve davutpaşa kampüsleri de yabana atılmaz. davutpaşanın bi 10-15 seneye kadar odtüden çok da bi farkı kalacağını sanmıyorum, ki şu an bile güzel bir kampüstür kendileri.

• Şöyle düşün yıldız EE yi ikiye bölmeseydi senin puanın oraya yetmezdi hacettepe EE den yüksek olurdu türkçe olmasına rağmen.

Elektronikçi olacaksın büyük ihtimal mezun olunca savunma sanayi falan istiyorsan.

Bu yüzden isme aldanma. Elektrik mi elektronik mi alanın da çalışacağına karar ver. Yıldız elektrikte var misal.

Sen mersin adana tarafındaydın sanırım.

Sana tavsiyem istanbul yada ankarada okuman olacaktır. İzmiri ele. Çünkü 3 büyük şehirde oturmuyorsun iş bulurken kendi memleketinde zorlanırsın izmirde öyle. En büyük iş istanbulda her meslekte. Önceliğin yıldız olabilir bu yüzden. Bilgisayar da da marmara.

Geçen sene anket vardı yazılımcıların % 68 i istanbul. % 10 küsür ankara sonra izmir ve diğer illerde çalışıyordu.

İzmir bilgisayar mezunu biri mesela istanbulda iş bulup gitmişti yine bu forumdan. 5 sene okuduğun staj yaptığın şehirde iş bulmak kolay olacaktır. Diğer türlü izmirden istanbula iş görüşmesine gitmek zorunda kalabilirsin. Nerde kalacaksın nereyi biliyorsun kaç iş görüşmesine gidebilirsin değil mi böyle.

Yıldızın ismi hacettepe dahil diğer okullardan daha iyidir. % 30 ing dezavantaj onuda kendin öğrenmeye bak.

Hacettepe gazinin savunma sanayine öğrenci gönderme sebebi ankarada olmaları yoksa yıldızdan marmaradan da gidersin. İstanbul mezunları istanbulda kalıyor genelde.

Geçtiğimiz aylarda yıldız makine tai için staj yapacak öğrenci arıyordu mesela. Yani burda hacettepe çok gönderiyor x çok gönderiyor kısmı aynı şehirde olmalarından dolayı daha çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Savunma sanayi için şöyle : ODTÜ > Bilkent > Hacettepe > Gazi
    YTÜ nun ismi İstanbul'daki şirketlerin için iyidir.

Hacettepe EE ye geçebilir misin ?

Alıntıları Göster
    Sıralamanız ee için geçerli olabilir fakat makine için geçerli olduğu fikrinde değilim.

Bilkent in ismi olması her bölümde aynı seviyeyi temsil etmez bence, tanıştığım bilkent makine mezunları vardı fikrimde bu yöndeydi. Yaptığınız sıralama, makine için da bilkent 4. Gazi 3. Olmalı bence.

Gazinin tek avantajı Ankara'daki savunma sanayi firmaları. Tai aselsan ve fnss de bolca gazi makine mezunu var. Özellikle taide bayağı kalabalıklardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ganara

Şöyle düşün yıldız EE yi ikiye bölmeseydi senin puanın oraya yetmezdi hacettepe EE den yüksek olurdu türkçe olmasına rağmen.

Elektronikçi olacaksın büyük ihtimal mezun olunca savunma sanayi falan istiyorsan.

Bu yüzden isme aldanma. Elektrik mi elektronik mi alanın da çalışacağına karar ver. Yıldız elektrikte var misal.

Sen mersin adana tarafındaydın sanırım.

Sana tavsiyem istanbul yada ankarada okuman olacaktır. İzmiri ele. Çünkü 3 büyük şehirde oturmuyorsun iş bulurken kendi memleketinde zorlanırsın izmirde öyle. En büyük iş istanbulda her meslekte. Önceliğin yıldız olabilir bu yüzden. Bilgisayar da da marmara.

Geçen sene anket vardı yazılımcıların % 68 i istanbul. % 10 küsür ankara sonra izmir ve diğer illerde çalışıyordu.

İzmir bilgisayar mezunu biri mesela istanbulda iş bulup gitmişti yine bu forumdan. 5 sene okuduğun staj yaptığın şehirde iş bulmak kolay olacaktır. Diğer türlü izmirden istanbula iş görüşmesine gitmek zorunda kalabilirsin. Nerde kalacaksın nereyi biliyorsun kaç iş görüşmesine gidebilirsin değil mi böyle.

Yıldızın ismi hacettepe dahil diğer okullardan daha iyidir. % 30 ing dezavantaj onuda kendin öğrenmeye bak.

Hacettepe gazinin savunma sanayine öğrenci gönderme sebebi ankarada olmaları yoksa yıldızdan marmaradan da gidersin. İstanbul mezunları istanbulda kalıyor genelde.

Geçtiğimiz aylarda yıldız makine tai için staj yapacak öğrenci arıyordu mesela. Yani burda hacettepe çok gönderiyor x çok gönderiyor kısmı aynı şehirde olmalarından dolayı daha çok.
    Yoruma katılıyorum. Şehrin avantajı düşündüğünüzden fazla.

Misal bursa otomotiv firmalarında Uludağ mezunu çok görürsünüz. Harika okul olduğu için mi? Hayır, bursa üniversitesi olduğu için. Kendini gösteren,şansı yaver giden uludağlı da Renault, tofaş ve bunların büyük yüklenicilerinde çalışabiliyor. Ve gene bursa mezunu biri firmanın başka ülkelerine yönetici olarak atanabiliyor.

Konuda adı geçen tüm üniversitelerde kendini yetiştirerek mezun olabilen, üniversite eğitimini sadece dersi geçmek olarak görmeyen herkes şansıda yaver giderse büyük firmalara girebilir. Şansı vardır merak etmeyin. İyte mezunu aselsan da olanda var Marmara mezunu taide olanda var, bireye ve kısmete kalıyor gerisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 23 Haziran 2019; 13:47:39 >

• Yorumlarin hepsi icin tesekkur ederim.Tek tek alintilayamadim.

hacettepeyi yıldızla karşılaştırırken en büyük argüman %100 ingilizce olması ki oda olmasa bilgisayarda aradaki fark 5k dan aşağı olmazdı. istanbul piyasasına gel sor bakalım ytü mü hacettepe mi diye. yıldız da yakın zamanda %30 dan %100e geçecek o zaman geldiğinde bu tip kıyaslamalara artık kimse girmez.
  • Eğitim olarak soruyorsan Hacettepe en iyisi içlerindeki tartışmasız bu. YTÜ daha alt düzeyde bir okul Hacettepe ile kıyaslanamaz, arkadaşlarım var her iki okulda da oradan biliyorum.
  • Hocam ben itü inşaatı bıraktım, marmara bilgisayara geçicem.
    Marmarada dersler kolay, yoklama çok sıkıntı değil. İtü de 4 yıl cebelleşeceğime marmarada rahatça okurken kendimi geliştirmeye vaktim kalsın istiyordum. Mezunlara sordum; itüde okudun diye özel muamele bekleme, diploman bir süre sonra işe yaramayacak. Stajlarını iyi yerde yap, kendini geliştir dediler.

Bana da kalırsa itü ytü gibi okullar anlatıldığı gibi abartılacak okullar değil. Tabii bölüme göre değişir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.