Şimdi Ara

HACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
7
Favori
9.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 184'ü ODTÜ, 348'i Hacettepe, 184'ü Bilkent, 160'ı İstanbul Teknik, 107'si ise Gazi Üniversitesi mezunu. Çalışan mühendislerin bin 398'i Elektrik / Elektronik, 343'ü Makine, 157'si Bilgisayar, 147'si Endüstri ve 24'ü Havacılık Mühendisi.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    oda fazla değil mi hocam çimenlikte sevişen çiftler falan
  • kasap11 K kullanıcısına yanıt
    Hocam siz okulu 9 yil da bitirmissiniz :) ayrica tavsiyelerinizide dogru bulmadim
  • Son yillarda hacettepe ve gazi mezunu orani fazlaca artti
    Muhendislik olarakta bilgisayar muhendisi olanalrin sayisi digerlerinden daha fazla artti .
  • Mühendislikte en sıkıntı şey kişinin üniversite/bölüm üzerine subjektif yorum yapılması. Hangi üniversitenin hangisinden daha iyi olduğu sıralamadan/akademik kadrodan/kampüsten/mezun olduktan sonra bulunan işten belli olur. Yok Gazi Hacettepe'den daha iyi, bu sene mezunlar arttı sıkıntı olacak, bu kampüs bilmem ne gibi laflar gerçeği yansıtmıyor. Neyin ne olduğu gayet belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksoldier -- 23 Haziran 2019; 23:0:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Aselsan tai gibi yerlerde calisanlarin mezun oldugu okul dagilimlarina nereden bakabilirim?
    Ben Hacettepe ee den mezun olduğumu söyleyebilirim(3 günüm var). Diğer okullarla iyi kötü karşılaştırması yapmak istemiyorum o yüzden soruna cevap vereyim. Şirketlerin çalışan dağılımlarına linkedin üyeliğin varsa şirketi aratıp people kısmından rahatlıkla görebilirsin. Linkedin üyeliğinin olmadığını varsayarak popüler şirketlerin hangi okullar mezunu olduklarını ekliyorum ona göre özellikle savunma sanayinde çalışmak isteyen arkadaşların aklında bir şeyler şekillenir.
    Sırasıyla aselsan,havelsan,roketsan,tai.

Hacettepe ee yi düşünen arkadaşlara tavsiyem bölümü iyice sevip sevmeyeceklerini araştırsınlar ona göre yazsınlar. Çünkü bölüm her gün çok sıkı çalışmayı gerektiriyor ve oldukça zor. Bu parası için sadece sabredilip bitirecek bölüm değil kesinlikle sevmeniz ve bunun için çok çalışmanız gerekiyor.

HACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 23 Haziran 2019; 23:35:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Bu mesaj silindi.
    Hocam ne kadar basit bir insansın, adamlar düzgünce düşüncelerini yazmış holigan diyorsun. Futbol takımının içinde küpeli adamda var saçı baya uzun adamda var. Sallamışsın tamamen gerçekliği yok , merkez kampüs mühendisliğe 1 km yürümeyle 20dk arabayla 4dk.
  • Hocam bence önce hangi mühendisliği okumak istediğinize karar verin. Kararsızsanız bilgisayar mühendisliği daha iyi olur gibime geliyor.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Ben Hacettepe ee den mezun olduğumu söyleyebilirim(3 günüm var). Diğer okullarla iyi kötü karşılaştırması yapmak istemiyorum o yüzden soruna cevap vereyim. Şirketlerin çalışan dağılımlarına linkedin üyeliğin varsa şirketi aratıp people kısmından rahatlıkla görebilirsin. Linkedin üyeliğinin olmadığını varsayarak popüler şirketlerin hangi okullar mezunu olduklarını ekliyorum ona göre özellikle savunma sanayinde çalışmak isteyen arkadaşların aklında bir şeyler şekillenir.
    Sırasıyla aselsan,havelsan,roketsan,tai.

Hacettepe ee yi düşünen arkadaşlara tavsiyem bölümü iyice sevip sevmeyeceklerini araştırsınlar ona göre yazsınlar. Çünkü bölüm her gün çok sıkı çalışmayı gerektiriyor ve oldukça zor. Bu parası için sadece sabredilip bitirecek bölüm değil kesinlikle sevmeniz ve bunun için çok çalışmanız gerekiyor.

HACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAKHACETTEPE,MARMARA,GAZI,IYTE,GTÜ MUHENDISLIK OKUMAK

Alıntıları Göster
    hacettepenin savunma sanayisindeki üstünlüğü net bir şekilde gözüküyor, sonra hacettepe gaziden daha iyi deyince suçlu oluyoruz.

siz de savunma sanayisinde mi çalışmayı düşünüyorsunuz hocam ?

• quote:

hacettepenin savunma sanayisindeki üstünlüğü net bir şekilde gözüküyor, sonra hacettepe gaziden daha iyi deyince suçlu oluyoruz.

Alıntıları Göster
    hacettepe gaziden iyi demiyorsun, çamur atıyorsun , holiganlar diyerek hakaret ediyorsun. Yoksa kimse sana hacettepe daha iyi dedin diye karışmaz
  • Tam istediğin şey olmıcak ama linked de üni lerin mezunları nerelerde çalışıyor bakabiliyorsun, üstte bi tsrih ayarıda vardı.

Linked hesabı açman lazım siteye girmen için, sonrs üni yi bul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biezard jer -- 24 Haziran 2019; 1:46:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hocam siz okulu 9 yil da bitirmissiniz :) ayrica tavsiyelerinizide dogru bulmadim
    Benim okulu kaç senede bitirmenin arkasinda yatan özel sebepleri bilmediginiz icin önyargili olmaniz gayet doğal. Tavsiyeden ziyade ben yazdigim yazida gerceklerden bahsettim.baslikda yer alan unilerde mezun olursan eğer, kendini digerlerinden farkli kilacak sekilde gelistirmemissen dediklerimi mezun olup sektöre atildigin zaman anlayacaksin. Okullarin verdigi egitimin seni is hayatina ne kadar hazirladigini o zaman goreceksin.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Henuz gorusme asamasindayım. Bu hafta 2 tane mualakatim var. İkiside savunma sanayi firmalari. Arkadaslariminda cok buyuk bolumu savunma sanayinde calisiyor veya calismak istiyor. Boyle genel bir trend var diyebilirim. Benim aslinda net bir ayrimim yok ancak yukarida belirttigim firmalarin genel olarak imkanlari ve projeleri buyuk oldugu icin boyle firmalarda calismak genelde cezbediyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 24 Haziran 2019; 9:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

Hocam bence önce hangi mühendisliği okumak istediğinize karar verin. Kararsızsanız bilgisayar mühendisliği daha iyi olur gibime geliyor.
    Bencede asıl en önemli konu bu. Kendinize hep hayatım boyunca hangi mesleği yapmak istediğiniz sorusunu sorun. Daha sonra üniversiteyi seçin. Mesela ingilizcenize güveniyor ve ilerde aktif olarak kullanmak istiyorsanız %100 ing bir programa yerleşmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
    Bölüm seçimi belki hayatınızda vereceğiniz en önemli karar olacak. Gerekirse bütün yaz araştırın, okullarin bolum tanitim toplantilarina vs katilin. İmkaniniz varsa mezunlariyla konusun. Bende tercih doneminde bir X muhendisinin ne yaptigi, bana uygunlugunu sorgularken cok zorlanmistim. Cunku bazi bolumler siz sevmeden yapilacak seyler degiller sonra cok kisi birakiyor, emekler bosa gidiyor.
    Son olarakta her yıl yeni bolumler acildigindan bazi dedikodular oluyor. Mesela benim zamanimda molekuler biyoloji ve genetik ilerde cok iyi olacak vs. deniyordu ancak suan hakkinda konusan bile yok. Tabi sevdiginiz bolumu sirf is imkanlarina bakarak yazmayin diye bir izlenim olusturmayayim ancak yazacaginiz bolumun sizin beklentikerinizi karsilayacagindan emin olun. Gidip tip tutmadi diye gida muhendisi, insaat muhendisligi tutmadi diye cevre muhendisligi yazinca alternatif olusturmus olmuyorsunuz.

• Uruk sen hala burda misin ? Kac yil oldu nereye gitmek istiyorsun?
  • turee00 kullanıcısına yanıt
    Diş okuyorum da muhendislige gecis dusunuyorum.
  • Kardeşim odtüde okuyan bi abin olarak sana tavsiyem mühendislik okuma. Eğer çok net bir torpilin yoksa, akrabanın şirketi yoksa okuma.

Ha yok illa okuyacaksan en son gazi universitesinde oku sonrasında okuma işsiz kalırsın demedi deme
  • Gazi hacettepe karsilastirmasi yapmak saçma bu arada. Mesela eede hacettepe daha iyi inşaatta gazi daha iyi
  • Insallah istedigin olur hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.