Nette dolaşırken bu cihaza denk geldim hafıza kartını hdd olarak kullanmayı sağlıyor. Benim merak ettiğim bu cihaza calss10 hafıza kartı takıp kullansam normal hdd ye göre okuma yazma hızında bir artış olur mu?
Büyük ihtimalle olmaz, ancak sd'nin ideal olabileceği durumlarda işe yarayabilir o kadar. Random readlerde faln çok kötü olması lazım. USB'den test edince zaten kötüler, sata üstünden arabirim avantajı var ama sd'nin kötüğünü çok iyi bi noktaya taşımaması lazım.
Anca hobi veya bişeyler yükleme kurtarma vs. gibi işler için alternatif olablr.
Adamlar böylesini bile yapmışlar. Perf'i kontrolcüsünün yetenekleri nelerdir bilemem ama iyi olması için fazla neden yok.
SD'ler sıralı okuma konusunda iyiler, en hızlısı ile en yavaşı arasında sadece sıralı okuma yazma hızları açısından fark olması lazım. Random veya değişken boyuttaki okuma yazma talepleri arasında fark çok az olması lazım. O yüzden ortalamada hdd'nin daha iyi olması lazım.
Bi şekilde bu tarz yapılar için en ideal olan koşulları sağlayabilecek bi driver/ yazılım altyapısı olabilse bi tür cache gibi işe yarayabilirdi belki.
Yoksa cache yazılımı driver ile erişim kuruyor olsa bile bi tür indexleme vs. yapıyor. Bunu sd card üstüne, okuma / yazmayı uyguladığı zaman çok kötü sonuçlar veriyor, usb üstünden olunca. Sata'nın fazla katkısı olmaz diye düşünüyorum çünkü veriiyi yaz komutu yollanması ile usb'den cihaza komutun iletilmesi ile geriye cevabın gelişi arasında rahatsız edici süreler oluyor (yüksek milisaniyeler cinsinden).
En en ideal durumu sürekli sağlarsak işe yarar yoksa işe yaramaması lazım.
Bugün piyasada olan SSD'ler öncesinde ilk olarak bu tip dönüştürücülerle sd kartlar kullanılıyordu. Aynı karta 4-8 SD Kart takılabilen modeller vardı. Üreticilere ilham oldu ve SSD'ler ortaya çıktı.
çok araştırdım fakat bir test edip sonuçları yayınlıyan yok.
Ben fotoğraf makinesi için araştırmıştım bir aralar hızları uç ürünler hariç 30-45 mb civarındaydı. Yani hdd performansı alman mümkün değil. Zaten 1 tb hdd fiyatına ancak 64 gb sd alabiliyosun